Arkadaşlar merhaba;
Geçen yıl forumlarda vites donmasıyla ilgili sorunu olan arkadaşları yanılıyorlar zannetmiştim. Ama haklılarmış. Arabam 2006 Nisan çıkışlı. Eskişehir'de yaşıyorum. Geçen kış böyle bir sorunum hiç olmamıştı. Üstelik aracımı yaz-kış her gün kullanıyorum. Ama bu yıl bu sorun canımdan bezdirdi. Bugün 3. gün ve 3 gündür vites sabahları donuyor. Sıcaklık -8 ,-12 arasında. Üstelik donunca hiç bir şekilde kımıldatamıyorsunuz. İlk gün başıma bu olay gelince servise telefon ettim. Bu günlerde bu sıkıntıdan epeyce şikayet almışlar. Mantıken şanzıman yağı donmaz. Servisin dediği ise vites kolunun altında halat varmış. (Ne işe yaradığını bilmiyorum.) Donan da bu halatmış. 10-15 dk. kaloriferleri açın düzelir dediler. Gerçekten kaloriferi 4'e getirip 15 dk. kadar beklerseniz birden bire çözülüyor. Şaka gibi değil mi?... Sözde halatlar değişse de donma riski hep varmış ve değiştirip yine de donma şikayetiyle gelenler mevcutmuş. Geçen hafta Bodrum'a gitmiş ve çok yağmurda aracımı iki gün kullanmış ertesi günü Eskişehir'e dönmüştüm. Acaba halat o yoğun yağmurlarda iyice ıslandı da sonra Eskişehir'e gelince tam kuruyamadan dondu mu diye düşünmeye başladım. Eğer öyleyse biz bu arabaları yağmur ve karda ve soğuk günlerde kullanamayacak mıyız dersiniz. Konuyla ilgili ne yapabilirim? Bilen başına gelen birilerinden destek istiyorum. Sorun son derece kötü ve hem benim hem de Fiat'ın imajını zedeleyici. Sabahları konu komşuya rezil oluyorum. Neredeyse oturduğum apartmanda en modelli araç sahibiyim ama düştüğüm hallere bakın.
Yorumlarınızı bekliyorum......
Yer imleri