117 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Donan vites :(

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ANIL YÜKSEL
    anilpunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 SX X3X
    Edilen teşekkür: 5

Teknik Konu Vites donmasi!!!

Arkadaşlar merhaba;
    Geçen yıl forumlarda vites donmasıyla ilgili sorunu olan arkadaşları yanılıyorlar zannetmiştim. Ama haklılarmış. Arabam 2006 Nisan çıkışlı. Eskişehir'de yaşıyorum. Geçen kış böyle bir sorunum hiç olmamıştı. Üstelik aracımı yaz-kış her gün kullanıyorum. Ama bu yıl bu sorun canımdan bezdirdi. Bugün 3. gün ve 3 gündür vites sabahları donuyor. Sıcaklık -8 ,-12 arasında. Üstelik donunca hiç bir şekilde kımıldatamıyorsunuz. İlk gün başıma bu olay gelince servise telefon ettim. Bu günlerde bu sıkıntıdan epeyce şikayet almışlar. Mantıken şanzıman yağı donmaz. Servisin dediği ise vites kolunun altında halat varmış. (Ne işe yaradığını bilmiyorum.) Donan da bu halatmış. 10-15 dk. kaloriferleri açın düzelir dediler. Gerçekten kaloriferi 4'e getirip 15 dk. kadar beklerseniz birden bire çözülüyor. Şaka gibi değil mi?... Sözde halatlar değişse de donma riski hep varmış ve değiştirip yine de donma şikayetiyle gelenler mevcutmuş. Geçen hafta Bodrum'a gitmiş ve çok yağmurda aracımı iki gün kullanmış ertesi günü Eskişehir'e dönmüştüm. Acaba halat o yoğun yağmurlarda iyice ıslandı da sonra Eskişehir'e gelince tam kuruyamadan dondu mu diye düşünmeye başladım. Eğer öyleyse biz bu arabaları yağmur ve karda ve soğuk günlerde kullanamayacak mıyız dersiniz. Konuyla ilgili ne yapabilirim? Bilen başına gelen birilerinden destek istiyorum. Sorun son derece kötü ve hem benim hem de Fiat'ın imajını zedeleyici. Sabahları konu komşuya rezil oluyorum. Neredeyse oturduğum apartmanda en modelli araç sahibiyim ama düştüğüm hallere bakın.
    Yorumlarınızı bekliyorum......

Hasan Tahsin ACAR
    tombalak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    48RL147
    Edilen teşekkür: 288

Bende şehir dışına çıktığımda -2 Derece soğuklarda sabah aracı ilk çalıştırdığmda sanki vites donmuş gibi hissettim hatta vites geçişleri 1-2km yol yapana kadar normalden daha zorluydu özellikle 1ve 2. vites...

Özgür Vatansever
    İLTERİŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı anilpunto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba;
    Geçen yıl forumlarda vites donmasıyla ilgili sorunu olan arkadaşları yanılıyorlar zannetmiştim. Ama haklılarmış. Arabam 2006 Nisan çıkışlı. Eskişehir'de yaşıyorum. Geçen kış böyle bir sorunum hiç olmamıştı. Üstelik aracımı yaz-kış her gün kullanıyorum. Ama bu yıl bu sorun canımdan bezdirdi. Bugün 3. gün ve 3 gündür vites sabahları donuyor. Sıcaklık -8 ,-12 arasında. Üstelik donunca hiç bir şekilde kımıldatamıyorsunuz. İlk gün başıma bu olay gelince servise telefon ettim. Bu günlerde bu sıkıntıdan epeyce şikayet almışlar. Mantıken şanzıman yağı donmaz. Servisin dediği ise vites kolunun altında halat varmış. (Ne işe yaradığını bilmiyorum.) Donan da bu halatmış. 10-15 dk. kaloriferleri açın düzelir dediler. Gerçekten kaloriferi 4'e getirip 15 dk. kadar beklerseniz birden bire çözülüyor. Şaka gibi değil mi?... Sözde halatlar değişse de donma riski hep varmış ve değiştirip yine de donma şikayetiyle gelenler mevcutmuş. Geçen hafta Bodrum'a gitmiş ve çok yağmurda aracımı iki gün kullanmış ertesi günü Eskişehir'e dönmüştüm. Acaba halat o yoğun yağmurlarda iyice ıslandı da sonra Eskişehir'e gelince tam kuruyamadan dondu mu diye düşünmeye başladım. Eğer öyleyse biz bu arabaları yağmur ve karda ve soğuk günlerde kullanamayacak mıyız dersiniz. Konuyla ilgili ne yapabilirim? Bilen başına gelen birilerinden destek istiyorum. Sorun son derece kötü ve hem benim hem de Fiat'ın imajını zedeleyici. Sabahları konu komşuya rezil oluyorum. Neredeyse oturduğum apartmanda en modelli araç sahibiyim ama düştüğüm hallere bakın.
    Yorumlarınızı bekliyorum......
    Evet arkadaşım şikayetlerinde çok haklısın,aynı sinir bozucu olay benimde iki kez başıma geldi.İlkinde araç garanti kapsamındayken vites kutusu kumanda halatı yada her neyse tabir edilen mekanizma değiştirildi.Tam bir yıl sonra Ankara'nın eksi 10-11 derece soğuğunda (yeni yıl'ın ilk sabahı ve orada kaldığım üç gün)aracımın vites kolu dondu.Allah'tan aracı yol durumuna göre 1.ci viteste bırakmıştım bu şekilde bir kaç km.yol gittikten sonra yavaş yavaş açıldı.
    Şimdi Bursa'dayım ve servis garantisi bittiği için servise de götüremiyorum (Çünkü adamın canını yakıyorlar)ancak burada aynı arızayı yılbaşından bu yana tekrarlamadı.
    İşin aslına bakarsan ben de çare arıyorum
    Eski Kullanıcı Adı: anka_tr

levent hacıoğlu
    leothesaint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 4

vitesle ilgili benim de size bir sorum olacak.benim aracım 80km ile giderken 5inci vitese kolay geçerken 100km ve üzeri hızlarda daha zor geçiyor zorlamam gerekiyor biraz geçmesi için sizin araçlarınızda da aynımıdır?

Orhan Filiz
    orhflz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Afyonkarahisar
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Herkese merhaba, aynı sorun benim 2006 model 1.3 90bg aracımda da mevcut, her ne kadar tam olarak donma olmasa da o kadar sertleşiyor ki vites kolu sabah saatlerinde vites atmaya korkar oldum. Bu gün 2 servise gittim, ikiside herhangi bi yerine bakmadan direk olarak vites halatlarındadır sorun dediler. Peki değişmesi kaça malolur dediğimde, birisi 400 diğeri de 450 TL fiyat çıkartınca asıl ben dondum kaldım

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı orhflz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba, aynı sorun benim 2006 model 1.3 90bg aracımda da mevcut, her ne kadar tam olarak donma olmasa da o kadar sertleşiyor ki vites kolu sabah saatlerinde vites atmaya korkar oldum. Bu gün 2 servise gittim, ikiside herhangi bi yerine bakmadan direk olarak vites halatlarındadır sorun dediler. Peki değişmesi kaça malolur dediğimde, birisi 400 diğeri de 450 TL fiyat çıkartınca asıl ben dondum kaldım

afyon gibi soğuk ve ayazı meşhur olan yerlerde genelde vites halatlarında sabah saatlerinde ve gece araç ısınana kadar donmalar meydana geliyor
    bana sorarsanız halatlarınızı değiştirmenize gerek yok
    havaların ısınmasını bekleyip bir daha durumu gözleyin sertlik devam ediyorsa değiştirme işlemine gidin

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )