Alıntı megamert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, hayret ettim kimse benim yazdığım sorunlardan bahsetmemiş, acaba arabaya dikkatli bakmıyor musunuz yoksa artık kanıksadık mı bu durumları:
Aracım 2011 Punto 1.3 Active, sorunları saymakla bitmez:
1. Arabam 2011 model olmasına rağmen araba tavan tutamakları yok... Evet 1980 model Renault TX'lerde bile olan bu edavat benim arabamda yok ve taktırmak da tam 160 TL...
2.Bagaj lambası yok, evet yine 1972 model araçlarda bile standart olan bu edavat 2011 model Puntoda mevcut değil, arkadaşlarım bazen gülüyorlar bana bu arabaya 27.000TL verdiğim için.
3.Torpido gözünde neredeyse Şahin, Doğan'da bile var olan lamba benim arabamda mevcut değil.
4.Çakmak var fakat küllük mevcut değil.
5.Aux girişi var fakat teybin arkasından yeni bir kablo alıp para harcayarak aktif edilebiliyor.
6.Yolcu tarafındaki güneşlikte ayna mevcut değil, evet 2011 ama ayna yok.
7.Aracınızdan ses geliyorsa özellikle çukura girdiğinizde en büyük sebep ne biliyor musunuz, aylarca servis keşfedemedi ama kardeşim arka koltukta bir kez oturdu ve "Abicim ses bagaj örtüsünden geliyor, kalkıp düşüyor bu." diyerek sorunu tespit etti.
8.Torpidoda evrak gözü yapmış bana, açın torpidoyu yolda giderken siz açar açmaz evrağın kucağınıza fırlayacağını görürsünüz.
9.Arka kapı gergileri garç gurç diye ses çıkarıyordu, götürdük servise, değiştirdiler, otoparkçım çok dalga geçmişti, abi bu nasıl 2011 diye, seni yemişler vs.
10.İzmir'de oturuyorum, Fiat birmota gittim bornovadaki. Aracın 40 bin bakımı için 550 TL, artı balata değişimi için 200 TL yani toplam 750 tl fiyat çıkardılar. Oraya servis uzmanı değil iyi birer pazarlamacı koymuşlar, merkezdeyim diye mecburiyetten faydalanıyorlar. Gaziemir poyraza götürdüm, inamazsınız belki ama aynı işlemler 450 TL tuttu. İnanmayan veya reklam yaptığımı düşünen varsa faturasının görselini koyabilirim. Sözün özü kardeşim, konfor aramıyorsan yakıtı iyi ve parçası ucuz olsun diyorsan Punto...

valla hocam katılıyorum sana.. bende alalı 1 ay oldu ama galıba yanlıs yaptık yenı yenı pısmanlıklarım baslıyo...

1 ay boyunca..

*bagaj lambası yanmamaya basladı..
*benzın depo kapağı kılıtlenmemeye basladı
*arac kalkarken hafıf bı tıtreme mevcut sanırım baskı balataya bakıldı problem yok sanırım volan!
*aracın ıcıne gıren dızel motor sesı ınsanı bezdırıyo , 75 lık arac uzun yolda tam bır rezalet!broadway ın bıle vıtes oranlar daha ıyı! artı benım arabamda motor sesı extradan fazla.. arkadasın 2006 90 lık dızelını denedım benımkının yanında o epeyce sessız! artı benım 5.vıteste 100km hızla gıderkenkı motor sesım 90 lıgın 4.vıteste 100 km hızdakı sesınden fazla! ve dedıgım gıbı rolantıde 2000-3000 devır aralıgında motor sankı arabanın ıcınde calısıyo!
*hala kımsenın cozemedıgı dıreksıyonda bı sola yatma egılımı var! hıcbırsekılde bosluk sertlesme vs sorun yok fakat tum on takım kontrolune ragmen arac kalkısta ve durmaya yakın ozellıkle 20 km ye kadar olan hızlarda dıreksıyon hafıf sola yaslanıyo...
*yıne on takımın kontrol edılmesıne ragmen kasıslerde gelen lokur lokur sesler! onu degıstır bunu degıstır derken 2000 lıralık olursun o yuzden dokunmuyorum!
*vw , opel , toyota gıbı markalara kafa tutan servıs ve yedek parca fıyatları! allahtan yetkılı bı servıste tanıdık cıktıda 2 katı fazla odereyerek kurtuldum bakımdan.yoksa mazallah 450 tl perıyodık bakım.
*sorduklarınıza ve belırttıgını sorunlara verdıklerı cevapla dumur olup , sinir boşalması yasadıgınız cevap bıle vermeden donup arkanızı gıttıgınız servısler ve yetkılılerı! her markada var tamam ama boylesı sanırım zor bulunur!

sorunda sorun! ve bu arac daha 76.500 km de! hıc kazası yok! duzenlı servıs bakımları yapılmıs! allah korudu demekkı bozuğuna denk gelsek ne yapacaktık! bız ugrasmayalım ayamızı yerden kessın bakımlarını duzenlı yapalım temız temız bınelım dedık ama sanırım canımıza okıcak, 50.000 tl ye bu arabayı kıme satıyolar nasıl satıyolar cok merak edıyorum! en kısa zamandada satmayı dusunuyorum. Isteyen olursa sahıbınden cok temız!! kazasız boyasız darbesız! ) Hey Allah'ım...