gp ma kaç oktav benzin almam gerekiyor 95 mi 97 mi help
gp ma kaç oktav benzin almam gerekiyor 95 mi 97 mi help
arkadaşlar benimde bazı sorunlarım oldu,mesela biraz kalın bir asfaltta giderken ön cam direk plastiklerinden ve ön torpido izgarasından vızıltı gibi ses geliyordu,tabi bunlar değişerek sorun giderildi,fakat şimdide kiometre göstergesinin üst plastiğinden ses geliyor.klimayı çalıştırdığım zaman üfleme ızgarasından ıslık gibi ses geliyor.ön takımdan bozuk satıhda acaip ses vardı yeni tip denilen direksiyon mili değişince düzeldi.şimdi garantiden çıktım,bundan sonraki sorunları kendim halledeceğim zaten 20000 bakımı kendim yaptığım için garantim sonlandı.Bu siteye yeni üye oldum tüm dostlara selamlar
Cihat abi, o zırıltı yapan bölümlere köpük gibi bir şey sıkıyorlar! Sorun çözülüyor... Servise bir danış derim! ;)
Bizim araçlar 95 oktan benzin ile çalışıyor..
97 oktan bildiğim kadarıyla yüksek hacimli araçların güç-tork dengesine bağlı olarak düşük devirlerde kullanımı sonucu oluşan kurum ve hissizliği azaltmaya yardımcı..
Bir de eski araçlarda oluşan yanma kayıplarının azaltılmasını sağlıyor..
Kardeşimin 1.4 getzi var..97 ile 95 arasında hiç bir fark göremedim..
Ama 1.8i R19da 95 oktan ile 97 oktan arasında büyük fark vardı...
Not:Her iki araçta da 95 tavsiye ediliyordu..95 ve 97 oktan benzinler de aynı akaryakıt firmasından alındı :)
arkadaslar benm arkadasım dün gp aldı teyp ile oynarken bozdum heralde ses açma tusuna uzun basınca teyp kapanıyordu ama ben bi kaç radyo açtım şimdi teyp kapanmaz oldu öyle bir özellk mi var yoksa bozuldumu birde gplerde kontak anahtarı olmadan teyp çalısmıyor bu doğrumudur ilgilenirseniz sevinirim.
Teyp ayarlarından kontağa bağlı ya da bağımsız olarak ayarlanabiliyor...
benim su fiskiyelerim çok kötü yan aynalarımı bile ıslatıyor
arka cam ın içine yağmurda su geliyor
kapılardan çok ses geliyor(rüzğar sesi)
Su fiskiyeleri benimkindede iyi değil serviste ayarlattım ama olmadı.Teyp benim kontak anahtarına bağlı olmadanda çalışıyor.Bende arabayı aldığımdan beri birkaç sesten sikayetci idim geçende servise bıraktım arabayı halletmişler biri haricinde.Direksiyonun altından bir ses geliyor vızıltı tarzında onuda bir ara göstereceğim ama bu seslerden ötürü bende servise baya gittim anca derdimi anlatıp yaptırdım.
arkadaslar bu ayar nerden yapılıyor ya birde sorun var araba çalısınca teypde çalısıyo kapatma tusu çalısmıyor ..
malum izmirde epey yağmur yağdı arkadaşlar..cumartesi günüde karşıyaka tarafı göl olduğundan arkadaşımı almaya neredeyse yüzerek gittim ama dizel olduğundan bişey olmaz diye düşündüm ciddende olmadı,yani o an olmamıştı!!dün tekrar bindim aracıma frenlerden gelen ses deli etti beni bisikletlerde olan fren paletleri janta sürtermiş gibi acayip bi ses geliyor,ayrıca motordan da acayip bi ses geldiğini duydum sanırım kayış veya benzeri bişeyde ıslandımı küflendimi bilemiyorum artık,ince iğrenç bi ses yapıyor..geçmezse servise gidicem..alt ızgara aynı şekilde benimde çıkık bi gün saatlerce uğraştım arabanın altına dahi girdim ama bi türlü oturtamadım yerine,hatta en son tekmeledim kırılsın bari diye kırılmadıda..servise gidipte 2 saat ızgara taktırmakta istemiyorum..yola devam bu şekilde bakalım nereye kadar..bir de city açıkken hareket ettiğim anda direksiyon sola dönmeye başlıyor,lastik havasındandır dedim değilmiş rot ayarındanda değil çünkü yüksek süratte herhangi bir çekme yok..onunda bakıcaz bi çaresine..şimdilik bu kadar :D
can araba harekete geçerken direksiyonun sola dönme problemi elektrik motoru (city motoru) ile ilgili. bnm de başıma geldi hallettirdim
2008 multi dynamic aldım ama yol bilgisayarı active ile birebir aynı, Palio yada Albeada bile dynamic ile active'in yol bilgisayları farklı bu nasıl iştir anlamadım. Ayrıca mp3 playerda klasör okumuyor :realmad:
Yukarı yada aşağı klasör tuşların denemedim bunu deneyeceğim ancak dediğim gibi yol bilgisayarı ekranı iki satırdan ibaret, bugün izmir birmot satış standındaki sıfır dinamiklere baktım ve benimki ile aynı olan 2 satır ekrandan mevcut. Konu ile ilgili olarak fiat.com sitesindeki formu doldurarak mesaj gönderdim ayrıca fiat müşteri hizmetlerini aradım. Hafta sonu İtalya'ya gidicem. fırsatım olursa oradaki arabalarıda inceleyeceğim ve fark varsa orada birilerine ulaşmaya çalışacağım çünkü grandepunto.com.tr adresinde dinamik versiyon için dış ısı göstergesi ve 3 satırlı gösterge paneli standart diyor. Ayrıca katalogta aracımın elektrikli ve ısıtmalı dikiz aynası olduğunu belirtiyor ancak ben ısıtmalı olduğuna dair bir kumanda göremedim :realmad:
Eğer değişmemişse active ve dynamic yol bilgisayarları kesinlikle farklı olmalı.Muratın da belirttiği gibi klasörlerin içine girmek için alt-üst ok tuşları kullanılmalı...
18 yıldır arabam var. 3 kez Fiat ve/veya tofaşım oldu. İlki Uno idi. Kaldırıma park hızı ile çarptığımda şasesi yamulmuştu. Bir arkadaşım ufak süratte yaptığı kazada beyin kanaması geçirdi ve araba hurda oldu. İkincisi Tipo; Ön takımı 10.000km de komple iptal oldu bütün gösterge aksamı bozuldu. 3. arabam marea. 20 . 000 km de motora girdi.
1- Arabayı kötümü kullanıyorum cevap : hayır etrafımdan da taktir alacak düzeyde özenli ve dikkatli
2- Tofaş ve/veya Fiatla veya başka bir marka ile herhangibir alıp vermediğim mi var? Cevap : Hayır ve hiçbir ilgim yok
3-ilk iki hatadan sonra 3. kez neden Fiat aldın? CEVAP: Eşeklik
4- Buraya neden üye oldun? Cevap: Bir süre önce arkadaşım G.Punto aldı ve şimdi bana hak vermeye başladı , insai olarak artık bilgilendirmeyi borç biliyorum.
Şimdi hiç te lüks sayılmayacak fiatı ise tofaş ile aynı olan 60. 000 km de ............(Yanlış anlaşılacağını düşünerek marka vermiyorum artık) var. Araba periyodik bakımları dışında tamirciye uğramadı.
Eskiden hatırladığımız bildiğimiz şahinler doğanlar ile şimdiki FIAT lar arasında zihniyet yönünden hiçbir fark yok arkadaşlar. İnsan canına değer vermeyen işçiliği ve kalitesi diğer aynı para arabalara kıyasla son derece düşük olan FIAT tan lütfen uzak durun ve tavsiye etmeyin... Saygılar...
hiç bir malı kimse zorla almıyor..ve dünyada hiç bir mal %100 sorunsuz değil..biz aracımızı seviyoruz fakat sizin fikirlerinizede saygımız sonsuzdur..sizin belliki araç konusunda pek şansınız yokmuş..yinede yeni bir fiat modeline karşı bu kadar önyargılı olmayın derim..benim aracım 17 aylık ve daha hiç bir sorun çıkartmadı bana kapıları hariç..onlarda 20 dakikada yapıldı..hiç bozulmayacak,çarptığınızda dağılmayacak,motoru taş gibi bi araç var ise eğer bildiğiniz bunu bizlerlede paylaşırsanız bizde bi sonraki aracımız olarak bunu düşünebiliriz..
Saygılar..
ilk mesajında bunları yazmayı neden düşündün merak ediyorum bizdede 99 model tipo var alttakım sağlam göstergeler çatır çatır çalışıyor marea bravo kullandım senin dediğin 20000 de motor yapma bizde olmadı kladıkı tork motorları hem sağlam hemde performanslı öyle bir yazmışsınki sanki biz hiç binmedik bu arablara bu yazdıklarında eminmisin yalnış anlaşılacak bir şey yok okadar yazmışsın bari markayıda yazda bizde satıp o sorunsuz arabandan alalım ciddiyim hemde çevremizdekileri uyaralım