Kenan, sitemlerinde haklısın! Araçlarımızda sorunlar var -diğer araçlarda da olduğu gibi! Ama hepimizin de almak için kendimize göre bir bahanemiz var! Zaten sana yazmadım direkt olarak! Senin nezdinde tüm arkadaşlaradır çağrım!
Burada, bahsettiğin gibi körü körüne Fiat destekçileri de var, körü körüne Fiat'ı kötüleyenler de...
Karşılaştırma ve yorumlarımızı mantık çerçevesinde yapalım diyorum sadece; tüm arkadaşlardan ricam budur!
Teşekkürler...
Eyvallah Murat
haklısın herkesin bir bahenesi var
ben stiloyu çok beğenerek aldım
5 sene bindim inan satarken bir palio kadar değer biçtiler.
çoğu galerici arabayı tanımadı bile
benim üzüldüğüm bu .
fiat biraz daha dikkat edebilir.
küçük ayrıntılara daha fazla önem verebilir.
buradaki eleştirelerin çoğuna dikkat edelim gerekiyorsa gruplayalım
en başında iç kabin kalitesi ve gürültüsü gelir.
Aracı kullandığım 50 Km. de bana yan kelebekler hariç bir sorun daha çıkarmadı. Sonuçta deneme aşamasında bir araç ama verdikleri paspasların altındaki cırtlar zemin döşemesine yapışıyor sanırım ilerde döşeme kabaracak. Birde arka cam fazlaca dar arkada birileri olduğunda aynalara bakmak gerekiyor. Sonuçta şu an tek sorun görüş açıları herkese sorunsuz biniş keyifleri dilerim.
stilonun tutmamasındaki tek sebep tofaş zihniyetidir geçen mail attıum punto tuttu üstüne yatmayın biraz daha motor donanımı falan getirin diğerleri yükleniyor uyumayın yazdım ilginize teşekkürler çalışmalarımız sürüyor dediler bravonun geç kalmasının tek suçlusu tofaş lansman olarak çok yoğunuz diyip geçiştiriyorlar
Murat'ın dediklerine bende katılıyorum..Sitemler konusunda elbette haklısın..Benim yazdığım aynı sınıfta olmadıkları için karşılaştırmanın objektif olmayacağı idi..
Satış konusunda marka kötülemek maksatlı değil elbette ama bir önceki aracım Renault 19 idi..Çok iyi bakmış olmama ve tüm opsiyonlara sahip olmasına rağmen 1.8i olduğu için 1.4 karburatörlü ve sıfır opsiyona sahip araçlardan daha az fiyat verdiler..
Bunu veren de o zamanlar görev yaptığım İzmir'deki Renault mais Bornova..
2. elde satılık spring vardı 2 sene daha yaşlı..bana teklif ettiği fiyattan 500 ytl fazla fiyata satıyorlardı..Bunu söylediğimde pişkin pişkin o zaman sizde renault19 değil renault9 alsaydınız dedi...Eşim yanımda olmasaydı adam için hiç iyi olmayacaktı...
Bu dediğim uç bir örnek,bir markayı elbette ki tanımlamaz ama benim gözümde Renault'un değerini inanılmaz düşürdü..Oyak üyesi olmama ve Gpden daha fazla indirim ve düşük fiyat önermelerine rağmen clio3 e bakmadım bile bu yüzden...
Senin stilo da yaşadığın da buna benzer anladığım kadarıyla...
Bir de Fiat'ın hala tofaş olarak görüldüğü konusuna katılıyorum...
Sözün özü, benim aracım mükemmel değil..
Ama sıfır km alınmış bir araç olarak bu paraya alınabilecek en iyi araç...
arkadaşlar puntonun işçiliği ve malzeme kalitesi keşke stilo gibi olsaydı.stilonun göğüs malzemesi bence çok kaliteli hatta fiatın yaptığı araçlar içinde en kalitelisi.Ben, arabayı alalı daha bir hafta olmadan torpidonun üzerindeki şerit kalktı.Şimdi de göstergelerin yanlarındaki plastik kalkmış ve ses yapıyo.Yani biraz daha özen gösterebilirlerdi.En azından fiat markası punto ile atağa kalktı bu bir gerçek.Atağa kalkarken gol yemek abes olmaz mı.
Bakın arabamızda büyük bir süspansyon sorunu var bence.Hatta hiç süspansyon yok.
Fiyat konusu da abartılmış bence.Çünkü ben 2006 Ağustosta aldım gp yi.28000 ytl peşin fiyatıydı.Corollanın da fiyatı 31.500 idi.arada çok fark yoktu.
@webercis
profilde 1.4 active yazıyor.Herhangi bir paket var mı bilmiyorum tabi ama benimkini alalı 1 aya yaklaşıyor..24.760 baz fiyatı indirimle 23.500 e getirdiler..
34.800 olan corolla fiyatı ile arada uçurum oldu..
Diğer konular kişiye göre değişebilir..Ben süspansiyonu sert buluyorum eski aracıma göre ancak..Hb ve yüksek sayılabilecek bir yapıya sahip bir araca sert süspansiyon koymaları doğal gibi geliyor..
Plastik konusu elbette daha iyi olabilirdi ama benim için yeterli..
Sonuçta olay benim için ''ne kadar ekmek o kadar köfte'' deyimine uyuyor..
Ama verdiğime göre kaliteli köfte almışım diyorum![]()
@fuzuli
arabam active değil dinamik.ama ben kazık yediğimi düşünüyorum.bu kaliteye bu para verilmezdi ama..sağlık olsun
Yanlış görmüşümyaşlanıyorum...
Bir konuya katılıyorum..28.000 ytlnin karşılığı daha fazla olmalıydı konusu..
Fiyatı düşük olsaydı seçeneklerim arasına Nissan almera tekna da girecekti..B den C ye atlamış olacaktım..4ab abs ebd üstüne çelik jant ve sis farı aksesuarını da 28.000 ytl ye almış olacaktım..
Ama dizaynı Gp kadar güzel olmayacaktı...2. elde her zaman değer kaybı olsa da Nissan ile daha fazla kayıp yaşayacaktım..
Hayat artılar ve eksilerin arasındaki karar muhasebesi bir yerde..
Ama beklediklerini bulamamana üzüldüm...İnşallah yedek servis ve müşteri memnuniyeti konularında artılarda bulunarak hayal kırıklığını azaltırlar..![]()
stillo güzel araç hala çok beğenirim peki siz hiç grande punto satınızmı ben sattım 2006 model active araça fiat bayii nin verdiği fiyat 16.500 galerinin 18000 elden 19000 e sattım peki ne yaptım gittim yine grande punto aldım
madem grande punto sorunlarını yazaıyoruz bende iki araçımında olan ortak sorunlarını yazayım 1 panzotu tutan menteşeler bozuk yada çalışmıyor 2 ön alt ızgara üst tarafından çıkık her 2 aractada bu sorunlar var
ufak ama demekki kronik sorun bunnlar
Konu Linos tarafından (19/10/2007 Saat 06:41 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood! (Lütfen forum kurallarını okuyalım!)
Konu Linos tarafından (19/10/2007 Saat 06:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood! (Lütfen forum kurallarını okuyalım!)
webercis arkadaşa şu konularda katılıyorum.arka kapılar sıcak yada soguk fark etmıyor zor acılıyor servis güya halletti ama inip yaben acıyorum yada içerden kilitli zannediyor binecek olanlar.2.si sizin aracın lastikleri eminimki prelli arka atma sebebi bu.benim aracımda 77 bg4 viteste 170 km hız yapıyor 6500 devirde ama haliyle 16v lerden agır 1 vites sorunu ise araç soguken yaç tabana iner ve sanzuman yagsız kalır aracını yerinde 2yada 3 dk calıstır sorun olmaz
arkadaslar bendede gp 77bg var kapı kesınlıkle zor acılıyor performans ise gayet iyi bende 4 vites 165km hız yapıyor 6500devirde.servis kapıyı cözemedi benim binecek olan kilitli zannediyor.arkanın kayma sebebi eminim arkadaşın lastıkleri prellidir sorun lastık bana kalırsa.saygılarımla
Benim tek sorunum ön taraftan gelen tuhaf vuruntu.Kaç oldu servise götürdüm sonuç hep aynı.Sağ ön taraftan çukurlarda tuhaf bir vuruntu geliyorki benim tahminim motorun oturduğu yerde bir takoz var sağ tarafta ve motorun esnemesi sağa sola doğru olduğundan o takoza vurup ses yapıyor.Ama servistekiler ısrarla direksiyon tıkırtı burcuna bakıp duruyor.O sesi kesmek isterken şimdide bir gıcırdama sesi başladı aynı yerden.Gaza sabit basılı tuttuğumda sanki gevşek bir plastik aksam bir birine sürtüyor gibi ses geliyor ayağımı çektiğim anda ses kesiliyor.O ses nereden geliyor bir türlü çözemedim.
ya benim gpde yeni bir sorun başladı.
direksiyonda boşluk var sanki ve direksiyonu araba durur vaziyetteyken sağa sola hafifçe çevirdiğimde "gıcırt" diye bir ses geliyor.sanki direksiyonu çevirirken bir yere sürtüyormuş gibi.nedeni ne olabilir?
aynı dert benim sol arka kapimdada var bazen disardan acilmiyor yada biraz ugrastiriyor icerden zorlanmadan acabiliyorum servise goturdugumde sorunu halledemiyorlar
boya çok çabuk atıyor bedede oldu opak olduğundandır herhalde
abi herkesin kapı kolları sıcakta zorlama yaptırıo boluda havalar yeni soğudu benimkide soğukta yapmaya başladı bu ay 20000 bakımına götüreceğim bakalım ne olacak![]()
bende gp almayı düşünüyorum koç indirimi ne kadar yapıyorlar teşekkurler bırde bu sorunlar şimdiden gözümü korkuttu yoksa fiestamı alsam
valla bende bu ara sıfır gp almayı düşünüyorum ama kafam kariştı ne yapsam acaba
Konu Linos tarafından (05/11/2007 Saat 11:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood! (Lütfen forum kurallarını okuyalım)
ben de aldığımdan beri klima gazı kaçırıyordu! dolayısıyla soğutma olmadı! servis bunu ancak 3 hafta gitgellerden sonra tespit ett nereden olduğunu! şimdi göğüs komple sökülecek ve konsolun arkasındaki dağıtım kutusu komple değişecek! göğüsün sökülmesinden dolayı içim hiç rahat değil! bir de araç 3 gün serviste kalacak ama bu mağduriyeti giderecek bir çözüm getirmiyorlar! araba 3 gün orada ben yaya olacağım! araç talep ettim! öyle bir uygulama Fiat'ta yok dediler! bekliyorum hala! bir karar veremedim!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri