Ateş bey, Hoşgeldiniz
Evo 95'likler bir güncelleme ile 2. viteste takılma sorunu giderilmiştir. Ben sizin yerinize olsam 95'lik aracı alırdım, 75'lik ile arasında gerçekten çok performans farkı var...
Herkese merhaba dün eşime almış olduğum 2012 model 95 ps lik evoyu internetteki araştırmalarıma sizlerinde yaşadıklarınıza dayanarak otomatik vitesindeki sıkıntılar yüzünden iptal edip düz vitesli 75 ps olanını sipariş ettim çarşamba günü araç teslim olucak,araç dinamik paket ve cam tavanlı olan modeli beyaz renk ve içinde bordo döşeme kullanılmış.Kendi aracımın çok farklı bir segment olmasından dolayı fiat marka bir ararcı ilk defa aldığım için hiçbir paket ismini bilmiyorum kusura bakmayın.
Bu forum sitesinde aracı yavaş yavaş tanımaya başlıycam göz gezdirirken ,bu mesajı sizin sayfanıza yazmamın sebebi ise şu;
Ben bu formu Google de ( 13.multijet otomatik evonun sorunları ) başlığı altında buldum bütün gece inceledim ama kafamdaki şanzıman sıkıntılarıyla ilgili konuya hep dokunulup kaçılmış olduğunu gördüm mesajlarda daha çok konu hep yakıt olmuş,
bu aracın en büyük sorunu şanzıman olarak gözüküyor araçlar hakkında yakıttan çok yaşadığınız teknik sorunlarını yazarsanız benim gibi aracı araştıranlar bilgi sahibi olur çünkü evonun bu modeli ile ilgili yazılanlar olarak başlıklar olarak en birikimli sayfalar bu forumda sizden ricam budur herkese teşekkürler..
Ateş bey, Hoşgeldiniz
Evo 95'likler bir güncelleme ile 2. viteste takılma sorunu giderilmiştir. Ben sizin yerinize olsam 95'lik aracı alırdım, 75'lik ile arasında gerçekten çok performans farkı var...
Tuncay bey merhaba muhakkakki 75 ile 95 ps arasında çok fark vardır ama esas sıkıntı şanzımandaki yazılım ve ya geçici sorun değil!!
ana mesele yarı otamatik bir aracı tam otomatik şanzıman şeklinde anlatıp satış yapmaya çalışan satıcılar ki, bana aynen öyle satış yapıldı.
Aracı görmedim test edemedim bile, aracı alırken sadece otomatik seçeneğide var istermisiniz dediler bana otomatik olması çok daha cazip geldi ve satın aldım. Kendi aracımda otomatik bir araçtır kullanırken birden gözüme kataloktaki otomatik şanzımanın vites görüntüsü gözümüm önüne geldi ve eve gelince birdan dank etti bu tarz şanzımanların çok dikkatli kullanılması gerektiğini çok kişiden duymuştum viteslerin sıklıkla karıştığını ileri taktığı halde geriye takıldığını ,hatta sabahları bir türlü arabanın çalışmadığını ,sıkışık trafikte sürekli sıkıntılar çıkarmaya başladığını yol kenarına çekip aracın yarım saate yakın soğumasını beklediklerini çok duymuştum ve yakınlarımdanda bu tarz şanzımanlardan dolayı aracını elinden çıkaran çok oldu bunları düşününce ben tercihimi başım sonradan ağrımasın diye baştan manuelden yana kullandım ve aracı bugün iptal ettirdim tabi bayi bu işe hiç sevinmedi.
75 ps in zaten eşimin kullanacağı bir araç olduğu için onu tatmin edeceğini düşünüyorum, açıkçası eşimin ilgilendiğide motordan daha ziyade aracın açılan tavanı ve içindeki bordo rengi.
bende kesinlikle 95'lik otomatiği tavsiye ederdim.1 buçuk ay oldu ben arabamı alalı allaha şükür hiçbir sorun yaşamadım.otomatik vitesi acayip rahat ve kullanışlı.tabi sorunlu arabalar oluyo ama birazda şans meselesi hepsi sorunlu değil.gerçekten iyi bir performans bekliyorsanız 95 liği alsaydınız çok ii olurdu.bence sadece milletin arabalarındaki sorunları okuyarak arabayı tanımaya çalışmayın memnuniyetleride okuyun yoksa çok etkisinde kalabiliyorsun. şahsen ben çok memnunum arabamdanşimdiden hayırlı olsun
Ateş Bey hoşgeldiniz bnde eşim için dualogicalmayı düşünüyordum ancak mnuele diye diretince 75 lik aldm 2. el temiz kullanlmş bi dosttan saolsun iyi kide almışım eşimde alıştı manuele. araçla ilgili ufak tefek bnm takıntılarımdan kaynaklanan sıkıntılarım vr ama sürüşü keyifli özellikle cam tavan süper bişiy.
İlginiz için teşekkürler ben aracı performans yerine sorunsuzluğu olarak nitelendirmek isitiyorum çünkü 2012 model bir araç alıp işi şansa bırakmak benim için pek doğru bir karar değil 95 lik araçlar muhakkaki 75 liğe göre daha güzel ama ben bu tarz şanzıman kullanan araçların genel sıkıntısı yüzünden karar değiştirdim çok kısa bir örnek kardeşim 2011 Lancia deltasını sırf yaşadığı şanzıman sıkıntıları yüzünden 12.000 km lerde sattı aynı şeyi opel corsa aracı olan arkadaşım eşinin aracında yaşamış toyotanın dizelleride aynı sıkıntıdan muzdarip sakın yanlış anlaşılmasın ben araçlar kötü demiyorum otomatik şanzıman çok daha dikkatli kullanılmalı diye şahsi bir fikir üretiyorum ve bu doğrultuda araç seçimi ona göre yapıyorum yoksa pazartesine kadar kırmızı renk otomatik araç zaten şu anda benim hafta sonu diye iptal edemediler pazartesi sabahı öteki aracın işlemleri başlıyacak.
ateş bey o kulaktan dolma duyduğunuz şeylerin olması özelliklede vites kutusuyla ilgili olanların olması gerçekten çok zor.sizin duyduğunuz sorunlar evolardamı olmuş eğer öyleyse ben niye okumadım bu forumda.yani ileri taktığında geri gitme gibi bişey gerçekten çok saçma geldi.bana arabayı ilk tanıtırlarken bayideki usta arabayla giderken bile geri vitese taksan vites kutusunu dağıtamazsın dedi.ben arabayı almadan önce sizin gibi araştırma yaptım birde kullanıcılarla birebir konuştum.keşke sizde öle yapsaydınız.dualogic vitesi manuelde kullanımda çok rahat hatta otomatikteyken bile deviri yükseltmek için manuel olarak düşürürebiliyorsun..
Beni yanlış anlamayın ben evo olarak konuya bakmıyorum. Ben araç olarak C4 te alsam ,hondada alsam,pejo da alsam,toyotada alsal yani kısacası tam otomatik yerine yarı otamatik bir şanzıman kullanan araç alma fikri hangi marka araçta kullanılırsa kullanılsın bana manuel olanı tercih ettiriyor bakın googlede ( dualogic şanzıman sorunları) başlığıyla bir arama yapırsanız nedemek istediğimi anlarsınız bu benim etrafımdaki insanlarla yaşananlardan satış müdürleriyle konuşmamdan ve araştırmalarım sonucu kendi adıma verdiğim bir karar lütfen beni yanlış anlamayın bu marka adına yapılan bir tercih değil.
Arkadaşlar,
Ben 95'lik Evo'yu Türkiyede ilk alan kişiyim. 1 Nisan tarihi sabah 09:00'da aracımı teslim aldım. Lütfen kulaktan duyma cümlelerle 95'lik araçlarımızı kullanmadan yorum yapmamanızı rica ediyorum. Ben 11.000'e geldim, Emrullah 27.000'e geldi bir kere bile trafikte Toyota ve Ford araçlar gibi yarım saat sağa çekip beklemedim. Otomatiğe her an müdahale edebildiğiniz için bu şansuma Bravo Fiorine Nemo'da kullanılan şanzumanlar gibi değil, İstediğiniz gibi vitesi gıdıklıyorsunuz... Son karar yine sizindir, Ben ve Ognya (ismini bilmediğim) arkadaşım gerekli açıklamaları yapmış. Diğer arkadaşlarda yapacaktır.
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
Aracınız hayırlı olsun. Ben de 7 aydır Dualogic araç kullanıyorum, kendi hatamdan kaynaklanan bir sorun dışında hiç sorun yaşamadım. Vitesin tabii ki yoğun, dur-kalklı trafikte kararsızlığı olabiliyor ama onu da manuele alarak çözebiliyorsunuz. Tam otomatikler sorunsuz olarak bilinirler, yarı-otomatiklerde sorun çıkabiliyor ama Dualogic yarı-otomatik şanzımanlar arasında en sorunsuzlardan birisidir, yaptığım yoğun araştırmalar sonucunda Opel Corsa'dan vazgeçip bu aracı almıştım. İnanın Opel'in Easytronic, Volkswagen'in DSG ve Toyota'nın robotize şanzımanlarında sorun çıkması ihtimali daha fazladır. Çok fazla şikayete rastladım bahsettiğim markalarla ilgili.
Şu konuda çok haklısınız, aracı almadan önce test edemediniz. Ben de test sürüşü yapamamıştım, nedense arabayı kim alacak olsa (ben ve bir kaç arkadaşım) "araç bölge müdürünün kullanımında" gibi şeyler söylenmişti. Belki de bu yüzden benden başka kimse aldığım bayiden Dualogic araç almamış şimdiye kadar.
tabiki tercih sizin düşüncelerinizede saygı duyuyorum.ben sadece kullandığım araçla ilgili bilgi verebilirim.başka yarı otomatik kullanmadım ama sizide bu şanzıman ilgilendiriyor bence çünkü almışsınız ve 2 gününüz var karar vermek için.diğer yarı otomatikleri değilde bizim aracımızı araştırın.daha öncede söylediğim gibi memnuniyetleride dinleyin,okuyun faydasını göreceksiniz.
Tuncay bey tespitiniz doğru ben evo kullanan kişiler olarak ilk sizlerle görüşüyorum gece formu araştırırken buldum ve şu an hala 95 lik bir araç sahibiyim pazartesi 75 lik aracın işlemleri başlıyacak ve hala araştırma aşaması farkındaysanız sizlerle konuşurken bilgi edinmem devam ediyor şansım sizler aracın kullanıcılarısınız fikirlerinize ve tecrübeleriniz son derece önemli benim için helede aracın parasını ödemişken yoksa bende çok daha fazla otomatik olmasını istiyorum malum istanbul trafiği ve manual vites her zaman daha yorucu vede eşimin kullanması söz konusu olan bir araç olduğu için sıkıntı yaşamasını istemiyorum o yüzden bukadar detaya inmem.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler şu an çıkmam gerekiyor ama fırsat bulduğum an bugün tüm yapılan yorumları dikkatle okuycağımdan emin olabilirsiniz herkese hayırlı günler dilerim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri