Düze cikinca biraz ayagini gazdan kaldirirsan hemen geçer 2 viteste.
Düze cikinca biraz ayagini gazdan kaldirirsan hemen geçer 2 viteste.
trip a ortalama 11.6 şehir içi arka kapı gıcırtısı 5.vitese geçerken biraz zorlaması sıkıntı ama yüzümü kara çıkarmayan performansı için bunları es geçiyorum sesi ve ataklığı yeterli benim için b sınıfı araç için yetrli tabi c sınıfı golf tsı yada astr 1.4 t lerle kıyaslamıyorum aracımı başkaları gibi
anlam veremediğim bir şekilde eksozdan duman çıkması ....beyaz renkli...
Duman çalıştıktan kısa bir süre sonra kesiliyor vede renk te siyaha yakın ise ayrıca aracın çalışma düzeninde herhangi bir aksaklık tuhaflık,zor gaz yeme gibi bir durum yoksa korkmayın..
ama,
duman daha ziyade buhar şeklinde ise ve de çalıştıktan belli bir süre boyunca aracın çalışması tuhafsa-tekliyorsa gaz yemede güçlük çekiyorsa ve bu durum motor ısınana kadar devam ediyorsa
silindir kapak contasının piston üstüne su vermesi durumu olabilir..kısaca conta yanıklığı..
Bu durumun oto kontrolü şu şekilde yapılabilir..
motor sogukken araç çalıştırılır ve 10-15 sn.kadar sürekli gaz verilir bu arada bir kişi kaputu açarak radyatör kapagını (motor suyu konulan bidonun kapağını) açar..bu 10-15 sn sürekli gaz verilme esnasında eğerki su seviyesi verilen gazla orantılı olarak yükseliyor ve dışına taşıyorsa araç conta yakmıştır..
su seviyesinde herhangi bir yükselme yoksa sorun yoktur..
vites değişikliğinde duman çıkıyor hocam ....vites değiştirip gaza yüklenince çıkıyor ...bezen 2-3 km sonra kesililiyor bezende stop edene kadar devam ediyor.
Merhaba, hayret ettim kimse benim yazdığım sorunlardan bahsetmemiş, acaba arabaya dikkatli bakmıyor musunuz yoksa artık kanıksadık mı bu durumları:
Aracım 2011 Punto 1.3 Active, sorunları saymakla bitmez:
1. Arabam 2011 model olmasına rağmen araba tavan tutamakları yok... Evet 1980 model Renault TX'lerde bile olan bu edavat benim arabamda yok ve taktırmak da tam 160 TL...
2.Bagaj lambası yok, evet yine 1972 model araçlarda bile standart olan bu edavat 2011 model Puntoda mevcut değil, arkadaşlarım bazen gülüyorlar bana bu arabaya 27.000TL verdiğim için.
3.Torpido gözünde neredeyse Şahin, Doğan'da bile var olan lamba benim arabamda mevcut değil.
4.Çakmak var fakat küllük mevcut değil.
5.Aux girişi var fakat teybin arkasından yeni bir kablo alıp para harcayarak aktif edilebiliyor.
6.Yolcu tarafındaki güneşlikte ayna mevcut değil, evet 2011 ama ayna yok.
7.Aracınızdan ses geliyorsa özellikle çukura girdiğinizde en büyük sebep ne biliyor musunuz, aylarca servis keşfedemedi ama kardeşim arka koltukta bir kez oturdu ve "Abicim ses bagaj örtüsünden geliyor, kalkıp düşüyor bu." diyerek sorunu tespit etti.
8.Torpidoda evrak gözü yapmış bana, açın torpidoyu yolda giderken siz açar açmaz evrağın kucağınıza fırlayacağını görürsünüz.
9.Arka kapı gergileri garç gurç diye ses çıkarıyordu, götürdük servise, değiştirdiler, otoparkçım çok dalga geçmişti, abi bu nasıl 2011 diye, seni yemişler vs.
10.İzmir'de oturuyorum, Fiat birmota gittim bornovadaki. Aracın 40 bin bakımı için 550 TL, artı balata değişimi için 200 TL yani toplam 750 tl fiyat çıkardılar. Oraya servis uzmanı değil iyi birer pazarlamacı koymuşlar, merkezdeyim diye mecburiyetten faydalanıyorlar. Gaziemir poyraza götürdüm, inamazsınız belki ama aynı işlemler 450 TL tuttu. İnanmayan veya reklam yaptığımı düşünen varsa faturasının görselini koyabilirim. Sözün özü kardeşim, konfor aramıyorsan yakıtı iyi ve parçası ucuz olsun diyorsan Punto...
2011 grande puntom var çok şükür bugüne kadar tık demedi torpidoda bagajda ışık varmış yokmuş valla ne yalan söyleyim ilk zamanlarda takıntı yapmıştım bu arada yaşım 23 ihtiyar biri felan da değilim birazdan söyleyeceklerim için. etrafımdaki insanların arabalarındaki sorunları gördükten sora yakıt değerlerini duyduktan sora dedim ki punto birtane... aux çıkışı doğrudur müzik çaların arkasında ama çok zahmetli bir iş değil toplasak 10 dk bile almaz.her neyse benim tek sorunum bu aracı tasarlayan hiç yağmurlu havada binmemiş belliki veya cam suyunu 90-100 le felan giderken denememişler yahu sileceğin temizlediği suyu yan camdan arka cama doğru gitmesi nedir bunu biri bana bi açıklayabilir mi veya aynı sorunla karşılaşanlar nasıl bir çözüm buldular.teşekkürler saygılar
2011 model fire active var bende de . arabamın performans dışında her şeyinden memnunum. ekonomi arabası olduğu için performans beklemek yanlış olur. aracımızın active yani baz model olduğunu unutmadan eleştirmek lazım.
ben de 40000 bakımını bu cumartesi yaptırcam, evet 40 50 lira farklar olabiliyor ancak servislerde iki farklı yedek parça var birisi italyan üretim lancia diğeri bursa üretim opar, kullanılan yedek parça markasına göre de ücret değişiyor. her şeyden memnunum ben. iyi ki almışım. :)
Bizdede 3 tane punto var dediğinzi.ufak tefek.sorunşar mevcut. Tavan tutamagı mesela. 2007 de var 2011 de yok aynı şekilde.bagaz ışklandırması. Bu etkenlere karşı aracın şekli duruşu yakıtı yol tutuşu ( buna inanmayanlar gitsin cruze a veya kugaya bnsin daha pahalı ama puntonun yarısı değl.yol tutuşu) için birdahaki tercihimde punto. Şirketimize c3 206+ fiesta i2 i3 hepsini aşdık ama puntoda punto. Birde arka camların açma kapama halatlarında sıkntı yaptı 5 puntomuz daha önceden başına gelen varmı
bence sorunlar abartılıyor b sınıfındaki bütün araçlarda buna benzer sorunlar clio sundan polo suna kadar .....
Herkese selam, ben de sorunlarımı yazayım.
Aracım 2009 GP 1.3 Mjet 75bg. Dynamic modeli. Assist kit mevcut.
2012 aralık ayında 2.el aldım. 81500km'de almıştım. 90.000 km'ye yaklaştım.
1- Ön camdaki havalandırma kanalında (ön cam difüzörü galiba) bir acayiplik var. Kışın sıcak havalarda sol tarafı yerinden çıkıyor. Tırnakları kırık olabilir. Kronikmiş sanırım.
2- Teybin üstündeki havalandırma kanalının çevresindeki gri renk çerçeve özellikle sıcak klima açıkken çıt çıt sesler yapıyor.
3- Arka kapı gıcırtısını çözemedim. En sonunda çözümü 2 haftada bir vazelin sürerek buldum.
4- Geri vites gıcırtısı fiatın efsane sorunu, söylemeye gerek yok.
5- Ön takımdan gelen sesler de efsane. punto senfoni orkestrası mübarek.
6- Bir haftadır yeni sıkıntım daha çıktı. Epey de moralimi bozuyor. Yağmur sensörü ikide bir arıza yakıyor. Ekranda ünlem çıkıp, Otomatik Cam silecekleri devre dışı diye yazı çıkıyor. Sensör otomatikten açığa atıyor kendini. sürekli çalışıyor yani. kontağı kapatıp açtım. arıza ışığı vermeden hemen önce bir kova su boşalttım. Bana mısın demedi.
Özellikle yağmur sensörüyle ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Hayırlı günler.
1- cam difüzörü genelde aşırı sıcak ya da aşırı soğuklarda damakları yerinden atabiliyor ben siyah renkli bir kağıt sıkıştırdım o şekilde hallettim........
2- konsol çerçevesinin ses yapması da sağına soluna bir şeyler sıkıştırarak gidermeye çalışabilir yada spreyler var onlardan kullanabilirsiniz.......
3- arka kapılar ses yapıyor özellikle fitillerden kaynaklı oluyor yazın dahada artar filtrelere pudra ya da vazelin ya da wd-40.......
4- geri vites konusunda debriyaj baskı balata kontrolü gerekebilir.........
yağmur sensörü konusunda pek bilgim yok ama eğer elektrik ve akünde sorun yoksa sensörün kendisi arızalı olabilir garantisi bitmediyse (2009 ama belki uzatılmış garantiniz vardır) bir serviste göstermek ve gerekiyorsa değiştirtmekte fayda var.....
Arka koltuk emniyet kemeri makara deliklerinden (Arka köşe direklerin de bulunan) aşırı rüzgar giriyor, öyle böyle değil, çok soğuk havalarda ceketsiz oturmanız çok zor (Abartı değil)..
Ön cam suyu fıskıyeleri ayarlanmıyor. Sabit.
MT11i cihazımdan gönderildi
Kapı içlerindeki eşya gözleri yetersiz.
MT11i cihazımdan gönderildi
Yağmur sensörü sorunuma cevap verebilecek kimse yok mu :((