eski bir konuyu hortlattım ama buda benim başıma gelen trajikomik hikaye
bu benim tofaş a yazdığım mailin birebir kopyası :-D
Bundan sonra olanlar daha komik çünkü arabam beni 2 kere daha yolda bıraktı aynı sebepten 1 kere serviste içinde su olmayan aküm şarj edildi :-D allahtan son yolda kaldığım zaman gelen usta aküden anlıyorduda suyuna bakmak aklına geldi ve 0 arabamın aküsünün suyu olmadığını espit etti .Benim çağrı merkezine avazımın cıktığı kadar bağırmamla yeni aküm garantiden değişti ve bunun aslında garantiye girmediği sölendi .Bütün olanlar sonunda şikayetim nedeniyle birmottan aradılar ve yapılmayan o kontrollerim yapıldı ama göstergemdeki çizik için yani panel isteyecekleri söylendi ve biz sizi arayacaz dediler .1 ay olmuştur herhalde gariptirki !!!! aramadılar :-D
EEe burdan ne anlıyoruz fiat ii bir marka olabilir ama tofaş beş para etmez
Ama keretanın şeklinide basığın zamn gitmesinide seviyorum :-d birtek 1.4 tjet motor için bunlara katlandım yoksa dakkasına satardım herhalde
1 haftalık 0 km de aldığım araç ile ilgili şikayetlerim
13 haziran 2008 tarihinde tesim aldığım otomobilimin 12 haziran da birmot zincirlikuyu bayisine geldiği söylenerek otomobilimi görmem ve daha sonra işlemlerin başlatılmasının onayını vermem için bayiye çağrıldım .sağolsun benimle çok ilgilenen başka deyişle birmotta benimle tek ilgilenen Başar bey ile arabamı gördüm ve bana arabanın teslimat öncesi çok detaylı bir incelemeden geçirileceği sölenerek bütün plaka işlemleri ve bu yapılacak detaylı!!! kontrol için 1 gün süreye ihtiyaç olduğu sölenerek benden onay alındı .Buraya kadar herşey normal
ertesi gün arabamı aksam saatlerinde teslim aldım .27700 ytl yi peşin olarak ödedim ,yani arabanın karşılığı olan ücreti verdim!!!
1 gün süren o kontroller sonrasında :
1- cam silecek fıskıyelerinin çalışmadığını
2-arka koltukların kilitlenmediğini
3-km gösterge camında kalın bir cizik olduğunu!!!!
4-kültablasının verilmediğini gördüm
bunlar basit problemler olabilir
bir cerrah olarak çok önemli zamanımdan feragat ederek hastalarımı bırakarak zincirlikuyuya gittim
1-cam sileceklerinin arzasının uzun süreceği ama bunu tamir etmek için zamanları olmadığı söylendi
2- arka koltukları kırarcasına sert bir şekilde vurarak kapatmam sölendi
3- cizikle ilgili olarak hic ama hiç oralı bile olmadılar
4-lütfedip kultablamı verdiler
yarım saat sonra evimin yakınındaki cengelköy gültaş a gittim ve o çok ama çok uzun sürecek denilen ve 1 günlük kontroller sırasında bakılmayan silecek arızası saat tuttum 6 dakikada yapıldı ,arka koltukların kırılmadan !! nasıl yerine oturtturulacağı gösterildi
çizik için bişey yapamayacaklarını aldığım yere gitmemi söylediler
bunlar basit problemler olabilir
daha sonra bugun 21 haziran 2008 arabamın 8. günü km :449 otomobilim çalışmadı yol yardımı geldikten sonra aküde bir problem olabileceği söylendi ve ihmal etmeden servise gitmem söylendi yani akümde kontrol edilmemişti!!!!
daha sonra şüphelendim ve lastik basınçlarımın yüksek olabileceği aklıma geldi çünkü birmotun kontrol aşamasında!!! lastiklere gerekli kontroller yapılmamış olabilirdi
vee ölçtürdüm 50 ps basınç çıktıı yani ben o kontrol edilen otomobillle balon gibi lastiklerle 8 gün yol aldım ve belkide büyük tehlikeler atlattım!!!
şimdi ben bir doktor olarak soruyorum parasını peşin vermişş bir müşteri olarak soruyorum ben o paranın çok daha fazlasını vererek daha iyi arabalar alabilecek durumum varken fiat ı terçih etmiş biri olarak soruyorum
bir arabanın kontrol aşamaları nelerdir :
1- lastik : bunu çocuk bile bilir
2 -yağı
3-aküsü
4-silecekleri
5-frenleri
6-ışıkları
1 gün boyunca kontrol için bekleyen arabamın bu saydıklarım açısından kontrol edildiğine inanmıyorum
hatta yıkamaktan başka bişey yaptıklarına inanmıyorum
siz bir hasta yakını olsanız ve ben hastanızın kontrollerini yapmadan onu taburcu etsem ve sonrasında hastanızda ciddi bişeyler olsa nasıl beni suclayacaksınız bende fiatı birmot nezdinde suçluyorum,
0 km aküsü bitik silecekleri çalışmayan ciziği olan bazı vidalarında paslanmaların başladığı bir otomobili bana kontrol etmeden kakalayan ve eksikler için gittiğimde yüzüme bile bakmayan birmot fiat servisinede teşekkür ediyorum!!!!!!!!!!!1
sadece otomobilimi alırken benle çok ilgilenen satış temsilcisi Başar beye teşekkür ediyorum .
bu şikayetime yeterli cevap alamayacağımı biliyorum ama azmettim yazdım bu şikayetin ingilizcesini italya fiata da göndereceğim
ilgilenmediğiniz için teşekkürler !!!!!