Hayırlı olsun hocam inşallah memnun kalırsın malum benzin artık lüx oldu,bende düşünüyorum evo ya bakalım daha araştırmadım ama atikerde karar kılıcam bende herhalde.
arkadaşlar bende atikerin ecu yu italyan aeb firmasına yaptırdığı went gazı taktırtım dün daha çok deneme fırsatım olmadı ama gerçekten iyi bir alete benziyor.
Hayırlı olsun hocam inşallah memnun kalırsın malum benzin artık lüx oldu,bende düşünüyorum evo ya bakalım daha araştırmadım ama atikerde karar kılıcam bende herhalde.
bence atikerin italyan üretimi olan went gazı seç 1200 tl memnun kalırsın
hayırlı olsun bende taktırmaya karar verdim ama nedir ne değildir hiç bilgim yok arkadaşlar tecrübenizi aktarırsanız sevirim 4 lira vercek gücüm yok doğrusu
arkadaşlar bence lpg seçiminde her zaman söylerim servis seçeneği bol olan markaları taktırın yarın gaz filtresi değiştirmek veya ayar yaptırmak için sıkıntı yaşamayın
zavoli atiker brc lovato aldesa taktırın adı sanı duyulmayan markaları taktırıp da üzülmeyin
ben milano taktırdım taktırtığıma hatta taktırdıpma pişman oldum aldığım dunden beri sorunları bitmedi arabanın...
Arkadaşlar bende teleflex marka lpg kiti taktırmaya karar verdim. Forumdaki yazılarıda değerlendirince, özelliklede bora arkadaşımızın araştırmaları bana bu ürünü tercih etmemi sağladı diyebilirim. Ankara Türkiye distribütörlüğü ile yaptığım konuşma sonrası İzmir'e 2-3 ay içinde tesislerini kuracaklarını ve kendi mühendis ile ustalarının geleceklerini söylediler. İzmirli arkadaşlarlada bu bilgiyi paylaşmak istedim. Yoksa Ankaraya gitmeyi düşünüyordum. Bana söylenen yıl sonu fiyatı 2000tl'dir, bu arada.
Konu lewoow tarafından (03/01/2011 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar fire motora sahip olan gp ,punto evo sahibi değerli forum üyeleri,kafanızda lpg yi büyütmeyin,sıkıntı yaşarmıyım diye düşünmeyin.Kendi bulunduğunuz ilde müşterilerini memnun eden sağlam bir usta bulun sonra taktırın atikeri motorsiklete biner gibi binin derim aracınıza,benzin olmuş 4TL aman efendim lpg taktırıpda sorun yaşıyacağıma benzinli binerim devri geride kaldı,artı fire motorlar o kadar uyumlu ki lpg ye anlatamam.Ne bir sorun olur ne bir dert 20 TL lik gazla şu kış gününde 150km yaparsınız,arkanıza bakmazsınız.
Ben de bu hafta lpg taktıracağım .
Yer : Ankara
Firma : Mocan Otogaz
Kit : BRC My10
Bu 3. montajım (Daha önce de 2 aracıma burada taktırmıştım ve cok memnundum)
Son zamlardan sonra LPG konusunu düşünmeye başladım. Ancak aracım 2011 1,2 65 Hp. şu an 7.000 Km'de... LPG taktığımda aracı Garantiden çıkartmış olacağız. Bu durumda LPG taktırsam sıkıntı yaşarmıyım? Hangi Kit'i tercih etmeliyim? Daha önceki aracımda 7 yıl TARTARİNİ marka kit kullanmıştım, hiç sorun yaşamadım. Ancak Araştırdığım kadarıyla Puntolar BRC, ATİKER, LANDRENZO takmışlar yada bu markalar tercih ediliyor. 1,2 motor'a LPG takan, kullanan yada fikri olan varsa paylaşmasını rica edeceğim. Bir de LPG takıldıktan sonra ruhsat değişecekmiş ne kadar para harcanıyor? Aracın muayenesi 2013'e kadar, LPG dönüşümü yaptığım taktirde muayene konusu nasıl olacak? En yakın zamanda LPG dönüşümü yapmayı düşünüyorum...
Teşekkürler.
Suat...
ben 1.4 fire kullanıcısı olarak tercihimi atikerden yana yaptım. çok kararsızdım fakat araştırmalarım sonucunda bizim fire motorlara brc de atiker de uyum sağlıyormuş bu kanıya vardım ve iyiki de taktırmışım çok memnunum önemli olan takan usta. 1.2 lerde lpg ye daha rastlamadım. Eğer lpg taktırırsanız ruhsata işletmek için gerekli olanlar
- Sızdırmazlık raporu 25 TL
- muayne 120 150 arası birşeydi hatırlamıyorun
- ek 1 mi 2 mi ne belgesi olması lazım 3 adet her birini 5 TL ye almıştım ben.
- birde ruhsatınız yeni olan çiplilerden değilse 2 yaprak değişir 110 lira yok çiplilerden se 1 yaprak değişir 55 lira.
bana tam 300 liraya gelmişti ruhsata işletme.
bunu tuttumpişmanım ama daha önce taktırmadığıma![]()
Eklenti 11758
Eklenti 11759
arkadaşlar ben yeni lpg taktırdım ve takdırdıktan sonra böyle ikaz lambası yada buna benzer bi sorunla karşılaşan oldumu acaba??
taktırır taktırmaz olmadı aradan zaman geçince oldu ve bende birmota gittim emisyon ikazı vermiş dediler ama sadece ikaz lambasını yakmış herhangi bi arıza yokmuş.. acaba benden başka birinin de başına geldimi geldiyse ne yaptı onu merak ediyorum
LPG dönüşümü yapan yere sormalısınız... Bence ikaz lambası sürekli yanmamalı. araçta daha sonra motor kaynaklı bir sıkıntı çıkar ve lamba sürekli yandığından farketmeyebilirsiniz...
birmottaki yetkilide bidaha geldiğinizde ücretsiz yapamam dedi iki defa gittim ışığı söndürmek için.. peki ne yapıcam dedim ya risk alıcaksınız devamlı yanacak yada merkez servise gitmelisiniz dedi orayı aradım onlarda sadece brc marka lpg leri bakıyolarmış ne yapıcam bilmiyorum ama bidaha yandığında ilk önce lpg yi taktırdıgım yere gidicem
istanbul anadolu yakasında lpg dönüşümü yapan servis bilgisi verebilir misiniz arkadaşlar ve atiker mi brc mi sizce bu hafta içinde düşünüyoruz
kullandığınız yakıtın kalitesinden kaynaklanıyor muhtemelen. emisyon ikazının başka sebebi olacağını zannetmiyorum. ben lpg taktırdığımda ustam demişti hoca kullandığın lpg ye dikkat et sağdan soldan alma kendini kanıtlamış yerlerden al diye.
Aygaz eurolpg+ kullanıyorum yağ gibi araç kayıyor valla![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri