Sayfa 38/78 İlkİlk ... 1834353637383940414258 ... SonSon
1543 sonuçtan 741 ile 760 arası

Konu: Fire Motor için LPG Sistemleri Genel Başlığı

Aydın Erden
    Painkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AE003
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı ahmetates Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selam, yaklaşık 1 hafta önce 1.4 fire 77bg aracıma BRC taktırdım 1500 km yol yaptım performans yeterince iyi, şehir içinde çok hızlı gidemeyeceğimiz için ortalama 80-90 KM hız yeterli,şehirlerarasında klima açıkken maksimum 150 KM hıza ulaşabilirsiniz o da gayet yeterli..bence atikere girmeyin derim, gaz ı da kesinlikle shellden alın kime sorsam aynı şeyi sölüyor...Ankaradayım bu işi yapan en iyi servis Beyaz Filo derim, araca birde bakım yaptırdım çıktığında inanamadım, ısrarla tavsiye ederim.
    Hayırlı olsun. Sorunsuz kazasız sürüşler dilerim.

Ben de aracıma brc kit taktırmayı düşünüyorum.
    Beyaz filo nun lpg montajı hakkında pek bişeye rastlamadım, mocan otogaz ve mavi denizler in yaptığı montajların genelde iyi olduğunu okudum nette. Şuan mocan ve mavi denizler arasında karar aşamasındayım hatta mocan otogaz ı aradım fiyat ve en erkene randevu tarihi sordum. Taktırdığınız yerden memnun kalmışsınız, tavsiye üzerine mi gitmiştiniz oraya?
    Ayrıca mocan yahut mavidenizler de montaj yaptıran varsa memnuniyetlerinin ne derecede olduğunu paylaşabilirler mi...

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Alıntı Painkiller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Sorunsuz kazasız sürüşler dilerim.

Ben de aracıma brc kit taktırmayı düşünüyorum.
    Beyaz filo nun lpg montajı hakkında pek bişeye rastlamadım, mocan otogaz ve mavi denizler in yaptığı montajların genelde iyi olduğunu okudum nette. Şuan mocan ve mavi denizler arasında karar aşamasındayım hatta mocan otogaz ı aradım fiyat ve en erkene randevu tarihi sordum. Taktırdığınız yerden memnun kalmışsınız, tavsiye üzerine mi gitmiştiniz oraya?
    Ayrıca mocan yahut mavidenizler de montaj yaptıran varsa memnuniyetlerinin ne derecede olduğunu paylaşabilirler mi...
    Daha önceki 2 aracıma 2 kez lpg taktırdım ve ikisini de mocana taktırdım. Çok memnundum, montaj aşamasında başından sonuna orada bulundum, her türlü sorumu cevapladılar, artık kanka da olduk. Kesinlikle mocan derim...ben internetten araştırma ile gitmiştim, yani ordan kimseyi tanımazdım. sonra gttim gördüm, sahibi övünç bey de makine mühendisi ve işi biliyor. ustaları da cok yetenekli...normalde sabah randevusu alırsanız, öğlen gibi işi bitmiş ve teste cıkmış olursunuz.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aydın Erden
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AE003

Alıntı nerhal61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önceki 2 aracıma 2 kez lpg taktırdım ve ikisini de mocana taktırdım. Çok memnundum, montaj aşamasında başından sonuna orada bulundum, her türlü sorumu cevapladılar, artık kanka da olduk. Kesinlikle mocan derim...ben internetten araştırma ile gitmiştim, yani ordan kimseyi tanımazdım. sonra gttim gördüm, sahibi övünç bey de makine mühendisi ve işi biliyor. ustaları da cok yetenekli...normalde sabah randevusu alırsanız, öğlen gibi işi bitmiş ve teste cıkmış olursunuz.
    Çok teşekkür ederim, az önce perşembe sabahı için mocandan randevu aldım. Ben de nette çok şey okudum mocan ve 2A mühendislik hakkında ve anladığım kadarıyla müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar.
    Umarım ben de memnun kalırım.

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Teknik Konu Mocan - LPG - Doğru Karar

Çok teşekkür ederim, az önce perşembe sabahı için mocandan randevu aldım. Ben de nette çok şey okudum mocan ve 2A mühendislik hakkında ve anladığım kadarıyla müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar.
    Umarım ben de memnun kalırım.
    Övünç'e selamları iletirsen sevinirim. Halit evo aldı ,seninkiyle aynı motor, garantiyi bozmaya karar verir vermez yanına gelecekmiş dersen sevinirim.

Bu arada simit mi silindir depo mu düşünüyorsun?
    Mocan kamuflaj konusunda da cok iyidir. Benima stranın motor kapagı altına görünmeyecek sekilde yapmıslardı. Yani onun motor kapagı müsaitti de o sebeple...Fire motorda olur mu bilmem...izlenimlerini, montaj resimlerini paylaşırsan cok sevinirim, makine ile git Övünç ve Fatih Bey'ler bizzat ilgilenirler, öncesinde ve sonrasında test sürüşü yaparlar. Aracında bir sıkıntı varsa mutlaka bahset. Hava filtren kirli ise değiştirip git, genel bakımları hakkında bilgi ver, abskı balata, yağı suyu gibi...Senden ricam, starjetlere de montaj yapmışlar mı? Starjetlerin lpg leri sorun oluyor deniyor, aslı var mı bi sorar mısın? Meraktan sadece...

İçeride lpg göstergesinin konacağı yeri falan beraber tespit edin. aracın ön ızgarasına oturarak montaj yapmamaları konusunda uyar cocuklar tığ gibi ama ben o konuda özen gösteririm. Ödeme seçenekleri vb. hususlarda da bilgilerini bekliyorum.

Bir de şu var...En my07 kit takılıyordu, bu kit ileride cng ye uyumlu mu? ya da su anda takacakları kit hangisi, yeni biseyler cıkmış mı sorar mısın?

Fazla oldu biliyorum ama bircok kişiye yardımın olacak...

Teşekkürler

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Teknik Konu Eski Montajım

Kardeşim ,

O zaman Temmuz 2008de astra aracım için opel forumunda yazdığım lpg montajımla ilgili yazıyı aktarıyorum. Şimdi buldum...

Montaj öncesi

Montaj Öncesinde Boğaz kelebeğinin durumu

Boğaz kelebeği temizlendi. Montaj sonrası benzinde kullanımda da çekiş farkı hissedilir derecede düzeldi

Enjektörler kapağın altında gizli duruyor,
    Montaj sonrası kaputun altını cekmedim ama tahmin edebilirsiniz. Kaputu kaldırdığınızda ilk bakışta lpg ile ilgili bir tesisat göremiyorsunuz. Sadece gaz kesici ve diğer bir modül görünüyor.

Simit Depo montajı sırayla resimler

Kablo Kanalı

LPG/Benzin Anahtarı/Göstergesi
    Gayet güzel bir şekilde kamufle edildi.Çok güzel bir yerde duruyor.Göğüste delme işlemi yok

Bilgisayarda ayar-Yazılım Yükleme -Plug&Drive Yüklendi

Montaj sorunsuz bir şekilde tamamlandı ve ardından test sürüşünde hem benzinde hem lpg de çekiş açısından bir sıkıntı hissetmedim.Bunda boğaz kelebeginin temizliği de önemli rol oynadı tabi. Bütün bu işlemlerden sonra depo dolum ayarı da yapıldı. Sağlıklı sonuç almak için ise (tasarruf acısından) 2-3 depo bitirmem önerildi.

LPG montajı öncesi ateşleme bobinindeki arızayı test ettiler, daha dogrusu oluşabilecek arızayı. Bobinin durumunun ii olduguna kanaat getirildi, ancak bir süre sonra bobin değişse de yeni alınan bobin uzun süre 90-100 bin kadar götürür dendi,Benim aracım 72binde oldugu icin 20bin kadar içinde bozulması muhtemel dendi, yani ömrünü tamamlayacagı için bu söylendi. Sonuçta bazı şeyleri göreceğiz...

Ve bütün bunların yanında daha önce de yazdıgım gibi, ilgi alaka ve montaj titizliği (başından sonuna kadar ordaydım-1 gün) beni çok memnun etti. Sadece bana değil tüm müşterilere aynı davranıldı bunu da belirtmek isterim. Hani bi yandan iş yapıp bi yandan size dert anlatmaları da bir sabır işidir

Evet ben memnunum ,artık bir sorun da olsa bu güleryüzlü insanlara diğer kötü örneklere bakarak hakkını teslim etmek gerekir.

Teşekkürler MOCAN...

Aslında bir de MOCANClub Açmak lazım

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aydın Erden
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AE003

Halit bey tavsiyelerinizi dikkate, sorularınızı da not aldım.

İşlem bittikten sonra hem sizin sorularınızın cevaplarını hem de montaj resimlerini dönüşüm yaptırma konusunda karar verememiş yahut karar verip de nerede yaptıracağı konusunda muallakta olanlar için buradan paylaşacağım.

Simit depo taktırmayı düşünüyorum ama aslında tam da kararımı vermiş değilim. Stepne problem olacak biliyorum. Normal küçük depo montajı yapılmış bir aracın resmini görmüştüm daha önce, bagajın neredeyse 3 te 1 i kullanılamayacak durumdaydı. Simit taktırırsam en azından stepneyi yanıma almadığımda bagajın tamamını kullanabilirim diye düşündüm.

Siz göstergeyi nereye taktırmayı önerirsiniz?
    Ayrıca dolum yerini nereye gizlerler acaba?

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Halit bey tavsiyelerinizi dikkate, sorularınızı da not aldım.

İşlem bittikten sonra hem sizin sorularınızın cevaplarını hem de montaj resimlerini dönüşüm yaptırma konusunda karar verememiş yahut karar verip de nerede yaptıracağı konusunda muallakta olanlar için buradan paylaşacağım.

Simit depo taktırmayı düşünüyorum ama aslında tam da kararımı vermiş değilim. Stepne problem olacak biliyorum. Normal küçük depo montajı yapılmış bir aracın resmini görmüştüm daha önce, bagajın neredeyse 3 te 1 i kullanılamayacak durumdaydı. Simit taktırırsam en azından stepneyi yanıma almadığımda bagajın tamamını kullanabilirim diye düşündüm.

Siz göstergeyi nereye taktırmayı önerirsiniz?
    Ayrıca dolum yerini nereye gizlerler acaba?
    Gösterge için sol tarafta sadece sizin görebileceğiniz bir yer olabilir. orta konsol da illaki biyerleri delecekler, soldaki yerler en azından göze batmaz, ama solda tam şu nokta diyemem açıkcası, siz karar verin. dolum yerini egsoz solda ya, sag tarafta görünmez ağız yapsınlar. Yani arka tamponu falan deldirmeyin derim. Simit taktırın tabi...Şahsen ben kızım ve eşim 3 kişiyiz, stepneyi ş.içinde yanıma almıyodum. Kızın koltugunun araya içeri alıyordum uzun yolda..Başka çare yok...ya da küçük boy stepne yaptırıp bagaka atacaksınız...

Ayrıca Teknik yardım altında "LPG Montajı Düşünenlere Tavsiye " diye bir başlık açtım. Oraya honda montaj resimlerimi de ekledim. Ona da bakabilirsiniz. Yine aynı yerde brc montajı...

Hadi şimdiden hayırlı olsun...

Aydın Erden
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AE003

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

CNG'ye uyum konusunda 2A mühendisliğin forumundaki şu konuyu okuyabilirsiniz.
    https://www.2a-lpg.com/forum/brc-seq...-mu-t2950.html
    - ...Yaklaşık bütün sistemler CNG'ye uyum konusunda ayni mesafede yani tank,şamandıra,bakır borular ve regülatörün değişmesi gerek... -
    denmiş...

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İZMAİL A
    ÇÜNKÜ FENERBAHÇELİYİZ iso1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    2008
    Edilen teşekkür: 15

carefour da lastık tamır kıtı var sibobtan lastığin içine sıkıyorsun köpük gibi kaplıyor tanesı 13 tl al ıkı tane at yedek lastıği ben brc derım 310 km oldu şehir içi lpg bıttı bitecek gösterge çok şık sol tarafta sigorta kutusunu orada. Geç taktırdığıma pişmanım şimddiye cokta amortı ederdı kendını bence hiç düşünmeyin

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Alıntı iso1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    carefour da lastık tamır kıtı var sibobtan lastığin içine sıkıyorsun köpük gibi kaplıyor tanesı 13 tl al ıkı tane at yedek lastıği ben brc derım 310 km oldu şehir içi lpg bıttı bitecek gösterge çok şık sol tarafta sigorta kutusunu orada. Geç taktırdığıma pişmanım şimddiye cokta amortı ederdı kendını bence hiç düşünmeyin
    Depon kaçlık ve simit mi tank mı?
    Geç taktırma konusunda haklısın ama garanti mevzusu işte, kimse de sağlıklı bilgi veremiyor. Benim araba dualogic, robot bozulsa kapsama girecek mi, hele bi de lpg olursa bahane hazır olur onlar için..

Lpg yi kaça taktırdın ve tüketimin nasıl? yol bilgisayarına adapte ettiler mi? Fransız arabalarında araba benzin harcarmışcasına benzin ibresi iniyordu, fiatlarda da var mı böle bişey?

İzlenimlerini alabilir miyiz?

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Lpg ile ilgili konuları araştırmadan lütfen konu açmayalım

Lpg yapışkan konu budur , ihtiyacı olan arkdaşlarımıza daha iyi yardımcı olmak için konuları lütfen bir düzende tutalım ..

ALİ ASLAN
    sancak26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 207

arkadaşlar sizde nasıl bilmiyorum ama ben lpg taktırdıktan sonra sık sık motor arıza lambası yanıyor. ve gene yandı.gp de neler oluyor acaba.
    ne servis ne lpg taktırdığım yer kesin bişey söylemiyorlar. ben bu arıza lambasıyla yaşamak zorundamıyım acaba. çok canımı sıkıyor bu olay benim.
    bi ara gidip lpg taktırdığım yere güzel bi fırça atmayı hatta lpg yi söktürmeyi bile düşünüyorum. sonuçta daha ağır bir faturayla karşılaşmak istemiyorum.

ÖMER EREN
    Ceday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı sancak26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar sizde nasıl bilmiyorum ama ben lpg taktırdıktan sonra sık sık motor arıza lambası yanıyor. ve gene yandı.gp de neler oluyor acaba.
    ne servis ne lpg taktırdığım yer kesin bişey söylemiyorlar. ben bu arıza lambasıyla yaşamak zorundamıyım acaba. çok canımı sıkıyor bu olay benim.
    bi ara gidip lpg taktırdığım yere güzel bi fırça atmayı hatta lpg yi söktürmeyi bile düşünüyorum. sonuçta daha ağır bir faturayla karşılaşmak istemiyorum.
    fakir karışımdan maalesef arıza lambası yanıyor Ali.

Taktırdığın yer çözümünü bulmak zorunda hiç baktın ilgisiz davranıyorlar kayseride onların ana bayisi var landirenzo onları ara giderilmeyecek bir sorun değil hallederler.

Servise gider söndür dersin onlarda iptal ederler arabada başka bir sorun olur arıza lambası yanmadığından anlayamazsın başına değişik işler alırsın.

Bende baya tırstım arıza lambası yanarmı acaba diye şimdilik birsey yok şükür.

Sıkma canını hallolur.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ALİ ASLAN
    sancak26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 207

Alıntı Ceday Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fakir karışımdan maalesef arıza lambası yanıyor Ali.

Taktırdığın yer çözümünü bulmak zorunda hiç baktın ilgisiz davranıyorlar kayseride onların ana bayisi var landirenzo onları ara giderilmeyecek bir sorun değil hallederler.

Servise gider söndür dersin onlarda iptal ederler arabada başka bir sorun olur arıza lambası yanmadığından anlayamazsın başına değişik işler alırsın.

Bende baya tırstım arıza lambası yanarmı acaba diye şimdilik birsey yok şükür.

Sıkma canını hallolur.
    valla ömer senin yazıklarını okuduktan sonra alpatayı aradım. araç fıat olduğu için zengin yada fakir karışımmı olduğunu bulamayacaklarını, benim fıat servisine götürüp öğrendikten sonra alpataya getirmemi söylediler. nekadar doğru bilemiyorum artık.

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Bu zengın fakır karısımı nedemek arkadaslar.
    Halıt abı senın onerılerınden sonra lpg taktırır ısem mocana gıderım dıye dusunuyorum okuduklarımında su sonucu cıkarttım yanılyormuyum Halıt abı mocanda Muslum abı gıbı ısını dort dortluk ve daha sonradan sorun cıkartmayacak sekılde yapıyor
    Konu ZAK1980 tarafından (23/07/2010 Saat 12:13 ) değiştirilmiştir.
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Normal Karışım: 1 kg benzin ile 15 kg havanın meydana getirdiği karışıma normal karışım denir.
    Zengin Karışım: 1 kg benzin ile 15 kg dan daha az havanın meydana getirdiği karışıma zengin karışım denir.
    Fakir Karışım: 1 kg benzin ile 15 kg dan daha çok havanın meydana getirdiği karışıma fakir karışım denir

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

21. Bu mesajı için 5 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

necip dursun
    necipd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 0

motor arıza lambası durup dururkende yanabilir...bende 36 km de yandi 2 servis yapamadı servisin birinde motora giren soketler oksitlenme yapmış çözdüler.
    Ben lpg taktırdım marşa basarken uzunca basıyorum öyle alıyor benzideyken böyle bir sorun yoktu bu sorunu yaşayan varmı?romano enjektör

23. 01/08/2010, 02:33

MEHMET ALPAGUTER
    alpaguter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 7

Arkadaşlar tamam siz taktırdınız fakat bende taktırmayı düşünüyorum 100ü gemezsek araçlarınız lpgde ne kadar yakıyor mantıklı ise taktırıcam benimki 210 kuruş yakıyor kmde

deniz yucel
    denizxyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

arkadasımm hiççç canını sıkma sen o lamba yansın dursun bişey olmuyoooo. bnm skodam vardı 3 sene yandı bişey olmadı.. gidip tüpünn filtresini değiştir 5 10 binde genellikle sorun hallolur.. ben kesinlikle milangazın katkılı lpgsini tavsiye ediyorum. daha uzun km yapıyor ve performansıı daha müthiş artıyorrr... ben 3 gunde 1 depo bitirirdimm tum gazcılardan deneyimim varr.. ayrıca o milangazdan aldığım zamann uyarı yani motor ışığı sönüyordu yemin ederim. ankara 1011 kavsağında ki milangaz..

MEHMET ALPAGUTER
    alpaguter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 7

deniz yücel ne kadar yakıyor aracın memnunmusun peki