Sayfa 11/20 İlkİlk ... 789101112131415 ... SonSon
390 sonuçtan 201 ile 220 arası

Konu: Taksim Gezi Parkı

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Alıntı puntohastasi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böyle küçük şeylere takılma kardeşim merak etme kimin kimden atatürkçü olduğu belli olmaz pardon 'a' sı büyük MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    Senin BÜYÜK harflerle sıkıntın var belli..Küçüğü büyüğü ayıramaz olmuşsun...
    Bu şahsı banlamanızı talep ediyorum..Herhangi şikayet butonu görmedim..Böyle rezillik olmaz..
    Konu fotobelit tarafından (03/06/2013 Saat 20:56 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

servet erdogan
    servt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

hadi bunu açıklayın
    kusura bakma ama vatandaşın polis yaptığı 10 şey saysan ben sana polisin vatandaşa yaptığı 1000 tanesini sayarım. Ama bunun için bütün bir polis teşkilatını suçlamam. ancak sizin ve bazılarının yaptığı marjinal guruplar veya provakatör demek olayı sulandırmaktan başka bişey değil olayın aslı 10 yıldan fazladır yapılan ötekileştirme. bak hala başbakan başbakan olduğunu unutmuşçasına %50 yi zor tutuyorum diyo ve her zorda kaldığındaki gibi yurt dışına kaçıyo. Bence siz polisler olarak eylemci vatandaşın içine girmiş birkaç soysuz yüzünden hepsini öyle görmeyin ve emir verenlerin olayları bu hale getirdiğini anlatın ki toplumda yükselen polis karşıtlığı son bulsun. burda polise kızan her arkadaşımın muhakkak bir yakını zaten polistir kimse polise yakışıksız şeyler söylemek istemiyor. zaten konun özüde bu değil ötekileştirmeye karşı çıkmak atasına ve milli değerlerine sahip çıkmak

4. Bu mesajı için 2 kişi servt'ye teşekkür etti:

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Alıntı fotobelit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu şahsı banlamanızı talep ediyorum..Herhangi şikayet butonu görmedim..Böyle rezillik olmaz..
    Şikayet butonları hep mesajın sağ üst köşesinde sarı ünlem işareti olarak bulunmaktadır. Eğer bir şikayetiniz varsa o butonu tıklayarak şikayetinizi bize aktarabilirsiniz.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdem Sarı
    interlaced - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    34 JSF 84
    Edilen teşekkür: 22

Coplarına ragmen, gazlarına göz altılarına ragmen. Tehditlerine ragmen. Bizi PKK ile bir tutmalarına ragmen, bize provakatör demelerine rağmen, bize sarhoş bize çapulcu demelerine ragmen; geldi çattı günün en güzel saati. Saat 21:00.. Işıklar, kornalar tencere ve tavalar. İçlerine korku yayılıyor. Bunlar onların tir tir titrediği anlar. Çünkü ben ne partiliyim ne partici. Ne provakatörüm ne marjinal. Ben halkım. En korkuncu da bu senin için. Değil mi? Öbür türlü baş ederdin. Ama biliyorsun ki bununla baş edemezsin.
    Konu interlaced tarafından (03/06/2013 Saat 22:18 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hataları

8. Bu mesajı için 2 kişi interlaced'ye teşekkür etti:

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Dr. Webster Griffin Tarpley - Türkiye'nin ABD ile ölümcül kucaklaşması - YouTube

Şunuda bir zahmet izleyiverin arkadaşlar. MONTAJ DEĞİL, ALTYAZI DA DOĞRU!
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
    al sana çevreci atm nin içinde ağaç arıyor
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
    bak bunlar vatanını çok sevenler
    Sanırım sizin bakış açınızla bizim bakış açımız arasında en belirgin fark şu olsa gerek;

Size göre tek tip eylemci, bize göre de tek tip polis var.

Kimbilir belki siz haklısınızdır, Eylemcilerin hepsi bu amaçla oradadır da polisin aralarında provekatör karışmıştır.

Bunu bir düşüneyim.....

Dip not: Taksimde günlerdir eyleme katılanlardan biride benim. Ben ne polise küfürden, nede devlet malına zarardan yanayım. Bunu ne desteklerim, nede yapana göz yumarım, vücudumdaki morlukların çoğunluğu bunu yapanlarla boğuşmaktan olmuştur.
    Bugüne kadar bozulan psikolojisinden dolayı eylemcilere saçma sapan davranışlarda bulunan tek memur arkadaş videosu paylaşmadım. Ancak memur arkadaşların arasında pkklıya davranamayışının acısını çıkaranları dahi altını çizmek istemiyorken sizin bizden olmayanları bizmişiz gibi göstermeniz canımı daha çok yakıyor.

Düşüncelerinizin bu kadar arkasındaysanız atlayın uçağa gelin taksime kim neyi yapıyor görün sonra evinizde çayınızı yudumlarken parmaklarınızı klavyeniz üzerinde gezdirmeye devam edersiniz.

Aksi takdirde olayın bizzat içinde olanları, belli amaçlar için yapılmış eylem görüntüleri ile rencide etmekten ileriye gitmiyor bu davranışınız.
    Ne mutlu Türküm diyene.

12. Bu mesajı için 2 kişi tyilgin'ye teşekkür etti:

aşkın oğuz
    askin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    37 .. 777
    Edilen teşekkür: 63

arkadaşlar yapmayın böyle her infiallerde her olaylarda muhakkak aksaklıklar olur, olacaktır da, yeterki bu şiddet 3. dünya ülkeleri gibi olmasın. gönül isterki her eylem acısız sancısız olsun, hekes için temennim böyle, ama sistem buna izin vermiyor. Allah'tan 80lere geri dönmedik, kardeş kardeşi vurmadı..

aranızda kızanlar çıkacaktır belki ama müsadenizle, kendimce tarafsız olarak bu müdahalenin neden olduğunu, dayanağını nereden aldığını anlatayım..

bilindiği gibi Anayasanın 34. maddesi ile toplantı ve gösteri yürüyüşleri güvence altına alınmıştır. bu hakkın nasıl kullanılacağı 2911 Sayılı kanun ile kanunlaştırılmıştır, ayrıca 18836 sayılı toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik ile izzah edilmiştir... 2911 sayılı kanunun 22. maddesi ile nerelerde yasaklandığı belirtilmiştir.

ayrıca Büyükşehir belediye encümeni, garnizon komutanı ve emniyet müdürü ile ortak karar vererek İZİN ALINMAKSIZIN gösteri yapabileceği yerler belirlenir ve mülki amir tarafından onaylanır. diğer yerler ise izne tabi olup belli kısıtlamalar vardır (örneğin yolun kapatılmaması gibi) bu gibi durumlarda gerekli müdahale yapılmadan önce ikaz edilir ve kolluk kuvvetinin zor kullanma yetkisi başlar. bu zor kullanma bedeni kuvvetten sonra maddi kuvvete doğru kademeli olarak ağırlaştırılır (örneğin cop kullanılması, oc,os gazlarının kullanılması gibi) kolluk kuvvetini zor kullanma yetkisini PVSK (Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu) madde 16'dan alır.

eğer bu kanunsuz gösteriler polis sorumluluk bölgesinde değilde jandarma bölgesinde olursa Jandarma müdahale eder. aynı üzücü olaylar jandarmayla da yaşanabilir yani (tıpıi 2B arazi gösterileri yada HES eylemlerinde olduğu gibi.)

eğer gösteriler yatıştırılamazsa ilgili mülki amiri (kaymakamlar validen izin alarak yapar, valiler direk emreder) askerden yardım ister.
    eğer gösteriler hala yatışmazsa (ki bunu hiç tasvip etmiyorum) cumhurbaşkanı bakanlar kurulunu ivedi toplayabilir. eğer şiddet olayları bir ilde olursa bakanlar kurulu milli güvenlik kurulunun da görüşünü alarak sıkıyönetim ilan edilir, birkaç ilde olursa anayasanın 91. maddesindeki kısıtlamalara ve usule bağlı kalmaksızın KHK çıkarıp olağan üstü hal ilan eder.(sayın KILIÇDAROĞL'nun Cumhurbaşkanımıza yetkilerini hatırlattığı gibi) resmi gazetede yayımlandıktan sonra ( bu arada OHAL ilk aşamada 6 ay sürer) ilgili bölgenin en kıdemli garnizon komutanı Valiye bağlanarak olaylara askeri müdahalede bulunur. olağan üstü hallerde tüm kamu kurum memurları (tabi kolluk kuvvetleri de dahil) olağan üstü hal komutanına bağlanır. ve sıkıyönetim yada OHAL mahkemeleri kurulur. bu mahkemelerde itiraz/temyiz yolu kapalıdır (özgürlükleri ve kişi hak ve ödevlerini kısıtlar).

1980 de ordumuz bu kanunları kullanarak darbe yapmıştır.. ve bu kanunlar 1983 ün 1985in , hatta ve hatta 1937 nin kanunlarıdır.

dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. umarım yanlış yerlere çekmezsiniz yazdıklarımı.
    Konu askin tarafından (04/06/2013 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Yasalara göre gösteriler izinsiz yapılıyor bu doğru. Ama vatandaşa tepkini yasal yolla ara denecek noktadan çok uzağız maalesef.

Kamu malına zarar verenlerin ayrıştırılma imkanı varken neden bu yola gidilmiyor. Taksimde yüzlerimiz açık elimizde su ve limonlardan başka birşey olmadan yürüyerek sessizce demookratik tepkimizi dile getirirken dağılın diye yanımıza gelen polise sağımızda solumuzda bulunun taş atanları elimizle size vereceğiz dememize rağmen gördüğüm muamele yazılacak gibi değil.

Eylemcileri kamu malına zarar verenler görüntüsüne büründürmek, eyleme çıkacak olanları caydırmayamı yarıyor yoksa suyu dahamı çok kaynatıyor bir düşünmek lazım.
    Ne mutlu Türküm diyene.

16. Bu mesajı için 3 kişi tyilgin'ye teşekkür etti:

aşkın oğuz
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    37 .. 777

Alıntı tyilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasalara göre gösteriler izinsiz yapılıyor bu doğru. Ama vatandaşa tepkini yasal yolla ara denecek noktadan çok uzağız maalesef.

Kamu malına zarar verenlerin ayrıştırılma imkanı varken neden bu yola gidilmiyor. Taksimde yüzlerimiz açık elimizde su ve limonlardan başka birşey olmadan yürüyerek sessizce demookratik tepkimizi dile getirirken dağılın diye yanımıza gelen polise sağımızda solumuzda bulunun taş atanları elimizle size vereceğiz dememize rağmen gördüğüm muamele yazılacak gibi değil.

Eylemcileri kamu malına zarar verenler görüntüsüne büründürmek, eyleme çıkacak olanları caydırmayamı yarıyor yoksa suyu dahamı çok kaynatıyor bir düşünmek lazım.
    polisin müdahalesi SADECE kamu malına zarar verilmemesi için değil 2911 sayılı kanunu 22. maddesine göre yapıldı. aynı eylem çağlayanda yapılsaydı bu olaylar olmayacaktı..

Yasak yerler
    Madde 22 - Genel yollar ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz ve şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez.
    Genel meydanlardaki toplantılarda, halkın ve ulaşım araçlarının gelip geçmesini sağlamak üzere valilik ve kaymakamlıklarca yapılacak düzenlemelere uyulması zorunludur.

Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri
    Madde 23 - a) 9 ve 10 uncu madde hükümlerine uygun biçimde bildirim verilmeden veya toplantı veya yürüyüş için belirtilen gün ve saatten önce veya sonra;

b) Ateşli silahlar veya patlayıcı maddeler veya her türlü kesici, delici aletler veya taş, sopa, demir ve lastik çubuklar, boğma teli veya zinciri gibi bereleyici ve boğucu araçlar veya yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler veya her türlü sis, gaz ve benzeri maddeler ile yasadışı örgüt ve topluluklara ait amblem ve işaret taşınarak veya bu işaret veya amblemleri üzerinde bulunduran üniformayı andırır giysiler giyilerek veya kimliklerini gizlemek amacıyla yüzlerini tamamen veya kısmen bez vesair unsurlarla örterek toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma ve kanunların suç saydığı nitelik taşıyan afiş, pankart, döviz, resim, levha, araç ve gereçler taşınarak veya bu nitelikte sloganlar söylenerek veya ses cihazları ile yayınlanarak,(4378 sayılı Kanun ile değişiklik. 01.08.1998 tr.RG)

c) 7 nci madde hükümleri gözetilmeksizin,

d) 6 ve 10 uncu maddeler gereğince belirtilen yerler dışında,

e) 20 nci maddedeki yöntem ve şartlara ve 22 nci maddedeki yasak ve önlemlere uyulmaksızın,

f) 4 üncü madde ile Kanun kapsamı dışında bırakılan konularda kendi amaç, kural ve sınırları dışına çıkılarak,

g) Kanunların suç saydığı maksatlar için,

h) Bildirimde belirtilen amaç dışına çıkılarak,

i) Toplantı ve yürüyüşün 14,15,16,17 ve 19 uncu maddelere dayanılarak yasaklanması veya ertelenmesi halinde tespit edilen erteleme veya yasaklama süresi sona ermeden,

j) 13 üncü maddenin 3 üncü fıkrasına göre hükümet komiserince toplantının sona erdirildiği halde,

k) 21 inci madde hükmüne aykırı olarak,

l) 3 üncü maddenin 2 nci fıkrası hükmüne uyulmadan,

Yapılan toplantılar veya gösteri yürüyüşleri Kanuna aykırı sayılır.
    Toplantı veya gösteri yürüyüşünün dağıtılması
    Madde 24- Kanuna uygun olarak başlayan bir toplantı veya gösteri yürüyüşü, daha sonra 23 üncü maddede belirtilen kanuna aykırı durumlardan bir veya birkaçının vuku bulması sebebiyle, Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşü haline dönüşürse:
    a) Hükümet komiseri toplantı veya gösteri yürüyüşünün sona erdiğini bizzat veya düzenleme kurulu aracılığı ile topluluğa ilan eder ve durumu en seri vasıta ile mahallin en büyük mülki amirine bildirir.

b) Mahallin en büyük mülki amiri, yazılı veya acele hallerde sonradan yazı ile teyit edilmek kaydıyla sözlü emirle, mahallin güvenlik amirlerini veya bunlardan birini görevlendirerek olay yerine gönderir.
    Bu amir, topluluğa Kanuna uyularak dağılmalarını, dağılmazlarsa zor kullanılacağını ihtar eder. Topluluk dağılmazsa zor dağıtılır. Bu gelişmeler hükümet komiserince tutanaklarla tespit edilerek en kısa zamanda mahallin en büyük mülki amirine tevdi edilir.
    (a) ve (b) bentlerindeki durumlarda güvenlik kuvvetlerine karşı fiili saldırı veya mukavemet veya korudukları yerlere ve kişilere karşı fiili saldırı hali mevcutsa, ihtara gerek olmaksızın zor kullanılır.
    Toplantı ve gösteri yürüyüşüne 23 üncü madde (b) bendinde yazılı silah, araç, alet veya maddeler veya sloganlarla katılanların bulunması halinde bunlar güvenlik kuvvetlerince uzaklaştırılarak toplantı ve gösteri yürüyüşüne devam edilir. Ancak, bunların sayıları ve davranışları toplantı veya gösteri yürüyü-şünü Kanuna aykırı addedilerek dağıtılmasını gerektirecek derecede ise yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır.
    Toplantı ve gösteri yürüyüşüne silah, araç, alet veya maddeler veya sloganlarla katılanların tanınması ve uzaklaştırılmasında düzenleme kurulu güvenlik kuvvetlerine yardım etmekle yükümlüdür.
    Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinin Kanuna aykırı olarak başlaması hallerinde; güvenlik kuvvetleri mensupları, olayı en seri şekilde mahallin en büyük mülki amirine haber vermekle beraber, mevcut imkanlarla gerekli tedbir-leri alır ve olaya müdahale eden güvenlik kuvvetleri amiri, topluluğa dağılmaları, aksi halde zor dağıtılacakları ihtarında bulunur ve topluluk dağılmazsa zor dağıtılır.

--------------------------------------------------------------------------

şimdi burada suç kanunu yerine getirmek mi...

sizi anlıyorum canınız yandı.. yüreğiniz parçalanıyor.. ama bu durum polisi aşağılamakla hakaret etmekle olmaazz.elbet işin dozunu kaçıran vardır. ama bunu oraya giderken olacağını hesap ederek gitmelisiniz. ben olsam öyle yapardım

not: BURADA SİZİ SAMİMİ BULDUĞUM İÇİN , İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ KONUŞTUM, SİZİ KIRDIYSAM AFFOLA, KUSURA BAKMAYIN...
    Konu askin tarafından (04/06/2013 Saat 02:02 ) değiştirilmiştir.

aşkın oğuz
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    37 .. 777

Allah milletimiz için neyi hayırlı görüyorsa o olur inşallah...
    Konu askin tarafından (04/06/2013 Saat 02:08 ) değiştirilmiştir.

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

Bakın abiler kardeşler ve kendini hala herşeyi bilen zanneden kişi, en başından beri sölüyoruz, pasif eylem olmalı. Esnafa zarar vermeden, polise kin tutmadan küfür etmeden, protestonu yap sloganını at. Ama bunu heryerde ve devamlı yap. Basın zaten malum durumda, sadece ilimizdeki olaylardan kesin bilgiler alabiliyoruz. Ben mesela ankarayı su an çok merak ediyorum, çünkü emniyet inanılmaz bir orantısız güç uygulayıp insanlık suçu işliyormus. Bir video izledim kanım dondu, resmen avm nin üst katını bastı polisler counter mı oynuyoruz abi??

Benim derdim İzmirde yaşananlar. Bakın çok açık sölüyorum inanılmaz oyunlar oynanıyor izmirde. 3 tane arkadaşımın kolunu bacagını kırdılar geçen gece ve baro nihayet bizimle temasa geçti. ve bu 3 arkadaşımdan 2 si bayan bunun altını çizmek istiyorum. İnanmayanlara basın açıklamalarını ve foto larını gönderebilirim. İzmirde elinde çivili beyzbol sopasıyla slogan atan insana girişen bir sivil gördüm ben ve çevik kuvvet bu adama hiç bir şekilde müdahele etmiyor. Allah askına su sayfaya bunları savunanlarla ilgilenin, zira ben bu adamlarla bırakın aynı dünyada nefes almayı su forumda birbirimizi görmeden yazışmak bile istemiyorum.

Ek olarak, ilk resmi ölü hatayda bugün açıklandı. Ailesine sabır dilerim.
    Konu aykut_1914 tarafından (04/06/2013 Saat 02:52 ) değiştirilmiştir.

20. Bu mesajı için 3 kişi aykut_1914'ye teşekkür etti:

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

Alıntı fotobelit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    destekliyorum. Buraya koysam onun gibi "ya bu ne","peki bu ne","buna ne diyorsun" diye fotograflar dudağı uçuklucak haberi yok.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Standart Taksim Gezi Parkı

J. Kanunsuz emir
    MADDE 137.– Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak, üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz.
    Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.
    Askerî hizmetlerin görülmesi ve acele hallerde kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması için kanunla gösterilen istisnalar saklıdır.

Madem yasaları konuşuyoruz. Bir de bu maddeyi değerlendirelim.

Ayrıca kimse kusura bakmasın, vatandaşına bu kadar kinle ve nefretle saldıran benim polisim olamaz. Teşkilattaki Karabük'teki gibi insan gibi sağduyulu davrananları tenzih ediyorum.

Sent my iPad using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

23. Bu mesajı için 3 kişi krm1983'ye teşekkür etti:

mustafa çakır
    puntohastasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı aykut_1914 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    destekliyorum. Buraya koysam onun gibi "ya bu ne","peki bu ne","buna ne diyorsun" diye fotograflar dudağı uçuklucak haberi yok.
    banlanmam gerekirse banlasınlar sen beni banlatarak düşüncelerimi değiştiremezsin ben bunu şunu banlayın diyormuyum mesajlarımda hakaret küfür varsa banlayın siz sadece görmek istediğinizi görüyorsunuz dahada mesaj atmam çünkü boşuna çırpınıyor burda herkez herkezin bi düşüncesi var bunada saygı göstermek zorunluluğu var

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Alıntı askin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi burada suç kanunu yerine getirmek mi...

sizi anlıyorum canınız yandı.. yüreğiniz parçalanıyor.. ama bu durum polisi aşağılamakla hakaret etmekle olmaazz.elbet işin dozunu kaçıran vardır. ama bunu oraya giderken olacağını hesap ederek gitmelisiniz. ben olsam öyle yapardım

not: BURADA SİZİ SAMİMİ BULDUĞUM İÇİN , İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ KONUŞTUM, SİZİ KIRDIYSAM AFFOLA, KUSURA BAKMAYIN...
    Yürüşlerin izinsiz ve kanuna aykırı olduğunu kabullendiğimi zaten yukarıda da belirtmiştim, onca maddeyi tekrar yazmakla zahmet etmişsiniz.

Polisin suçu kanunu yerine getirmek mi demişsiniz, haşaa. ben bunu suç olarak adletmiyorum, suç olarak lanse edememde zaten. Polis arkadaşlardan gördüğümüz onca şeye rağmen benim ne bu forumda nede diğer platformlarda memur arkadaşlara ağzımdan tek kötü söz veya ima çıkmamıştır, baştan sona yazdıklarım burada tek tek bakın.

Bu paragrafı ilk ve sonkez yazıyorumki günlerdir benim gibi arkadşların memur arkadaşlara niye sitem ettiğimiz anlaşılsın artık. Benim anlatmaya çalıştığım şey 30-40 kişilik zırhlı ve kalkanlı çevik kuvvetin arkasında elinde ÇİVİLİ SOPA, SATIR ve DÖNER BIÇAKLARI ile gelen gruba, çeviğin aramızdan aldığı arkadaşları onlara verip arkadaşlarımız orada linç edilmeye çalışılırken bizide gaz ve suyla oradan uzaklaştırılmasına tepkim.
    halktv kameralarının olduğu yerde yapılanlardan çok daha fazlası kameraların olmadığı yerlerde yaşanıyor. Bu olayları kaydetmeye çalıştığımız için birçok kişinin telefonu toma suyu sayesinde kullanılamaz hale geldi.

Şimdi ben sizden bu durumu tek kelime ile ifade etmenizi istesem suç kelimesi yeterli gelir mi ?

Bunları hesaplayarak gitmeniz gerekirdi demişsiniz. Yanlış olmuş, ben bunları hesaplamadan gidenleri görüp vijdanım elvermediği için gittim. Diğer bir deyişle bunları bilerek ve görerek gittim. Yoksa ilk günden beri orada değilim.

Ama tekrar söylemek istiyorum. Tüm bunlara rağmen polise tek bir taş atmadım, attırmadım, attırmamda. İzmirde sahilde sevgilisiyle oturan ve üzerinde takım forması var diye dövülmeye çalışan gençler ile 2 polis memurunun arasına giren memur arkadaşlarda var. bunuda görmek lazım. Biz elimizden geldiğince arkadaşlarımıza taşkınlık konusunda engel oluyoruz. Polis arkadaşlarında aralarında hala mantıklı düşünenler arkadaşlarını sağduyuya davet ederse daha iyi olacak.

Diğer taraftan ilk başta da söylediğim gibi, yürüşlerin yasak yerlerde ve kanun dışı yapılmasına rağmen engelleme çabaları bir işe yaradımı, HAYIR. tam tersine taşlı eylemlere dönüştü. Bunun yerine polis kordonu arasında yürümemize izin verilerek provekatörleri aramızdan alsalar (ki kendimiz ellerimizle vereceğimizi söylüyoruz) olaylar şu anda hangi seviyede olurdu birde bunu düşünün. Ama böyle olursa haklarını arayan insanların oradan gönderilmesi için bahane olamayacaktı. Şimdi ise otobüs yaktığımızı, İşyeri taşladığımızı, atmlere girdiğimiz iddia ediyorlar. Daha öncede çok yazdım. Orada zarar gören işyerleri zaten bizim dükkanlarımız. Bunu en çok biz istemeyiz.

Son olarak "BURADA SİZİ SAMİMİ BULDUĞUM İÇİN , İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ KONUŞTUM, SİZİ KIRDIYSAM AFFOLA, KUSURA BAKMAYIN..." demişsiniz. Ne demek, onur duydum. Benim ve ülkemin ihtiyacı olan tek şey karşıt görüşlerdeki kişilerin seviyeli bir şekilde konuşabilmesinden başka birşey değil. Keşke bir panel yapılsa da bu gibi sorunlar dertler ve duyulan rahatsızlıklar sayın başbakana da iletilebilse, dertlerimize kulak verilse.

Ama klişe olmuş tek bir cümle var, Cevabınızı sandıkta verin. Seçime giren partilerin hepsi düzgünde bizmi doğruyu bulamadık. sandığa kadar atı alan üsküdarı geçmeyecekmi ???

Buradan meydanlardaki tüm arkadaşlara tekrar sesleniyorum. Taşkınlık yapan provekatörleri gördüğünüzde açılın, kenara çekilin. Bırakın polis arkadaşlar gelip onlara müdahale etsin. Sakın durdurmaya çalışmayın, tecrübeyle sabit.
    Ne mutlu Türküm diyene.

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Şu dakikadan sonra bu konuda tartışma çıkaran, provokasyon yapan, sataşma ve benzeri davranışlarda bulunan her kim olursa olsun ceza alacaktır bilginize. Yeter yahu arkadaş, dava senin benim değil memleketin davası, hala polis mi vatandaş mı onu konuşuyoruz.
    Muhammad Ali Clay

28. Bu mesajı için 2 kişi SteinGP'ye teşekkür etti:

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

bu konu hakkında aşağıda 3 link veriyorum. dikkatle ve sabırla okumanızı öneririm.

Ne Oluyor? Ne Yapmalı? / Erhan SANDIKÇI

Selamlar / Banu AVAR

https://guncelmeydan.com/anasayfa/in...var&Itemid=277

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

arkadaşlar konu gerçekten tehliklei bir konu
    konu başlığı altında herkesin düşüncesi bir olmayabilir
    ama
    herkes yorum yaparken kardeşliği arkadaşlığı ve forumdaşlığı ön planda bulundurup
    yorum yapsın
    toplum olarak tek temennimiz inşallah bu demokratik süreci daha fazla kin ve öfkeye dönüşmeden iki tarafında sağ duyulu olarak sonlandırmasıdır
    saygılar

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

32. Bu mesajı için 6 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Hep aynı şekilde karşılıklı tartışanların verdği linkler, videolar, yazılar.
    Herkeste aynı problem. Karşı tarafı anlamaya kimse çalışmıyor.
    Sadece tek kaynaktak, tek tip kalemlerden beslenmeyi bırakalım artık!

Sorunun parçası halinde kalmak kimseye fayda getirmiyor. Biraz kafayı kaldırıp, ya tamam da bu benim "Teknik Yardım" forumunda düşüncelerini sorduğum,muhabbet ettiğim bu arkadaşım bu konuda ne düşünüyor, ne anlatmaya çalışıyor diye de bir düşünelim. Komşum da acaba bu durumdan rahatsız mı? Olayları nasıl değerlendiriyor diye bir yoklayalım.(İnsani ilişkilerinizi halan daha bitirmediyseniz!)

Mutlak doğru yok ortada. 3-5 videoyla , 3-5 aynı tip yazıyla, yazıldı diye doğru olmuyor anlatmaya çalıştıklarınız. Karşıt iki görüş için de geçerli bu dediklerim.
    "Polis Tekme yiyince, Halk" suçlu,
    "Halk tekme yiyince, polis" suçlu olmaz her zaman.

34. Bu mesajı için 3 kişi celenlee'ye teşekkür etti:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Bu arada:
    Kimse kimsenin yerine karar veremez ve vermesin de.
    O yüzden bunu memleketin davası, tüm vatandaşın davası şeklinde yorumlamak için henüz erken. Tepkilere saygı duyan ve izleyen vatandaş da bunu tam olarak memleket davası şeklinde yorumlamak zorunda değil. Destekler desteklemez o ayrı bir pencere.

Şahsen henüz, 2007'de gördüğüm kitleden çok da farklı bir kitle, görmüyorum sokaklarda. Sadece ilaveten eli taşlı sopalı gruplar da bu kitleye katıldı(Yanındaymışçasına(sanki devleti düşünüyorlarmışçasına) içine girdi!) ve bu kitlenin hareketinden güç alarak çoook güzel provake ettiler heryeri!

Ama şu var ki, devlet bundan zarar gördüğü sürece, hızla memleketin davası haine gelmeye başladı!!! Ülkem neden zarar görüyor arkadaşım bu olaylardan!! Hepimiz zarar görüyoruz.

Bu işi tırmandıran ve masumiyet çizgisini aşmaya teşvik eden vatandaş, provakatör, polis amirleri, politikacı ve ayrıca "ben sopalarımla burdayım diyen,inip kalkan sopalı bayraklarıyla kendini gösteren(bu ayrıca olayda bir nevi bölücülük olduğunu da gösterir, halk kimliğiyle değil, örgüt kimliğiyle ordalar) bir sürü vakıf/örgüt/kuruluş bunlar kesinlikle hesap vermeli!! (Bu neyin reklamı? Nasıl bir çıkar?)

Yöneticilerin tutumundan ve değişen usluptan memnun olmasam bile, asla o örgütlerin arasına girmem, tasvip etmediğim bir grupla aynı paydam olsa bile yanyana durmam!! Kendimi onlara kullandırıp gerçekleşen insanlık dışı olayı herkeslere mal ettirmem! O gruplara tepkisini net koyan çok az grupla karşılaştım. (Ama işin içine korku da giriyor olabilir, onu da anlayabiliyorum)

Özet olarak:
    "Halk için Halka Rağmen" bu Türkiyenin en büyük problemi!! Çoook eskilerden kalmış ve yakın geçmişimize kadar uygulanmış bir politika. Bırakında kendim düşüneyim, kendim isteyeyim, isteklerime kimse karışmasın müdehale etmesin. (İsteğim gerçekleşmek zorunda değil! Kabul görmek zorunda değil! Ama isteğime müdahle etmesin kimse! Kabul görürse zaten olur )

Kimse kendi düşüncesini, tüm ülkenin düşüncesi diye bir çırpıda ortaya koymasın artık. Önce anlamaya çalışalım.

Burdaki bazı "çiğ/anlık/ölçüsüz/ucu nereye gideceği düşünülmeden yazılar tepki"ler, biraz da yaş ortalamasından kaynaklanıyor sanırım ve bu çok doğal. Ama yine de tepkilerimizin seviyesinden bizler sorumluyuz, madem herşeyin gerçeğini bilen kişiler, nasıl yazı yazılmasını da bilmeli, nasıl konuşulmasını da bilmeli, ona göre yazmalı ve buna zorundayız, kimseler huzurumuzu kaçıramaz arkdaşlar kurallar bunun için var.

Yazılar doğru yazıldıktan sonra, herkes kendi meselesi anlatsın, millet okusun anlamaya çalışsın artık birbirini.
    Konu celenlee tarafından (04/06/2013 Saat 12:28 ) değiştirilmiştir.

36. Bu mesajı için 2 kişi celenlee'ye teşekkür etti:

Sayfa 11/20 İlkİlk ... 789101112131415 ... SonSon