Valla benim araç artık sabitledi gibi 6.4 ortalama şehir içi. ne yukarı çıkıyor nede aşşağı iniyor. artık bu oranı benimsedim![]()
milletin kafası 100binde takılıp kalmış,ne kadar yakıyor diye soranlara 250 diyorum şehiriçi,yok ya çokmuş diyorlar.çok yakan araba görmemişler.100bin psikolojik sınırını aşılmıyor birtürlü
Valla benim araç artık sabitledi gibi 6.4 ortalama şehir içi. ne yukarı çıkıyor nede aşşağı iniyor. artık bu oranı benimsedim![]()
bayram tatili 1500 km 6 lt ortalama
Evo 95'lik kullanan arkadaşların Dikkatine!...
2. viteste genelde yokuşlarda takılma Genelde hepimizin başına gelmiştir. Ve kapat açlardan sonra sorunu gidermişizdir, bunun için yeni yazılım güncellemesi var mutlaka servislere gidiniz ve cihaza bağlatıp güncellemeyi yükletiniz. Eğer servis bu güncellemeyi almadıysa aracı cihaza bağlayınca direk cihaz 2. viteste takılma güncellemesi diyerek Fiat'a bağlanıyor ve güncellemeyi cihaza alıyor, sonra restart yapıp otomatik araçlarımıza update olarak yeni yazılımı kuruyor. Yaptırmayan arkadaşların mutlaka gidip yaptırmasını tavsiye ederim. Eğer cihaz update almamış ise Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor..Bilgilerinize
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
Selam abi bu sorunla ben hiç karşılaşmadım acaba sürekli manuelde kullandığım için olabilirmi ? ve sorun tam olarak nedir? 2. viteste takılımı kalıyor,stopmu ediyor araç...
Tahsin kardeşim,
Sen manuelde kullandığından karşılaşmamış olabilirsin, araç böyle hafif yokuşlarda veya yokuşlu bir sokağa 2. viteste dönerken ''Vites hatası, Klavuza Bakın'' diyerek kalıyordu. 2. vitesten çıkmıyordu. Sonra aracı anahtarı çıkart kapat aç yaparak çalıştırabiliyordun. İşte bu sorunun çözümü bu versiyon ile giderilmiş, zaten aracın 95'lik olduğunun gören cihaz direk update olarak hatırlatıyor. dün akşamdan beri araç 1. vitese geçmede daha rahat direk kendisi geçiyor yoksa bazen böyle yerlerde hep ben 1. vitese atıyordum. Seninde yaptırmanı tavsiye ederim...
Saygılarımla
Tuncay Aydemir
Eyvallah abi çok sağol.. daha dün servisteydim artık haftaya servisi arayıp randevuyu alırım..
Ortalama 15-20 dakika sürüyor yapılması, Bende nöbetçi serviste akşam mesai bitiminden sonra yaptırdım.
Tamam abi ben şimdi servis elamanını arayıp sorayım bilgisi varmı .. tşk.ler bilgilendirme için..
henüz kavuşamadığım 95 liğimle aranızdayım..![]()
teşekkür ederim..
Bilgilendirme için teşekkürler. İyi ki okumuşum bu sayfayı, yoksa nereden haberim olacaktı ki? Evo 95 HP Dualogic kullanıyorum, Pazartesi hemen servisi arayayım. Güncellemeyle çözülüyorsa çok iyi. Dik yokuşlarda gerçekten zorlanıyor araba.
6200 km'yi buldum araçta, Antalya Birmot'tan aldım arabayı. 10 bin bakımı için Birmot servisine alternatif bir servis olup olmadığını nereden öğrenebilirim? O kadar aramama rağmen Fiat servis listesi bulamadım..
Arabanın yakıtından memnunum, günde 51 km yol yapıyorum, okula gidip geliyorum ve 17-20 kuruş arası yakıyorum. Daha kısa mesafelerde ise 25 kuruşa kadar çıktığı oluyor.
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..
arkadaşlar bizim arabanın ilk kaskosu ne kadar tutuyo aşağı yukarı bişeyler söylermisiniz..![]()
Yokuş çıkışı 2. Viteste kalma sorunu yazılım attırara çözüldü.
Gecen hafta izinde 3000km yaptım yol bilgisayarında ort. 5.9 yazıyor, km de 24kurus. Bu deger otomatik de, 130km/s siz sabitleyerek giderek klima açarak yapıldı.
Normalde 21-22 en fazla 25 yakıyor.
---
I am here: https://maps.google.com/maps?ll=36.907518,30.643675
2. Viteste takılma dün akşam ilk defa benimde başıma geldi, ekranda vitesi kontrol edin diye yazıyordu Allah'tan önceden yazılanları okumuşumda hemen aracı kontaktan çıkardım araçı kitledim tekrar açtım tekrar çalıştırdım sorun geçici olarak çözüldü. bugün aracı 5000 km bakımına götürücem kartaş a ordakilere bu güncellemeyi hatırlatıcam...İnşallah bir daha tekrarlamaz trafikte çok zor durumda kaldım hemde mesai çıkışı![]()
Manuel kullanın arkadaşlar gerçekten çok keyiflivites geçişlerindeki sarsıntıyı hissetmemek için vites geçişi sırasında ayağınızı gazdan çekin ve basın..
Bu takılma yokuş çıkarken mi oldu? Geçmiş olsun, bir daha olmaz umarım. Aracı aldığım ilk gün, yani aracı teslim aldım, eve dönerken "Vitesi kontrol edin" uyarısı vermişti, düz yoldaydım, yokuş yoktu. Hemen götürdüm, "fren müşürünü değiştirdik" dediler, alakasını çözememiştim. Servisten eve dönerken yine aynı hatayı bir kere daha verince büyük hayal kırıklığına uğramıştım, ama ondan sonra o sorunla hiç karşılaşmadım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri