bencede tartışmayalım bize bu yakışır :)
Printable View
Evet arkadaşlar burası paylaşım yeri kavga etmek yakışmaz.
ya araç 40 krş yaksın 50 krş yaksın ne olmuş yani tam depoda kaç para fark edecek? değmez kavga gürültüye hepimiz arkadaşız şurDa:) akıllı olun :D
Aracım belki yeni olduğundan, belki de sağlıklı bir tesbit yapma amacından olabilir ama arabayı agresif kullanmıyorum ve b, sayardaki vites yönergesini takip ederek kullanıyorum, sanırım 2000-3000 km.den sonra kitaptaki değerlere ulaşacağım gibi geliyor bana :thumbup1::thumbup1:
Benim uslubumda hic bir sikinti yok. Dedigim gibi siz gercek olmayan veriler sundugunuzdan hemen alinmissiniz. Ben size bu degeri hic yakalayamazsiniz demiyorum. Uzun yolda 30 krs cok rahat yakalanabilir. Sehir ici yakalamak demek yalan demektir diyorum. Benim kimseyi.cekememezligim yok Allah 'a sukur. Lpg ile yaz basi 16 krs gibi uzun yol verisi bile aldim. Ben kimseye 35 krs yakamaz da demedim. Cok dikkatli kullanimla yakabilir. Ama 30 krs yakmak imkansizdir. Bunun ustune.anahtarimi koyarim dedim. Varsa oyle bir.delikanli gelsin alsin. Burda da siz bana akil veremezsiniz yok.koyarsan alirlar diye. Mal benim ister yakarim ister koyarim.
Ben size burda yanlis veriler soyleyip insanlari yaniltmayin dedim sadece. Ayrica yukarda yazmissiniz etmissiniz de ne nelli dogru soylediginiz ? Yok esim kullandi yok stop etti. Fabrika verilerini de kafamdan uydurup yazmadim. 7.7 nin altina da dusemezsiniz demedim. Sahsen lpg ile sehir ici sehir.disi karisik 6.6 yi gordum yazin. Ki lpg.litre olarak benzinden biraz fazla yakar. Ama bu sehir disi ve ici.ortak. Sizin yaptiginiz 10 km lik yol eger cok duz trafiksiz ve isiksiz yol.ise 5.5 uzun yol degeridir. Benim anlatmaya calistigim.bu. Ben.size bu veriyi goremezsiniz demiyorum. SEHIRICI goremezsiniz diyorum. Hepsi bu.
Burada gelip bagirip cagirip alinip insan assagilamaya gerek yok. Yasinizdan oturu saygim var. O yuzden zaten uslubuma dikkat ediyorum ama siz benim yasimin da altina dusecek yorumlar yapıyorsunuz. Yok cekemiyorsun yok yediremiyorsun. Sevgili.abim.neyi cekemeyeyim ya ? Benim arabam zaten lpg.li ve az yakiyor. Benim amacim.yukarida moralini.bozup mahvettiginiz arkadasa aslinda oyle olmadigini gostermekti. Her neyse paylasim konusu dondu tartismaya. Size inanmam icin bir video cekip koyun buraya tuketiminizi o zaman boynum kildan ince. Ama klavye arkasından ben lpg.de 10 krs yakiyorum da derim yani :) siz.soylemeden ben belirteyim beni inandirmak bir sey ispatlamak.zorunda tabiki degilsiniz. Burasi bilgi paylasim yeri. Kavga yeri degil.
Konu uzamasin. Olasi yazim yanlislarimdan dolayi ozur dilerim. Telefondan yazdim. Surcu lisan ettiysek affola.
Sevgiler, saygilar...
Hala gerçek olmayan veriler diyorsun yahu :D zaten o öyle dedi diye yada sen dedin diye kimse o şekilde yakıt tükettiğini düşünmüyor herhalde zaten bu iş hava yol pilotaj meselesi :D
Ben agresif konuşmuyorum ki. Siz durduk yerde gelip bana laf çarpmaya çalışmışsınız bende cevap verdim. Bunda bir agresiflik göremedim ben ? Asıl şu an senin bana sus demen terbiyesizlik. Susup susmayacağıma, konuşup konuşmayacağıma sen karar veremezsin. Sana bu hakkı kimse vermiyor. Ben yukardaki abiyle bir tartışma yapıyorum. Forumlar her ne kadar bilgi paylaşım forumu olsa da insanlar arasındaki bir nevi müzakere yeridirde. Biz burda bir konu üzerinde bir sınır içerisinde tartışma yapıyoruz. Küfür vs. bir şey olmadan. Yukarda da bunu belirttim zaten saygılar sevgiler diyerek ve af dileyerek. Sen hiç yokken gelip bana laf çarpıtmışsın. Bende seninle muhattap değilim dedim. Hepsi bu.
Kimsenin kalbini kırdığım yok sevgili kardeşim. Ben burada takılıyorsam, mesajlarımı da incelersen biraz görürsün ki insanlara yardım etmek için takılıyorum. Arabamın yaşı ve km si dolayısıyla çok sıkıntı çektim. Bu sıkıntılarımı arkadaşlar ile paylaşarak bir nevi yol göstermeye çalışıyorum. Bundan yararlanırsın yararlanmazsın o senin bileceğin iş. Ama forumun %95 'i 38-35 civarı yakarken aradan biri çıkıp ben 30 yakıyorum diyorsa, üstüne basarak söylüyorum şehir içi, ben burda gerçek olmayan veri ararım arkadaş. Kusura bakma.
İyi forumlar.
güzel kardeşim adam belki egosunu tatmin ediyor belki bulunduğu yer hep düz hiç trafik yok ışık yok hatta yağmur bile yağmıyor yada adam kafasına göre uyduruyor bunda büyütecek ne var şimdi herkes istediğini yazabilir sadece uyar ancak agresifleşme adamın yaşadığı yer bir kere istanbul değil benim ailem istanbulda orada 1 depo ile karışık 750-800 km yaparken rizede 950-1050 arası rahat yapıyorum bunda büyütecek ne var şimdi ?
Lütfen biraz daha sakin olup forumdaki arkadaşlık,dostluk ve kardeşlik ortamını zedeleyeci kelimeler kullanmayalım.Hayırlı akşamlar hepinize ;)
Ee tamam işte sevgili arkadaşım ben de bundan bahsediyorum :) Yani hiç trafik olmayan bir yol ve ışık olmayan bir yol da bu değeri tabiki alabilirsin. Ama bu şehir içi olmaz. Bir nevi şehir dışı olur :) Ben büyütmedim ki sadece durumu açıkladım. Diesel ile biraz fazla yakan arkadaşın kendini kötü hissetmesini engellemek istedim hepsi bu. Yoksa bir tartışma yaratmak istemedim yani aslında :) Şu an havalar soğuk ve baskı balata ayrıca yağ değişimi geldiğinden Lpg de 28 krş lara kadar yükseldim. Geçen yaz başı 22 civarı yakıyordum :) Bu senin de dediğin gibi ısı, yol trafik vs.. olarak değişebilir. Ama şehir içi demek ışıklarda dur kalka maruz kalmak zaman zaman trafiğe girmek ve ara sıra sabit hızla gitmek demektir. Sadece bunu söylemye çalışıyorum. A şehrinden B şehrine 10 km yolu hiç dur kalk yapmadan sabit bir hız da düz bir yolda ışıksız bir yolda gidiyorsan bu şehir dışına denk düşer. Araba devrini alır gaza ayağını sabitler ve 80 'i geçmezsen yakıt tüketim yerinde 4 litreleri görürsün. Şahsen yazın uzun yolda gördüm. Akabinde tabi dur kalk ve mola ile beraber 5,2 lere yükselmişti :)
Haklısınız. Kendi adıma daha dikkatli olacağım...
Yok yahu kimseye sardığım falan yok :) Sadece benim ilk baştaki yazıma fazla alınan abi biraz dik konuşmuş o yüzden belki biraz ters yazmış olabilirim. Kusura bakma :) Hepimiz arkadaşız burada sonuçta. Dediğim gibi amacım diesel arabası olan arkadaşın moralinin bozulmasını engellemekti :):rolleyes2:
beyler ya ne komik olan biliomusunuz devlet yakıtlara yaptıgı zamlarla hepimizi birbirine düşürdü norveçte kişi basına yıllık dusen gelir 300000 dolar benzin orda bile 5 lira değil beeeeeeeeeeeeeeeeee yeter artık :D indirin şu fiyatlarıda artık tüp yüzünden araçlarımız zarar görmesin :):):):)