Bu bahsettıgınız megane coupeler kac model? Dizeli geçemeyenler. 1.6 200 model falan coupeler var ya eskı onlar bıle 200 u gecıyor cok rahat. 200 kmyı anca 1.6 dızel bır arabayla gecersın umarım multıjetler bunları gecıyor demıyorsundur?
Saygılar
Printable View
Bu bahsettıgınız megane coupeler kac model? Dizeli geçemeyenler. 1.6 200 model falan coupeler var ya eskı onlar bıle 200 u gecıyor cok rahat. 200 kmyı anca 1.6 dızel bır arabayla gecersın umarım multıjetler bunları gecıyor demıyorsundur?
Saygılar
Emrah problemde o ya zaten. Ben kendi aracimdan gaywt memnunum, dibine kadarda zevkini aliyorum. "Araclarimizla Son Hiz Denemelerimiz" konusunfa paylastim resim ve video'lari kendi aracima dair. Bugune kadarda hic uzmedi beni saolsun. Baskalarinin araclarindan zevk alanlara hastayim ben :D
Sunlar bi gun reelde denk gelse de bi gorsek diyorum acaba direksiyonda klavye kadar saglam mi hahaha
Sent my GT-I9100 using 2
hocam dediğim gibi coupe aracı çok iyi biliyorum limitlerini de çok iyi biliyorum 2 tane aldım sattım toplamda 2-3 yıl kullandım ve roll drag hertürlü sürdüm ve diyorum ki evet dizeller de geçiyor..1.6 120 lik bravo 2.0 dizel araçlar yok mu Türkiye'de..sadece 1.3 dizel mi var? o bahsettiğin arabalar ile yarışıpta t-jet aracına haksızlık etme..onları geçen aracı da geçtim diyerek yine t-jetine haksızlık etme..
e tamem işte bende onu demek istiyorum zaten ama malesef her yazılanı kendinize karşı birşey söylüyormuş gibi algılıyorsunuz aracına haksızlık etme diyorum coupe yi geçtiğini söylemene bile gerek yok t-jet in f7r hariç bütün coupeleri geçmesi kadar normal birşey yok; coupenin de o bahsettiğin araçları geçmesi kadar normal birşey yok konuşulmasına bile gerek yok!!
standart vti ı 200 e kadar üzer büyük ihtimalle sonuça 3-4 boy gerisinde gidiyorsa yazılımla önüne geçicektir diye tahmin ediyorum,crx i bildiğim kadarı ile vtidan daha hafif en kötü onuda arkasından kovalar :) sonuçta 1150 kg ağırlığında 17 jantlı 1.4 turbo motorlu bi araç buda yeter :)
crx sadece 830 kg..ama piyasadakiler daha hafif neden dersen fabrika çıkışı değil hiçbirisi..çoğunda klima alet ve edevatları yok arka koltukları falan iptal ediyorlar,hafif volan takıyorlar vs vs zaten crx vti,hgt,saxo,106 gibi araçları boyluyor...Ayberk chiplesende ara hızlanmalarda geçersin yine ama 0-400 de zannetmiyorum bea kardeşim..vti yine alır bence..3-4 boy az bir ara değil hatta baya büyük bir ara diyebilirim..neyse denemek lazım 0-400 dediğin de birsürü etken rol oynuyor..c
Ne Kamuranmış arkadaş her açtığı konu olay oluyo..
bişey dikkatimi çektide onu söylemeden geçemicem :) videodaki araç 1.6 160 lık VTİ değil , 91-95 yılları arası üretilen EG kasa 1.6 Sİ 125 hp modeli Sohc Vtec motorlu , Üstten tek egzantirikli olduğu için Dohc Vtec gibi performans göstermez , vites aralarıda uzun sanırım
si motoru soch vtec değildir...si motoru pgm-fi denen özel sistemli bir motordur ve 130 beygirdir..üstten çift egzantirik..crx ve si motorları aynıdır motor kodu:d16...eg kasanın soch vtec modeli de vardır fakat Türkiye de bir elin parmaklarını geçmez onlarda sınırdan çıkmıştır..
her markanın kendi güzel yanları vardır vti ninde vardır ben fiorino kullanıyorum beni mutlu ediyormu ediyo beni yolda doğan-şahinler bile geçiyo alay ediyolar benim ne bi yerim büyüdü ne bi yerim küçüldü boş işler bunlar.ben mutluyum beni rahat ettiriyomu ettiriyo gerisi zaten teferruat...
kısacası birisi kuyuya taş atmış herkez o taşın arkasından atlamış....
başkası yaptı diye sen yapmayacak mısın? birde şu düzboru ekzos filtre bunlar değil motorun içine bakmak lazım bence..motor modifiyesi artık egzos düzboru işini tamamen aşmıştır..pistonlara gömleğe bloğa headers neler yaptın bunlar önemli...Orkun hocamın t-jet ine binmek isterim gerçekten bunları yaparken neler yaptı birde onu sormak lazım düz boru filtre ile geçiştirdiğini düşünmüyorum ..
bu işler bütçe meselesi :D ne kadar para o kadar beygir :D ilerde imkanım olursa yapılabilir neden olmasın
Bildiğim kadarıyla t-jetlerin motor içi abarthlar ile aynı o yüzden sıkıntı olmuyor :D konuyu ertuğ tam olarak biliyor
Orkun abinin aracın setup ı ;
155lik abarth (ıhı vl 36) turbo
Forge ayarlı wastegate actuator
Green kutu içi filtre
Krom downpipe
60lık krom egzoz dirsek ve borular
Remus orta susturucu
Supersprint son susturucu
Ps chiptuning BoostEr yazılım(Erhan Yücel)
EBC green stuff fren balataları
Sprint booster
NGK laser iridium bujiler
görüldüğü gibi motor içi elleme yok :D dıştan müdahale ile temiz 180-190 hp alınabiliyor :D
inşallah imkanın olur kardeşim ben öğrenciyken taktım turboyu crx e herşeyi ile kendim uğraştım işin içine girdim baktım bu işler uzadıkça uzuyor mesleğe başlayınca da daha fazla uğraşamadım ama o halde aracımın atmosferik 1.6 katagoride Türkiye 2. liği var beni geçen de yine crxvtec hemde salise fark ile İzmir pistinde...yani bu işin ucu bucağı tükenmiyor heleki araba Honda ise..inan bana öyle bir motor ki herşeye tepki veriyor ve her yaptığın işlemden maximum verim alıyorsun ama dediğim gibi sonu yok :D
turbo değiştireceksen ve profosyonel biryerde yaptıracaksan sadece turbo 2-3 bin arası maliyet..e turbo değiştirirsen herşeyi güçlendirmen lazım..egzos falan en güzelini yapıcam dersen o motor 10 bine kadar para yer..ama benim sana tavsiyem bu araca değil de motor hacmi daha yüksek bir araca yapman daha iyi verim alırsın..
Amma konuymuş ya arabayı park ettim icinde oturup nişanlımı bekliyordum bu sırada da bu konuyu takip ediyordum hatta o sırada mesaj yazıyordum artıdan paaat diye bir ses kamyon geri geri gelirken aracıma çarptı :( neyse ki bagaj kapağında çizik bile yok sadece arka cam patladı ucuz atlattık ;)
bütün dediğiniz araçlar değil yine de typer diyorum:) iyi geceler arkadaşlar güzel muhabbetti bi ara devam edelim :)
T.ederim arkadaslar Allah beterinden korusun hepimizi ;)
Bende kacar. Herkese iyi geceler diliyorum.
Sent my GT-I9100 using 2
adam BASTOS. Ortalığı karıştırdı gitti:weight1: