aslında 4,76*45*214,2 yapar ki hiç bir zaman bu kadar dolmaz en fazla 200 tl de kalır :D çünkü genelde ışık yanınca 7-8 litre mazot kalıyor :D
Printable View
Daha fazla uzatmaya gerek yok bence de birbirimizin kafasını şişirmeyelim abi. Dediğim gibi ben o değeri alamazsınız demiyorum. Şehir içi zor diyorum. Benim aracımda 35 'e düşmesi zaten imkansız. Bunun sebebi yağ değişim zamanı geldi, baskı balatam bitmek üzere ve İstanbul da ne zaman çıkarsan çık hangi saat olursa olsun kesin bir mevki de trafik olmasına bağlı. Ama ben Punto 'nun 35 altına gelebilceğine pek ihtimal vermiyorum. Zaten çok hantal bir araba. Kalkışlar da vs.
Neyse dediğim gibi uzatmayalım. Konu iyice amacından saptı gitti :) İyi forumlar, saygılar.
Sizin sıkıntınız da yukarda cevap verdiğim abininki gibi yağ ile ilgili olabilir. Tavsiye edilen yağ 5w40 Castrol Edge. Yakıt 'ta değişiklilk yaptığını söyleniyor. Tabi bu arada arabanızın baskı balata, lastik durumunu bilmiyorum ve nasıl bir trafik içine düşüyorsunuz onu da bilmiyorum :) Ben geçen tam 1,5 saatte Edirnekapı dan Avcılar 'a trafiğe kalarak gittim ve geri dönüşte yine Avcılar 'dan Gazi Osman Paşa ya döndüm. Bahçelievler de 15 dakikalık bir trafiğe yakalandım. Aracımda lpg var ve lpg litre olarak benzinden fazla çektiğini hesaplarsak 9 litre ortalama tüketim değeri aldım.
Ikına ıkına benzinciye varıp 216 liraya opetten fulledim. İstanbul > Giresun + Gezmek = 1350 km yol yaptım. 2006 punto 90 hp dizel.
İşe gelip gidiyorum çok fazla trafik durumuna göre hareket etme şansım yok 8 - 18:00 arası bayrampaşa çalışıyorum - b.evler de oturuyorum . aracım 40 bin km de lastiklerim iyi durumda ( kışlık değil) bomboş kullanıyorum ekstradan yük falan da yok . Ne olursa olsun 9,5 litre fazla .. ayda 900 - 950 km yol yapıyorum 400 - 450 lira yakıt parası veriyorum .
Ortam çok ısınmış ama punto için 30 kuruşlar bence mümkün ve reel rakamlar, daha öncede yamıştım dualogic punto 1.4 fire dynamic 2008 model 99.500 de şuan üzerinde kış lastikleri var 100.000 bakımı geldi. Sabit şehiriçi trafikte kullanım değerim 6.7 litrelerde oda yanılmıyorsam 34 kuruşa filan geliyor. Bu yüzden araca lpg taktırsam mı diye düşünüyorum şayet 30 kuruş yakacaksa lpgde taktırmaya gerek yok bence.
Eyvallah kardeşim nihayet bana hak veren biri çıktı :) Ben 30 krş diye iddaa etmedim 30-32 krş arası dedim son zamlardan sonrada maksimum 33 krş yakar diyorum ki şuan ortalamam 6.4 yani 32 - 33 krş :) Havalar 3 5 derece artsa biraz daha kassam 30 31 krş yakalayabilirim sanırım :) Sizin aracınızda bakıma girip çıksa ve kar lastiklerini çıkartsanız heralde 32 kuruşa rahat düşersiniz :)
Lpg konusunda bana sağdan soldan lpg taktırırsan 22 23 krş yakarsın diyen çok kişi var ama ben emin değilim, eğer 22 23 krş yakacaksa hemen yarın taktırırım. 25 28 krş arası yakacaksa 6 7 krş için 1.500 2.000 tl masraf edip lpg taktırmaya değmez, artı bunun bakım masrafı var motora verdiği zarar var. O yüzden lpyi şimdilik düşünmüyorum.
Foruma kayıtlı bi üye 22 kr yaktığını yazmıştı 950 liralık atiker kitle. mesaj yazmıştım ama dönüş yapmadı atikerde bir çok kit var acaba onun taktırdığı hangisi. Birde yıllar önce palioma lpg taktırmıştım benzinden fazla yakmaya başlamıştı. birde 2 ay sonra benzin pompasını yakmıştı. :) o yüzden kesin olarak bi lpg dönüşümcüsü garanti vermez ise taktırmayı düşünmüyorum.
Hmm ben tabii aracın sağlıklı olduğunu varsayarak yorum yapiyorum. Zaten siz de bunu teyit ediyorsunuz. Demek ki sizin güzergah biraz sıkıntılı. Çok Yokus varsa, sürekli küçük viteste ve/veya sık sık dur kalk yaparak ilerliyorsanız 15 litre de görürsünüz.
Benim yolum çok sakin (çok erken yola çıktığım icin). Hep sabit hızda gidebiliyorum. Öyle ki bir depoda yol bilgisayarına göre 5,8 litre tükettiğim bile oluyor ama bazen gercekten yogun sehir ici trafiğine giriyorum (haftasonları), o zaman ortalama 6,5 litreleri bile görüyorum. Zaten bu durumu bildigim icin dizel aracımı satıp Punto aldım. Ilerde taşınır ve yogun trafikte araç kullanmak Zorunda kalırsam başka bir araç alırım herhalde.
Km 5000 de enson ölçümüm 190 TL benzin aldım 585 te ışık yandı yaklaşık 100 km kadar klima açık gittim bana göre mükemmel sonuç
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
730 km gittim. % 50 şehir dışı %50 şehiriçi ..1.4 fire motor
Aracım 90 hp altı ileri dizel bir depo şehir içi 850km uzun yolda 1000km yapıyorum ama çok efendi gidiceksin :D
182tl ye fullemiştim en son tamamı şehir içi 685km yol yaptım bir depoyla.17" jant + yazılım var agresif kullanıyorum genelde :sweatingbullets:
90 lira lpg ile fulluyorum 5 kişi artı 170 hız ortalaması ile 350 km gittim