Furkan Bey ne yaptınız LPG işini taktırdınız mı?
Landi markası Landirenrenzo'nun fasonu olsa gerek.......![]()
Furkan Bey ne yaptınız LPG işini taktırdınız mı?
2012 Punto Easy 1.4 Fire and LPG
Arkadaşlar merhaba.
Ben de evo dualogic kullanıyorum. İki gün önce serviste Landi renzo kit taktırdım. Garantimin devam etmesi nedeniyle servisi tercih ettim.
Henüz uzun sayılacak bir yol yapmadım. Bir önceki aracım da lpg'liydi biraz tecrübem var lpg hakkında. Önceki aracımda sabahları çalıştırdığımda yaklaşık 700-800 m de Lpg ye geçerdi.Stop edip yeniden çalıştırdığımda saniye bile geçmeden lpg ye geçerdi. Gün içinde de benzer şekilde çabuk geçerdi lpg'ye.
Ancak bu kitte sabahları ortalama aynı sürede lpg ye geçerken, stop edip yeniden çalıştırdığımda rölantide yaklaşık 1 dakikadan fazla zamanda geçiyor. Servis normal diyor.Ancak böyle olursa kısa mesafelerde bir hayli fazla benzin parası ödemek zorunda kalacağım. Serviste landirenzo taktıran veya tecrübeli arkadaşlar kendi araçlarında bu süre ne kadar yardımcı olursanız sevinirim.
Servisteki orjinal landirenzo kit kaç para arkadaşlar bilgisi olan var mı?
Eskişehir Birmotta takılmaya başlanmış belki düşünebiliriz fikrimiz olsun.
Aracınız kısa sürede LPG'ye geçse de fazla yakacak.
Olay LPG'ye ne kadar erken geçtiği değil, motorun tam manasıyla ne zaman ısındığıyla ilgili. Soğuk motor Benzini' de LPG'yi de fazlaca yakıyor.
Yani kısa mesafe ve LPG asla beklentileri karşılamaz.
Ben sırf arada gideceğim uzun mesafeleri düşünerek LPG taktıracağım.
Bu hafta sonu Gebze'deydim.
Gebze yanyolda bir kaç afişe rastladım.
-Bİr Tanesi Atiker Bayi:
Sıralı 700TL
Düz 350TL
Diğeri: Lovato:
Sıralı 750TL
koca koca afişler asmışlar.
Ucuzluğun sebebi ne olabilir?
Evet çok haklısınız, ama gün içinde kısa aralıklarla aracı kullanmak gerektiğinde benzin biraz can sıkabiliyor. Ama dediğiniz gibi uzun mesafede son derece tasarruflu olacak gibi görünüyor. Henüz 188 km deyim daha bir depo bile bitiremedim. Bakalım bir depo ile ne kadar yol yapmış olacağım.
Soğuk motorun lpgye geçme süresiyle sıcak motorun lpgye geçme süreleri farklıdır....... Soğuk motorun lpg termostatını ısıtıp devreye girmesi uzun sürer yeni stop edilmiş motor lpgye geçer geçmez lpg kiti sıcak olduğu için hemen devreye girer...... Anormallik yok yani içiniz rahat olsunn.......
Şu gelen zamdan sonra bende aracıma lpg taktırmayı çok ciddi şekilde düşünüyorum. Saolsun bize kazığı soktukça sokuyorlar. Aracım 1.4 Fire Dua.
Birkaç sorum olacak bilen arkadaşlara?
1- Hangi LPG markasını tavsiye edersiniz?
2- Otomatik viteste herhangi bir sorun çıkarır mı?
3- Bagaj hacmi küçük olduğu için simit düşünüyorum acaba kaç litre alır?
4- Fiat servislerinde taktırdığımız zaman garanti kapsamına giriyor mu?
5- Ortalama ne kadar bir değişim olur? Benim araç şu an 6.6 gibi bir değer yakıyor.
Kendi aracıma göre, ki aynı araç, cevap vereyim.
1 - Landirenzo tavsiye ederim; Ki servis de size bunu tavsiye edecektir muhtemelen.
2 - Otomatik viteste herhangi bir sıkıntı çıkarmaz.
3- 40lt'lik bir simit tüp takılır.
4 - Bazı bayiler garanti kapsamı dışına alıyor diye duydum ancak benim taktırdığım Adıyaman Bayiîsinde böyle bir mevzû konuşulmadı bile. Aracımın garantisi devam ediyor.
5 - Çok fazla hesap yapmadığım için kilometre bazında değerlendirme yapamayacağım ancak hesaplı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
about.me/irf
1- Ne taksan 10 numara oluyor, yeter ki adam gibi referanslı ustaya taktır.
2- Benim aracım da Otomatik (AKL/Atiker Takılı)
3- 43lt simit tank takıyorlar genelde, silidire tercih ederim. 35-36lt gaz alıyor.
4- Bayiler Landirenzo takıp motor garantisinin devam ettiğini söylüyorlar
5- LPG öncesi 8lt kadar benzin yakıyordum, şimdi doya doya basarak 9-10lt LPG yakıyorum
Yakıt Değerlerim https://forum.grandepuntotr.com/846093-post2469.html
Cevaplar on numara, teşekkür etmek gerek arkadaşlara![]()
herkese teşekkürü bir borç bilirim ve veririm. Peki şunu da sormak isterim. Ben bir depo benzinle yaklaşık 650-700 km arası yapıyorum şu an. Acaba LPG takıldığında da KM verileri aynı mı olur? Yoksa daha mı az km yapar?
Arkadaşlar 3 yaşında 32.000 km'de Punto Evo Duo. kullanıyorum.
Şehiriçi aylık 600 km civarında kullanımım var. Ev iş arası 7+8=15 km. Benim lpg taktırmamın bir artısı olacak mıdır? Lpg kullanan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Büyük ihtimalle Atiker taktıracağım ve 3 sene daha binmeyi düşünüyorum çünkü aracımın garantisini de 2 sene uzatmıştım. Landirenzo 1900, Atiker ise 1150 TL.
Aradaki farkın önemli sebebi Landirenzo'nun 2 yıl motor garantisi veriyor olması kanımca. Servis ise 2300 TL fiyat verdi(Bursa Banoto).
Cuma günü Antalya Uludağ Otogaz 'da 1150 TL'ye (Finansbank ,2 ay erteleme,12 taksit)Atiker OBD2 marka lpg taktırdım. Yarım günde aracı teslim ettiler. Simit tank taktırdım ve bagaj da bana kaldı. Punto Evo 1.4 Fire Duologic kullanan arkadaşlar; aracınızı şehir içinde Eco Modda kullanıyor musunuz? Eco modda klima açıkken aracınızın performansı nasıl?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri