Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha önce de yazmıştım, punto'da arkadan savrulma eğilimi var. Ne hikmetse yeni Dunlop performans serisi lastiklerimle bu daha da belirgin hale geldi.. Savrulma için öle yüksek hızlara da gerek yok. 60-70 gibi hızlarla kelebek kavşaklardaki bağlantı yollarına girince bile savrulabiliyor; Bir kaç defa asr'yi hissettim-ayağınız frende değilken araba kesik kesik fren yapıyor-tutunamayan tekerleğin asimetrik yönündeki tekerlek frenliyor-en azından ben öyle hissediyorum.

Mesela sağa doğru devamlı viraja gireyim, sol arka teker kaymaya başladığı anda sağ ön de kesik frenlemeler hissedilebiliyor. (Sanırım lastiklerin tur sayısını algılayan sensörler var).
yeni dunlop performans lastikleri ile bu kadar kolay arkadan savruluyorsa yandık.
Cumartesi full aracı test edicem, 50bin km yapmış benim stok lastiklerle
Keşke güzel rot balansçı bulsam da öyle test etsem. Bu arada istanbul'da hafif yokuş aşağı virajlı nereyi tavsiye edersiniz sakin bir yer olması gerekiyor?
Ayrıca kız kardeşime ve kı arkadaşıma da trafikte araç tecrübesi kazandıracağım nerelerde böyle çalışma yapabiliriz çok sakin trafikli.
bu haftasonu işim çok