Benzin ile Lpg belki diyebiliriz ama mazot şakaya gelmez. O yüzden güvenemiyorum. ilk dpoyla pek bişey anlayamazsınız. Sürekli kullanmaya başladıktan sonra etkisini gösterir zararı varsa.
Printable View
Benzin ile Lpg belki diyebiliriz ama mazot şakaya gelmez. O yüzden güvenemiyorum. ilk dpoyla pek bişey anlayamazsınız. Sürekli kullanmaya başladıktan sonra etkisini gösterir zararı varsa.
vanda herkes multıjet kırsal motorın yakabılıyor dıye verıyor kırsalı... yuksekova ıran arası safelıne doblolar var calısan adam ıddaa edıyor -aracım 300000 de tık yok ve aldıgımdan berı kırsal yakıyorum dıye..... full den aldıgınız yakıt daha kotu olamaz herhalde kırsal dan....
Depodan geelen sesler kesıldı galıba agzına kadar doldugu ıcın ses yapıyordu 2 gundur bısey yok
full den mazot aldıktan sonra 500 km si şehir dışı olmak üzere 600 km yol yaptım ama ortalamam 5.9 normalde hep şehir içi olduğunda bile 5.8 di neden düşmüyor anlamadım bir türlü...
Arkadaslar aracın depoyu fulledım bugunde fullde 4.03 e zaten fulldu de km ne kadar yakıyor onu merak ettım elde ettıgım sonuc 1.80 oldu acaba benmı hesaplama olayını yanıs bılıyorum.
44.50 LT BENZINI 133.60 TL YE ALDIM 3.07 DEN 62.1 KM YOL YAPMISIM BUGUN YINE FULL LEDIM 3.59 LT ALDI ODEDIGIM PARA 14.47 IDI BUNU 3.07 DEN DUSUNURSEK 11,02 TL ODEMIS OLACAKTIM
SOYLE BIR HESAP YAPTIM 3.07 DEN HESAPLADIM BUGUNKI ALDIGIMIMIDA
62.1 KM GITMISIM 3.59x3.07=11.02 TL
11.02/62.1= 0.180
CIKIYOR BU BENZIN HESABINI TAM BILMIYORUM NASIL HESAPLANDIGINI ISIN GERCEGI VEYA BU HESABI SUREKLI YAPAN BEZNINE ZAM GELMEMIS GIBI 3.07DEN ARKADASLAR BENIM ICIN BI HESAP YAPSA :)
Zeynel benım hesaplarıma göre 225 krş yakmışsın km de
Mesela ben yazın 1000 km yaptım 120 tl yaktı
120/1000=0.12 yanı 120 krş
14/62 =225 krş
yada 11 / 62 = 177 krş
arkadaşlar bende 4 veya 5 defa full den depoyu fulledim ucuza benzin almak insanın hoşuna gidiyor ve de artı olarak bedava araç yıkama çorba çay bunlara diyecek bişey yok ama diger firmalara göre 1 depoyla daha az yol almaya başladım vede ortalama 7 lere kadar çıktı. ben şuanlık full den benzin almayı bıraktım opet ten alıyorum şimdilik bakalım ne olucak ileride...
libyada ortalık karıştı diye bizimkilerde anında benzine zam yaptı. önceden hiç olmazda benzin alınca prosmosyon lar oluyordu onları alıyorduk onlarda kalktı ama hala daha fazla ve daha pahalı şekilde benzin alıyoruz. şu anda 95 oktan 4,16 97 oktan 4,19 opet te full dede 4.03 te daha yeni önünden geçerken gördüm...
Zeynel Selam,
Senin yaptığın hesapta baştan bir yanlışlık var. Benzin fiyatı 3.07 değilki :) Keşke o kadar düşük olsa :)
Ozgur ben depoyu 3.07 de doldurmustum zam gelmedıgını varsayarak bır hesap yapayım dedım .
Kendımce hıc zam gelmez ıse aracım km de 1.77 kurus yakıyor dıyebılırdım ama zam geldıkce bu rakam yukarı dogru cıkıyor.
Dıger aracım seatta 2.50 falandı kısacası gp ekonomık bır aracmıs ama her gelen zamla ekonomık olamıyor ne yazıkkı