416 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Taksim Gezi Parkı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı askin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi burada suç kanunu yerine getirmek mi...

sizi anlıyorum canınız yandı.. yüreğiniz parçalanıyor.. ama bu durum polisi aşağılamakla hakaret etmekle olmaazz.elbet işin dozunu kaçıran vardır. ama bunu oraya giderken olacağını hesap ederek gitmelisiniz. ben olsam öyle yapardım

not: BURADA SİZİ SAMİMİ BULDUĞUM İÇİN , İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ KONUŞTUM, SİZİ KIRDIYSAM AFFOLA, KUSURA BAKMAYIN...
    Yürüşlerin izinsiz ve kanuna aykırı olduğunu kabullendiğimi zaten yukarıda da belirtmiştim, onca maddeyi tekrar yazmakla zahmet etmişsiniz.

Polisin suçu kanunu yerine getirmek mi demişsiniz, haşaa. ben bunu suç olarak adletmiyorum, suç olarak lanse edememde zaten. Polis arkadaşlardan gördüğümüz onca şeye rağmen benim ne bu forumda nede diğer platformlarda memur arkadaşlara ağzımdan tek kötü söz veya ima çıkmamıştır, baştan sona yazdıklarım burada tek tek bakın.

Bu paragrafı ilk ve sonkez yazıyorumki günlerdir benim gibi arkadşların memur arkadaşlara niye sitem ettiğimiz anlaşılsın artık. Benim anlatmaya çalıştığım şey 30-40 kişilik zırhlı ve kalkanlı çevik kuvvetin arkasında elinde ÇİVİLİ SOPA, SATIR ve DÖNER BIÇAKLARI ile gelen gruba, çeviğin aramızdan aldığı arkadaşları onlara verip arkadaşlarımız orada linç edilmeye çalışılırken bizide gaz ve suyla oradan uzaklaştırılmasına tepkim.
    halktv kameralarının olduğu yerde yapılanlardan çok daha fazlası kameraların olmadığı yerlerde yaşanıyor. Bu olayları kaydetmeye çalıştığımız için birçok kişinin telefonu toma suyu sayesinde kullanılamaz hale geldi.

Şimdi ben sizden bu durumu tek kelime ile ifade etmenizi istesem suç kelimesi yeterli gelir mi ?

Bunları hesaplayarak gitmeniz gerekirdi demişsiniz. Yanlış olmuş, ben bunları hesaplamadan gidenleri görüp vijdanım elvermediği için gittim. Diğer bir deyişle bunları bilerek ve görerek gittim. Yoksa ilk günden beri orada değilim.

Ama tekrar söylemek istiyorum. Tüm bunlara rağmen polise tek bir taş atmadım, attırmadım, attırmamda. İzmirde sahilde sevgilisiyle oturan ve üzerinde takım forması var diye dövülmeye çalışan gençler ile 2 polis memurunun arasına giren memur arkadaşlarda var. bunuda görmek lazım. Biz elimizden geldiğince arkadaşlarımıza taşkınlık konusunda engel oluyoruz. Polis arkadaşlarında aralarında hala mantıklı düşünenler arkadaşlarını sağduyuya davet ederse daha iyi olacak.

Diğer taraftan ilk başta da söylediğim gibi, yürüşlerin yasak yerlerde ve kanun dışı yapılmasına rağmen engelleme çabaları bir işe yaradımı, HAYIR. tam tersine taşlı eylemlere dönüştü. Bunun yerine polis kordonu arasında yürümemize izin verilerek provekatörleri aramızdan alsalar (ki kendimiz ellerimizle vereceğimizi söylüyoruz) olaylar şu anda hangi seviyede olurdu birde bunu düşünün. Ama böyle olursa haklarını arayan insanların oradan gönderilmesi için bahane olamayacaktı. Şimdi ise otobüs yaktığımızı, İşyeri taşladığımızı, atmlere girdiğimiz iddia ediyorlar. Daha öncede çok yazdım. Orada zarar gören işyerleri zaten bizim dükkanlarımız. Bunu en çok biz istemeyiz.

Son olarak "BURADA SİZİ SAMİMİ BULDUĞUM İÇİN , İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ KONUŞTUM, SİZİ KIRDIYSAM AFFOLA, KUSURA BAKMAYIN..." demişsiniz. Ne demek, onur duydum. Benim ve ülkemin ihtiyacı olan tek şey karşıt görüşlerdeki kişilerin seviyeli bir şekilde konuşabilmesinden başka birşey değil. Keşke bir panel yapılsa da bu gibi sorunlar dertler ve duyulan rahatsızlıklar sayın başbakana da iletilebilse, dertlerimize kulak verilse.

Ama klişe olmuş tek bir cümle var, Cevabınızı sandıkta verin. Seçime giren partilerin hepsi düzgünde bizmi doğruyu bulamadık. sandığa kadar atı alan üsküdarı geçmeyecekmi ???

Buradan meydanlardaki tüm arkadaşlara tekrar sesleniyorum. Taşkınlık yapan provekatörleri gördüğünüzde açılın, kenara çekilin. Bırakın polis arkadaşlar gelip onlara müdahale etsin. Sakın durdurmaya çalışmayın, tecrübeyle sabit.
    Ne mutlu Türküm diyene.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler: