Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon
117 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Donan vites :(

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ANIL YÜKSEL
    anilpunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 SX X3X
    Edilen teşekkür: 5

Teknik Konu Vites donmasi!!!

Arkadaşlar merhaba;
    Geçen yıl forumlarda vites donmasıyla ilgili sorunu olan arkadaşları yanılıyorlar zannetmiştim. Ama haklılarmış. Arabam 2006 Nisan çıkışlı. Eskişehir'de yaşıyorum. Geçen kış böyle bir sorunum hiç olmamıştı. Üstelik aracımı yaz-kış her gün kullanıyorum. Ama bu yıl bu sorun canımdan bezdirdi. Bugün 3. gün ve 3 gündür vites sabahları donuyor. Sıcaklık -8 ,-12 arasında. Üstelik donunca hiç bir şekilde kımıldatamıyorsunuz. İlk gün başıma bu olay gelince servise telefon ettim. Bu günlerde bu sıkıntıdan epeyce şikayet almışlar. Mantıken şanzıman yağı donmaz. Servisin dediği ise vites kolunun altında halat varmış. (Ne işe yaradığını bilmiyorum.) Donan da bu halatmış. 10-15 dk. kaloriferleri açın düzelir dediler. Gerçekten kaloriferi 4'e getirip 15 dk. kadar beklerseniz birden bire çözülüyor. Şaka gibi değil mi?... Sözde halatlar değişse de donma riski hep varmış ve değiştirip yine de donma şikayetiyle gelenler mevcutmuş. Geçen hafta Bodrum'a gitmiş ve çok yağmurda aracımı iki gün kullanmış ertesi günü Eskişehir'e dönmüştüm. Acaba halat o yoğun yağmurlarda iyice ıslandı da sonra Eskişehir'e gelince tam kuruyamadan dondu mu diye düşünmeye başladım. Eğer öyleyse biz bu arabaları yağmur ve karda ve soğuk günlerde kullanamayacak mıyız dersiniz. Konuyla ilgili ne yapabilirim? Bilen başına gelen birilerinden destek istiyorum. Sorun son derece kötü ve hem benim hem de Fiat'ın imajını zedeleyici. Sabahları konu komşuya rezil oluyorum. Neredeyse oturduğum apartmanda en modelli araç sahibiyim ama düştüğüm hallere bakın.
    Yorumlarınızı bekliyorum......

Hasan Tahsin ACAR
    tombalak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    48RL147
    Edilen teşekkür: 288

Bende şehir dışına çıktığımda -2 Derece soğuklarda sabah aracı ilk çalıştırdığmda sanki vites donmuş gibi hissettim hatta vites geçişleri 1-2km yol yapana kadar normalden daha zorluydu özellikle 1ve 2. vites...

Özgür Vatansever
    İLTERİŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı anilpunto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba;
    Geçen yıl forumlarda vites donmasıyla ilgili sorunu olan arkadaşları yanılıyorlar zannetmiştim. Ama haklılarmış. Arabam 2006 Nisan çıkışlı. Eskişehir'de yaşıyorum. Geçen kış böyle bir sorunum hiç olmamıştı. Üstelik aracımı yaz-kış her gün kullanıyorum. Ama bu yıl bu sorun canımdan bezdirdi. Bugün 3. gün ve 3 gündür vites sabahları donuyor. Sıcaklık -8 ,-12 arasında. Üstelik donunca hiç bir şekilde kımıldatamıyorsunuz. İlk gün başıma bu olay gelince servise telefon ettim. Bu günlerde bu sıkıntıdan epeyce şikayet almışlar. Mantıken şanzıman yağı donmaz. Servisin dediği ise vites kolunun altında halat varmış. (Ne işe yaradığını bilmiyorum.) Donan da bu halatmış. 10-15 dk. kaloriferleri açın düzelir dediler. Gerçekten kaloriferi 4'e getirip 15 dk. kadar beklerseniz birden bire çözülüyor. Şaka gibi değil mi?... Sözde halatlar değişse de donma riski hep varmış ve değiştirip yine de donma şikayetiyle gelenler mevcutmuş. Geçen hafta Bodrum'a gitmiş ve çok yağmurda aracımı iki gün kullanmış ertesi günü Eskişehir'e dönmüştüm. Acaba halat o yoğun yağmurlarda iyice ıslandı da sonra Eskişehir'e gelince tam kuruyamadan dondu mu diye düşünmeye başladım. Eğer öyleyse biz bu arabaları yağmur ve karda ve soğuk günlerde kullanamayacak mıyız dersiniz. Konuyla ilgili ne yapabilirim? Bilen başına gelen birilerinden destek istiyorum. Sorun son derece kötü ve hem benim hem de Fiat'ın imajını zedeleyici. Sabahları konu komşuya rezil oluyorum. Neredeyse oturduğum apartmanda en modelli araç sahibiyim ama düştüğüm hallere bakın.
    Yorumlarınızı bekliyorum......
    Evet arkadaşım şikayetlerinde çok haklısın,aynı sinir bozucu olay benimde iki kez başıma geldi.İlkinde araç garanti kapsamındayken vites kutusu kumanda halatı yada her neyse tabir edilen mekanizma değiştirildi.Tam bir yıl sonra Ankara'nın eksi 10-11 derece soğuğunda (yeni yıl'ın ilk sabahı ve orada kaldığım üç gün)aracımın vites kolu dondu.Allah'tan aracı yol durumuna göre 1.ci viteste bırakmıştım bu şekilde bir kaç km.yol gittikten sonra yavaş yavaş açıldı.
    Şimdi Bursa'dayım ve servis garantisi bittiği için servise de götüremiyorum (Çünkü adamın canını yakıyorlar)ancak burada aynı arızayı yılbaşından bu yana tekrarlamadı.
    İşin aslına bakarsan ben de çare arıyorum
    Eski Kullanıcı Adı: anka_tr

levent hacıoğlu
    leothesaint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 4

vitesle ilgili benim de size bir sorum olacak.benim aracım 80km ile giderken 5inci vitese kolay geçerken 100km ve üzeri hızlarda daha zor geçiyor zorlamam gerekiyor biraz geçmesi için sizin araçlarınızda da aynımıdır?

Orhan Filiz
    orhflz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Afyonkarahisar
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Herkese merhaba, aynı sorun benim 2006 model 1.3 90bg aracımda da mevcut, her ne kadar tam olarak donma olmasa da o kadar sertleşiyor ki vites kolu sabah saatlerinde vites atmaya korkar oldum. Bu gün 2 servise gittim, ikiside herhangi bi yerine bakmadan direk olarak vites halatlarındadır sorun dediler. Peki değişmesi kaça malolur dediğimde, birisi 400 diğeri de 450 TL fiyat çıkartınca asıl ben dondum kaldım

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı orhflz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba, aynı sorun benim 2006 model 1.3 90bg aracımda da mevcut, her ne kadar tam olarak donma olmasa da o kadar sertleşiyor ki vites kolu sabah saatlerinde vites atmaya korkar oldum. Bu gün 2 servise gittim, ikiside herhangi bi yerine bakmadan direk olarak vites halatlarındadır sorun dediler. Peki değişmesi kaça malolur dediğimde, birisi 400 diğeri de 450 TL fiyat çıkartınca asıl ben dondum kaldım

afyon gibi soğuk ve ayazı meşhur olan yerlerde genelde vites halatlarında sabah saatlerinde ve gece araç ısınana kadar donmalar meydana geliyor
    bana sorarsanız halatlarınızı değiştirmenize gerek yok
    havaların ısınmasını bekleyip bir daha durumu gözleyin sertlik devam ediyorsa değiştirme işlemine gidin

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Sorun denildiği gibi vites kolu ile vites kutusunu bağlayan bağlantı halatlarında.Ancak benim başıma şimdiye kadar böyle birşey gelmedi.Geçmiş olsun,

Bağlantı elemanları ıslandıktan hemen sonra araç park edildiğinde ve ortam da çok soğuk olduğunda bu durum meydana geliyor sanırım.

osman kısa
    sogukruzgar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Bravo Metalik Gri
    Edilen teşekkür: 0

Standart şanzıman yağı

arkadaşlar bu sorun bende de oldu gece 1. viteste bırakıyordum sabah soguk havalarda vites taş..boşa kesinlikle gecmiyor aracı elimle ittirip geri cıkıp 10 dakka gidince acılıyordu sanzıman yagını değiş dediler değiştim ve kötü bir hata yaptım. bu kez de araçta soguklarda ses gelmeye basladı(75 85 Yağ)..araç ısınana kadar bir sürtunme sesi oluyor..yağı bir türlü tutturamadım.bir kaç kez denedim serviste.değiştiğim yağ kırmızı çıkmıstı. fiat serviste değişiyorum yağı.atf koydurdum ses azaldı. herzaman yapmıyor soguklarda oluyor fakat ses geçmedi yine..şu an atf otomatik şanzıman yağı var. ses az geliyor atf ile sabah soguklarda oluyor şanzıman yağı hakkında tecrübesi olan arkadaş var mı? hangi yağ olmalı? aracım t jet manuel bravo 2008 model..teşekkürler

hasan sarı
    hasansari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aksaray
    Rengi
    Granit Gri

slm bu sabah benimde başıma geldi 3 cü ve 4 cü vitesle işyerine geldim.. sorun vardır diye öglen servise gidecektim ama sizin söylediklerinizle gerek kalmadı boşa debelenmeyeyim serviste )) bana gerekli bilgileri sizler verdiniz..artık yapacak tek bir şey var 1 takıp beklicez sabahta 1 ve 2 dükkan bize ii gelir akşama ALLAH kerim )

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Öncelikle hşgeldiniz.Kendimizi tanıtmayı unutmayalım...

Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo

Buarada sorununuza çözüm bulmanıza sevindim :Geçmiş olsun

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mehmet murat yiğit
    eudimonia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Dün gece ve bu sabah viteste donma olayını bende yaşadım. Araştırırken bu siteyi gördüm ve anladımki yapılan yorumlara göre net bir çözümü yok. Sabah 1 ve 2. vitesle yakınımdaki servise kadar gittim. Birde baktımki önümde 2 punto daha aynı sorunla gelmişler kapıda sıra olmuşlar. Anladımki arka kapı kolu takılması, ön konsoldan gelen sesler gibi kronik bir hastalığı daha var puntomun. İşin üzücü yanı ise servisin çok normal karşılaması. Kış aylarında olur dediler. E kardeşim ben bugüne kadar bindiğim onlarca arabanın niye hiçbirinde olmadı ki, Erzurum-Ağrıda bile 5 yıl yaşamışlığım da var.

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Arkadaşlar şu an bulunduğum yerde o kadar çok soğuklar olmadı. En çok-4 civarı idi mesela dün gece. O yüzden sabahleyin böyle bir sorunla karşılaşmadım ben hiç. Ancak, 1 sene askerliğim boyunca Kars'da idim. Orada benim teğmen kankam var onun VW Bora aracıyla size yemin olsun -43 derecede bile en ufak bir sorun yaşamadık hiç.. Vites kolunun donması ilk defa burada duyduğum ve gercekten trajikomik bir olay bence. Fiat'ın da GP'nin de imajını tamamen karalıyor bence. Vites kolunu boşverin, ben VW Bora ile -40 lı derecelerde ikinci defa marşa bastığımızı bile hatırlamıyorum. Her zaman ilk marşta çalışır ve sorunsuzca kullanırdık arabayı. Ama, ben bu sabah -4 derecede bile arabamı çalıştırmak için ikinci sefer marşa bastım. Üzüldüm açıkcası.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

murat küçük
    murat53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 15

evet arkadaşlar benim şanzımanımda dondu çok sinir oldum araba bütün viteslere zor geçiyordu ısınanakadar.biraz araştırma yaptım fiat servisinin kaliteli yağ diye araçlarımıza koyduğu dandik yağların sonucu bu.şanzıman yağımı değiştirdim kendim alarak donma diye bişey yok artık vites geçişleride eskisinden 2 kat daha rahat.tek sorun yağmış.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

toofun toofun
    Tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 46

ben yazacaktım siizn yorumu okumadan önce .

yağın inceliği kalınlığı sıcaklıkla ilgili olduğu için kaliteli yağ ile sorun çözlülür sanırım.

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

bizim dualogicte olsa robot kafayı yer herhalde.

Erzurum'dan arkadaşlar yok mu? orada ne sıklıkta yaşanıyor bu sorun ve nasıl çözüm bulunmuş??

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

duallogic kullanan arkadaşlar soğuk havalarda eco kullansın diyorlar.robot sık sık vites değiştiği için ısınması faydalıymış.

yıldıray aksakal
    yıldıray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    10 TV 156
    Edilen teşekkür: 47

mrb arkadaşlar demekki vites donma sorununu birçok kişi belkide herkes yaşamış.Aynı olay benimde başıma geldi.Sabah ekmek almak için aracı çalıştırdım.Birde ne göreyim beni vites sadece 3-4 arasında gezinebiliyor.Boşa geçiyor ama sadece geçtiği yerde kalıyor başka tarafa hareket etmiyor.Servisi aradım.İşini çok acele değilse bir süre sonra gelir bakarız dediler.Bende ekmek almaya yürüyerek gitti.Ama birden bu durumla karşılaştığım için şok olmuştum.Donmuş olabileceği aklımın ucundan geçmiyordu.Daha sonra aracı tekrar çalıştırdım.10-15 dakika arası çalışır vaziyette bekledim ve yavaş yavaş düzelmeye başladı.Aldım servise gittim.Usta ön kaputu açtı vitesle ilgili olduğunu düşündüğüm yere sprey sıktı ve dha geniş bir zamanda geldiğinde orayı söküp yağlamamız gerekiyor dedi.Spreyi sıktıktan sonra bir daha bu olayı yaşamadım.Gerçi 1-2 gün daha aynı şiddette soğuk oldu.Bunu si
    zinle paylaşmak istedim.Belki sizede bu şekilde yardımcı olabilirler.

mahir çardak
    mahir_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06ycg38
    Edilen teşekkür: 2

Mutlu

tek çözüm yolu şudur şanzumanda yarım litre fazla şamzuman yağı vardır .....onun fazlasını aldırırsan böyle bi sorunla karşılaşmazsın aynı sorum benim arabamda da oldu.....

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Arkadaşlar vites dondu diye söylediğiniz olay şanzıman halatlarının içinde bulunana az miktardaki yağın donmasından meydana gelmektedir. Böyle bir şeyin olması bir fiat açısından çok ayıp bir durum çünkü kullandıkları yağın kalitesiz olduğunu gösteriyor. Ancak donma varsada donduğu vakit acil servisi çağırın baksınlar halattan olduğunu görsünler vede aracınızın garantisi varsa garantiden yoksada cebinizden ödeyerek halledin bu sorunu.
    Tecrübe ile sabittir.

Orhan Filiz
    orhflz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Afyonkarahisar
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Aslında benimde aklıma ilk gelen yağdan kaynaklanabilecek bir problem olduğu, ama iki ustada sanki sözleşmişler gibi aynı şeyi söyledi kaputu bile açmadan yada herhangi bir kontrol yapmadan, hatta bi tanesi ruhsatı alıp fiyat soralım dedi, 10 dakka sonra arabamın otomatik mi manuel mi olduğuna bakmaya geldi demek istediğim çok sık karşılaştıkları bir problem olduğu aşikar. Bu benim 3. arabam ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım, kaldıki halatların değişmesi ne kadar gerekli çünkü araba az biraz ısınınca donma olayı tamamen kayboluyo, vites değişiminde ne bir ses bir güçlük hiç bir şey kalmıyo. Böyle olunca da tek aklıma gelen belli bir düşük sıcaklıktan sonra yağın özelliğini kaybetmesi. Ustaya yağla ilgili bir problem olmaz mı dediğimde de yok yok halattan dedi. Yetkili servis dışında başka bir ustaya götürmeyi planlıyorum. Aracımın garantisi bitmiş bile olsa aracım henüz 32.000 de ve bu kadar az bir km de şanzıman gibi bir aksamda mekanik arıza veriyor olması güvenilirlik açısından çok endişe verici

Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon