Emrullah yazıp durma,7.5larda dolanıyoruz şehir içi dışı
Abi şuan km 3900 ilk aldığım günden bu km ye kadar gayet iyiydi uzun yolda şehir içi trafikte uzun yolda 4.2-4.7 L şehir içide 5.0-5.5L arasındaydı ama son 10 gündür fazla yakıyor. yakıtı aldığım yeride değiştirmedim sürekli aynı yerden alıyorum. anlamadım. 5bin km ye kadar devam edicem artık servise gidicem nasıl olsa o zaman..
5binde servisemi gidilecek,10bin değilmiydi.
arkadaşlar yeni araç ile 3780 km'de 606 tl benzin harcadım.
geçen gün aldığım son depo ile istanbul içi ve izmit gidiş geliş yolu şeklinde 850 km gittim. yarın benzinliğe gidip fulleyeceğim. biliyorsunuz dizeller için deponun dolu olması kritik ve önemli. motor ömrü açısından. sanırım pislik ve partiküllerin motora ulaşmasını engelliyor dolu depo.
Arkadaslar calismayan aracin sürücü kapısı ilk açıldığında bir motor sesi geliyor araçtan. Ne olduğunu biliyor musunuz?
Benim araçta bir sıkıntı var çözemedim gittiyakıt sarfiyatı birden neden artar anlamadım bu durumu yaşayan kimse varmı merak ediyorum.. aracı ilk aldığım günden beri aynı sürüş tarzı ile kullanıyorum ve benden başka kimse binmiyor. ilk aldığım günlerde ortalama tüketim şehir içi 4.9-5.5L arası idi son 15 gündür 6.0-7.0 L arası gidiyor ve klima v.s kapalı halde. sizce ne yapmalıyım. servise gitmem gerekirmi ?
Evet arkadaşlar nihayet 10.000 km bakımına girdim ve ve ve ve masraf 205 TL çıktı, yani 130-160 aralığında zannediyorduk, oysa ki bu araç 95 lik old için dediler motor yağı filtresi ile hava filtreleri farklıymış dediler, bu iki parça direkt yurt dışından ithal geliyor dediler bundan dolayı 1.3 75 liklere göre parçaları pahalıymış sizler için bu iki parçanın kutularının fotolarını çektim belki resimlerine ulaşabilirsiniz iyi günler...
Değişenler;
Motor yağı
Motor yağ filtresi
Hava filtresi
Polen filtresi hatırladıklarım bu kadar![]()
Abi çok sağol cevapladığın için. Yalnız şöyle bir durum var aracı aldığım günden 3000-3500 km civarına kadar gayet düşük gösteriyordu şehir içi ortlama 4.9-5.5L arası ama bu son 15-20 gündür tavan yaptı 6.0-7.0 civarına kadar çıkıyor.birden yükselmeside canımı sıktı. servis danışmanıma sorayım. aracı aldığımda 5bin km de getir kontrol edelim demişlerdi yada ozaman götürürüm.
arkadaşlar bu değerler fazla, benim araç şehir dışı 4,2 şehir içi 5,8-6,5 (bunlar benim ölçümlerim),yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım 5.1.Eco modu hiç kullanmadım, hep otomatik modda kullandım(acemi şöförüm,eşimde kullanıyor),Klima genelde açık.Nazar değmesin araçlarımız az yakıyor diyordum 7-7,5 lt fazla değilmi..
Serhat bende ilk zamanlar maşallah çok az yakıyor diyordum 3500 km ye kadar devam etti. ama son 15-20 gündür birden arttı. artık ellemicem 5000 km de servise kontrol bakımına götürdüğümde dile getiririm artık.
Serhat bey hayırlı uğurlu olsun, tanışma bölümünden selam vermişmiydiniz, bakıyorum da sizde kastamonu lu ve 95 lik bir evoya sahipsiniz, tanışalım isterim artık bir kastamonu buluşması yapalım ya forumdan çıkcam veya kafayı yiycem çevremde onlarca puntocu var ve de bi dünya üye olduk forumda daha hala bi araya gelemedik
Abi ben daha hiç şehir içi değerini net olarak ölçemedim ki tam şehir içi denemesi diye başlıyorum yolun yarısında atıyorum 40-50. kmlerdeyken mecbur şehirler arası yol gitmek zorunda kalıyorum ancak şu an bakalım hep şehir içi nolcak daha yeni olmasına rağmen 7,9 8 lerde geziniyo ama şunu açıkça belirtim ben biraz sert kullanıyorum yani makasda atıyorum tam gaz kalkışda yapıyorum veya duruma göre yavaş gidiyorum yani tutarsız
eco modu hiç kullanmadım s&s hep kapalı, klima hiç kapanmadı arada tam gazlarda dahil suanda 730kmde yol bilgisayarının gosterdıgı deger 5.5lt sehırıcı sehırdısı karısık
Bravo HGTurbo
Kaan
bu aralar biraz düşürdüm tüketimi , 6.5 şehiriçi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri