vitesle ilgili benim de size bir sorum olacak.benim aracım 80km ile giderken 5inci vitese kolay geçerken 100km ve üzeri hızlarda daha zor geçiyor zorlamam gerekiyor biraz geçmesi için sizin araçlarınızda da aynımıdır?
Evet arkadaşım şikayetlerinde çok haklısın,aynı sinir bozucu olay benimde iki kez başıma geldi.İlkinde araç garanti kapsamındayken vites kutusu kumanda halatı yada her neyse tabir edilen mekanizma değiştirildi.Tam bir yıl sonra Ankara'nın eksi 10-11 derece soğuğunda (yeni yıl'ın ilk sabahı ve orada kaldığım üç gün)aracımın vites kolu dondu.Allah'tan aracı yol durumuna göre 1.ci viteste bırakmıştım bu şekilde bir kaç km.yol gittikten sonra yavaş yavaş açıldı.
Şimdi Bursa'dayım ve servis garantisi bittiği için servise de götüremiyorum (Çünkü adamın canını yakıyorlar)ancak burada aynı arızayı yılbaşından bu yana tekrarlamadı.
İşin aslına bakarsan ben de çare arıyorum
Eski Kullanıcı Adı: anka_tr
vitesle ilgili benim de size bir sorum olacak.benim aracım 80km ile giderken 5inci vitese kolay geçerken 100km ve üzeri hızlarda daha zor geçiyor zorlamam gerekiyor biraz geçmesi için sizin araçlarınızda da aynımıdır?
slm bu sabah benimde başıma geldi 3 cü ve 4 cü vitesle işyerine geldim.. sorun vardır diye öglen servise gidecektim ama sizin söylediklerinizle gerek kalmadı boşa debelenmeyeyim serviste)) bana gerekli bilgileri sizler verdiniz..artık yapacak tek bir şey var 1 takıp beklicez sabahta 1 ve 2 dükkan bize ii gelir akşama ALLAH kerim
)
Öncelikle hşgeldiniz.Kendimizi tanıtmayı unutmayalım...
Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo
Buarada sorununuza çözüm bulmanıza sevindim:Geçmiş olsun
Dün gece ve bu sabah viteste donma olayını bende yaşadım. Araştırırken bu siteyi gördüm ve anladımki yapılan yorumlara göre net bir çözümü yok. Sabah 1 ve 2. vitesle yakınımdaki servise kadar gittim. Birde baktımki önümde 2 punto daha aynı sorunla gelmişler kapıda sıra olmuşlar. Anladımki arka kapı kolu takılması, ön konsoldan gelen sesler gibi kronik bir hastalığı daha var puntomun. İşin üzücü yanı ise servisin çok normal karşılaması. Kış aylarında olur dediler. E kardeşim ben bugüne kadar bindiğim onlarca arabanın niye hiçbirinde olmadı ki, Erzurum-Ağrıda bile 5 yıl yaşamışlığım da var.
Arkadaşlar şu an bulunduğum yerde o kadar çok soğuklar olmadı. En çok-4 civarı idi mesela dün gece. O yüzden sabahleyin böyle bir sorunla karşılaşmadım ben hiç. Ancak, 1 sene askerliğim boyunca Kars'da idim. Orada benim teğmen kankam var onun VW Bora aracıyla size yemin olsun -43 derecede bile en ufak bir sorun yaşamadık hiç.. Vites kolunun donması ilk defa burada duyduğum ve gercekten trajikomik bir olay bence. Fiat'ın da GP'nin de imajını tamamen karalıyor bence. Vites kolunu boşverin, ben VW Bora ile -40 lı derecelerde ikinci defa marşa bastığımızı bile hatırlamıyorum. Her zaman ilk marşta çalışır ve sorunsuzca kullanırdık arabayı. Ama, ben bu sabah -4 derecede bile arabamı çalıştırmak için ikinci sefer marşa bastım. Üzüldüm açıkcası.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
evet arkadaşlar benim şanzımanımda dondu çok sinir oldum araba bütün viteslere zor geçiyordu ısınanakadar.biraz araştırma yaptım fiat servisinin kaliteli yağ diye araçlarımıza koyduğu dandik yağların sonucu bu.şanzıman yağımı değiştirdim kendim alarak donma diye bişey yok artık vites geçişleride eskisinden 2 kat daha rahat.tek sorun yağmış.
ben yazacaktım siizn yorumu okumadan önce .
yağın inceliği kalınlığı sıcaklıkla ilgili olduğu için kaliteli yağ ile sorun çözlülür sanırım.
bizim dualogicte olsa robot kafayı yer herhalde.
Erzurum'dan arkadaşlar yok mu? orada ne sıklıkta yaşanıyor bu sorun ve nasıl çözüm bulunmuş??
duallogic kullanan arkadaşlar soğuk havalarda eco kullansın diyorlar.robot sık sık vites değiştiği için ısınması faydalıymış.
mrb arkadaşlar demekki vites donma sorununu birçok kişi belkide herkes yaşamış.Aynı olay benimde başıma geldi.Sabah ekmek almak için aracı çalıştırdım.Birde ne göreyim beni vites sadece 3-4 arasında gezinebiliyor.Boşa geçiyor ama sadece geçtiği yerde kalıyor başka tarafa hareket etmiyor.Servisi aradım.İşini çok acele değilse bir süre sonra gelir bakarız dediler.Bende ekmek almaya yürüyerek gitti.Ama birden bu durumla karşılaştığım için şok olmuştum.Donmuş olabileceği aklımın ucundan geçmiyordu.Daha sonra aracı tekrar çalıştırdım.10-15 dakika arası çalışır vaziyette bekledim ve yavaş yavaş düzelmeye başladı.Aldım servise gittim.Usta ön kaputu açtı vitesle ilgili olduğunu düşündüğüm yere sprey sıktı ve dha geniş bir zamanda geldiğinde orayı söküp yağlamamız gerekiyor dedi.Spreyi sıktıktan sonra bir daha bu olayı yaşamadım.Gerçi 1-2 gün daha aynı şiddette soğuk oldu.Bunu si
zinle paylaşmak istedim.Belki sizede bu şekilde yardımcı olabilirler.
Herkese merhaba, aynı sorun benim 2006 model 1.3 90bg aracımda da mevcut, her ne kadar tam olarak donma olmasa da o kadar sertleşiyor ki vites kolu sabah saatlerinde vites atmaya korkar oldum. Bu gün 2 servise gittim, ikiside herhangi bi yerine bakmadan direk olarak vites halatlarındadır sorun dediler. Peki değişmesi kaça malolur dediğimde, birisi 400 diğeri de 450 TL fiyat çıkartınca asıl ben dondum kaldım![]()
afyon gibi soğuk ve ayazı meşhur olan yerlerde genelde vites halatlarında sabah saatlerinde ve gece araç ısınana kadar donmalar meydana geliyor
bana sorarsanız halatlarınızı değiştirmenize gerek yok
havaların ısınmasını bekleyip bir daha durumu gözleyin sertlik devam ediyorsa değiştirme işlemine gidin
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
tek çözüm yolu şudur şanzumanda yarım litre fazla şamzuman yağı vardır .....onun fazlasını aldırırsan böyle bi sorunla karşılaşmazsın aynı sorum benim arabamda da oldu.....
Arkadaşlar vites dondu diye söylediğiniz olay şanzıman halatlarının içinde bulunana az miktardaki yağın donmasından meydana gelmektedir. Böyle bir şeyin olması bir fiat açısından çok ayıp bir durum çünkü kullandıkları yağın kalitesiz olduğunu gösteriyor. Ancak donma varsada donduğu vakit acil servisi çağırın baksınlar halattan olduğunu görsünler vede aracınızın garantisi varsa garantiden yoksada cebinizden ödeyerek halledin bu sorunu.
Tecrübe ile sabittir.
Aslında benimde aklıma ilk gelen yağdan kaynaklanabilecek bir problem olduğu, ama iki ustada sanki sözleşmişler gibi aynı şeyi söyledi kaputu bile açmadan yada herhangi bir kontrol yapmadan, hatta bi tanesi ruhsatı alıp fiyat soralım dedi, 10 dakka sonra arabamın otomatik mi manuel mi olduğuna bakmaya geldi demek istediğim çok sık karşılaştıkları bir problem olduğu aşikar. Bu benim 3. arabam ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım, kaldıki halatların değişmesi ne kadar gerekli çünkü araba az biraz ısınınca donma olayı tamamen kayboluyo, vites değişiminde ne bir ses bir güçlük hiç bir şey kalmıyo. Böyle olunca da tek aklıma gelen belli bir düşük sıcaklıktan sonra yağın özelliğini kaybetmesi. Ustaya yağla ilgili bir problem olmaz mı dediğimde de yok yok halattan dedi. Yetkili servis dışında başka bir ustaya götürmeyi planlıyorum. Aracımın garantisi bitmiş bile olsa aracım henüz 32.000 de ve bu kadar az bir km de şanzıman gibi bir aksamda mekanik arıza veriyor olması güvenilirlik açısından çok endişe verici
Faruk beyin yaşağıdı problemi eçen haftalarda bende yaşadım, aynen anlattığı gibi vites donuyor özellikle don olduğu ve karın çok yağdığı 2-3 gün 1. viteste bıraktığım aracı çalıştırdıktan sonra vitesi iki elimle ancak boşa alabildim biraz yürüdükten sonra gevşedi ve normale döndü.Sanırım yağın kalitesi ile alakalı.
puntom ile ilk kışı yaşadıgım şu günlerde benimde basıma geldi ve zorladım vitesi boşa almak icin cok moral bozucu bi durum
I ♥ Punto
arkadaşlar vites kutusu donmuyor
muhtemelen aracın altına sıçrayan sular, vites değiştirme tellerinin üzerine geliyor ve orada don oluyor. vites kutusunun üzerine bakarsanız aksamı görürsünüz ki büyük ihtimal tam orası donuyor.
acil işi olanlar sıcak su ile kısa sürede çözüm bulabilirler
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri