Hatalı araba getirdiklerine dair birşey duymadım, ancak sıfır fakat boyalı arabalar gördüm (sadece fiat değil), aracımı alır almaz boya ölçümü yaptık ;)
Printable View
Vallahi nediyeyim bilmemki?Benim aracımda daha bir sorun çıkmadı kilometre 20 binde gerçi yaa ? Gerçi aracı aldığımda süspansiyon ve direksiyon ayarları tr yolları için uygun olmadığından serviste tanıdığım bir arkadaşım tamamen tr yolları için yeniden ayarladı.
Ayrıca fiat imajı türkiyede neden bu kadar küçümsenir onuda anlayamadım VW yada alman arabası sevdası yurdumun inasnına herhalde almancılardan kalma bir miras zannedersem:) Ben gayet memnunum bence sınıfının en dolu ve in iyi arabası
Evet sınıfının en dolu aracı özellikle bugün yanmayan direksiyon ışıkları için gittiğim serviste gözüme baka baka bu ışıklar kalktı derken yine 2008 kırmızı logolu yeni active donanim puntoya bakınca onda yandığını görünce işlerin tersine yürüdüğünü gördüm. :)
Yarın öbür bün emotiondan arkadaki iki camı otomatiği kırpıp dinamiktede standart yaparlarsa şaşırmam doğrusu. Alman, japon sevdası buradan ne alıyorsan karşına o çıkıyor değişiklik varsada katologlarına yansıtıyorlar, müşterilerini bilgilendiriyorlar. Fiat araç satıyor özellik kaldırıyor üsütünden 1 ay geçti neredeyse ne kataloglar ne internet sitesi ne müşteri temsilcileri hiç birinin haberi yok direk müşteri keşfediyor kırpıntıları bu kırpıntılar bile standart değil birinde olan diğerinde yok. Bu olayları yaşadıktan sonra Fiat' a olan önyargılar(ım) sizce bitermi?
ya arkadaslar yeri değil ama bende merak ettim diyleimki bi şekilde ben arabanın boyalı oldugunu ogrendim. ee ozaman nasıl olcak bu.. adamlar hemen diyeceklerki sen kaza yaptın boyattın nasıl ispat ederiz biz bu işi. aman insallah gelmez
birinin başına gelmişti yanılmıyorsam
fiat şirket olarak bence biraz başı boş bu konuda katılıyorum ancak GPler güzel araç bence
Evet o bir gercek servislerimiz cok duyarsızz aynısını bende yaşadım 10.000 km deki arabanın lastiği balon yaptı servise gittim bizimle işin yok lastik bayisine gitceksin dediler ben dondum kaldım tmm giderim usta dedim bastım gitti lastikçiye oda demezmi kasise düşmüşsen bezler kesilmiş vay be ne cabuk anladın helal sana usta dedim ve lastik işinden vaz geçtim.(Kasise düşmedim araba uzun yola gitti gelli öle oldu )
artık bende çok pişmanım ama puntomu sattığım için onu çoooooooooookkkkkk özledimm:(
daha öncede bu konular çok konuşuldu.bundan öncede ben ve benim gibi birçok kişinin belirttiği gibi,bir çok problem,yine birçok markada ortaya çıkabiliyor,ama galiba asıl sorun servislerin bu konudaki yetersizliği galiba.şahsen ben arabamı alalı yaklaşık onaltı(16)ay oldu,13.000 km yol yaptım.bunun sekizbin(8000)km'si uzun yol.ve şu ana kadar hiçbir problemle karşılaşmadım.alırkende,aldıktan sonrada ve şu anda'da arabamı çok seviyorum.kısaca'sı yolda gidişine,benzinde yakışına,parkta duruşuna hastayım.bir arabayı ya seversiniz ya nefret edersiniz.sevmiyorsanız satıp .seveceğiniz bir araç alın ve mutlu olun.yok seviyorsanız ona bende olduğu gibi.gözünüz gbi bakıp mutlu olun.
valla mehmet,
bravo :tongue00:
gece gece gülmekten koparttın beni ya..Allah da seni güldürsün emi :w00t2000:
madem öyle, bende bir pişmanlığımı paylaşayım;
bende arabayı ilk aldığımda, xenon ve bodykitten önce 17" ye geçtiğime...
"çok pişmanım" :sleep000::sleep000::sleep000:
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
Yeni gelen G.punto active serilerinde radyo cd çaların direksiyon kumandası ışıklandırması olmayacak.
Sonradan serviste de düzeltilemeyecek.
Yol bilgisayarı dyn.lerde uzun zamandır 2 satır olarak gelmekte.
Ekim 2007 de aldım...Şimdilik 3800km.de...Boyasının en ufak dokunmada çizilmesi haricinde şimdilik bir sıkıntım yok....
Ama forumda gördüğüm ve bu markanın sorunu bence ilgisizlik....
Her arabada sorun çıkar...
Etrafımda çok örnek var..Nissan,renault,honda,opel,toyota vs vs..Hepsi sıfır araçlar ve hepsi sahiplerini delirtiyor...
Ama hemen hepsinin servisi,firması bizim araçlardan daha fazla sahip çıkıyor sattığı araca (Renault hariç-onlar da tofaş kopyası)...
Satın alırken iyi giyimli düzgün ve inandırıcı konuşan kişiler ile muhatap olurken, arızalarda kendince fikir yürüten ustalar ile konuşmak, onları ikna etmek zorunda kalıyoruz...
Sikayetvar.com diye bir site var..Bu siteye başka firmalar ile ilgili görüşlerimi çok aktardım...Pek çoğu firma yetkililerince yanıtlandı...Otomobillerle ilgili bölümde Fiat dahil pek çok araç hakkında şikayet var...Hatta pek çok sıfır araç arızası bizim forumda okuduklarımızdan çok daha ciddi...Sinir bozmaktan ziyade can emniyetini tehlikeye atacak şekilde...
Ama şöyle ya da böyle bir kaç firma haricinde tüm firmalar 2 satır yazı yazıyor durumu belirtmek için...İlgisiz kalan bir kaç firmadan birisini tahmin edin..Evet evet Tofaş-Fiat...
Sonuç ilk başta yazdığım..Araçlarda arızalar olabilir...Allah yapısı değil kul yapısı sonuçta...Ama birilerinin müşteri memnuniyetini hatırlaması,kusurları kabul etmesi, ilgi göstermesi, müşteriye kendisini yolunmuş tavuk gibi hissettirmemesi gerekli...
Fabrikada Türkiye şartlarına göre ayar yapıldığına veya üretim esnasında bunun yapıldığınada pek ihtimal vermiyorum. Aracımı aldıktan 1 ay sonra lastik havalarını bir kontrol edeyim dedim birde baktımki 42 hava basmışlar. Hemen normali olan 32-33 seviyelerine çektim. Doğal olarak eskisine göre biraz direksiyon ağırlaştı ama daha konforlu kullanıyorum. Direksiyon ışıklarını yaptırana kadar günlerce, saatlerce telefonla görüştüm parasının yarısını benden alarak sıfır aldığım arabaya para vererek ışık taktırdım, hala yol bilgisayarım 2 satır ve bununla ilgili gün aşırı call center aramama rağmen 1 arpa boyu yol alamadım. Bu gibi şeyler küçük şeyler olmasına rağmen resmen müşteri süründürülüyor ve Fiat' ın marka imajı kötü deniliyor, sizce marka imajımı kötü yoksa gerçekten müşteriye bakış açısıyla gerçekten kötü bir markamı? Yorum size kalmış.
Lastik havası tüm araçlarda fazla şişiriliyor beklemeden dolayı.Servislerin teslimden önce bunu ayarlaması gerekli ama genelde ihmal ediyorlar maalesef...
Evet lastikler beklemeden dolayı ama kontrol yapılmıyor sonra arabalar yollarda hoplaya zıplaya gidiyor sonrada sağından solundan ses geliyor :) Neyse lastik havasının yanında bana aracım üstünde balmumu ile teslim edildi evet yanlış duymadınız camlardan dışarısı görünmüyordu. Teslimat akşam üstü dış mekanda bir garajdan karanlıkta yapıldı, yol boyu rezistans aradım kaza tehlikesi atlattım. Ertesi günü kitapçıktan buldum açtım ama nafile sonra camları silmeye başladım ama maalesef çıkmıyordu. Uzun uğraşlar sonunda camları içeriden dışarısı görünecek kadar temizledim ama boya mat kaldı gören boyada bir gariplik var diyor benimde içim cız ediyordu. Zamansızlıktan ancak 15 gün sonra arabaya boya koruma yapılırken temizlendi ve cilalandı. Olması gereken renk şu anda :) Bir örnek vermek gerekirse 50 ytl' ye aldığın kot pantalonun bile paçasını ücretsiz kıvırırlar. Ama 25-35 milyar vererek aldığımız aracın üstündeki kaplama temizlenmeden teslim edilebiliyor. Bunuda başka hiç bir markada görmedim.
Arkadaşlar söylediklerimle cephe almış biri gibi görünebilirim. Ancak yaşadıklarımı bilin araç alırken bunlara hazırlıklı olun en azından önlem alabilirsiniz. Bütün bunlara rağmen özveriyle aracımı beğenerek kullanıyorum.