Ben de alalı bir ayı biraz geçti 1.3 Multijet Punto Easy mi... 3. Depomu bugün fulledim. Her fulluediğimde de yol bilgisayarını sıfırladım.
İlk depomda yaklaşık +\- 5 km oynayabilir 750 km yaptım. Shell nitro kullandım.
İkinci depomda da 815 km de ışık yandı. Burada da Opet'ten aldım...
Güzergah hep sabit bende... İşim ile ev arası yaklaşık 2km,hafta içi 4 km günlük sabit... Hafta sonları da Beylikdüzü-Anadolu yakasında belli yerlere gidiyorum. ( Bağdat Cad., Kozyatağı,Ataşehir gibi )
Yanlız trafiğin olmadığı saatlerde yola çıkmaya özen gösteriyorum, ortalama hızım 30-35 km/sa olarak görünüyor.
Dikkat ettiğim en önemli şey, sabit hızda kullanmaya özen gösteriyorum, ani hızlanma ve frenaj yapmamaya gayret ediyorum. Orta şeritte trafiğin akışına uygun gidiyorum yani. Yol müsaitse de hız sabitleyiciyi açıyorum 90-100 km/sa hıza ayarlayıp.
Verdiğim değerler ışık yandıktan hemen sonra baktığım değerlerdir. Işık yandıktan sonra ilk fırsatta depoyu dolduruyorum. Genelde 170-180 tl ye doluyor.
Maks tork bandında kullanmaya özen gösterip,ani hızlanma/yavaşlama yapmayıp yolun akışına uyarsanız, ve gaz padalına narin davranırsanız ( hani derler ya ayağınızın altında yumurta varmış gibi kullanın diye ) bu değerler ulaşılması güç değerler değil. Zaten yapım gereği sakin araç kullanırım,hal böyle olunca da bu değerleri yakalamak bana zor gelmiyor.
Yer imleri