teşekkürler cenk aküyü zate değiştircem ama servis detaylı bakmadı sadece olabilir dediler o yüzden bi soriim dedimm...
teşekkürler cenk aküyü zate değiştircem ama servis detaylı bakmadı sadece olabilir dediler o yüzden bi soriim dedimm...
arkadaşlar benim 2008 yarı otomatik grande punto aracım var. geçen gün arabayı sanayiye bıraktım. bugün almaya gittiğimde aracın vitesi otomatiğe geçmedi. uğraştım ancak geçiremedim. triptonikte biraz dolaşayım belki düzelir dedim ancak şunu da gördüm. aracın vitesini yükseltiyorum. ancak frene basınca vites kendiliğinden küçülmüyor. şimdi otomatiğe geçmiyor ve kendi vites küçültmüyor. sorun nedir? neden kaynaklanıyordur ve ne yapabilirim öneriniz var mı? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
merhaba arkadaşlar,
benim ön sol cam ile ilgili sıkıntım var, özel servise göstermiştim gecici bir çözüm uyguladılar ama tekrar aynı sıkıntı var, ön sağ çalışıyor ön sol cam çalışmıyor,
geçici çözümde ustanın yanındaydım, cam açma butonunun altında iki tane çubuk gibi parça var biri uzun biri kısa sarı renkli ahşap bir görünümü var ama ahşap değil plastik sanırım, o ufak parçanın yerinden oynaması ile ilgili bir sorun sanırım, daha önce başına gelen yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?
Arkadaşlar alakasız bir konu mu bilmiyorum ancak benim başıma geldiği için yazıyorum. Kızdırma bujisi arıza ışığı yandığı için tamircime (artık değil) gittim. Hemen sökelim hangisi arızalı ise değiştirelim dediler. Ve bunu yaparken bujiyi kırmışlar. Benim haberim yok. Ancak sökemediklerini kırılırsa 1000 TL masrafı olduğunu söylediler. Bende yapmayın o zaman dedim. Bir kaç gün sonra başka bir tamirciye konuyu anlatırken bir bakalım dedi. Yanımda baktıkdan sonra bir tanesinin kırık olduğunu masrafının 1000 TL tutacağını ancak BURSA da bir ustanın motor kapağını sökmeden bujileri söktüğünü söyledi. İki gün önce BURSA ya gittim. Usta kırık buji dahil hepsini sanki hiç bir şey olmamış gibi söktü.
Arka sileceğin su atmaması, hep problem!!!! Niye öyle oluyor bi türlü çözemedim yaptırıyorum 4-5 güne yine bozuluyor.
çözülemeyen kronik mühendislik hataları :
- yakıt pompasının içeriye ses alması
- depo doluyken lıkır lıkır ses gelmesi
- silecekleri çalıştırdığınızda ön camlar açıksa içeriye su girmesi
- görüş önleyen çapraz direkler
- arka bagaj kapağının içine su girmesi
- arka kapıların zor açılması
- buğu yapan stoplar (sözde aracın üzerinde iyileştirilmiş stoplar var)
- radyo çekim kalitesi vasat teyp
yaşadığım çözdüğüm sıkıntılar
- kalorifer yatağında gelen gıcırtı
- diresiyon den gelen lınk-lınk sesler
- digital klima arızası
ve keşfettiğim bir özelliği 100 km ve üzeri hızla yağmurlu bir havada giderken silecekleri çalıştırmanıza gerek kalmıyor . camın yatık olmasından kaynaklı su yukarı kayıp gidiyor :)
aracım evo yinede aracımı seviyorum
Balata ötmesi :'(
-yakıt pompası nasıl ses alıyor ben böyle bir ses duymadım ?
- depoyu pek fullemem ama geçenlerde bedava opet ten işimle ilgili mazot fulleme şansım oldu ve böyle bir ses duymadım.
-cam açıkken her araçta su giriyor
-o çapraz direkler aracın 5 yıldız almasını sağladı ve corsa dada aynı
-bagaj kapağının neresine su giriyor ?;
-arka kapıların zor açılması doğru
-grande punto larda böyle bir sorun yok ama evo larda varmış haklı olabilirsin
-aracın teybi bence çok iyi sonuçta b sınıfı bir araç nasıl bir beklentiniz var ? renault un ses sistemlerini görseniz punto nun kü süper kalite bence
Benim en büyük sorunum puntomun çok güzel olması ve seri olması.Dilediğimce isteyince makas atabiliyorum.Birde daha önemli bir sorunum var puntom az yakıyo:))
üzerinden Note II ile gönderildi.H.KURU Saygılarımla
benimki evo, arka stoplarda su alma diye bir olay yok, araba henüz 160bin kilometrede, belki kilometresi düşük olduğu için su almamıştır birde 800bin kilometre olunca bakıcam belki doğrudur ,,,, arka kapı nasıl zor açılıyor anlamadım,menteşe fazla sıkı olmasın , benimki yazın çok sıcaklarda bir kere ses yaptı sıvı gres le hallettim şimdi tık yok ,,, arabanın radyosu 10 numara, önceki arabam opeldi, bodrum milas yolunda opelin çekmediği radyo kanallarını çekiyor ,,, bu arada benim tek şikayetim sileceklerin orijinal olsun yan sanayi olsun garç gurç ses yapmasıydı, onuda nano yağmur kaydırıcı uygulayarak hallettim
su alan stoplar değil bagaj kapağından su giriyor demiş.bagaj kapağından su girdiğini görmedim ama stopların buğu yaptığı doğrudur.full depoda lıkır lıkır ses gelmesi,görüşü önleyen çapraz direkler benim içinde sıkıntı.aracın 5 yıldız alması için o direklerin görüşü engelleyecek şekilde konumlandırılması gerektiğini düşünmüyorum ki eski aracım puntodan çok daha güvenli olmasına rağmen böyle bi sorun yaşamamıştım.arka kapıların zor açılmasıda var tabi kapı menteşeleri zaten araç 1 aylıkken serviste garantiden değişti.yakıt pompası sesini hiç duymadım olsa mutlaka dikkatimi çekerdi araç içindeki sesler çok sinirimi bozar çünkü.radyoyu hiç kullanmadığım için ne kalitede olduğu hakkında yorum yapamam ama müzik sistemi oldukça vasat.
aracınız kaç model belki yeni lerde bazı durumlar iyileştirilmiştir.
- depoda lıkır - lıkır ses geliyor ful ken
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...mu-yok-mu.html
- durduğunuz yerde silecek suyunu sıkıp çalıştırdığınız eğer camınız açıksa içeriye su giriyor. bunu sebebi diğer araçlarda dikkat edin cam çapraz direklerin biraz içerisinde konumlandırılmış böylelikle suya set oluyor...
- bagaj kapağına su giriyor
Punto Evo Bagaj Kapağı Su Alma Sorunu ! - YouTube
-teybin görüntüsü güzel ama kalitesi vasat grandelerde ki blaupunkt çok daha iyi cihazlar.
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...o-cizirti.html
mazot pompasında gelen ses
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...en-ses-hk.html
Arabam,dan memnunum YANLIZ
1-Çukurlara girince ön tarafdan gelen langur lungur kronik problem
2-Aracı yıkadıktan sonra bagaj kapağından içeri giren su
3-Radyonun iyi çekmemesi
4-Radyonun soyulan kronik problemi
5-ELeştirim olarak dynamic modele sen kalk çift yönlü klima koy, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı koy,ama arka camları MANUEL yap OLDUMU ŞİMDİ :)
1.Madde hariç diğerli çok önemli değil ama gerçek
Birde Arabam,dan çok MEMNUNUM :)
Herkese hayırlı forumlar.
1-çukurlar herkes için problem ses amortisör takozu ön salıncaklar z-rot vs hepsinden olabilir....
2-bagaj kapağınızın fitillerinde boşluk yırtılma olabilir, bagajın kapandığı yerdeki lastik yüksekte kalmış olabilir onu azaltıp tam oturmasını sağlayabilirsiniz....
3-radyo frekansa göre değişiyor, aracınızda xenon, anfi benzeri manyetik alan yaratan ürünler varsa çekişi etkiler, elektrik hatları hatta trafo yakınlarına parketmek bile etkiler....
4-radyo tuşları herkes için problem blaupunktun adiliği......
5-dyn arka kapıların manuel olması herkesin eleştirisi maalesef.....
Ben de aracımda geçenlerde farkettim ki, özellikle sol arka kapıdan, seyir halinde içeri fazlaca ses geliyor, sanki camını çeyrek araladığında gelen ses gibi. Lastikleri, koltuğun oradaki fitilleri kontrol ettim ama bariz bir açıklık ya da çıkma göremedim. Ayrıca geçen gün yıkattığımda, o kapıdan çok çok az içeri su girdi. Çözümü ne olabilir, fitil mi değişelim yoksa kapı mı aralık kalmış zamanla aç kapadan dolayı?
slm arkadaşlar
benim aracımda da direksiyondan gelen tık tık diye bir ses var . genel olarak yavaş hızlarda dönüşlerde ve park ederken geliyor. ayrıca kontağı çevirip aracı calıştırdığınızda gösterge panelinde ikaz ışığı sönmüyor ve ekranda have power steering checked uyarısı çıkıyor direksiyonu hafif çevirdiğimde uyarı ışı sönüyor ve yazı gidiyor..
ayrıca sağ ön tekerden mıcırlı yolda yada tümsekli yola girince luk luk diye sesler geliyor..
bu iki sorun içinde hem özel servise hemde yetkili servise gittim ama bin türlü sey söyleniyor..
tekerden gelen ses için özel serviste z rotlardandır yada rot başlarındandır denildi kontrol edildi sorun cıkmadı
yetkili serviste direksiyon kutusundan denildi garantiye girmiyor işçilik dahil 1300 civarı bir fiyat cıkarıldı.. (araç 2006 95 binde.. yetkili servis bakımı 1.5 yıldır yapılmıyor bakımlar dışarıda yapılıyor )
direksiyon için özel serviste pek birsey söylenmedi tatmin edici seyler değildi
1. yetkili servis direksiyon için direk city arızası dedi ve garanti yok 2500 civarı fiyat verdi
2. yetkili servis ise direksiyon mili dedi ve 260 lira fiyat verdi
arkadaşlar bu sorunları cepten yaptıracak olursak yandık.. garanti olayına ise servis yanaşmıyor.. bu tip sorunları yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.. bursadayım bu arada..
arkadaslar 2013 pop punto larda xenon ariza yakiyor mu ?? Hangi marka tavsiye edersiniz, sentinel iyi mi ??
Arka kapilarin acilmama sorunu bende de vardi.kaportacima gittim diş açma kuluplarinin bir yerine plastik kaynak yapti. O.5 milim falan uzadi kaynak yapigi yersimdi kapilarim gayet iyi aciliyor.