Evet olabilir bisey diyemiyecegim ama çok lezzettli olduğu kesin:thumbup:
MOTOROLA ATRİX CİHAZIMDAN GÖNDERİLDİ
Printable View
Aynen kusura bakmayin arkadaslar kaptirdik gittik:D
MOTOROLA ATRİX CİHAZIMDAN GÖNDERİLDİ
2.depo ve 556 km uzun yol yok bu defa,iyi diyebilirim
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
Sizde biraz konuşma üslubunuzu düzeltseniz iyi olacak.
Sizin aracınız çok yakıyorsa o sizin sorununuz, sizin aracınız çok yakıyor diye herkesin aracı aynı (çok) yakacak diye birşey yok. Siz istanbul gibi bir şehirde kullanıyorsunuz aracınızı ben ise denizlide ve trafiğin çok yoğun olmadığı bir güzergahta.
Benim aracımın bakımdan önce 6.2 ile 6.5 arasında tüketimi vardı hatta 5.8 e bile düşürdüğüm olmuştu. Sadece bakımdan sonra 7.5 8 lt lere çıktı ki bununla ilgili mesajlarımı aratırsan görebilirsin.
Bu artışın sebebini de en kısa sürede çözüp ort. tüketimimi 6.5 lt ve altına düşüreceğim. Sonrada buraya resimini koyarım hep beraber görürüz.
bendeki 2005 model punto 1.3 mjt ortalama 4.5 lt görünüyor depoyu tam doldurmadım ama ısık yandı 50 tl attım tekrar ısık yandı 230 km yol yapmış çoğunlugu sehir içi ve e-5 yaptım uzun yol verisi değil
Benim yol bilgisayarım ile gerçek tüketimim hemen hemen aynı. Genelde haftalık 50 TL lik benzin alırım ve 155 160 km yol yaparım yol bilgisayarında da ort. 6.2 6.5 arası bir değer gösterir. Bakımdan sonra yakıt arttı ama bir yerde bi problem var onu çözünce tekrar aynı değerlere ulaşacağımdan eminim.
Konuşma üslubumda hiç bir sorun yok :) Siz gerçek olmayan değerler yazdığınız için bende bunu biraz vurguladığım için alınmışsınız :) Şahsen benim aracım çok yakmıyor. Ben gayet memnunum daha benzinde 1 hafta önce ölçtüm 38-40 krş arası yakıyor İstanbul gibi bir şehir de :) Zaten hemen hemen bütün herkesin yakıt değeri bu şekilde. Kimisi kullanıma bağlı 45 yakabiliyor.
Sizin söylediğiniz bariz abartılı bir değer. O değeri ancak uzun yol da ve hiç dur kalk yapmadan alabilirsiniz. Yani sizin değiminizle trafiğin yoğun olmadığıı yer de :) Bunun üstüne aracımın anahtarını iddiaa olarak koyarım ortaya ben :) Şu an piyasa da benzin ile 35 krş altı yakan hiç bir araba yok. Benzin olmuş 5 tl :)
İnsanlar burda bir şeyler paylaşıyor siz ise gerçek olmayan değerler o paylaşım yapan arkadaşın şevkini kırıyorsunuz. Arkadaş agresif kullanıp fazla yakıt yakmış olabilir ama sizin benzinli punto ile 32 krş yakmak için arabayı yokuş aşşağı kontak kapatıp salmanız, düz yolda itmeniz ve yokuş yukarı sağ şeritte 1. viteste gaza dokunarak çıkmanız lazım :) Bu arabanın zaten fabrika değerleri şehir dışı 5,4 şehir içi 7.7 civarı falan. Arabayı üretenler yalan söylüyor siz doğru söylüyorsunuz öyle mi ? :) Hadi canım sizde :)
Ben alınmıyorum sadece konuşma üslubunuzu beğenmedim, benim yorumlarıma gelipte sallıyorsunuz abartıyorsunuz diye yorum yapamazsın. Beğenmiyorsan yorum yapma yada daha düzgün ifadeler kullan.
Bence sizin sorununuz çekememezlik, sizin aracınız 38 40 krş yakıyor diye 30 35 krş yakanlara inanmak istemiyorsunuz kendinizi avutuyorsunuz. Kullanıma bağlı 45 krş yakabildiğine inanıyorsunda neden kullanıma bağlı 30 35 krş yakabileceğine inanmıyorsun? Bak yukarıda arkadaş 550 km yapıp 35 krş ort. yakalamış ve az daha zorlasa 600 650 km ile 30 32 krş yakalanabileceğini belirtmiş. Şimdi onlarda mı sallıyor onlarda mı abartıyor ?
Üreticiler ş.içi 7.7 lt demiş onlar yalanmı söylüyor diyorsunda neye göre 7.7 demişler onu bilmiyorsun.
Öğreteyim; ş.içi ort. tüketim: Motor soğuk halde çalıştırılır ve maksimum 50 km hıza çıkılarak, ortalama 19 km ile 4 kilometrelik bir mesafede gerçekleştirilen test sonucu elde edilen veridir.
1- işe gidiş 10, geliş 10 toplam 20 km yol yapıyorum. 4 km gibi kısa bi mesafe değil.
2- ortalama hızım 33 35 km arası oluyor, 19 km değil.
3- maksimum 90 km lere çıktığım oluyor, 50 km değil.
Buna göre 7.7 lt nin altına düşemezmiyim? ezbere konuşuyorsun.
Ayrıca motor yağı ile ilgili konumuda takip ediyorsun sen 10w-40 kullan, ben 5w-40 koydurttum ve sonuçları yazayım. Gerçi sen inanmayacaksın yine ama inanan arkadaşlar olur fikir verir.
Yağ değşiminden sonra benzin sıfır iken 50 tl lik benzin aldım sıfırladım, akşam 10 km yol yapıp eve geldim eve geldiğimde 10 km de ort. 5.5 lt gösteriyordu bilgisayar (normalde aynı yerden benzin alıp sıfırladığımda 10 km yol yapıp eve geldiğimde ort. 7 lt nin altına düşmezdi) Eve gelince aracı eşime verdim, eşim acemi daha aracı yerinden kaldıramıyor. 10 km kadar mahalle arasında virajlı ve bozuk yolda maksimum 40 km yi geçmeden kullandı %80 2.viteste, % 20 3.viteste. Bugünde motor soğukken direk eşime verdim 20 km kadar kullandı yine % 80 2.vites % 20 3.vites, 3 tane trafik ışığı, 2 defa stop ettirme ve zamansız vites geçişleri. Bu şartlarda bir böyle bir acemiye hangi aracı verirseniz verin çok çok yüksek yaktıracaktır.
Kullanımdan sonra son durum ise şöyle;
benzin göstergesi : 2.çizginin hemen altında daha ışık yanmasına çok var.(Benzini alıp sıfırladığımda 2.çizginin altında çizgiye temas ediyordu)
gidilen yol : 40.8 km
ort. tüketim : 6.6
menzil : 168
40 km nin 30 unu çok acemi birinin kullandığı bir araca göre sanırım bu veriler sana iyi bir cevap olmuştur. Diyelim ki 40 km çok kısa ve dikkate alınmaz, diyelimki yol bilgisayarıda doğru değildir(benimkisi hemen hemen doğru) o zaman sadece benzin göstergesine bakıp bu aracın en az 120 km daha gidebileceği kesindir. O da 40 + 120 = 160 km eder, 50 tl / 160 = 31.25 krş. Hadi 2 krş da benden olsun 33 krş hesap ortada. Daha önce uzun km lerde ve benzin 4.97 tl iken 30 32 krş demiştim sonra bakımdan dolayı aracımda yakıt artışı oldu benzinde 5.11 tl oldu ancak dünkü yağ değişimimden sonra aracımda ciddi değişiklik oldu ve km de 33 krş tan fazla yakmayacağına adım kadar eminim. Yağ değişiminden sonra kısa mesafede söyleyebileceklerim bunlar 400 500 km kadar yol yapayım ayrıca senin için resimlerini burada paylaşacağım.
Öyle kendi aracına bakıpta anahtarımı ortaya koyarım gibi cümleler kurma o anahtarını alırlar elinden.
Sizin araçlarınız ister 40 ister 50 krş yaksın o beni ilgilendirmez, o sizin sorununuz.
Benim aracım bakımdan sonra 6.5 dan 7.5 a çıktı diye 10 15 gündür araştırmadığım konu kontrol ettirmediğim parça kalmadı, 2 defa cihaza bağlatıp sıfırlattım 2 defa adaptasyon yaptırdım en son yanlış yağ kullanıldığını öğrendim ve değiştirttim ve sonunda eski değerlerime ulaşabildiğimi düşünüyorum. Sizin gibi benim araç 38 40 krş yakıyor ama yapacak birşey yok napalım herkesin aracı böyle yakıyordur zaten diyip yan gelip yatmadım.
14 yıldır araç kullanıyorum daha önceki aracımda da emsallerine göre daha az yaktırırdım inanmayanlara kapak etmiştim. Benden size bir tavsiye 40 krş yakıyor napalım diyip kabulleneceğinize, gelip bana burda laf atacağınıza yakıtı nasıl düşürebilirim diye kafa yorun biraz.
tutturmuşsunuz bu araçlar 40 kuruşun altında yakmaz diye, neye göre 40 krş yakar. Araçlarımız fabrika çıkışı gibi aynı şekildemi almış? güzergahımız trafiğimiz aynımı, kullanım şekillerimiz aynımı? Ezbere konuşuyorsunuz.
Zaten bu araçların yakıt tüketimi yol hava ve pilotaj ile orantılı olarak az yada çok oluyor o yüzden il il yada ilçe ilçe bile yakıt fark ediyor uzun yolda yokuş yukarı meyilli yolda düz yoldan daha az yakıt tükettiğim bile oluyor anlık olarak o yüzden bir birimize saygılı bir şekilde yakıt tüketimlerimizi paylaşalım zaten kimse kimseyi inandırmak zorunda değil :D
bak dostum senin ne kadar araç kullandığın neden ve ne kadar yakmak istediğin beni enterese etmez klavye delikanlılığı yapma giderli konuşma kimse sana artistlik yapmıyor burada 14 yıldır araç kullanıyormuşsun o yüzden bence bilmen lazım benzin tl ve litre yakıt hesaplarını benim aracım neden 40 kuruş yakıyor diye kafa yormam çünkü işim gereği daha dolu işlerle uğraşıyorum buna kafa yormaya vaktim olmuyor 50 krş ta yaksa umrumda değil yani amaç burda bir takım paylaşımlarda bulunmak ne kadar şöfor oldugunuda cumartesi merter mc in önüne gel bi kapışalım bakalım ne kadar şöforsun senin gibi niceleri kayboldu dikiz aynamda sen kafa yormaya devam et...
Sen kimsin lan bana artistlik yapıyorsun, gelip laf atan artistlik yapan, klavye delikanlılığı yapan sensin sonrada kalkmış istanbulda olmadığımı bile bile mertere gel diyorsun. Kimseyle kolay kolay kapışmam iddamda yok ama eğer ist.da olsaydım kafanı kırmaya gelirdim.
Madem benim ne yaktığım seni enterese etmiyor madem 40 krş 50 krş yaksanda umrunda değil ne demeye gelip burda benim yakıtıma laf ediyorsun. Hadi kaybol çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok.
Buradanda artistlik yapma senin için ta burdan kalkıp istanbula gelmeye değmez. Ama sen ben artistliğimi yaparım, arabamla kapışırım dikiz aynamda kaybederim vs. vs. diyorsan klavye delikanlısı olmadığını göster buyur sen gel denizliye.
Bosuna kavga etmeyin değmez ikinizde bu forumda arkadassınız unutmayın kapatın bence konuyu..