Konu tayfux tarafından (20/06/2012 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir.
başkası yaptı diye sen yapmayacak mısın? birde şu düzboru ekzos filtre bunlar değil motorun içine bakmak lazım bence..motor modifiyesi artık egzos düzboru işini tamamen aşmıştır..pistonlara gömleğe bloğa headers neler yaptın bunlar önemli...Orkun hocamın t-jet ine binmek isterim gerçekten bunları yaparken neler yaptı birde onu sormak lazım düz boru filtre ile geçiştirdiğini düşünmüyorum ..
bu işler bütçe meselesine kadar para o kadar beygir
ilerde imkanım olursa yapılabilir neden olmasın
Bildiğim kadarıyla t-jetlerin motor içi abarthlar ile aynı o yüzden sıkıntı olmuyorkonuyu ertuğ tam olarak biliyor
Orkun abinin aracın setup ı ;
155lik abarth (ıhı vl 36) turbo
Forge ayarlı wastegate actuator
Green kutu içi filtre
Krom downpipe
60lık krom egzoz dirsek ve borular
Remus orta susturucu
Supersprint son susturucu
Ps chiptuning BoostEr yazılım(Erhan Yücel)
EBC green stuff fren balataları
Sprint booster
NGK laser iridium bujiler
görüldüğü gibi motor içi elleme yokdıştan müdahale ile temiz 180-190 hp alınabiliyor
![]()
Konu Ayberk0616 tarafından (21/06/2012 Saat 00:47 ) değiştirilmiştir.
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
inşallah imkanın olur kardeşim ben öğrenciyken taktım turboyu crx e herşeyi ile kendim uğraştım işin içine girdim baktım bu işler uzadıkça uzuyor mesleğe başlayınca da daha fazla uğraşamadım ama o halde aracımın atmosferik 1.6 katagoride Türkiye 2. liği var beni geçen de yine crxvtec hemde salise fark ile İzmir pistinde...yani bu işin ucu bucağı tükenmiyor heleki araba Honda ise..inan bana öyle bir motor ki herşeye tepki veriyor ve her yaptığın işlemden maximum verim alıyorsun ama dediğim gibi sonu yok![]()
Konu tayfux tarafından (21/06/2012 Saat 00:44 ) değiştirilmiştir.
Tayfun, özellikle atmosferik motorlarda turbo uygulaması motor içi elemanlarının modifiyesiyle beraber olmak zorunda dediğin gibi.Ancak turbo beslemeli motorlarda belirli bir değere kadar motor içi elemanlarda hiçbir değişiklik yapmadan çok daha yüksek güç alınabilir.Zaten motor bloğu ve iç elemanlar aşırı beslemeye göre tasarlanmıştır en başta.
Ancak bg ve torku arttırılmış turbo motorda da özellikle fren sistemi ve aktarmada modifiye gerekebilir![]()
Konu ABNEW tarafından (21/06/2012 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla
kesinlikle turbolu araçlarda ona göre dizayn edilmiştir ama sen olan turboyu büyütüyorsun sonuçta limitler belli ona göre de tekrar revizyona girmesi lazım bence..biz orjinal atmosferik crx e 0.5 bar bastık ustam hiçbir sıkıntı olmadığını söylemişti yani atmosferikler de özellikle Hondanın motorları belirli limitlere kadar turboyu kullanabiliyor..fabrika çıkışı motorlarda özellikle turbo besleme yapılacaksa yada olan turbo büyütülecekse mutlaka ve mutlaka motor-fren-şanzuman ekipmanları güçlendirilmeli diye düşünüyorum..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri