Ok.Ben yanlış anlamışım kusura bakma :)
Printable View
Evet Full den fullediğim aracımın benzini 1-2 güne kadar biter. Yorumlamak gerekirse gittiğimizde ilgili samimi insanlardı fakat akaryakıtları olarak aynı şeyi söyliyemiyeceğim. gittiğimde 97 kurşunsuz aldım. Artması gereken performans düştü 3000 devirden sonra coşması gereken arabada yığılma ivmelenmeme başladı, azalması gereken ses çok bariz arttı, azalması gereken yakıt sarfiyatı çok arttı, opetten aldığım benzinle 600 küsür km yol yaparken full den aldığım yakıt yaklaşık 510 km de bitmek üzere. Uzun lafın kısası hiç memnun kalmadım. Tamam 135 liraya fulledik belki ama ı ıh. Shell le opet aynı artık bide shelli deneriz.
Muratkaan havalar soguktu ondan kaynaklı olmasın ...
Hadi yakıtı soğuktan fazla yaktı. E performans? Bariz şekilde düştü soğuk havada araba daha performanslı gider. Arabanın sesi çok arttı rölantide sibop ayarı bozuk gibi şık şık şık çalışıyor. Bahsettiğim araba 8000kmde Evo yani.
Diğer kullanan arkadaşlardan herhangı bır olumsuzluk duymayınca belkı sozuktan olabılecegı suphesı uyandı bende...
Yani yok amacım kötülemek değil çok büyük heveslerle gittim oraya. Tamam eyvallah bir seferliğe mahsus 3.07 den aldım benzini. Ama 97 kurşunsuzda arabanın daha sessiz ve daha performanslı gitmesi gerekirken. 95den daha kötü bir vaziyette performansı vardı. Ve daha önceki soğuk şartlarına göre daha fazla yaktı bariz farkedilir bicimde. Kar vakti zaten aracı çıkarmadım. Diğer soguk günlerdende farkı yoktu cıkardığım zaman aracı.
Po dan şaşmıyodum ama orda 3.64 ,opette 3.60 şuan bende opetçiyim :D
Bende uzun süredir FULLden alıyorum. yakıtı fazla yakıyor gibime gelmişti ama havaların çok soğuk olmasına bağladım. şu an havalar güzel ve yol b.sayarını sıfırladım. bakalım durum ne olacak. daha sonra opet ve shellden alıp deneyecem.
3.59 lt ıle 62 km gıtmısım bıraz burayı deneyıp gorelım bakalım.Araba garajda yatıyor cokmu azmı yakıyor bı fıkrım yok sımdılık
Bugun Full den aldığım akaryakıt şikayetimi belirtmek üzere sitelerine girip şikayetimi belirttim ve aradan yaklaşık 3 saat sonra bana telefonla ulaştılar. İlk önce şikayetimden bahsettim kendisine, işte az km yol yapması motorun aşırı gürültülü çalışması performans kaybı vs. hepsinden bahsettim ve onlardan çok ümitli olduğumuzu ve hayal kırıklığına uğradığımızdan bahsettim sitemiz adına. Artık izin almadan biraz grandepuntotr adına yazdım ama umarım bi sıkıntı yaratmaz forum içinde. Beni aradıklarında İskitler şube müdürü Ramazan bey aradı kendini tanıttı memnuniyesizliğim olduğundan bahsetti. Ufak bi tanışma ardından aynı şeyleri kendisinede tekrarladım. Kendisi bana enerji kaynakları bilmemne bakanlığı tarafından her hafta kontrol edildiklerini Bayinin açıldığı günden bu yana ilk defa şikayet aldığını. Kendi akaryakıtlarınında diğer shell bp vs. firmalar gibi TÜPRAŞ tan satın aldıklarını açıkcası bizim bildiğimiz şeylerden bahsetti. Bende bunları bildiğimizi ilgiyle takip ettiğimizden bahsettim. Hani bilinçsiz bir kullanıcı olmadığımızı anlatmak babında. Kendileri yakıtlarını şikayetimiz üzerine 97 95 ve dizel yakıtlardan örnekler alıp kontrol ettireceklerini söylediler. Benide müsait bi zamanda çaylarını içmeye ve bu konu hakkında konuşmaya davet ettiler. Gayet nazik ve kibardı benimle konuşan kişi. Açıkçası o sırada Tandoğandaydım spor a gidiyordum. Dönüştede yorgun olacagımdan ugrayamadım. Sizlerede bunu bilgilendirmek amacıyla yazdım. Herkese iyi günler :)
Aynen şaşırdım bende çok ilgiliydiler ya sevindim. Bakalım olmadı bir ara bi 20 liralık daha alırım aynı sıkıntıları yaşarsam almam birdaha zaten.
Serhat sende yaz kardesım bı senınde sıkıntın vardı :)
Belkı ucretsız mazot hedıye ederler
hemen yazıyorum abi :)
Gcen ay Gebze Full'den tam depo mazot alarak deneme yaptim. Aracin performansi dusuk, cekisi zayif idi. Tuketim %15 mertebesinde artti. Tekrar shell kullanmaya devam ediyorum. Fuel save shell diye bir yakit girdi bir sure once. Ondan gayet memnunum.