Bu arada araçla 130-140 hızlarında seyrederken anlık tüketim 13-14lt arasında kalıyor hep. Yüksek hızlarda sanırım LPG istediğim tasarrufu vermeyecek. Bu hızlarda çok seyretmiyorum ancak yine de daha makul değerler bekliyordum açıkçası.
Ama Bunun dışında:
Geçenlerde depoyu fulledikten sonra, E-5 bandında 80km yol gittim, yol dönüşü ortalama tüketim 7.6lt olmuştu. Ortalama Hız ise 50kph. 130'u geçmeden 90-130 arası kesintisiz bir sürüş. (Sadece Pendikde 5-10dk trafikte takıldım o kadar.)
fiat punto evo 1.4 fire active aracıma landirenzo tüp taktırdım fulledim. şuanda yaklaşık 100km 120km yol yaptım (30-40km otoban) . 1 çizgiye indi tüp göstergesi. normalmi sizce ?
simit tüp. 37 litre olması lazım. landirenzo marka
Ayrıca aracı yürütmeye başladıgımda motordan tat tat tat sesler geliyor , 2 tane demır dönerek bırbırıne çarpıyor gibi. servis normal dedi sizde böyle bır sıkıntı yaşadınızmı.
Konu thelaunch tarafından (23/07/2013 Saat 03:53 ) değiştirilmiştir.
Simit tanklarda gösterge sorunu hepsinde var.
43lt tank var 36lt gaz alıyor.
100km'de 1diş'e düşüyor
200km'de kırmızı yanıyor
370km'de bitiyor benimki
Eğer sesler ince tiz çıt çıt şeklinde deseydiniz, Landirensonun enjektörleri diyecektik ama tat tat tok bir ses ne olduğunu bilemicem..
Biter bitmez otomatik olarak geçiş yapıyor.
İkaz sesi veriyor, düğmeye basana kadar da ikaz sesi susmuyor bendeAma zaten çoktan Benzine geçmiş oluyor merak etmeyin.
Tüpün 37lt ise, 30lt gaz alır, orantılarsak eğer,
Kırmızıya kadar 170km, kırmızıdan sonra 130km falan gidebilir. Deneyerek görmüş olacaksın. İlk depo kaç km'de bitecek diye çok merak ettiğim için yeteri kadar benzini depoda hazır tutmuştum ben![]()
Yazılanları okudum da. Sanırım 1.4 Fire motor kullanan arkadaşlar arasında en düşük hız yapan benim. Normalde benim şehir içi hızım 50-60 km arası uzun yolda da maksimum 110 yapıyorum. Tüpün km değerlerini hesaplayınca;
- bir depo yaklaşık 100 tl ye doluyor ve 370 km yapılıyor yazılardan alnayacağım kadarı ile.
- ben benzinde depoyu 220 tl ye fullüyorum ve yaklaşık 650-700 km gidiyorum.
bu hesapla 2 defa depoyu fullediğim zaman 200 tl ye 740 km yapıyor. yani sadece 40-50 km mi fark ettiriyor bu lpg? eğer öyle ile maliyeti gerçekten mantıksız geliyor![]()
Çok yuvarlak rakamlarla hesap yaptığınız için böyle olmuş durum
Güncel olarak Boş Depo
Benzinle: 240TL gibi doluyor
43lük LPG deposu ise: 92TL'den doluyor.
740km yol gittiğinize göre çok sakin kullanıyorsunuz. Ben onca basmama rağmen 370km gidiyorum, sakin kullanıp LPG'de bu depoyla çok rahat 450km gidenler var.
92TL TL LPG 450km
164TL LPG 800km %30 Kar var (aynı kmde yol yaptığınızda)
240TL 800km (bilerek fazla yazdım kmyi)
240TL LPG 1170km) Menzil ise %45 artıyor (aynı fiyattan yakıt harcadığınızda)
Benim kendi hesabımdan karım ise%35 . 1.5 yıldır yakıt verisi tutuyorum, forumda bulabilirsiniz.
Öncelikle teşekkür ederim. Yukarıdaki veriyi örnek olarak yazmıştım. Ben aracımın deposu full şehir içi benzinle 650-700 arası gidiyorum. Aslında ne güzel olurdu sadece benzin olsaydı. Çünkü bu km bana çok fazla yetiyor. Ama fiyatı arttığı için benzinin bende lpg dönmeyi düşünüyorum.
Yani eğer %35 ekonomi yapacaksa bence harika bir rakam.
Ekleme: Birkaç soru da sormak isterim.
1- LPG nin Start&Stop'a etkisi nedir?
2- Yokuş kalkış desteği ile bir sorunum olur mu?
Konu Anakhaa tarafından (26/07/2013 Saat 14:08 ) değiştirilmiştir.
Merhabalar grande punto 1.4 fire active model aracıma simit lpg taktırmak istiyorum sizce hangi marka tercih etmeliyim ve neden bilgi verebilirseniz sevinirim
yaklaşık 42 bin km dir zavoli marka lpg kullanıyorum şu an için hiç bir sorun çıkarmadı ve bence gayette iyi.bir keresin de tekleme yapıyodu götürdüm servisine enjektörler tıkanmış kullandığım lpgden dolayı o zaman opet ten alıyodum değiştirdim totalden alıyorum artık ve bir daha tekrarlamadı ben zavoliyi tavsiye ederim.bu yazdıklarım tamamiyle kendi görüşümdür tabi![]()
lpg kiti Atiker Safefast OBD II depoyu 88 liraya doldurdum. arabayı biraz şehir içi kullandıktan sonra (121 km) tekrar doldurdum. 28 liralık gaz aldı. 28/121=0.23.
Sizce nasıl arkadaşlar?
Depoyu hala doldurmadım kullanmaya devam ediyorum.
2012 Punto Easy 1.4 Fire and LPG
ben 80 tl lik benzinle yaklaşık ortalama 300 km yaptım senin ki gazla biraz fazla değil mi. 26 kuruş.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri