Total excelium ile ışık yanınca depoyu doldurdum, tekrar ışık yanana kadar 743 km gittim. 200 km si uzun yol. Geri kalan 8 km lik işe gidip gelmeler.
Printable View
Total excelium ile ışık yanınca depoyu doldurdum, tekrar ışık yanana kadar 743 km gittim. 200 km si uzun yol. Geri kalan 8 km lik işe gidip gelmeler.
Eklenti 28076
Baski balatam degismek istiyor son km leri artk ve hava filtrem oldukca kirlendi bakim geldi.. Buji bqski balara filtrw sgstrnce sizce ne kadar artar menzilim? Şaka gbi bi depo ile 450 km fln yol yapio goruldugu üzere 50 krs yakti ortalama hiz 29 km
Discovery cihazımdan gönderildi
Arabayı aldığımda baskı balata silkeleme yaptırıyordu o haliyle mart nisan ayında yarın depo + çeyreğin yarısıyla 475 km yol yapıyordum kardeş senin ki bayağı fazla yakıyor %10 yakıyorsun. Termostatın sağlam mı istersen ona da bir baktır. Kış ayında kışlık lastik, soğuk hava ve bakımsız araç yakar. Maddi olarak müsait olduğum bir zaman arabayı 1 2 ay benzinde kullanacam bakalım yakıtı ne olacak. Bu aralar ortalama % 7 civarı yakıyorum ama yarısı ş.dışı hız sabitleyici ile.
260 tl depo fullemeyle sehir ici 750 km nasil bi ortalama sizce ? Dizel yakitla
ben de bu aralar deneyim dedim ama çok duygusal olduğum için biraz erteledim mart nisan gibi denerim sanırım gerçi kışın ayda 600 800 km anca yapıyorum 1 depo benzin içimi görür diye düşünüyorum fakat gazda 600 km 150 tl ye falan yapınca extradan 50 60 tl vermek istemiyorum. Senin araç kaç binde baskı değiştimi daha önce sato??
şehir içi 5.3 lt/100 km dizel...tabi kullanıma bağlı bi standart yok sürüşe göre değişir
Yakıt konusu aracı aldıgımdan beri en büyük düşmanımdı daha az yaksın diye motor rahat etsin diye aracı sıfırladım resmen şöyleki! Manifold temizli enjektör temizligi egr temizligi yaptırdım baskım bitikdi baskı balatayı degiştirdim bunların hepsi yakıta binen uygulama yapınca beni rahatlatması gereken calişmalardı ne yazıkkı bu sitenin üyelerinin önerisi üstüne ero servis erhan ustayı secmem en buyük hayal kırıklıgım oldu kac yapalım derken gös cıkarttık bakımdan sonra aracın calişma şekli degişti motor ilk caliştiginda 10 dk suren bir ses ortaya cıktı. Turbom 1700 kadranını görünce aracı fırlatıyordu suan turboyu hissetmiyorum bile bakımdan sonra arac 100 110km hız arasında sarsıntı tıtreme yapıyo ce en can alan nokta benim icin arac km de 43krş yakmaya başladı sonra maslak otosanayide bir üsta edindim turboya baktırdım sorun yok egr baktırdım arızalı yazılımla iptal edildi baskı düzgün takılmiş onda sıkıntı yok arac hala cok yakıyo car gittim enjektörlere baktırdım oda ne enjektör memeleri yalama olmuş teste soktuk yakıt ayarı dengesiz programlanmamiş memeler degişti enjektörlere şü makınayla program atıldı
https://img..com/d/14/01/21/abu8azyd.jpg
SONUC
yakıt ayarı yaptırdıkdan sonra arkadaşları aldım yanıma direk memlekete maksat hem gezelim hem aracı deneyelim aracda 4 kişiydik 350kilo yükle cıktık yola giderken hep 100le gittim dönerken araca 100kilo daha koyduk 90 100 110 aralarında kullandım aracı tam 1039km yol yaptım 244tl yakıt aldım
Buda bana ders oldu bi dahami olmayan birşeyi olacakmiş gibi düşünüp hemen servise gitmekmi yok foruma özelmiş işinin ehliymiş araştırmadan bakmadan tanımadıgım üstaya motorun vidasını bile söktürmem arac şüan sıfır gibi oldu bnm takıntılarım yüzünden artık gönül rahatlıgıyla binmek kaldı
Grande Punto 1.3 Turbo Multijet 16V Siyah(Rock) 2008 75bg 195,55R16
110 pek geçmedigim halde test ettim aracım 1 ncisinde 1170 km yaptı çok ssasırdım 2 uzun yolumda 1460 km yi 260 tllik yakıtla tamamlamıştım güüzergah çorlu tekirdağ çanakkale kaz dagları izmir, kusadasın da tatil yaptım dönüşte manisa akhisar bursa yalova istanbul çorluda bitirmiştim aracım yeni bakımdan çıkmıştı .
bizim puntolar tam f/p arabası 1.3 motor bu arabaya yetiyor artıyor bile çekmiyor gitmiyor çok yakıyor diyenler hiç bu araca binmeden yorum yapanlar bu yazıları okusun :D
abi bana o kadar normal geliyoki aslında ortalarda kavrıyor gibi sıfır bi araç kullanıp farkı anlamam gerek artık cok alıştımki ama usta kullandıgında kacırıyor artık değişmesi gerek ama 5 10 bin daha gider demişti 80.000 de değiştir dedi 77 yi vurduk işte şuy anda dükkana 6 bin tl para harcadım biraz zaman kolluyorum ufak bi toparlamamda değiştiricem.
Ustan muhtemelen devirlenmeye bakarak kaçırıyor demiştir tahminimce. Çünkü balata kaçırmaya başladı mı araç devirleniyor ama hızlanmıyor. Bende arada 4. vites denemesi yapıyorum baskım 25bin falan oldu değişeli tam kavramaya geldi mi stop ediyor oraya gelirken de bayılıyor gaz versem de pedalı tam bırakınca stop ediyor hemen. Ama benim pedal en yukarıda kavrıyor değiştiğinden beri. Psikolojik mi bilmiyorum ama seri araç kullanınca sanki daha aşağıda kavrıyor. Bu olayı daha önce c2 araç vardı şirketin patronla benzer bir diyalog geçti aramızda sanki aracı sert kullanınca pedal daha aşağıda sakin kullanınca yukarı da kavrıyor diye ama hiç de üzerine düşmedik.
s.a bu motordan lounge kasa almayı düşünüyorum üstat beni çok kişi fazla yakar v.s korkutuyorlar içimi serinlettin biraz hafif kullanımda 4 litreye düşüyor dedinya harbi şuan çok rahatladım