Ce: Punto sorunları & eleştiriler - Lütfen herkes sorunlarını yazsın
Alıntı:
Kinglion Nickli Üyeden Alıntı
Hayırlı gunler arkadaşlar
öncelikli olarak yaklasik 1 yıldır 2008 gp kullanmaktayim ve birkaç sorun var kafamı kurcalayan
1-) debriyaj a her bastigimda ortaya geldiği an tık diye bir ses geliyor Ustaya gotursem saçma sapan şeyler çıkartıp parasına bakicak.bir fikri olan varsa yardimci olsun lütfen
2-) Yetkili servis e götürüp on balatalari degistirttim ve frenlere baktirttim hiç bir problem yok dediler ama hava koşulları fark etmeksizin arka disklerden ne zaman frene bassam iki demir birbirine sürtüyo r gibi ses geliyor bunun sebebi ne olabilir (diskleri temizlettigim halde) vede 20 km hızla giderken frene biraz basayim direk kaymaya başlıyor ilginç ama gerçek lastikler bitik de değil
Cevap verip yardimci olacak yok mu ??
Herkese selam. Arkadaşımdan 2. el 87.000 km de egzotik kırmızı grande punto active 90 hp bir araç aldım. Aynı zamanda şirket aracım olan renault fluence kullanıyorum. Fluence den sonra gp bana biraz sesli geldi açıkçası :) Forumu biraz inceledim ve sanırım bu normal. Yol ve motor sesi daha çok içeri geliyor. Bir de sorum olacak. aracı çalıştırırken ve stop ederken hafif bir titreme oluyor araçta. Bu da mı ses gibi normal bir durum.
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır aracımda olan bir problemi paylaşmak ve sizlerden bu sorunla karşılaşanlar varsa cevap almak isterim...
Öncelikle konuyu forumda araştırdım ama çok farklı cevaplarla karşılaştım...
SORUN: Kontağı çevirdiğim zaman inceden bi cıııızzzz diye ses geliyor ve marşa bastığımda araç çalışıyor. Fakat bazı zamanlar oluyor ki hele bu aralar sık sık yapmaya başladı bu cııızzzz diye ses gelmedi zamanlarda araç çalışmıyor. Kontağı çeviriyorum marş basıyor ama araç çalışmıyor... Aracımın yedek anahtarı olmadığı için acaba anahtardan çipten sorun olabilir diye bugün yedek anahtarda yaptırdım ama aynı sorunu yeni anahtar ile de yaşıyorum...
Araç çalışmadığı zamanlarda bazen 2 dakika sonra bazende 1 saat sonra kontağı çevirdiğimde yine bu cıııızzzz sesinden sonra marşa basıyorum ve araç çalışıyor. Ve gün içinde bazen hiç yapmıyor ama hiç olmadık yerde bu sorun ortaya çıkınca delirmemek elde değil...
Bu sorunu yaşayıpta nasıl çözüm bulduğunu yazan olursa hayır duamı alır... :)
Yarın sanayiye gidip baktıracağım ama olmadık yerlere baktırmak istemiyorum...
Şimdiden teşekkürler...
Alıntı:
MesutMesut Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır aracımda olan bir problemi paylaşmak ve sizlerden bu sorunla karşılaşanlar varsa cevap almak isterim...
SORUN: Kontağı çevirdiğim zaman inceden bi cıııızzzz diye ses geliyor ve marşa bastığımda araç çalışıyor. Fakat bazı zamanlar oluyor ki hele bu aralar sık sık yapmaya başladı bu cııızzzz diye ses gelmedi zamanlarda araç çalışmıyor. Kontağı çeviriyorum marş basıyor ama araç çalışmıyor... Aracımın yedek anahtarı olmadığı için acaba anahtardan çipten sorun olabilir diye bugün yedek anahtarda yaptırdım ama aynı sorunu yeni anahtar ile de yaşıyorum...
Araç çalışmadığı zamanlarda bazen 2 dakika sonra bazende 1 saat sonra kontağı çevirdiğimde yine bu cıııızzzz sesinden sonra marşa basıyorum ve araç çalışıyor. Ve gün içinde bazen hiç yapmıyor ama hiç olmadık yerde bu sorun ortaya çıkınca delirmemek elde değil...
Şimdiden teşekkürler...
Bana sorarsanız sanayiye gitmeyin. Yetkili servise gidin.
Cevap: Punto sorunları & eleştiriler - Lütfen herkes sorunlarını yazsın
Merhabalar arkadaslar benim onceki puntom direksiyon kitlememesinden muayenede kalmisti. Simdiki puntomda kitlemiyor direksiyonu. Ne yapmam lazim. Biktirdi su puntonun kronik sorunlari ya...
Cevap: Ce: Punto sorunları & eleştiriler - Lütfen herkes sorunlarını yazsın
Alıntı:
MesutMesut Nickli Üyeden Alıntı
Şimdiden teşekkürler...
Yakit pompanizda sorun var gibi. O ses pompanin calisma sesi. Pompa calismazsa arac ilk yakiti cekemez mars yapmaz. Cevap yazilana kadar zaten yolda kalmadiysaniz sanslisiniz. Biran once yaptirmanizda yarar var.
Saygilarimla.
SM-N910C cihazımdan gönderildi
Arkadaşlar Merhaba,
Bugün aracımda can sıkıcı bir şey fark ettim. Aracın göğsünde, ön cam havalandırma difirüzörü sol taraftaki tırnağından çıkmış/atmış. Havalandırma bölgesinin etrafı kapak gibi, tırnak ile göğüse monte ediliyor anladığım kadarıyla. Havalardan mıdır bilmiyorum ancak parça çıkmış ve yerine oturmuyor. Daha önce başına böyle birşey gelen var mı?
Servise götüreceğim, benim gördüğüm plastik malzemenin kalitesiz oluşundan kaynaklanıyor.
bende 1-2 seneye aracımı satmayı düşünüp grande punto yada diğer puntolardan almayı düşünüyorum motor seçimim nasıl olmalı 1.3 multijetmi yoksa 1.4 t-jet motor mu almalıyım cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkürler
Alıntı:
barisix Nickli Üyeden Alıntı
bende 1-2 seneye aracımı satmayı düşünüp grande punto yada diğer puntolardan almayı düşünüyorum motor seçimim nasıl olmalı 1.3 multijetmi yoksa 1.4 t-jet motor mu almalıyım cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkürler
Ekonomi icin 1.3, performans icin 1.4t-jet. Ancak t-jet punto evo'da yoktur.
Saygilarimla.
SM-N910C cihazımdan gönderildi
1.3 multijet alırsan kafan rahat eder....
Arkadaşlar merhaba. Aracımda motor arıza lambası yandı. Usta cihaza bağladı egr den dedi. Geçen hafta egr temizlendi fakat yine yandı. Usta egr nin değişmesi lazım dedi. Arada tekleme de yapıyor. Bu arada araç 2008 1.3 75 bg ve yazılım var. Yazılım atılalı nerdeyse 2 yıl olacak ama arızayla Tuning in bi ilgisi olabilir mi?
Geçenlerde aracı çalıştırdığım halde göstergelerin hiçbiri çalışmadı, stop edip tekrar çalıştırdım yine aynı, ama baktım fren, sinyal, direksiyon ve motor çalışması normal, anladım ki gösterge paneli ile ilgili bir sorun, kısa mesafe bir yere gittim, Yaklaşık yarım saat sonra geri dönüş için tekrar çalıştırdım herşey normal, bir daha yapmadı. Yani saçma sapan bir durum.
Ayrıca araç içeriye çok ses alıyor, bu sınıf için normal olabilir ama sürüş konforunu çok çok düşüren bir etken benim için, motoru olmasa tercih etmezdim herhalde.
Cevap: Ce: Punto sorunları & eleştiriler - Lütfen herkes sorunlarını yazsın
Selam,
Benzin pompası olabilir.
Alıntı:
alierkan Nickli Üyeden Alıntı
Geçenlerde aracı çalıştırdığım halde göstergelerin hiçbiri çalışmadı, stop edip tekrar çalıştırdım yine aynı, ama baktım fren, sinyal, direksiyon ve motor çalışması normal, anladım ki gösterge paneli ile ilgili bir sorun, kısa mesafe bir yere gittim, Yaklaşık yarım saat sonra geri dönüş için tekrar çalıştırdım herşey normal, bir daha yapmadı. Yani saçma sapan bir durum.
Ayrıca araç içeriye çok ses alıyor, bu sınıf için normal olabilir ama sürüş konforunu çok çok düşüren bir etken benim için, motoru olmasa tercih etmezdim herhalde.
Göstergelerde yaşadığınız sorunun kaynağı akü de olabilir. Kontrol ettirin isterseniz.
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.cuma günü 2007 fiat punto 1.3 multijet dynamic aldım.istanbuldan yola çıktım yaklaşık 800 km den sonra abs lambası yandı.5 dk mola verdim.lamba söndü.yola devam ettim yine lamba yandı.lütfen yardımcı olurmusunuz.
Alıntı:
alierkan Nickli Üyeden Alıntı
Yasin beyin belirttiği gibi sorununuz akü kaynaklı olma ihtimali çok yüksek.
Konfor olarak malesef fazla bir şey beklemeyin. Ancak ben Michelin Crossfire 'ye geçtikten sonra konfor en az 10 kat arttı, kesinlikle yumuşak lastiğin konfora etkisi çok çok iyi. Tavsiye lastiklerin eski ise yumuşak bir hamurlu lastikleri bugün değiştiriniz.
Alıntı:
recepkoni Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar merhaba. Aracımda motor arıza lambası yandı. Usta cihaza bağladı egr den dedi. Geçen hafta egr temizlendi fakat yine yandı. Usta egr nin değişmesi lazım dedi. Arada tekleme de yapıyor. Bu arada araç 2008 1.3 75 bg ve yazılım var. Yazılım atılalı nerdeyse 2 yıl olacak ama arızayla Tuning in bi ilgisi olabilir mi?
Yardımcı olabilecek cevap verebilecek kimse yok mu arkadaşlar?
Bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim.
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...mmel-oldu.html
Bu arada yukarıda ki diğer mesajımı düzelteyim. Hangi ara Michelin crossclimate (Michelin Crossfire ) olmuş:)
Teşekkürler. Ama Egr ile ilgili tüm başlıkları inceledim , yanıtımı bulamadım maalesef..
Arkadaşlar merhaba
3 hafta önce aldığım aracım 2006 model grande punto aracımdan cok memnun olarak gayet mutlu biniyordum.
Fakat lpg de tekleme yapıyordu onu da gazcı da filtreyi değiştirrerek çözdürdüm.
Ama onun öncesin de usta orjinal buji ve buji kabloyu oto ünlüden aldım.
Arabaya benzinde biniyordum. Hiç bir tekleme hiç bir uğultama yoktu performansı da iyiydi.
Ama ne olduysa usta nujileri değiştirdikden sonra aaraba benzinde teklemeye başladı özellikle 2000 devir altında yapıyor.
Bir ikinci ustaya sorduğum da aracın beynine reset attılması gerektiğini söyledi.
Hayatımda ilk defa fiata biniyorum usta olarak kimseyi de bilmem nerde yapılır neden yapar huyu nedir onu da bilmem.
Dünden beri morelman olarak çöktüm bu konu hakkında bana bilgi verebilecek arkadaşlarım varmıdır.