bende de durum aynı,evo kit gizli bölme yok... torpido hap kadar!
bende de durum aynı,evo kit gizli bölme yok... torpido hap kadar!
Bir aradaşımda 2006 model grande punto var. fakat araçta hangi paket olduğunu bilmiyorum. araçta yok yok arkadaş.. arka tavan aydınlatması, 6 adet hava yastığı , mükemmel büyüklükte torpido, kumandalı koltuk ayarı v.s. v.s. yıllar ilerledikçe otomobil üreticileri iyice cimrileşiyor ben onu anladım...
Abooo, abi cruise cont; öncelikle seyir halindeyken iki şekilde kullanabilirsin 1. si manuel olarak vitesi kullanırken örn 5 vitestesin veya 6 dayken dümdüz bi yolda giderken açtın ekranda aktif hale geld görceksin sonra ilk etapta açar açmaz aktif olmayabiliyor yani gazdan çekince ayağını kendi gitmeyebiliyor, sinyal kolunun altındaki kolu bir kez yukarı ittir, sonra hangi hızdaysan o hızda aracın devam eder, ancak örn vitesi küçültmen gerekti yani araç bayıldı, o zaman vitesi düşürdüğünde hız sabitleyici pasife geçer geçici olarak, vitesi küçülttükten sonra kolu tekrar yukarı ittirirsen yine aktif olacaktır, 2 kullanım ise otomatik kullanırken vitesi yine aynı işlemi yapıyorsun hızı sabitleyince örn vitesi düşültmen gerektiğinde hız sabitleyici pasif olmuyor aksine devam ediyor çalışmaya bu şekilde sen ister vitesi küçült ister düşür, ancak yüksek hızlardayken vites küt diye düşmüyor, iyice hız sabitleyici ile yavaşlamak istiyorsan ki ben çok yapıyorum çok sert virajlarda bile hız sabitleyici ve vites kombinasyonuyla ayağımı gaza veya frene götürmeden virajları alabiliyorum , bunu yapmak için vitesi küçültmeden önce , hız sabitleyici kolunu aşağı bir şekilde çekili tutarsan hızın -1 km hızla ki her basış +1 veya -1 km dir, buna göre hızın düşüyor, olması gekeren vitesinin hızına araç düştüğünde de vitesini küçültürsün böylelikle ayağın hiç frene gitmeden hızını yavaş yavaş düşürmüş olursun, ancak çok aşırı bir düşüş yapacağın zaman ani duruşlarda bunu yapman biraz riskli ve zor bilmem anlatabildim misaygılarımla...
Arkadaşlar dün Kastamonu Gözde Otomativde (Fiat Yetkili Servisi) aracımın 20 bin km bakımını yaptırmış bulunmaktayım, tutan rakam 395,00-TL ancak işim çok acil old için dün ödemesini gerçekleştiremedim birde sistem çalışmıyordu paro kart, neyse araçta motor yağı, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi değişti, ilave olarak balatalara, kampanalara kir pas giderici würth ün bi ürünü sıkıldı, rot durumuna bakıldı ve cam suyu ilave edildi, yapılan işlemlerden memnunum, bu esnada araç liftteyken karter muhafazası yanlarına taktırdığım parçaların fotolarını sizlere tam gösterememiştim abim yaptırmıştı onları o aklıma geldi onlarında fotolarını çektim, araç kir old için ksr bakmayın ilerleyen günlerde kıştan önce yıkatıp garaja öle çekerim, ayrıca telimde kayıtlıydı, geçtiğimiz cuma günü bi yere parketmiştim, dışarı çıkınca aracımın yanında bir yıldız old gördüm ve bu fotoyu sizlerin yorumlarınıza bırakmayı düşündüm, hangi aracın arkadan görünüşü sportif anket açabilirsem bi deneyeyim, gerçi araç sınıfları farklı birisi hb birisi sedan birisi çok üst sınıf birisi Porsche örnek gösterilen Fiat yani punto bakalım nolcak ?
saol kardeşim ben koldan on yapıyorum ama sonra kolu aşağı indirmiyordum sanırım o yüzden yapamadımartık yaparım..
20 bin bakımın hayırlı olsun.karter korumayı tavsiye edermisin bende düşünüyorumda karar veremedim bide kaça yaptırmıştın.ben arabamı yeni aldığım için hiçbirşey yaptırmadım daha camlara film bide kaputa film düşünüyorum ne dersin..
Konu ognya tarafından (27/10/2011 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.
emrullah sana bir sorum daha varnavigasyon ön hazırlığı varya ona dışarıdan bi tane navi alsak uyumlu oluyomu yoksa sadece kendi orjinalimi oluyo.arabayı alırken soracaktım bunu ama unuttum.beni bu konuda da aydınlatırmısın..
![]()
Teşekkürler kardeşim sağolasın, darısı başına, karter koruma tavsiye ederim, ben her üç puntomada karter koruma taktırdım, ama bu farklıydı neden dersen, Karter korumayı 100 TL ye kastamonu gözde de yaptırdım, ancak yanında bulunan iki tane üçgen biçimindeki parçalar dahil değil, onları da Kastamonu gözde otomotiv sayesinde getirttim İtalyadan, onlar da 50-60 civarında kargo vs falanda var, navigasyona gelince ben servislerden alınacak olan aparat ile birlikteki navinin sadece olduğunu söylemişlerdi, yani aslında bende dışardan navi alayım ucuz olsun diycektim ancak dışarıdan alacağımız navilerde sadece cama yapıştırma aparatı var, ancak orjinali oradaki boşluk yere takılıyor ve üzerine navi entegre ediliyor diye biliyorum, ayrıca hız sabitleyiciyi açınca aşağı değil yukarı kaldırcan ilk olarak çünkü yukarısı hızlandırma aşağısı hızı düşürme, ha belki ilk defa açınca aşağı çekince belki onda da direkt hızı düşürerek işe başlayabilir ama bu abes olur![]()
Konu akca37 tarafından (27/10/2011 Saat 14:45 ) değiştirilmiştir. Sebep: ilave bilgi
Selamlar 95 lik sahibi arkadaşlarbildiğiniz üzere bizim araçlar euro5 dpf li ( dizel partikül filitre ) aracı haziran sonu gibi almıştım şuan 9000 km de herhangi bir uyarı ışığı filan görmedim. zaten temizleme işlemi rejenerasyon yani arada yapıyormuş ben hiç denk gelmedim. sizde durum nasıl ? aracı aldığım günden aynı istasyon ve aynı pompadan opetten alıyorum yakıtı ve ygs kartına işletiyorum.. benmi hissetmedim yoksa sizdede durum aynımı...
Tahsin kardeş benim araçta 9400 km civarında seyrediyor, bende hiç anlamadım o olayı yada belki belli bir rölantide gidince kendi yapıyor olabilir, ama biz anlayamıyoruz. Bu arada emrullahın aracı 21000 civarında bakımı vs'de yaptırdı. çıksa onda çıkardı uyarı vs...
Şu ana kadar Allah a şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadımrutin bakımlarında zaten gerekli parça veya filtreler değiştiği için bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum
Abi anladığım kadarı ile yol bilgisayarında dpf temizliği yapıyor diye uyarı yazısı çıkıyormuş.. yada bir simge beliriyormuş ekranda.. çıkmaması iyimi kötümü onu bilmiyorum.. çunki o filitrenin fiyatı 2000-3000 tl fiyatlarda olduğu söyleniyor. açıkcası biraz tırsıyorum.. başka forumlarda okumuştum aracı düşük devirde kullanmak filitrenin tıkanmasına sebep oluyormuş. bende aracı aldığım günden beri 2000-3000 devir arası ve manuel kullanıyorum.. arada aracın ciğerini açmak gerekiyormuş o konuda şüphem yokhiç affetmem her türlü açarım
![]()
İşyerinin Caravelle aracında bizim şöför arkadaş bahsetmişti, yaklaşık 30 km aynı devirde gitmiş, sonra uyarı kaybolmuş...
95'lik arkadaşlar uyumayalım,hadi canlanın, Araçlarına birşeyler yaptıran varmı? Benim 2 projem var, şuan Birmot Servis Müdürü ile koordineli çalışıyoruz.
1. projemde: Pedallarımıza spor pedal takmak, Bravo dualogic için olan spor pedal siparişlerini italyadan verdik bakalım, şuan bravo dualogic olan ile bizim pedallar bravodan 1 cm büyük ama bir ayarlama yapacağız.
2. projemde: Orijinal damalı ayna kabı siparişi verdik, italyadan gelecek gelmesini bekliyoruz, gelince ayrıntıları ve resimleri sizlerle paylaşacağım.
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
Konu 1ocak2011 tarafından (22/11/2011 Saat 14:04 ) değiştirilmiştir.
emrullah abi o c180 boş paketi benim arkadasimda var ondan çok iyi yakiyor ama amg paketi çok farklı duruyor yaher ne kadar mercedes kro gibi c 180 yazip 1.6 motor koysada
![]()
Tuncay abi projelerin şimdiden hayırlı olsun güzel olacağını tahmin ediyorum, damalı bayrak stickeri 500 de görmüştüm fena durmuyor gibiydi, spor pedal takımını ise merakla bekliyorum, bu arada bende 20 bin bakımını yaptırdım, motor koruma yaptırdım, yaptırdım, bakım yaptırdım ancak eleştrilerim var tüm evo ve gp kullanıcıları ile bravo kullanıcılarını bu konuda destek vermelerini isteyeceğim bu bahsettiğimle ilgili konu başlığı acacağım, Güneş sen nerelerdesin yaaww kayboldun gittin istanbul kazan biz kepçe arar olduk seni![]()
Arkadaşlar dün akşam Kastamonu-Safranbolu yaptım, yol 100 km den fazla ancak ben yolun 20-30 km sini tek şerit old için manuel yani hız sabitleyicisiz kullandım geri kalan kısmının tamamını hız sabitleyici ile 90 km sabit hizla katettim , ortaya çıkan sonucu resimde paylaşıyorum iyi günler...sizce değerlerim nasıl ?
abi buralardayim ya fırsat oldukça bakiyorum foruma işte bi telefon kadar uzagindayim ya aramana gerek yok![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri