Hayirli olsun ;)
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım
2012 Punto 1.4 lounge dualogic 17.000 kmde araç aldım.
Araçla ilgili ses tanımlamasını bir türlü yapamadım.
Örneğin " Ahmet " dediğimde arama yapması gerekmiyor mu ?
Telefon rehberini kaydettim, onda sıkıntı yok.
Ayalar, iptal gibi şeyler dediğimde sesimi tanıyor.
Ama isim sölediğimde arama yapmıyor.
Bir diğer sıkıntım ise mesaj okyucu,
gelen mesajlar görünmüyor . mesaj yok diyor.
bununda çözümünü biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım
2012 Punto 1.4 lounge dualogic 17.000 kmde araç aldım.
Araçla ilgili ses tanımlamasını bir türlü yapamadım.
Örneğin " Ahmet " dediğimde arama yapması gerekmiyor mu ?
Telefon rehberini kaydettim, onda sıkıntı yok.
Ayalar, iptal gibi şeyler dediğimde sesimi tanıyor.
Ama isim sölediğimde arama yapmıyor.
Bir diğer sıkıntım ise mesaj okyucu,
gelen mesajlar görünmüyor . mesaj yok diyor.
bununda çözümünü biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.
Kol tutamaclari elini cektiginde pat die vuruyor bazi marka ve model araclarda yavas kapanir. Torpidosu cok ama cok kullanissiz kontagi acip kapatana kadarki tuketimi gosteremiyo sanirim oda kotu bir ozellik qashqai 2014 modellerde oldugu gibi en son gidilen degerleri gostermiyor yani.
Hocam tutamaçı bulmuşsun,yavaş kapananı arıyosun 😊
Grande Active için ben de sayayım:
-tutamaç olmaması
-bagaj,torpido,tavan arka tarafın ışıklandırma olmaması
-isofix olamaması
-sağ güneşlikte ayna yok
-gözlüklük yok
-viraj demiri yok
-kapı ceplerine 0,5 lik su girmemesi
-kronik klima uğultusu
-kronik city arızası
-kronik amortisör takozu arızası
-kronik göğüs çatlaması
-kronik arka kapı anırması
-kronik zor açılan arka kapı
-kapı gergileri
-kronik airbag makarası sorunu
-vites geçişlerinin sert olması
-bagajdan tavan döşemesinin içine su sızması
-
Sent my iPhone using
aslında puntolarda bu sorunda kronik :)
benim araçtada tavanın arka tarafında su lekeleri oluşuyordu.
arka silecek su motoru çalışıyor fakat su atmıyordu.ve silecek suyu çok çabuk bitiyordu.2 hafta dayanmıyordu mesela.
2 hafta önce söktüm ve kronik sorunla karşılaştım.
puntoların arka cam suyu hortumu çabuk çürüyor maalesef.
benimkide çürümüş kopmuş.neyseki kopan yer söktüğüm yere yakındı.bende akvaryumcudan hortum ve birleştirme aparatı aldım.kopan yere aldığım hortumu ekledim şimdi düzgün çalışıyor.
eğer çalışmıyor deseydiniz bakacağınız ilk yer burası diyecektim.
Aslında özetlemek gerekirse her araçta kendine özgü birtakım sıkıntılar mevcut.ben puntoyu sattım,2012 megane 3 aldım ama aldığım aracında kendi içerisinde eksikleri mevcut.mesela sayayım,hızlı giderken sürücü camı tıkır tıkır ses yapıyor ve bunu servis ücretsiz onarıyor.ilk marşı biraz zor alıyor.ilk harekette soğukken hafif silkeleme yapıyor(çok kısa) direksiyon ilk harekette gacıııırrttt tarzı bir sesle manevra yapıyor sonra düzeliyor.kapıların menteşeleri belli kullanım sonrası laçka oluyor servis değişimi yapıyor.en dolu paketi hariç diğerlerinde esp+asr güvenlik donanımları yok.bunlar benim kullanımım ve renault forumlarında gördüğüm ortak hatalardır.yani citroen alsanız onda da çıkacak honda alsanız onda da çıkacak.çıkacak da çıkacak.daha önce de söylemiştim kardeşimde c180 var.2004 model.yaşına rağmen aracın fiyatı 45000 tl den başlamakta.alın bir tane en azından araçta kusur aramazsınız :)
punto parasına göre bence iyi bir araç piyasada b sınıfı olupta kronik sorunu ve kusuru olmayan araç bulamazsınız ki c sınıflarında da birçok işçilik kusur ve hataları var.D ve e gibi yüksek sınıflarda bu sorunlar asgarininde altına düşüyor.Clio , fiesta , polo vb. gibi b sınıfı araçların forumlarına girin hepsinin belli başlı kronikleşmiş sorunları var mesela clio larda basınçlı su ile yıkamada marşpiyel boya atması sorunu çoğu kişi bu sorunu yaşamış hatta renault ile ilgili dava açanlar bile var.Punto nun en büyük kusuru kullanılan plastik malzemelerdir.Motor , elektronik aksam , mekanik bence sınıfına göre başarılıdır ancak özellikle iç mekandaki trim aksamlar oldukça dayanıksız ve ucuz işçilikle yapılmıştır.Evo ve yeni punto da bu biraz daha düzeltilmiş gibi görünse de b sınıfı için çok fazla beklentiye girilmemeli bu her marka için geçerli.
bende 2011 evo dynamic var arka kapı gıcırtısı(servisde değiştirttim) ve yazın sıcakta kalınca arka kapıların zor açılma sıkıntısı var.araç 60.000 kmde başkada bir sıkıntısı yok allaha şükür.
-İlk önce arka kapı gergileri ses yaptı.
-Sonra arka stoplar buğu yaptı.
-Ön sağ ve sol kapı altları ve marşpiyellerde boya çürüdü pul pul döküldü servis kullanıcı hatası dedi (merkeze k.çı kırık 5 mp fotograf makinesiyle çekilen 2 fotograf yollandı. Oradaki arkadaş fotograf üzerinden kimyasal testler yapabilme başarısı gösterip buna karar verdi)
-En son flex kırılması sonucu korna ve airbag hatası aldım servis km 20.100 olmuş 500TL ye bakım yapmadan garantiden değişmez dedi(karabükten 230 km servis)(GICIK OLUNDU BU CEVABA)
Cepten 300tl ye otodan alınıp takıldı.
Ve bundan sonra basit işler tarafımca ve komplike işlerinde sanayide yapılmasına karar verildi.
-Yeni yeni 6 aydır 2 arka kapı dışardan açılmaya kalkınca sanki tutmaç kırılacak ama yinede kapı açılmayacak hissi
-Arka koltuk aydınlatması olmaması ön tarafın arkayıda aydnlatabileceğini sanan mühandisler
Not: Boya sorununa ait fotograflar ektedir.
Saygılarımla
İsmail Fatih ALKAN
punto 1.4 lounge dualogice aracımla dün bir yere gittim.
Aracı stop ettim. Tekrar çalıştırmam gerektiğinde fren taş gibi olmuştu.
Basamıyordum. Böle olunca tabi, arabayıda çalıştıramadım.
Sorun ne olabilir acaba. vites 1 deyken aracı stop ediyorum. Boşta bırakmıyorum aracı hiç. Ondan mı acaba.
Marşı çevirdiğimde frene basın uyarısı geliyor. Basılmıyor .
Biraz uzun süreli marşı çevirdim. Sonra yumuşadı.
Bu iki kere oldu. dün akşam ve bu sabah.
Olağan birşeymi yani bir şey kendini korumayamı alıyor bilemedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar direksiyonun alt kısmından muhtemelen kutudan tııırr diye tık tık diye ses geliyo sağ sol yapıp direksiyon boşluğunu alınca ses gidiyo sonra gene geliyo falan bu tarz problemi olan ve sonuç bulan arkadaşlar varmı ne kadarlık bir masraf bizi bekliyor ayrıca kronik bir problem olduğunu ve bu arızayı fabrikanın karşıladığı söleniyo bu ne kadar doğru bilgisi olan acil yardım etsin lütfen şimdiden çok teşekkür ederim hepnize herkeze hayırlı sürüşler...
BU ARADA ARACIM PUNTO 1,4 FIRE ACTIVE 77 BG 8 V
Bu ses olayı çok farklı. İlk önce ses nasıl bişey tel atma sesi gibi birşey mi?