tek bir sorunum var aracım durmuyor...frenlerin tepki süresi iyi fakat abs çok çabuk devreye giriyor..arkadaşımda skoda fabia var abs yok araçta fakat GP den çok daha iyi bir frenleme mesafesi var..çözüm;ya durmuyorum,ya yavaş gidiyorum..
tek bir sorunum var aracım durmuyor...frenlerin tepki süresi iyi fakat abs çok çabuk devreye giriyor..arkadaşımda skoda fabia var abs yok araçta fakat GP den çok daha iyi bir frenleme mesafesi var..çözüm;ya durmuyorum,ya yavaş gidiyorum..
ewet zaman zaman bende bu problemi yaşıyorum.. abs genelde kuru ortamlarda pek işe yaramıyor.. yarasada çok zor durumlarda belki ama çoğumuz aslında bunu nasıl kullancağımızı bilmiyoruz.. aslında abs benim anladığım kadarı ile karlı, buzlu, islak yollarda daha çok işe yarıyor. ben şimdiye bunu hissettim.. birde bizim abs ler nasıl bir abs ise ben anlamadım.. kayınpederin de toyota sında abs var ama bizimki kadar gürültülü ve düzensiz çalışmıyor.. tıkır tıkır vurduğunu ve sıklıkla vurduğunu güzel güzel hissediyorsun.. ama ne hikmetse bizim gp lerde ki abs ler çok gürültülü ve seyrek ve düzensiz vuruşlar yapıyor.. aynen bende abs yi devreye sokmammak için riske girmiyorum erken frene basıyorum...
:)77 BG LİK PUNTODAN PERFORMANS BEKLEMEMELİSİN YİNEDE İYİBİR ARAÇ BEN 1.3 90 BG KULLANIYORUM GAYET SERİİ TuRBOYA GEÇİNCE DAHA BİR HARİKA KOLTUĞA YAPISIYORSUN.KM COĞALINCA DAHADA SERİ VE HIZLANDI 23 BİNİ DEVİRDİM DÜZ DE 200 VURUYOR RAMPALARDA TORK DAN 180 YAPIYOR BASSAM DAHADA GİDECEK.taşlardan bende şikayetciyim gp önü aşağıya doğru eyimli olduğudan olagan taşı çekiyor asetatlı kalemle rutuş daha iyi oluyor boya ile rutuş sırıtıyor bence deneyin hemde cıkmyor beninde kapılardan bagajdan ses geliyordu kapı lastiklerinin içine fitil cektiler ses gitti servisde. tampon boya farkı iseplastik aksamla metal aksam boya farkı olurmuş plastik boyayı emdiğinde koyu gösterirmiş haberiniz olsun başka bir neden yok :tooleet0:
..:).gp min arkası gayet iyi savurmuyor virajlarda özelikle iyi mersinin o dağ yollarını bilirmisiniz ben gp le o virajlarda uçarken benim bacanak toyata coronasıyla beni cepden arayarak zor buldu araç virajlarda beni daha bir tatmin etti:Ç
...kış lastik olarak lassanın snow ways 2 aldım gayet memnunnum geçen kış dik rampadan iki şahin yanımdan uçtu ve hurdaya döndü bense gayet güzel birşekilde 1 km rampayı indim aynı gün lastiklerden cok memnunum tavsiyemdir.::)
:)
Buna tamamen katılıyorum!
Ali Kemal, gürültülü olduğuna pek katılmıyorum, düzensiz olduğuna da! Gayet sessiz bence...
Bu kuru havalarda sürekli devreye girmesi, biraz da lastiklerle alakalı olabilir diye düşünüyorum! Bende B250 lastik var ve bir çok arkadaş gibi ben de memnun değilim performanstan! Kalkış durumunda da sürekli ASR devreye giriyor mesela...
aracım 2008 ve 5000 de hala bu sorunların hiç birisiyle karşılaşmadım şeytan kulağına kurşun .. alacak arkadaşlara duyrulur bu tamamne bir şans meslesi abim aldığı o km focusta üst kapak yaktı buda öle bişey işte
şimdi camdan baktım harika duruyor gp m :) her şeye rağmen eğer bu arabaya hayran değilseniz ve beğenerek isteyerek almadıysanız 11098710980190 tane hata bulmanız normal en kısa zaman da satın ve bir ww alın
Arabayi Benzincide Yikattiktan Sonra Göstergede üçgen Içinde ünlem Işareti Yandi, Daha önce De Olmuş, Ama Sonradan Gitmişti, Kullanma Klavuzu Arabada Olmadiğindan Ne Olduğunu öğrenemedim, Bilen Bir Arkadaş Varsa Söylesin. Iyi Günler...
Ampullerden biri yanımyor olabilir. Temassızlık veya ampül patlamış olabilir.
sağol mustafa kardeş
arkadaşlar benim gpmin göstergelerinin yanındaki plastik aksam çok ses çıkarıyor.özellikle sabah motor soğukken iğrenç bir ses geliyor...bugün baktım ve elimle kendime doğru çektim plastiği.hemen yerinden çıktı.nasıl bir işçilik?nasıl bir kalite yaa?...sizde de böyle bir sorun var mı?
yaw biraz önce abs lambam yandı fakat kontağı kapatıp tekrar çalıştırdıktan sonra söndü ne oluyo arabama :( bide bi bayan arabama sürtmüş suçuda babama atmış babam polis çağıralım demiş bayan yok demiş arabalarımıza nazarmı değiyo anlamadım
punto mk2.5 de rezalet bir yol yuyuşu var sürmesini daha zevkli hale getiriyor bu.Abs yi iptal ettim çünkü yılın %70 inde kuru havada sürüyorum ve hiç bi içe yaramıyor aksine mesafe uzuyor.Geri vitese geçmiyor bir çok punto sürdüm hepsi böyle depriyajı bi pompalamak gerekiyormuş.Aktarımı biraz sert yapınca şanzumandan kat kut die sesler geliyor.Multijet denen motor hemen şişiyor yuksek hızda hararet yapıyor ama dayanıklı bir motor.Şehir içinde sürücü ve yolcuları aşırı yoruyor.Süspansyonları sert ve şehir içi bozuk yollarda çok sallıyor aksine uzun yolda daha rahat yorulmadan sürüşü var özellikle arka koltuklarda oturanlar daha rahat oluyor.Sınıfındaki diğer araşlara göre yüksek.
Puntoyu yol tutuşu ve sert süspansyonu hariç ki şehir içi kullanımda çekilmiyor seviyorum.
fiat dışına gösterdiği özeni içerine göstermiyor.
her yerinde sert plastikler
abartılı işcilik hataları
elinde kalan torpido kapağı
virajlara girildiğinde arkadan kaymalar
içeriye çok fazla ses girişi.
tatmin etmeyen motor performansı
bu benin üçüncü fiat arabam
bir daha fiat alırmıyım hiç bilmiyorum.
bir tek bravo yu bekliyorum
o da olmazsa ya toyoto auris yada focus alacağım
tamam al rakadaşım al ama şuna dikkat et istersen aldığın active punto alcağın focus auris sence bunlar aynı arçmı nerden baksan 2 kata yakın fark var nekadara aldığını sorsam puntoyu bu arcı alırken motor hacmini bilerek almadınızmı alırken plastik kalitesini görmedinizmi
Gp B segmentinde yer alan bir araç..
Diğerleri C segmentinde...
Elma ile armutu karşılaştırmayın derim..
para sıkıntınız yoksa elbette istediğiniz aracı alabilirsiniz...
10.000 ytl (hatta biraz daha fazlası) fark var bahsettiğiniz araçlar ile gp arasında..
Bu aracın esprisi yeterli(2 havayastığı,abs,Euroncap 5*) güvenlik donanımını güzel bir dizayn ve uygun fiyatla satmak
Para sıkıntınız yoksa,
keyif için alfa, güvenlik için saab veya volvo alırsınız zaten..
Lütfen eleştiri yaparken şu özlü sözü unutmayalım: "Ne kadar ekmek, o kadar köfte!"
Eğer karşılaştırma yapacaksak, aynı sınıftan araçlarla karşılaştıralım ve GP almak için ödediğimiz parayı düşünelim!
Daha önceki kullandığıma araba Stilo idi
c segmentide araba
yukarıda yazdığım sorunların hepsi stilo dada vardı.
tabiki alırken motoruna ve plastiğine baktım.
o zaman da kötü idi .
ha neden aldım
çünkü en iyi ikinci el fiyatını fiat verdi.
ben B segmentinde fiesta , polo corsa yı gördüm
punto emotion modeli ile aynı fiyattalar
Allah aşkına hangisinin yukarıda bahsedilen sorunların hepsi var ?
ben fiatı seven biriyim ama körü körüne değil.
benim üzüldüğüm fiatın hala bir tofaş olarak görüldüğü ve
ikinci ele düştüğünde değeri çok düştüğü.
nasıl yani corsa clio 207 sorunsuzmu arkadaşım sen ne yaptın araştır bakalım ne sorunları var ayrıca stilo plastiğine kötü dedin ya ne diyim ayrıca emin ol ben kendm için söyleyim körükörüne fıat çı değilim valla senin dediğin gibi olmuyor 2 tane fıat bravo sx bravo hgt sattım ister inan ister inanma havada kaptılar 2001 senesinde bravo sx 17 2002 senesi hgt 25 milyar para etti ki ozaman fıatın durumu hem dünyada hem türkiyede daha kötüydü araçlarda sorunda yaşamadım