Sayfa 9/10 İlkİlk ... 5678910 SonSon
200 sonuçtan 161 ile 180 arası

Konu: Araçlarınız bir depo ile kaç km yapıyor

Çağatay E.
    Eski Puntocu Yeni Golfcü byadrenalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 423

Alıntı Gezgin8793 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede artık tüp yüzünden araçlar zarar görmesin dizele terfi etme zamanın gelmiş
    Puntonun diesel 'i biraz daha az ses çıkarsa sırf benzinliye göre seriliğinden dolayı binilebilir aslında. Yakıt için değil de. Benzinli kalkışlarda çok hantal. Multijetler turbo sayesinde baya seri araçlar ama Fiat 'ın genel olarak diesel sesi çok fazla. Kafa ütülüyor. Babamın 1,6 doblo hele araba gitmesine gidiyor ama trafikte bir kalsan sesinden kafan uyuşuyor Müzik açıp duymamak lazım
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

ALİ GÜN
    Gezgin8793 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Metalik Gri
    Plaka
    34SSP56
    Edilen teşekkür: 36

Alıntı byadrenalin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Puntonun diesel 'i biraz daha az ses çıkarsa sırf benzinliye göre seriliğinden dolayı binilebilir aslında. Yakıt için değil de. Benzinli kalkışlarda çok hantal. Multijetler turbo sayesinde baya seri araçlar ama Fiat 'ın genel olarak diesel sesi çok fazla. Kafa ütülüyor. Babamın 1,6 doblo hele araba gitmesine gidiyor ama trafikte bir kalsan sesinden kafan uyuşuyor Müzik açıp duymamak lazım
    aslında 1.3 multijetin sesi o kadarda çok değil o aldığın yakıtlada alakalı ben trafikte yanıma bir megan yada clio gelince onların sesini daha çok alıyorum nedense bence yakıtla alakalı misal opetten alınca ses artıyor çekiş düşüyor (ben öyle tespit ettim) po dan yada shell den alınca ses azalıyor çekiş de bariz bir ataklık oluyor ^^

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

aslında 1.3 multijetin sesi o kadarda çok değil o aldığın yakıtlada alakalı ben trafikte yanıma bir megan yada clio gelince onların sesini daha çok alıyorum nedense bence yakıtla alakalı misal opetten alınca ses artıyor çekiş düşüyor (ben öyle tespit ettim) po dan yada shell den alınca ses azalıyor çekiş de bariz bir ataklık oluyor ^^
    Renault 'a zaten hiç laf demiyorum At arabası Clio4 ler güzel kasa oldu ama Renault yani Fiat her zaman motor da iyi. Hatta opelin fiatın motorunu kullandığını duymuşluğum var. Ama biraz sesli çalışıyor. Dediğin gibi yakıta bağlı olabilir. Kıyaslamam biraz da yeni Kia Ceed ile aslında. Bir abimizde var. İlk 5 dakika soğukken biraz ses var ama motor ısındıktan sonra nerdeyse benzinli gibi çalışıyor araba. Tabi Fiat 'a şöyle yaklaşmak lazım ne kadar ekmek o kadar köfte
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Dün istanbuldan trabzona geldim. Fulleyip cıktım 100 km kala (sarı yanmaya baslamıstı) tekrar fullesim 192 tl ye. 935 km yaptım. 100 km ortalama hız ile
    gece gece kafam durdu, bu durumda km de kac para harcamıs bu arac

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı SaLDo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gece gece kafam durdu, bu durumda km de kac para harcamıs bu arac
    İstanbul-Trabzon arası kaç km ? 100 km kala ışık yandı diyorsun. Ve kaç km yol geldin ışık yandı. Işık yandıktan sonra mı fulledin.

SALDIRAY A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

İstanbul-Trabzon arası kaç km ? 100 km kala ışık yandı diyorsun. Ve kaç km yol geldin ışık yandı. Işık yandıktan sonra mı fulledin.
    1100 km civarında.

ben fulledim yola çıktım, trabzona 100 km kala aracı terkar fulledim 192 tl aldı tabi bu eylulde oldu.trip 935 km idi

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

935 km yol gelmişsin ve fullleyip 192 tl ye dolmuş. 192/935 = 205... vs küsüratlı bir rakam. Yani 20 krş yakmışsın kanka. Normal değer. Eylül de hava biraz soğumaya başlar bunun da etkisi de vardır tabi. Bende lpg ile aynı değeri aldım kurban bayramında.

SALDIRAY A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

935 km yol gelmişsin ve fullleyip 192 tl ye dolmuş. 192/935 = 205... vs küsüratlı bir rakam. Yani 20 krş yakmışsın kanka. Normal değer. Eylül de hava biraz soğumaya başlar bunun da etkisi de vardır tabi. Bende lpg ile aynı değeri aldım kurban bayramında.
    yani aşşağı yukarı bir depo ile gitmişim Trabzon'a ?

Alper Alperler
    alperalperler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34EP2905
    Edilen teşekkür: 12

Benim araç şu sıralar 1 depo ile istanbulda karma kullanım'da maksimum 600-620km'de ışık yakıyor normal mi anormal mi çözemedim. Araç dualogic.

İbrahim AKBAY
    iakbay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

herkes bilirki büyük motor torku ve devri daha çabuk kapattığı için ş.içi dediğimiz yani dur kalkı bol bir kullanımda ufak motora oranla daha az yakıt tüketir yani eğer çok fazla ş.dışı yapıyorsan 1.3 ideal yada fazla trafiğin yoğun olmadığı bir memlekette yaşıyorsan 1.3 multijetin üstüne motor tanımam saygılar
    Yanlışınız var büyük motorlu bir araç genelde şehir içinde daha fazla yakıt tüketir,ama şehir dışındada araç daha az zorlanacağından büyük motorlu araç daha az yakar veya aynı yakar.

Kendi aracım olan Linea 1.6 multijetle Ankara şehir içinde yol bilgisayarı verilerine göre 100 km de 32 km ortalama hızla 5.4 litre reelde 5.8 litre yakıyor, bir depo yakıt ile ışık yandığında depoyu doldurduğumda en fazla 37 litre alıyor bu şekilde 650 km kadar gidiyorum şu sıralar.
    Konu iakbay06 tarafından (03/02/2014 Saat 03:51 ) değiştirilmiştir.

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Daha once de yazmıştım, yine yazayım; İzmir'deyim, her gün işe git gel 65km kadar yol yapıyorum. Bir depo ile yaklaşık 680 km yol yapabiliyorum.

Çok sabirliyim, son derece sakin sürüyorum. Aracımı sıfır aldım, henüz 1 kez bakıma girdi, su an 27bin km'de. 2 kisiyiz, başka yük yok. Günlük güzergahımda bir tane Yokus var. Tabii bir de iniş var, dolayısıyla birbirlerini notrluyorlar.

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı SaLDo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani aşşağı yukarı bir depo ile gitmişim Trabzon'a ?
    Evet öyle de denebilir bende Samsun 'a 2 depo gaz ile indim. Ama kaça fullediğimi hatırlamıyorum sadece 20 krş yaktığımı hatırlıyorum

Alıntı alperalperler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim araç şu sıralar 1 depo ile istanbulda karma kullanım'da maksimum 600-620km'de ışık yakıyor normal mi anormal mi çözemedim. Araç dualogic.
    Otomatik vites araç değil mi ? Bir depo kaça fulleniyor. Yani 620 km yaptıktan sonra fullediğinizde ne kadar alıyor depo ?

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha once de yazmıştım, yine yazayım; İzmir'deyim, her gün işe git gel 65km kadar yol yapıyorum. Bir depo ile yaklaşık 680 km yol yapabiliyorum.

Çok sabirliyim, son derece sakin sürüyorum. Aracımı sıfır aldım, henüz 1 kez bakıma girdi, su an 27bin km'de. 2 kisiyiz, başka yük yok. Günlük güzergahımda bir tane Yokus var. Tabii bir de iniş var, dolayısıyla birbirlerini notrluyorlar.
    Bir depo ne kadara doluyor ?

Alper Alperler
    alperalperler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34EP2905
    Edilen teşekkür: 12

Evet öyle de denebilir bende Samsun 'a 2 depo gaz ile indim. Ama kaça fullediğimi hatırlamıyorum sadece 20 krş yaktığımı hatırlıyorum

Otomatik vites araç değil mi ? Bir depo kaça fulleniyor. Yani 620 km yaptıktan sonra fullediğinizde ne kadar alıyor depo ?
    Evet otomatik vites araç. 180-185 arası fulleniyor kimisi en zor kış şartlarında bile 5.5 ortalama yakarken ben 6.3 ten aşağı düşemedim

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı alperalperler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet otomatik vites araç. 180-185 arası fulleniyor kimisi en zor kış şartlarında bile 5.5 ortalama yakarken ben 6.3 ten aşağı düşemedim
    Aslında çok fazla da sayılmaz. Yani otomatik araba her zaman manuele göre fazla yakar. 6,3 ten aşşağı düşememe sebebiniz İstanbul 'un lanet trafiğine kalmak ve trafik ışıklarına takılmaktan dolayıdır Bir de gaz pedalını okşamak lazım Dövmek değil O 5,5 leri görenler 600 ün yarısını şehir dışı gibi kullanıyorlardır. Mesela Edirnekapı dan E-5 e çıkıp sabit bir hız da çok az trafiğe denk gelip Florya 'ya kadar gitmek ve akabinde akşam aynı şekilde geri dönmek. Bu şekilde 7 sefer yapmış olmak gibi
    Konu byadrenalin tarafından (03/02/2014 Saat 04:30 ) değiştirilmiştir.

SERKAN BOZDEMİR
    seralex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917
    Edilen teşekkür: 22

Benim uslubumda hic bir sikinti yok. Dedigim gibi siz gercek olmayan veriler sundugunuzdan hemen alinmissiniz. Ben size bu degeri hic yakalayamazsiniz demiyorum. Uzun yolda 30 krs cok rahat yakalanabilir. Sehir ici yakalamak demek yalan demektir diyorum. Benim kimseyi.cekememezligim yok Allah 'a sukur. Lpg ile yaz basi 16 krs gibi uzun yol verisi bile aldim. Ben kimseye 35 krs yakamaz da demedim. Cok dikkatli kullanimla yakabilir. Ama 30 krs yakmak imkansizdir. Bunun ustune.anahtarimi koyarim dedim. Varsa oyle bir.delikanli gelsin alsin. Burda da siz bana akil veremezsiniz yok.koyarsan alirlar diye. Mal benim ister yakarim ister koyarim.

Ben size burda yanlis veriler soyleyip insanlari yaniltmayin dedim sadece. Ayrica yukarda yazmissiniz etmissiniz de ne nelli dogru soylediginiz ? Yok esim kullandi yok stop etti. Fabrika verilerini de kafamdan uydurup yazmadim. 7.7 nin altina da dusemezsiniz demedim. Sahsen lpg ile sehir ici sehir.disi karisik 6.6 yi gordum yazin. Ki lpg.litre olarak benzinden biraz fazla yakar. Ama bu sehir disi ve ici.ortak. Sizin yaptiginiz 10 km lik yol eger cok duz trafiksiz ve isiksiz yol.ise 5.5 uzun yol degeridir. Benim anlatmaya calistigim.bu. Ben.size bu veriyi goremezsiniz demiyorum. SEHIRICI goremezsiniz diyorum. Hepsi bu.

Burada gelip bagirip cagirip alinip insan assagilamaya gerek yok. Yasinizdan oturu saygim var. O yuzden zaten uslubuma dikkat ediyorum ama siz benim yasimin da altina dusecek yorumlar yapıyorsunuz. Yok cekemiyorsun yok yediremiyorsun. Sevgili.abim.neyi cekemeyeyim ya ? Benim arabam zaten lpg.li ve az yakiyor. Benim amacim.yukarida moralini.bozup mahvettiginiz arkadasa aslinda oyle olmadigini gostermekti. Her neyse paylasim konusu dondu tartismaya. Size inanmam icin bir video cekip koyun buraya tuketiminizi o zaman boynum kildan ince. Ama klavye arkasından ben lpg.de 10 krs yakiyorum da derim yani siz.soylemeden ben belirteyim beni inandirmak bir sey ispatlamak.zorunda tabiki degilsiniz. Burasi bilgi paylasim yeri. Kavga yeri degil.

Konu uzamasin. Olasi yazim yanlislarimdan dolayi ozur dilerim. Telefondan yazdim. Surcu lisan ettiysek affola.

Sevgiler, saygilar...
    Güzel kardeşim benim içinde küçük veya büyük olmuş önemli değil herkes benim gözümde değerli kardeşim arkadaşım abimdir. Kimseye kötü bir laf edipte kalbini kırmak istemem kırarsamda bundan ilk başta ben rahatsız olurum üzülürüm. Ancak sen ve diğer arkadaşım ısrarla beni milleti yanıltmakla, sallamakla ve abartmakla suçlayınca ister istemez gerildim ve ister istemez küfür ve hakaret içermeyen (zaten asla etmem) kötü sözler sarfetmiş olabilirim ama asla aşağılayıcı bir söz kullanmadım. bu yüzden sen ve diğer arkadaşımın kalbini kırdıysam üzdüysem affola kusura bakmayın.

Konumuza dönecek olursak, ben aracımı 6 aralıkta aldım araca oldukça yabancıyım bu yüzden gerek yakıt olsun gerekse başka konularda sürekli araştırmalar yapıp konular açıyorum aracımı tanımaya çalışıyorum, yakıtımı nasıl daha fazla düşürebilirim diye uğraşıyorum.

Aracım bakıma kadar ort. 6.2 ile 6.5 arası yakıyordu, bunu bilgisayara ve aldığım benzinle katettiğim yola göre söylüyorum ve bunu söylediğimde benzin 4.97 tl idi. Forumda bir arkadaşta dizel aracının 35 krş yaktığını söyleyince bende çok yaktığını ve benim aracın bile 30 32 krş arası yaktığını yazdım direk 30 krş demedim. bunda kötü birşey varmı bana göre yok. Arkadaşa çok yakıyorsun diye kötü birşey dememişim hakaret etmemişim aşağılamamışım haddim değil. Aynı şekilde biride gelip bana 1.4 benzinli aracının 25 krş yaktığını söylese demekki yakabiliyormuş diye bende aracımı o değerlere düşürmenin yolllarını ararım kalkıpta adama yalan söylüyorsun milleti yanıltıyorsun diye çıkışmam. Ha bana 20 krş yakıyor derse birşey demem sadece ciddiye almam.
    Ben sizin 35 40 krş arası yakar dediğiniz araca 30 32 krş diyordum zamlardan sonra maksimum 33 krş yakar diyorum, çok mu abartılacak bir durum 6 7 krş az yakması imkansızmı birşeymi? Yol, trafik ve şöföre göre bu değerler yalanamazmı? O yüzden sevgili kardeşim imkansız olmayan birşey için beni suçlama, bak hala milleti yanıltıyorsun diye beni suçluyorsun. Senden rica ediyorum tartışmamıza neden olan bu kelimeleri kullanma kardeşim. İnanmayabilirsin inanmakta zorunda değilsin, yalan söylüyor dersin beni ciddiye almazsın olur biter ama burada beni sallamakla abartmakla milleti yanıltmakla suçlayınca işin boyutu değişiyor. Hiç kimse hakkında ulu orta kötü sözler safedilmesini istemez. 20 25 krş yakıyor deseydim gel yüzüme tükür, ne dersen de başım gözüm üstüne ama 30 32 krş dedim diye o kelimeleri hakettiğimi düşünmüyorum.

Çok uzun uzun yazıp başınızı ağrıtıyorum ama suçlamalar için kendimi açık açık ifade etmem gerek.

Sen o değerleri yakalıyorsan ş.içi değildir a şehrinden b şehrine gider gibi ş.dışıdır diyorsun ya google earthı aç orada bak. Evim çakmak mahallesi işyerim ise şehrin tam göbeği bayramyeri mevkiinde. ş.içi sayılması için illaki istanbul gibi bi tarfik olması şart değil heralde, bizimkide istanbulla kıyaslanamayacak kadar olsa bile şehir içi ev iş arası 10 km, 6 7 km'sinde 70 80 km hızla gidiyorum kalan kısımda yoğun trafik var, ev-iş iş-ev ort hız 33 km. ort. tüketim 6.5 lt. ayrıca aracı çok sakin kullanırım, gereksiz sollama yapmam, ani kalkış hiç yapmam, kimseyle kapışmam, yüksek devirlere çıkıp motoru bağırtmam gözüm sürekli anlık tüketimdedir ama en sağa geçipte kamlumbağa gibide gitmem, hangi yolda hangi hızla gidilecekse öyle giderim. 3 kuruş tasarruf yapayım diyecek kadarda durumum kötü değil Allah'a şükür. Amacım aracın maksimum değerlerini görebilmek. Eğer aracımda herhangi bir değişiklik olmadan 2 3 bin km aynı ve en iyi değerleri yakalabilsem o zaman aracın kapasitesi bu bundan daha iyi yakmaz derim ve yakıt konusunu ciddiye almam, ama şimdilik yeni aracımda en iyiye ulaşmaya çalışıyorum.

Diyeceklerim bunlar söylediklerime inanabilirsinde inanmayabilirsinde, kullandığım yere ş.dışıda diyebilirsin o senin fikrindir inanmıyorum desen kafi, beni suçlamadığın sürece her türlü fikrine saygı duyarım.

Gökhan Becerik
    Sauron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 18

Şu an şehir içi İstanbul da 18km ortalama hızla trafikte düz vites ortalama tüketim 9,5 litre 1 depoyla 450 km yapıyorum 500 ü göremiyorum . Ufacık araç bu kadar yakmamalı .. fakat yakıt haricinde memnunum .
    Önümüz tufanmış ne gam , Nuh'un gemisidir VATAN!

Ev .
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Bir depo ne kadara doluyor ?
    220 lira civarında doluyor

Ev .
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı Sauron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu an şehir içi İstanbul da 18km ortalama hızla trafikte düz vites ortalama tüketim 9,5 litre 1 depoyla 450 km yapıyorum 500 ü göremiyorum . Ufacık araç bu kadar yakmamalı .. fakat yakıt haricinde memnunum .
    İstanbul trafiği apayrı bir trafik gercekten ama bana yine de fazla geldi açıkcası. Kullanim tarzınız nasıl? Mümkün mertebe düşük devirde kullanmanız lazım araci.

ALİ GÜN
    Gezgin8793 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Metalik Gri
    Plaka
    34SSP56
    Edilen teşekkür: 36

Alıntı iakbay06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlışınız var büyük motorlu bir araç genelde şehir içinde daha fazla yakıt tüketir,ama şehir dışındada araç daha az zorlanacağından büyük motorlu araç daha az yakar veya aynı yakar.

Kendi aracım olan Linea 1.6 multijetle Ankara şehir içinde yol bilgisayarı verilerine göre 100 km de 32 km ortalama hızla 5.4 litre reelde 5.8 litre yakıyor, bir depo yakıt ile ışık yandığında depoyu doldurduğumda en fazla 37 litre alıyor bu şekilde 650 km kadar gidiyorum şu sıralar.
    Burada küçük derken 1.3 multijet ten bahsediyorum bu araç devri alana kadar inan senin 1.6 multijet ve renonun 1.5 dci den çok yakıyor clio 950-1000 kg arası iken bizim araçlar depo full iken 1200 kg geliyor kendim denedim 2 araç arasındaki hızlanmada bile yakıt bariz belli oluyor yani turbo 1500 de felan devreye girse o dediğin olur

Sayfa 9/10 İlkİlk ... 5678910 SonSon