Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon
116 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: Donan vites :(

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar vites kutusu donmuyor
    muhtemelen aracın altına sıçrayan sular, vites değiştirme tellerinin üzerine geliyor ve orada don oluyor. vites kutusunun üzerine bakarsanız aksamı görürsünüz ki büyük ihtimal tam orası donuyor.
    acil işi olanlar sıcak su ile kısa sürede çözüm bulabilirler

+1000
    evet arkadaşlar vites halatlarınız donuyor

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Aracın altını motor kısmını kapatmak çözüm olabilir mi?

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı ocean_1919 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın altını motor kısmını kapatmak çözüm olabilir mi?
    Tjet sportların altını full kapatan karter muhafazaları mevcut.
    puntonun normal karter koruması ile tanışamadığım için, normal karter korumanın ne kadar kapatacağını bilmiyorum ama kesin faydası olur..

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

muhakkakki faydası olur bencede
    ama birde tjet çi arkadaşların deneyimlerini öğrenebilsek onların başına geldimi bu durum eğer gelmediyse iyi bir referans olabilir

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Vay Be 4 Yıllık Konu Hortlamış

Mustafa Atam
    atom43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    43DD903
    Edilen teşekkür: 107

abi 4 yıllık konu hortlar yani bu olay basıma geldi dun noluyor dedim google a sadece şunu yazdım "arabanın vitesi donuyor" bu konuda en üstte sadece tek model arac olarak punto cıkıyor tek bizim sitemiz cıkıyor bu gece misafirlikteydik dısarıda -4 derece hava soguklugu var arabaya bindim 3. viteste kalmıs calıstırdım vitesi boşa alamadım ugrastım bekledim 10 dk çözülmedi 3.viteste gideyim az ileride acılır dedim hafif bayır olan yerde az kalktı araba sonra deli gibi baskı balata koktu bu ne bicim bir akıldır ne bicim teknolojidir bunu yapan mühendisler düşünememişlermi boyle olacagını ne acıdırki misafirlige gittigimiz kişinin arabasıyla eve gitmek durumunda kaldık ya acil bi durum olsaydı böyle şey olmaz olsun arabadan sogudum ve satıyorum.
    IPunto

ismail sezer
    Taykel sezerism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    17 NH 501
    Edilen teşekkür: 94

Teknik Konu punto evo

Arkadaşlar bu kış bayağı sorun yaşayacağız gibi görünüyor .bakın vitesler donuyor.daha bakalım ne sorunlar çıkaçak forumu takip ediyorum . Oldu olcak arabayı garajda battanıye ile sarmalı .yada yanında ısıtıcı çalıştırmalı .abi nasıl iş bu .

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

demin aşağıdan geldim dışarıda -4 yada -5 gibi soğuk var vitesi 1 de bıraktım donmamıştı. park etmeden öncede sulu yollardan baya geçtim.

bence servise gidip ya da en azından sanayiye gidip vites tellerinin açık kısımlarına plastik körük v.b. gibi uygulama yapılabilir böylece sıçrayan sular vites telini dondurmaz.

bu arada bi iki gün önce doğuda askerlik yapan bir arkadaşımın anlattığına göre meganında vitesi donmuş

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı SRDR KRKC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay Be 4 Yıllık Konu Hortlamış

malum soğuklar geri gelince kış konularıda geri dönüyor

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

tjet sport ta donuyor evet benim başıma geldi. Tel değişti sonra problemde çözülmüştü. ZAmanla o telin içindeki yağda özelliğini kaybedip tekrardan donması muhtemel ancak. Malum daha 2 yaşındaki arabada donuyorsa 2 yılda sıkıntı yaratcak boyuta geliyor demektir.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orhan Filiz
    orhflz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Afyonkarahisar
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

serviste bu vites halatı değişimi için 400-450 TL fiyat biçiyolar , ama bi türlü anlayamadığım neden tel ya da halat donuyorda , nedense ortalama sıcaklık -5 in altına düştüğünde şanzumanda kullanılan kalitesiz, viskozitesi düşük yağ donmuyor, ille de halat donuyor. Aracım kapalı garajda ne su ne kar , ama sıcaklık -5 i geçmeye görsün anında sertleşme başlıyor fakat motor biraz ısındığında çözülmeye başlıyor, bu sene de aynısı olsun ilk önce yağ değişimi deneyeceğim, halat değişiminden de daha ucuz olacağına eminim.

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Ben aracı boşta bırakıyorum, elfrenini çekiyorum. Bu seferde frenler donarsa yapacak bişeyim yok

Can yücel
    Nejionea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 14

Ben Vanda askerlik yaptım makam aracımız Linea idi -30 larda bile bekledi dışarıda araç ama böyle bir soruna hiç denk gelmedik bir iyileştirme falan yapıldı mı bilmiyorum model yılına göre ama bizim araçta ve kışladaki diğer Linea da olmadı bu sorun . Benim kendi aracımda da olmadı geçen kış ama bakalım bu sene nolacak

yasin seyhan
    playertr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 2

Geçmiş Olsun Benim Vites de dondu geçen günlerde. 15 dakika ayağım debrajda basılı şekilde bekledim yapck bişi yok

MURAT ...
    octopus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

arkadaşlar biz iki ay önce bora şanzımanını değiştirirken bu konuyu ustaya sormuştum benim puntoda da bu sorun oluyordu yani kışın birinci vites geçişinde soğuktan kaynaklı sıkıntı vardı.. usta bunun sebebini şanzıman yağının kalınlaşmasına bağladı... bilmiyorum doğru mu

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

Alıntı octopus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar biz iki ay önce bora şanzımanını değiştirirken bu konuyu ustaya sormuştum benim puntoda da bu sorun oluyordu yani kışın birinci vites geçişinde soğuktan kaynaklı sıkıntı vardı.. usta bunun sebebini şanzıman yağının kalınlaşmasına bağladı... bilmiyorum doğru mu
    zor geçme meselesi vites kutusu yağı ile alakalıdır, ustanızın dediği doğrudur.

BULUT KARTAL
    kırmızı turbo bulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 432

slmlar arkadaşlar , amacım konuyu hortlatmaktan ziyade güncel tecrübe ve bilgi paylaşımı.
    aracımda 2 gündür vites donması oluyor. pazartesi gecesi aracı 1. viteste bıraktım sabah calıştırmak istediğimde aracı boşa alamadım 15 dk. ayagım debriyajda bekleyerek vitesin cözülmesini bekledim ve sonunda agır agır cözüldü, hareket ettirdikçe normale bindi. dün gece aracı boşta bıraktım, en azından vites donsa bile debriyaj acısından sıkıntı yaşamamak için. bu sabah aracı calıstırdım ama tam 27 dk. sonra aracı 1. vitese zor da olsa gecirebildim. sabah erkenden servise ugradım ve sorunu anlattım. bana ; sık sık olan bir olay dediler ve aslında araçta bir sorun olmadıgı eger acil bir çözüm isteniyorsa; sorunun vites halatlarından oldugunu degişmesi gerektiğini, fakat degişmesine ragmen bu tür sıkıntıların tekrarlanabilecegi söylendi. yani bu noktada tek çözüm aracı zorlamadan egerki vites donmuş ise aracı çalıştırıp vitesin çözülmesini beklemekmiş. aracımın şansuman yagına baktırdım aynı zamanda ve biraz eksilen şansıman yagımı tamamladılar. bakalım bu gece ankara için hava cok soguk , gece -12 lerde ve aracı yine boşta bıraktım. sabah tekrar bakıcam. servis şansıman yagıyla alakası yok dedi ama şamsıman yagını eksik olma ihtimalini düsünerek kıyaslıcam. gercekten can sıkıcı bir durum.

ayrıca konuyla alakalı tecrübesi ve bilgisi olan dostlarıma bir sorum olacak;
    tabi bu arada bu soruma servis çalışanları her nekadar ''sorun olmaz'' deselerde birde sizden tecrübeye baglı bilgi almak istedim ;
    - aracı 15 dk debriyaja basılı tutarak çalıştırdım ve vites kolunu biraz acelecilik ve sinirle beraber vitese geçirmek için zorladım bana herhangi bir sorun cıkartırmı?
    Konu bulut tarafından (18/01/2012 Saat 00:20 ) değiştirilmiştir.
    obsessed the red

Hakan T
    Solitude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 99

Şuanda meteor.gov.tr de eskişehir -15 *C gözüküyor ve birazdan dışarı çıkacağım bakalım benimkide donmuş mu ? sonuçları öğleden sonra yazarım.

ertan alp
    meltdown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 46

vites donmuyor ama kapılar açılmadı sabah )

Hakan T
    Solitude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 99

Şükür ki viteste biraz sertleşme dışında bir donma olayı yoktu, okulda da -14 *C de falan yaklaşık 6 saat falan bekledi bir problem yoktu. Son zamanlarda soğukla ilgili sıkıntıları okudukça resmen evham yaptım sabah soğutma suyunu kontrol ettim bi donma varmı diye, o da gayet iyi durumdaydı Durduk yere sevindim, forumun kattığı tecrubeler için hepinize teşekkür ederim.

Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon