Arabada ki tek sıkıntım sağ arka kapı, bazende ön sağ kapı gırıcırdaması:) birde bozuk engebe yollarda gögüsten gelen cızırtı. onun dısında masallah diyorum
Arabada ki tek sıkıntım sağ arka kapı, bazende ön sağ kapı gırıcırdaması:) birde bozuk engebe yollarda gögüsten gelen cızırtı. onun dısında masallah diyorum
Ben gayet memnunum alırken de çok hesapli aldim cruse control yağmur sensörü içi kırmızı 22binde boyasiz tek sorunum çok memnun olmam vazgecemem evo grisi rengiyle izmirde en iddiali evo yorgun bitik kmsi oynanmamis olduğu için saçma sapan şeyler yapilmadigi için sorunsuzz
arabamı çok seviyorum ancak beğenmediğim yönleri de var tabi.mesela bardak koyacak,hatta telefon koyacak yer bulamamak özellikle..ön göğsün eğimli olması dolayısıyla hiç birşey koyamamak,az biraz düz yapalardı ya.. ayrıca koltuk yanlarına elin girmemesi,para çakmak vs düşürünce almak için epey uğraşmak...yani iç kısmı beni rahatsız ediyor,onun dışında dıştan görsel olarak,yakıt olarak,gidiş olarak memnunum tabiki.
valla hocam katılıyorum sana.. bende alalı 1 ay oldu ama galıba yanlıs yaptık yenı yenı pısmanlıklarım baslıyo...
1 ay boyunca..
*bagaj lambası yanmamaya basladı..
*benzın depo kapağı kılıtlenmemeye basladı
*arac kalkarken hafıf bı tıtreme mevcut sanırım baskı balataya bakıldı problem yok sanırım volan!
*aracın ıcıne gıren dızel motor sesı ınsanı bezdırıyo , 75 lık arac uzun yolda tam bır rezalet!broadway ın bıle vıtes oranlar daha ıyı! artı benım arabamda motor sesı extradan fazla.. arkadasın 2006 90 lık dızelını denedım benımkının yanında o epeyce sessız! artı benım 5.vıteste 100km hızla gıderkenkı motor sesım 90 lıgın 4.vıteste 100 km hızdakı sesınden fazla! ve dedıgım gıbı rolantıde 2000-3000 devır aralıgında motor sankı arabanın ıcınde calısıyo!
*hala kımsenın cozemedıgı dıreksıyonda bı sola yatma egılımı var! hıcbırsekılde bosluk sertlesme vs sorun yok fakat tum on takım kontrolune ragmen arac kalkısta ve durmaya yakın ozellıkle 20 km ye kadar olan hızlarda dıreksıyon hafıf sola yaslanıyo...
*yıne on takımın kontrol edılmesıne ragmen kasıslerde gelen lokur lokur sesler! onu degıstır bunu degıstır derken 2000 lıralık olursun o yuzden dokunmuyorum!
*vw , opel , toyota gıbı markalara kafa tutan servıs ve yedek parca fıyatları! allahtan yetkılı bı servıste tanıdık cıktıda 2 katı fazla odereyerek kurtuldum bakımdan.yoksa mazallah 450 tl perıyodık bakım.
*sorduklarınıza ve belırttıgını sorunlara verdıklerı cevapla dumur olup , sinir boşalması yasadıgınız cevap bıle vermeden donup arkanızı gıttıgınız servısler ve yetkılılerı! her markada var tamam ama boylesı sanırım zor bulunur!
sorunda sorun! ve bu arac daha 76.500 km de! hıc kazası yok! duzenlı servıs bakımları yapılmıs! allah korudu demekkı bozuğuna denk gelsek ne yapacaktık! bız ugrasmayalım ayamızı yerden kessın bakımlarını duzenlı yapalım temız temız bınelım dedık ama sanırım canımıza okıcak, 50.000 tl ye bu arabayı kıme satıyolar nasıl satıyolar cok merak edıyorum! en kısa zamandada satmayı dusunuyorum. Isteyen olursa sahıbınden cok temız!! kazasız boyasız darbesız! :)) Hey Allah'ım...
Valla hocam araç 75 000 de hıc enjektor , manifold , egr , maf temızlıgı gormemıs.. Bunlardandır heralde... Arac 2500 devırden sorna kazan gıbı gurulduyo ve ıcerı yansıtıyo... bakalım...
Merhabalar benim yakit ile ilgili bir problemim var ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Aracım 2011 model Punto Evo 1.3 mjet 75 16v Dynamic + StartStop
Araç 38000 km de ikinci el aldim 1 sene oluyor. ve aldim alali şehir içi yakit ortalamasi 7.2 den aşağı düşmedi G.antepten bursaya 90-120 km arasi ve genellikle cruiseda gidildi ortalama 6.7. Forumdaki arkadaşların belirttiği değerlerin çok çok üstünde 2lt kadar acaba sorun neyden kaynaklaniyor yardimci olursaniz sevinirim!
Teşekkürler
Şu anda ortalama yakit 7.8
bence tek kapılı modellerinde cam motorunun güçsüz kalması.ki keza yagmurlu bı havada canıma okundu.bu sorunla karşılaştım.elin avrupalısı 2 motor koyar koca cama sagolsun italyanlar ki onlarda avrupayi sayılır tek motor koymuslar.ara ara tekrar o kayısı koparacak gıbı gelmesı helekı yagmur oldumu hepten korkunc,beni tedırgın edıyor.birde iç ışıklandırma zayıf.ama asla ve asla 2006 model bır aractan daha fazlasını isteyemem.onun dışında türkiyeye gelen ilk 500 puntodan biri olması beni herzaman mutlu ediyor :)
Arkadaşlar bugün ortalama tuketim 8,1 lt oldu!
Gittikçe sinirim bozuluyor.. Bugün fark ettim Klima açıkken 3. Vitesten sonra devir yukselttiğimde egsozdan yoğun beyaz duman cikiyor mubarek nerdeyse halk otobüsü gibi. hemen benzinliğe gittim motor yağına baktım ama yağda problem yok sizce neden olabilir. Sizce servise mi gitmeliyim ?? Yardimci olun lutfen?
bence kullanıma bağlı havalar malum soğuk punto da kolay kolay ısınan bir araba değil benim araba da 5 6 arası yakıyor 8 de göruyorum bazen yazın düşeceğine inanıyorum bekleyip görecez çok sıkıntı ediyorsanız servise bir gösterin. bir de klima derken bu havada?:rudolph0:
1.3 mjet 95 hp manuel modeller 5 değil 6 vites olmalıymış araç 170 ile giderken 4000 devir çeviriyo
öncelıkle herkese selamun aleyküm yeni üyeyım .
kac zamandır arabımın özellıklerını okuyabılecegım bır sıte arıyorum ancak bulamıyorum.
başlık var ama 1 saatır yükleme yapıyor.
Beyaz duman buhar demektir.sayet hararet sorunu olduysa aracta conta yanik olma ihtimali yuksek.ama kesin o dur diyemem.bakittir.
Discovery cihazımdan gönderildi
https://i125.photobucket.com/albums/...ps68f4c2b9.jpg
Geçen gün itibariyle 180.000km olduk biz de