Sayfa 37/78 İlkİlk ... 1733343536373839404157 ... SonSon
1543 sonuçtan 721 ile 740 arası

Konu: Fire Motor için LPG Sistemleri Genel Başlığı

Serhat G
    eskibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 62

Fakat dağa çıktım demişsin ya Mustafa abi örneğin düz yolda giderken yol bilgisayarı 6 gösteriyorsa yokuş çıkarken çift haneli sayılara ulaşıyor rahatlıkla hatta 15 leri dahi geçebiliyor. İnişte de 2 gösteriyor sabit. yani çıkarken 10 yaksa inerken 2 ortalaması yine 6 olur. İnerken 0 da yaksa düz yoldan fazlaya geliyor ortalama

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Muharrem AYTÜRK
    fraust - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

.

Alıntı pdr42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...... anlıyamadıgım bu arac klima ile daha fazla yakması gerekirken klimasız ve yuuksuzde aynı cıktı ona sasırdım

Yanlışım varsa ustalar düzeltir.

Klimalı araçta az yakmanın püf noktasını bir örnekle açıklayayım;

Diyelimki klima kapalı ve siz 100 km sabit hızla gidiyorsunuz. O sırada klimayı açtınızda ( gaz pedalına basmadığınızı varsayıyorum) hızınız örneğin 80 km ye düştü. Şimdi siz eğer gaz pedalına basarsanız o sırada 80 km üzerine çıktığınız her km de klima araca daha fazla yük bindireceğinden daha fazla yakıt yakmış olacaksınız.

Kısaca; klimayı açtığınızda oluşan devirde devam etmek ve gaz pedalına pek dıkınmamak klimanın oluşturacağı yakıt yakışını minimum seviyede tutar...

Sizin durumunuz da böyle olmuş olmasın?

.

gökhan y.
    adana team medjai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    01gy284
    Edilen teşekkür: 1

konuyu baştan son okudum bir adanalı arkadaşda cıkıp yorum yazmamıs lpg kullanan yok galiba adanada tavsiye edecegi usta deneyimlerini ögrenirdik

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

simdi dedginiz mantıklı onuda dusundum duz yolda 6 yaksa ortalamasıda gidis geliş aynı olur yokusta 15 yaksa 7.5 olur dagda daha fazla yakıoyr tabi bu aynı hız degerlerini olcmek lazım o ayrı. klima olayında da haklısınız ama benm aynı ayarda gitmem söz konusu degil. 100 ile gittiysem klima acık 80 le gitmedim aynı hızları klimaa acık kapalı korudum. ama tabi bilemiyorum bu gaz olayında hesaplamalarda farklılık lar olabiliyor. simdi 45 liralık aldım onu olcuyorum bakalım 250 km gitti. tabi biliyosunuz kullanıma gore degisiyor bunuda araba tam yukte daglık bir bolgede kullandım haliyle fazla yakacaktır.

güntan topel
    platinum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

iyi günler arkadaşlar bende 1.4 fıre 8 walf gp var 1 yıl daha garantisi var ama tüp taktırmak istiyorum atiker kullanan arkadaşlar yoğunlukta galiba 2 adet sorum olacak
    1) tüpü taktırınca arabanın garantisi gidiyormu bunu izmirde hangi servisle görüşmemi önerirsiniz

2) hangi marka sorunsuz ve iyi bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
    şimdiden teşekkürler

İZMAİL A
    ÇÜNKÜ FENERBAHÇELİYİZ iso1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    2008
    Edilen teşekkür: 15

sadece motor garantisi gider atıkere gelınce bınıcıysen orjınal brc taktır ben cok inceledım parcaları bıle tek tek elımle ınceledım tabı fıyat farkı var ama sorunsuz bınersın italyada fabrıka çıkışı brc takılıyor yakıt mukemmel şimdiden daha ıkı depo oldu şöyle beş altı depoda tam ortalamayı yazacağım çekişte çok az fark ettı dıyebılırım 100 yerıne 95 gıdıyorsun gıbı ses falan hıç yok lpg lambası yanmasa anlamıyacaksın YAŞASIN PUNTO YAŞASIN LPG

KORAY ÖZTÜRK
    tanreall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35
    Edilen teşekkür: 11

iso1907 kardeşim bendede 1.4 8v fire active gp var

ama ben korktum acıkcası gaz taktırmaya nasıl senın goruslerın bızı bıraz bılgılendırırmısın

bu arada platinum arkadasım ben izmir birmota gittim ve sordum fiat ana bayide brc marka lpg sistemini garanti dışı bırakmadan takıyorlar haberin olsun
    Konu tanreall tarafından (22/06/2010 Saat 19:43 ) değiştirilmiştir.

mert ogün akkaynak
    35mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yağmur Gri
    Plaka
    35 ufs 34
    Edilen teşekkür: 205

sadece puntolara lpg kiti uygulanamıyor 2 ay önce tüm izmir yetkili servislerine sordum sormuştum bende.yeni bir uygulama mı başladı ?

KORAY ÖZTÜRK
    tanreall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35
    Edilen teşekkür: 11

Valla bilmiyorum arkadasım ama bana birmotta izmir fiat ana bayi brc takıyo denılsı ıstersen tekrar bı arastır

Egemen Bluege
    bluege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Bende 1.4 fire active 77 hp var ve BRC marka lpg kullanıyorum.Çok memnunum kesinlikle öneriririm.Genelde 160-165 kuruş yakıyor..

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

sercan ergör
    sercangptr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Titanyum Gri

evet ben de adanada ve mersindeki yetkili servislere sordum brc takıyorlar ama puntolar hariç. neden dedim. fiat izin vermiyor dediler. ne alaka anlayamadım ama öyle. sonuçta piyasada her markayı takıyorlar. ben araştırdım sanırım mert gibi zavoli taktıracam. atiker yaygın ama bayilerindeki kalitesizlik beni düşündürüyor. yani montaj önemli ve ben montajına güvenebileceğim bir atiker servisi bulamadım. adanalı arkadaşlar görüşlerini bildirirlerse sevinirim.

bu arada mert zavolide performans kaybın oldu mu?

çağatay bayraktar
    cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 BC 2556
    Edilen teşekkür: 63

Bende 1.4 77bg kullanıyorum, istanbul trafiğinde 30 kuruşa kadar çıktı yakıt... bu sebeple lpg taktırmak istiyorum.. istanbul anadolu yakasında nereye taktırabilirim ve hangi marka tercih etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim..
    Ayrıca gaz takıldıgı zamanda aracımız benzinli iken 100km'de yaktığını gazlıykende aynı yakıyor sadece lpg benzine göre ucuz oldugu için yakıt tasarrufu yapıyoruz, doğru mudur ?

Egemen Bluege
    bluege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı cgty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 1.4 77bg kullanıyorum, istanbul trafiğinde 30 kuruşa kadar çıktı yakıt... bu sebeple lpg taktırmak istiyorum.. istanbul anadolu yakasında nereye taktırabilirim ve hangi marka tercih etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim..
    Ayrıca gaz takıldıgı zamanda aracımız benzinli iken 100km'de yaktığını gazlıykende aynı yakıyor sadece lpg benzine göre ucuz oldugu için yakıt tasarrufu yapıyoruz, doğru mudur ?
    Gazlı iken litre 100kmde tüketimi çok az miktar artar(yüzde 20 kadar),çünkü gaz benzin kadar yoğun değildir;ama yine de gazın fiyatı benzinden çok az olduğu için gaz taktırmak önemli ölçüde kar sağlar...
    Örneğin 8litre/100km benzinli yakıyosa 9.6 litre gaz yakar.

Eser Özveren
    eser1959 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34US043
    Edilen teşekkür: 8

Ben eski puntoma brc taktırdım,bostancı kantarcı fiat serviste serdar bu işte uzman benim fikrim bu

İZMAİL A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    2008

kartalda mucıb oto var metın usta gayet ılgılı sız sız olun muayene sızdırmazlık ve ruhsatı taktırdığınız yere yaptırın. Benım canım bu konulardan cok sıkıldı hatta taktırdığıma pişman hale geldım. sonra lpg nın farkını gorunce moralım duzeldı . benım kanaatım brc den yana ama bıraz pahalı fakat için rahat olur tabı maddıyatada bağlı araba benzındemı lpg demı anlamıyorsun cok cok az fark edıyor haftaya istanbuldan antalya ya tatıle gıdeceğim o zaman tam hesap cıkar. BİRDE KARTAL MALTEPEDE BIR MUAMELECI BULDUM ADAMIN BITIREMIYECEĞİ İŞ YOK isteyene telefonunu verırım

İZMAİL A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    2008

bu evrak işleri adamı öldürür her yerde aynı hastane okul trafık......

mert ogün akkaynak
    35mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yağmur Gri
    Plaka
    35 ufs 34
    Edilen teşekkür: 205

Alıntı tanreall Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bilmiyorum arkadasım ama bana birmotta izmir fiat ana bayi brc takıyo denılsı ıstersen tekrar bı arastır
    ben özel bir serviste zavolli marka lpg kiti taktırdım. Yetkili servisler malesef takmıyor ..bende garantimin bittiği gün lpg'lendim ..

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

arakdaşlar soru sormadan önce bu topici bastan sona okusanız emin olun sorularınıza cevap bulacaksınız forum sisiyor ondan sonra aynı seyleri tekrar edip duruyoruz)

gökhan y.
    adana team medjai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    01gy284

Alıntı sercangptr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet ben de adanada ve mersindeki yetkili servislere sordum brc takıyorlar ama puntolar hariç. neden dedim. fiat izin vermiyor dediler. ne alaka anlayamadım ama öyle. sonuçta piyasada her markayı takıyorlar. ben araştırdım sanırım mert gibi zavoli taktıracam. atiker yaygın ama bayilerindeki kalitesizlik beni düşündürüyor. yani montaj önemli ve ben montajına güvenebileceğim bir atiker servisi bulamadım. adanalı arkadaşlar görüşlerini bildirirlerse sevinirim.

bu arada mert zavolide performans kaybın oldu mu?
    sercan bende zavoli ile brc arasında kaldım bugun 2 firmanında servislerine gidicem ayrıca zavoliden ne kadar fiyat aldın sorabilirmiyim

Ahmet Ateş
    ahmetates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

arkadaşlar selam, yaklaşık 1 hafta önce 1.4 fire 77bg aracıma BRC taktırdım 1500 km yol yaptım performans yeterince iyi, şehir içinde çok hızlı gidemeyeceğimiz için ortalama 80-90 KM hız yeterli,şehirlerarasında klima açıkken maksimum 150 KM hıza ulaşabilirsiniz o da gayet yeterli..bence atikere girmeyin derim, gaz ı da kesinlikle shellden alın kime sorsam aynı şeyi sölüyor...Ankaradayım bu işi yapan en iyi servis Beyaz Filo derim, araca birde bakım yaptırdım çıktığında inanamadım, ısrarla tavsiye ederim.