4 km gidiyorum 4 km geliyorum genelde soğuk olduğu için galiba geçen ay 630 km yapmıştım
Printable View
bence de soğuktan kaynaklı kısa mesafe soğuk kullanım yaz da olsa yakıtı çok etkiliyor.
Ben de alalı bir ayı biraz geçti 1.3 Multijet Punto Easy mi... 3. Depomu bugün fulledim. Her fulluediğimde de yol bilgisayarını sıfırladım.
İlk depomda yaklaşık +\- 5 km oynayabilir 750 km yaptım. Shell nitro kullandım.
İkinci depomda da 815 km de ışık yandı. Burada da Opet'ten aldım...
Güzergah hep sabit bende... İşim ile ev arası yaklaşık 2km,hafta içi 4 km günlük sabit... Hafta sonları da Beylikdüzü-Anadolu yakasında belli yerlere gidiyorum. ( Bağdat Cad., Kozyatağı,Ataşehir gibi )
Yanlız trafiğin olmadığı saatlerde yola çıkmaya özen gösteriyorum, ortalama hızım 30-35 km/sa olarak görünüyor.
Dikkat ettiğim en önemli şey, sabit hızda kullanmaya özen gösteriyorum, ani hızlanma ve frenaj yapmamaya gayret ediyorum. Orta şeritte trafiğin akışına uygun gidiyorum yani. Yol müsaitse de hız sabitleyiciyi açıyorum 90-100 km/sa hıza ayarlayıp.
Verdiğim değerler ışık yandıktan hemen sonra baktığım değerlerdir. Işık yandıktan sonra ilk fırsatta depoyu dolduruyorum. Genelde 170-180 tl ye doluyor.
Maks tork bandında kullanmaya özen gösterip,ani hızlanma/yavaşlama yapmayıp yolun akışına uyarsanız, ve gaz padalına narin davranırsanız ( hani derler ya ayağınızın altında yumurta varmış gibi kullanın diye ) bu değerler ulaşılması güç değerler değil. Zaten yapım gereği sakin araç kullanırım,hal böyle olunca da bu değerleri yakalamak bana zor gelmiyor.
uzun yolda 100kmde 6lt yakıyorum. bu durumda bir depo ile 700km yapar ama iyi bir benzinci bulamam diye riske girmem, son çeyreğe geldimmi alırım.
2010 Punto evo aracı ilk aldığımda hep Opet'ten kullanırdım o zaman 900-950Km giderdim sonra arkadaşlarımın tavsiyesi ile Shell V-Power Dizel'e geçtim ne göreyim bir depo ile 1280Km ama bence bir etken daha var aracıma 5-30 yağ koyulduğunda ortalama yakıt tüketimim 3,7 - 3,6 nın altına düşmüyordu 30.000 bakımında servis 5-40 koydu o zaman 3,3Lt ye düşürdüm aracı Navigasyon ile 90km ye bağlıyorum (CC ile) arabanın göstergesi 95 filan oluyor. zaman zaman 120km lere kadar çıkıyorum. fakat şunuda unutmamak lazım hava sıcaklığıda çok önemli ne çok sıcak olarak nede soğuk ortalama 20c ideal.
yapmış olduğum seyahatten çekimiş olduğum video.
Bursa - Samsun seyahati - Youtube
Not: Maaşallah Diyin :)
peugeot 308 1.6 dizel otomatik...
şehir içi: 5.5 lt/ agresif kullanımda 6 lt yakıyor
şehir dışı denemedim (2 aydır uzun yola gitmiyorum...)
Punto otomatik dizel im varken şehir içi: 6.5 lt nin altına indirememiştim...
Agresif kullanım :-( 1 depo(55lt) Gebze-Ankara arası(12lt ortalama)
Normal kullanım :-) 1/2 depo Ankara/Mersin arası (6lt ortalama)
Görüldüğü gibi tüketim tamamen kullanıcı ile alakalı!
Astra h 1 depo motorin ile (45 lt) 990 km idi yanlis hatırlamıyorsam ama birazda şehir içi var bunda tabi :)
herkes bilirki büyük motor torku ve devri daha çabuk kapattığı için ş.içi dediğimiz yani dur kalkı bol bir kullanımda ufak motora oranla daha az yakıt tüketir yani eğer çok fazla ş.dışı yapıyorsan 1.3 ideal yada fazla trafiğin yoğun olmadığı bir memlekette yaşıyorsan 1.3 multijetin üstüne motor tanımam saygılar :D
Hayirlisi olsun hocam araciniz puntodan sonra gecilebilecek en guzel araclardan biri arada kullandigim bir araba puntoma kiyamasam bende dusunuyorum gecmeyi fakat astraya binince puntonun direksiyonuda aranmiyor degil. Bizde 1100 km e yakin yol yapmisligimiz var bir depoyla 6. vites 110 km hiz sabitleyiciyle arada klima acik 4,5 ortalama veriyordu biraz sehir ici filan derken 1100e yakin mazot aldik
GT-I9192 cihazımdan gönderildi
Aracı ilk aldığımda karışık 36lt benzinle 475 km yol yapıyordum. şimdiki benzin yakışını bilmiyorum ama 1 depo yani 31 lt gazla
420 km 70 80 km/h hızda tamamı uzun yol 2 kişi klima açık full bagaj
390 km uzun yol 80 90 km/h 3 kişi+1 çocuk klima açık full bagaj
280 km uzun yol tam gaz 5 kişi klima yok
300 330 km yol ş.içi biraz rahat trafik gidiyor.
bu güne kadar yaptığım en iyi değer 420 km gaz bitene kadar balıkesir altınoluğa gidip gelmiştim bitince yakıt aldım ama çok sakin gitmiştim. Baktım aracın değerleri iyi bir daha kasmadım o kadar zaten :)
yok sayın abicim bizim araçlar sakin kullanım ve trafiği yoğun olmayan yerlerde kullanılmak için üretiliyor şehir içi 1.5 lt altına düşen motorlar gözlemlediğim kadarıyla anormal yakıt tüketimi yapıyor bunun sebebi gücünü alt devirlerde alamaması biraz daha fazla gaza basmak gerektiği için eğer turbonun devreye girmesi 1750 d/d değilde 1250 d/d olsa büyük ihtimal yakıt tüketimi 1 lt kadar düşecektir saygılarımla