Aracınıza LPG taktırmayın zaten özellikle 1.4 fire aktivler öyle pek güçlü motor değil. Birde LPG ile iyice zayıflatmayın. Sonuçta size sağlayacağı tasarruf %30 , bu rakam çektiğiniz sıkıntılara değer mi?
Aracınıza LPG taktırmayın zaten özellikle 1.4 fire aktivler öyle pek güçlü motor değil. Birde LPG ile iyice zayıflatmayın. Sonuçta size sağlayacağı tasarruf %30 , bu rakam çektiğiniz sıkıntılara değer mi?
280 km lik yolu 28,5 tl daha ekonomik olarak yapıyorsam bence değer, bugün depoyu fulledim 285 km de 55tl gaz aldım 2,55ten kmde 20kr yakmışım hız ortalamam 45km/h ortalama yakıt 6ltçoğu uzun yol 50 60 km ş.içi kullanım var gerisi ş.dışı ortalama 20kr. siz aynı kullanımda ne kadar benzin yakıyorsunuz acaba? kendi hesabıma göre senede en az 1000tl yakıttan kar ediyorum 10bin km üzerinden. aracı alalı tam 2 sene bitti 30bin km yol yapmışım bana lpg kitini de amorti etti cebime de para kaldı. arkadaşla yaklaşık aynı yola gittik farklı zamanlarda 2 ayrı punto ile onun araçla 100tlye gidip gelemediği yolu benim aracımla 66tlye gidip geldik arada 34tlden fazla fark var neden lpg kullanıp kar etmeyeyim?
ayrıca sadece fire activeler değil tüm fireler 77hp. lpg deki amaç tasarruf ise bana göre aracın gücünün önemi yok, arabanın çekeri iyi olsun istesem gidip fire almam t-jet alırım. saatte 90 km yi geçemedikten sonra ferrari porsche merso bmw benim için önemi yok neden 90 ı geçemiyorsun derseniz araçla alakası yok bastım mı 170 180 görüyor ama radar uygulamaları sağ olsun hız yaptırtmıyorneticede tasarruf her zaman tasarruftur saygılar
![]()
Arkadaşlar merhabalar , bende evo fire dinamic 77 hp otomatik araba aldım, diyarbakırda çalışıyorum, tüp taktırmak istiyorum, hangi marka taktırmalıyım , diyarbakırda veya çevre illerde bu işi yapabilecek sorunsuz birileri varmı, önceki arabamda çok sorun yaşadım, yardımcı olarsanız çok sevinirim.
arkadaşlar elazığ da lpg takan bir yere gittim bugün araştırdım biraz, landirenzo evo kit , motor garantili 1850 tl fiyat verdi , birde muayene filan biz yaptırıyoruz dedi siz hiç karışmıyosunuz dedi, kafam karıştı şimdi lpg yi ruhsat a onlar mı işletiyo , bilen varsa yorum yapabilirmi arkadaşlar.
Benim bildiğim yanlış bilgi veriyorsam arkadaşlar düzeltsinler.Bizim araçlarımızla uyum sağlayan kitler lovato ve landi renzo.Landi renzo lovato'dan biraz daha pahalı yetkili servisler landi renzo'yu takıyorlar.Lovato OBD II kitler arıza ışığı yaktırmıyor.Fiyat olarak 1500 TL civarında Landi renzo 1750 TL civarında hangi markayı taktırmak istiyorsanız markanın sitesinden sizin bulunduğunuz ilin yada yakın civar ilin yetkilendirilmiş montaj firmasına Lpg kitinizi taktırın.Tabiiki + 350 TL civarındaki masraflarıda bu fiyata ilave ediniz.
Bizim aracımıza (1.4 Fire 8V) neredeyse tüm markalar ve tüm modelleri uyumlu ve sorunsuz.
Atiker OBD'sizler dahi sorunsuz çalışıyor. Yeter ki üründe problemler olmasın, ya da ustada. En optimumu Atiker OBDII, biraz daha parası olana Lovata OBDII. Uyum noktasında problemi olmadığı için bunların üstüne harcanan para biraz fazladan harcanıyor gibime geliyor.
Fiat Punto EVO 1.4 Fire Dynamic Aracıma sizce en uygun tüp markası ?
Ve 1.4 motorlarda performans , hız pek fazla alınmıyor.
Önerileriniz nelerdir.
2.000 - 2.5000 devir arasında vites istiyor araba.
Destekelreınızı beklıyorum
Hocam arabanız sanırım otomatik , ne kadar fiyata taktırdınız ve arıza lambası dahil hiç sorun yaşadınız mı , eger problemsiz diyorsanız para durumunu ayarlar ayarlamaz adıyaman yakın zaten iletişime geçebiliriz . çünkü ben önceki arabamda çok sorun yaşadım, çok teşekkür ederim ayrıca yardımcı olduğunuz için.
OBD II olduğunda arada sırada LFT SFT değerleri denen değerleri sıfırlatıp, yeniden ayar yapmak gerekiyormuş.
OBD olmayan düz LPG'lerde bu tarz bir sorun var mı biliyormusunuz?
Hem fazla para verip, hem uğraşmak istemem.
Atiker Düz:990/10
Atiker OBDII:1190/10
Lovato OBDII:1500/10
Landi OBDII:1700/10
BRC OBDII:1600/10
BRC'nin 1enjekötürü 80-90
Atikerin 4lü set 100-110TL (Kendin tak çıkar temizle değiştir vs.vs)
Bana aradaki 500-600TL farkı vermem için iyi bir sebep sunabilecek birisi var mı?
Cidden soruyorum, çünkü karar aşamasındayım.
Konu celenlee tarafından (07/06/2013 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir.
LANDI ile LANDIRENZO arasında dağlar kadar fark var mıdır?
LANDI'de kampanya başlamış, haziran sonuna kadar 1200/10.
Ne dersiniz bu duruma??
Landi - Duyurular - İtalyan’da Şok Kampanya
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri