Yukarı yada aşağı klasör tuşların denemedim bunu deneyeceğim ancak dediğim gibi yol bilgisayarı ekranı iki satırdan ibaret, bugün izmir birmot satış standındaki sıfır dinamiklere baktım ve benimki ile aynı olan 2 satır ekrandan mevcut. Konu ile ilgili olarak fiat.com sitesindeki formu doldurarak mesaj gönderdim ayrıca fiat müşteri hizmetlerini aradım. Hafta sonu İtalya'ya gidicem. fırsatım olursa oradaki arabalarıda inceleyeceğim ve fark varsa orada birilerine ulaşmaya çalışacağım çünkü grandepunto.com.tr adresinde dinamik versiyon için dış ısı göstergesi ve 3 satırlı gösterge paneli standart diyor. Ayrıca katalogta aracımın elektrikli ve ısıtmalı dikiz aynası olduğunu belirtiyor ancak ben ısıtmalı olduğuna dair bir kumanda göremedim![]()
GP in mirror is faster than they appear !
Gerçek adım Hasan Gerçek soyadım PULUR...
Kuşkusuz aynı isimle Türkiye'de ve Dünya'ta birçok insanın olabileceği gerçektir. MEsleğim ise yine anladığınız üzere gazetecilik değil Belediye'de mimarlık. Yaşım ise onunla kıyaslanmayacak kadar genç. Bu siteye markayı özellike vermedim ki FİAT formu olduğu için. Bunu yanlış anlaşılacağı düşünesi ile yaptığımdan saygılı olduğumu düşünüyorum. Yine saygılı olduğumu düşünüyorum ki yalnızca yaşadıklarımı anlatarak sizlerde soru işaretlerini tetikleyerek daha geniş tartışma fırsatını sizlere sunarak sizlerdeki otomobilerin eğer iyi ise bunu pekiştirmeyi sağladım. Ve yine saygılı olduğumu düşünüyorum ki kendi arabamın da lüks bir araç olmadığını tam tersine kendi halinde mütevazi bir araç olduğunu özellikle vurguladım.
Yaşadıklarımı henüz yeni bir arkadaşımın bir Fiat alarak memnun kalmaması ve sen haklıymıssın demesi üzerine duyarlı ve sıradan bir vatandaş olarak yazdım. Fiat otomobillerde (ki özellikle otomobil grubu diyorum, bunu ticari araçlar için söylemiyor tam tersine başarılı buluyorum) kullanılan işçiliğin ve malzemenin(örneğin plastik malzemenin kalitesizliği dikkatinizi hiç çekmiyor mu. İş yerimizin hemen yanında bulnan Fiat bayisine uğrayarak Linea model arabanın iç ve dış aksamlarını kontrol ettim. Hepsinin öylesine tutturulmuş olduğunu gördüm. Çok gördüğüm ve İnşallah bir daha görmek istemediğim bir çok kötü tafik kazasında hangi arabanın ne kadar darbe aldığını gördüm.
Tabiki hepimizi dikkatli araba kullnarak ölümleri ortadan kaldırabiliriz. Herşey tabiki insanda bitiyor.
Hepinizden özür dileyerek huzurlu bir araba sahipliği dilerim. Sevgiler.
Şu malzeme kalitesi konusunda yapılan yorumlara hayret ediyorum. Yukarıdaki yorumu yapan arkadaşa sormak istiyorum. Bir mimar olarak herhangi bir otomobil fabrikasını gezdiniz mi. FIAT la ilgili, plastik kalitesizliğiyle ilgili yorumlarınızı yaparken bu malzemelerin nasıl ve ne şekilde üretildiği veya bir aracın nasıl üretildiği hakkında herhangi bir bilginiz var mı ? Hiç araçlarda kullanılan saç kalınlıkları, güvenlik sistemleri hakkında bir araştırma yaptınız mı ?
Uzun süredir otomotiv sektöründe çalışan bir mühendis olarak bizzat üretiminde bulunduğum veya üretimini yerinde incelediğim bazı otomobil parçaları ve sık sık ziyaret ettiğim otomobil fabrikaları şöyle;
Toyota
Corolla Verso : Ön tampon, arka tampon, etek çıtası, spoiler, komple ön konsol (torpido). İç direk ve bagaj giydirmeler.
Auris : Alt torpido, orta konsol, kolçak, kolçak kutusu, konsol üzerindeki çeşitli plastik parçalar, bagaj iç giydirmeler,
Renault
Megane ve Clio: Komple ön konsol, airbag, kapı panoları, motor alt koruyucu, kalorifer-klima, far,stop, 3. stop havalandırma kanalları, cam silecek motoru
Ford
Transit ve : Tampon, kapı panoları, far, stop, kalorifer, klima, cam silecek motoru
Cargo Kamyon : Alternatör ve marş motoru
Hyundai :
Accent Era: Ön ve arka aydınlatma.
Tofaş/Fiat
Doblo,Palio,Linea,Minicargo : Tampon, etek çıtası, spoiler ön ve arka aydınlatma, sis farları, kalorifer, klima, cam silecek motoru.
Grande Punto : Arka aydınlatma, 3. stop, geri vites ve sis lambası.
Honda CRV, BMW minicooper 1 3 ve 5 serisi, Mercedes Sis farları
Bu liste uzayıp gider.. Ayrıca toyota,ford,hyundai,renault ve tofaşın tüm üretim ve montaj hatlarını defalarca gezdim.
Anlatmak istediğim; saydığım bunca parçanın aynı şartlarda aynı tesislerde benzer malzemelerle üretildiğidir. Bir parçanın veya aracın kaliteli olup olmadığını sadece görsel olarak inceleyerek söyleyemezsiniz.
Şunu da belirtmek isterim ki sağlamlığıyla veya kalitesiyle tanınan birçok model aracın parçalarının üretimini, malzemelerini ve oluşan hataları görseniz hayret edersiniz.
Grande Punto' nun işçiliği ve kalitesinin üst sınıftaki birçok araçla aynı olduğunu da kesinlikle söyleyebilirim.
Henüz aramadılar, heralde benim arayıp verip veriştirmemi bekliyorlar. Pazartesi birmot'a gidicem o zaman aracı aldığım arkadaşım ile de görüşeceğiz, sizin araçtada bir gelişme olursa haberleşelim
Eğer yakıt ile ilgili bir sorun ise yakıt güvencesini kullan derim![]()
Konu Linos tarafından (02/12/2007 Saat 08:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood! (Lütfen forum kurallarını okuyalım)
GP in mirror is faster than they appear !
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri