Sayfa 10/15 İlkİlk ... 67891011121314 ... SonSon
285 sonuçtan 181 ile 200 arası

Konu: 1.4 fire'ı kötüleyenler

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

bende bahsedeyim otobiyografimden:
    ilk arabam 94 şahin idi benim için ayrı yeri vardır.
    ikinci aracım tipo 1.6 bi türlü dijital göstergelerine alışamadım.çok güzel ve zamanın önemli araçlarındandır tipo.
    3 cü aracım tipo sedicivalve 2ooo cc performansına diyecek lafım yok.son derece yol tutuş motor performansı yakıt istediğim gibi idi.çok iyi müşteri çıkınca sattım.
    4 cü arabam 98 lerin ferrarisi olan fıat cuope 5 silindirli 2.o cc turbo benzinli acayip makina şimdiye kadar bindiğim en güzel fıat arabası.yol tutuş konfor motor performansı yola hakimiyet frenler vs vs çok iyidi
    5 aracım fıat panda honda cıvıc almaya gittim pandayı ilk defa görmüştüm içini görünce hondadan vaz geçip 1.2 8v pandayı aldım 2 yıl en uzun süre kullandığım araçtı.yakıtı okadar az dı ki 28 binde aldım 2 yılda 128 bin olmuştu ALKOLLÜ bir hayvan pert etti pandamı.
    6 cı arabam 1.3 gp active şimdiye kadar aldığım dış görüş olarak en iyi araçtı.ancak iç plastikleri kapkara pandanın mavi ve güzeldi gp ye alışamadım 9 ay kullandım ve 22 bine aldım 24.750 sattım.
    7 ci ve şimdiki aracım fiorino.ilk tiptronik aracım ve en büyüğü.kullanması zevkli aynaları büyük yola hakimiyet fazla yüksek olduğu için inip binmesi rahat.içi gp göre daha kaliteli.gp ye göre daha az yakıyo.alalı 4 ay oldu.
    allah nasip eder ölmessem 8 ci arabam yine fıat bravo öncelikli linea veya doblo premio.

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

serkan dikici
    serkandikici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 AV 8552
    Edilen teşekkür: 168

2008 grand punto 1.4 fire active aldım ilk aracımdı çok severek isteyerek aldım almamda bu forumun payı büyüktür.. Ardından ford Fusion aldım aracımı satıp 2007 1.6 TDCI 90hp.. Canavar gibi bi motor, hızlanmada, inanılmaz seri, bastın mı koltuğa yapıştırıyo, oldukça az yakıyo vs.. AMA aklım hep puntoda kaldı severek bindim yine aracıma ama dışarda ne vakit bi punto görsem içim bi garip oldu netice de yine dönüş punto evo 1.4 fire active 77hp.. Punto bi tutkudur arkadaşlar kim ne derse desin.. Konuşan adamların yarısı daha kaputu açmamıştır allah bilir.. Ama son dönemde bu 1.4 fire motorları kötülemek moda oldu bu işe bi el atmak lazım...
    M.K.ATATÜRK

3. Bu mesajı için 2 kişi serkandikici'ye teşekkür etti:

cihangir ozturk
    chn73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 87

2006 da ilk çıktığında almıştım 1.4 8v mi.5 sene boyunca kullandım.şehir içindeki performansı çok güzeldi.uzun yolda otobanda hafif rampalarda dahi 3. vitese düşmek beni deli ediyordu.geçen sene sattım ve astra 1.3 cdti aldım.aynı rampalarda cruise ı 120 ye ayarlayıp 6. viteste gidiyorum ve en ufak performans düşüklüğü yaşamıyorum.

Cihan GÜNDOĞDU
    Bolu_Beyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    14 KB 120
    Edilen teşekkür: 197

Nerde Fire motorumun ekonomikliği

Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic

Suat ALEMDAR
    SUADOW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sakarya
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    54 SU@T 08
    Edilen teşekkür: 55

Merhabalar...
    Konu eski, ancak bende naçizane düşüncelerimi belirtmek istedim;
    2010 Ağustos'ta 1997 model 115 Bg Toyota satıp, 2011 model 1.2 8v GP satın aldım. Sattığım aracın 2.sahibiydim ve tertemiz bir araçtı. Gaza dokunmak yetiyordu... Ancak; durmuyordu ve artık teknolojisi eskimişti. Sattıktan sonra Fabia, Lacetti, Aveo, clio ve en son Grande Puntoyu inceledim. Grande Punto benim daha çok hoşuma gitti ve aracı satın aldım. Aracım şu an 40.000 Km'de çok memnunum ve severek kullanıyorum. Bence araçtan beklenti önemli. Eğer çok seri bir araç isteseydim GP'yi almazdım, şehir içi kullanacağım ve az yakacak düzgün bir araba aradım ve GP Aldım. İyi ki de almışım, çok memnunum...
    Kullandığımız yollar 110, 130 Km ile sınırlı, bu Km'lere Hacı Murat'ta çıkıyor...
    Altında 7.40 BMW olsa ne yazar? 130'dan sonra cezayı yiyorsun?
    Ben çok memnunum, iyiki de almışım, GP'yi tercih etmişim...
    Kötüleyenlerin bence rakip firmaların oyunu olduğunu düşünüyorum, sonuçta çok büyük rantların döndüğü bir pazar...
    Ne demişler...
    Zevkler ve Renkler tartışılmaz...
    GP kullanmak bir zevktir, gerisi hikaye...
    Ben memnunsam, başkalarının kötülemesini çok dikkate almam şahsen...

Saygılar...

7. Bu mesajı için 5 kişi SUADOW'ye teşekkür etti:

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Fire cok az yakan ekonomik guzel bir motor. 5 kisiyi bagajla doldursan bile uzun yolda 5lt civari yakan bir motor. Ekonomi icin ideal.

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
    Oz Büyücüsü

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Alıntı chn73 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006 da ilk çıktığında almıştım 1.4 8v mi.5 sene boyunca kullandım.şehir içindeki performansı çok güzeldi.uzun yolda otobanda hafif rampalarda dahi 3. vitese düşmek beni deli ediyordu.geçen sene sattım ve astra 1.3 cdti aldım.aynı rampalarda cruise ı 120 ye ayarlayıp 6. viteste gidiyorum ve en ufak performans düşüklüğü yaşamıyorum.
    hangi hafif rampalarda 3 e düştünüz acaba?Türkiyedeki bütün rampalardan geçtim de onun için soruyorum. Ben İst-Ankara arası evimden FSM gişelere kadar gerede tımanışı hariç hiç 4. vitese inmiyorum nasıl oluyor bu?
    Gezgin Gp.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

1.4 albeamla dün giderken aracım yakıt az uyarısı verdi. Gidilen mesafeye baktığımda 198km yazıyordu. 60 liralık benzinle şehir içi yaptığım yol bu. Yaz mevsimi olsa 50-55 liraya yaparım bunu. daha ne olsun.

murat polat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. muratpolat12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 30

Fire motorun amaci standart bir kullanici ve aile araci deneyimi yasatmasidir.yakiti az oldugu icin performansida dusuk olacaktir.dagda bayirda vites kuculteceksiniz baska sansiniz yok.bunu bilerek araci almak ve kullanmak gerekiyor.bir arkadas yukarda tum rampalari 4le ciktigibi iddia etmis ama pek inandirici gelmedi ornegin kiziltepe mardin arasi rampada 2.vitesle cikacaktir.basinca gitsin rampada 5.vitesle araba sollamak istiyorum diyorsaniz tjete gecip yakitini kabul edeceksiniz

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı muratpolat12 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fire motorun amaci standart bir kullanici ve aile araci deneyimi yasatmasidir.yakiti az oldugu icin performansida dusuk olacaktir.dagda bayirda vites kuculteceksiniz baska sansiniz yok.bunu bilerek araci almak ve kullanmak gerekiyor.bir arkadas yukarda tum rampalari 4le ciktigibi iddia etmis ama pek inandirici gelmedi ornegin kiziltepe mardin arasi rampada 2.vitesle cikacaktir.basinca gitsin rampada 5.vitesle araba sollamak istiyorum diyorsaniz tjete gecip yakitini kabul edeceksiniz
    Ama şu var ki çok yavaşlamak zorunda kalmadığım sürece 3'e düşmüyorum uzun yolda. Yokuş çıkarken kamyon arkasına kalırda hızım 70'in altına inerse işte o zaman 3 e alıp o şekilde durumu atlatmak zorunda kalabiliyor insan. Ki bu çok normal. Ve özel bir durum.

Yolu doğru okuyan kişi 4 den aşağı düşmez.

Ama nedir dizel kullanırken 5'den aşağı düşmezdim.
    6 ileri arçalarda ise mecvuren 5 e düşülen yerler oluyor. Malum 6. vites biraz uzun oluyor dizellerde.

Son olarak o kadar dikkat etmeme rağmen uzun yolda 6'nın altına düşemedim. Ben de 120-130 gidiyorum 7lt yakıyorum :p
    Böyle kabullendim ben bu aracı.
    Tam bir ş.içi aracı.
    Belki 1.2 daha bile iyedir ş.içinde.

murat polat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. muratpolat12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama şu var ki çok yavaşlamak zorunda kalmadığım sürece 3'e düşmüyorum uzun yolda. Yokuş çıkarken kamyon arkasına kalırda hızım 70'in altına inerse işte o zaman 3 e alıp o şekilde durumu atlatmak zorunda kalabiliyor insan. Ki bu çok normal. Ve özel bir durum.

Yolu doğru okuyan kişi 4 den aşağı düşmez.

Ama nedir dizel kullanırken 5'den aşağı düşmezdim.
    6 ileri arçalarda ise mecvuren 5 e düşülen yerler oluyor. Malum 6. vites biraz uzun oluyor dizellerde.

Son olarak o kadar dikkat etmeme rağmen uzun yolda 6'nın altına düşemedim. Ben de 120-130 gidiyorum 7lt yakıyorum :p
    Böyle kabullendim ben bu aracı.
    Tam bir ş.içi aracı.
    Belki 1.2 daha bile iyedir ş.içinde.
    fire kullanmadım bir önceki kasanın 1.4 16v 95hp motorunu 3 seneye yakın kullandım ve yokuş yukarı 3'e çok rahat düşüyordu.77hp 1.4 bir araç yokuş tırmanırken 4.vitesten aşağı düşmüyor diye iddia etmek bence doğru değil.Ozaman siz aracı boğuyorsunuz,yada sizin rampa anlayışı ile diğer arkadaşların ki farklı.Uzun yol tecrübeniz ne kadar bilemem ama türkiye'de adana çıkışı bolu dağı mardin virajları ayvalık küçükkuyu rampaları vs.. türkiye'nin bir çok rampasını görmüş biri olarak tjet bile 5le çıkamazken fire nasıl 4 le çıkacak..
    Son olarak fire motorda vites küçültmek kadar normal birşey yok.Bu anormal değil normal bir durumdur.

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Para Çokomel Eğrisine göre şahane araç. Her zaman diyorum Parasına göre en iyi donanımı veren her zaman Fiattır diye. Yüksek performans beklemiyeceksin. LPG ile inanılmaz uyumlu takıcaksın LPG yi ekonominin kralını yapacaksın. Dizellerden az yakıyorum var mı ötesi?

murat polat
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para Çokomel Eğrisine göre şahane araç. Her zaman diyorum Parasına göre en iyi donanımı veren her zaman Fiattır diye. Yüksek performans beklemiyeceksin. LPG ile inanılmaz uyumlu takıcaksın LPG yi ekonominin kralını yapacaksın. Dizellerden az yakıyorum var mı ötesi?
    aynen öyle çok haklısın fire motorun derdi hızı değil yakıtıdır.4'e düşse ne olur 3'e düşse ne olur.

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

fire kullanmadım bir önceki kasanın 1.4 16v 95hp motorunu 3 seneye yakın kullandım ve yokuş yukarı 3'e çok rahat düşüyordu.77hp 1.4 bir araç yokuş tırmanırken 4.vitesten aşağı düşmüyor diye iddia etmek bence doğru değil.Ozaman siz aracı boğuyorsunuz,yada sizin rampa anlayışı ile diğer arkadaşların ki farklı.Uzun yol tecrübeniz ne kadar bilemem ama türkiye'de adana çıkışı bolu dağı mardin virajları ayvalık küçükkuyu rampaları vs.. türkiye'nin bir çok rampasını görmüş biri olarak tjet bile 5le çıkamazken fire nasıl 4 le çıkacak..
    Son olarak fire motorda vites küçültmek kadar normal birşey yok.Bu anormal değil normal bir durumdur.
    Tabiki kullanılan yollar çok önemli

İst-Çanakkale arası gidip geliyorum ben, zaten uzun yollarda %7den fazla eğim olmaz. Bu standarttır. Diğer geçitler ve lokal yolları onlarda durum farklı, dizel bile olsa 3'e kadar inersiniz.

Benim kullandığım güzergahta, Marmara eğerlisinde,tekirdağ çıkışında ve keşan sonrası koru dağında uzun yollarda görebileceğimiz en uzun yokuşlar kadar vardır, benim yazdıklarım o yollara dayanıyor.

Bu arada aracı boğan 3'e de düşer 2'ye de.
    Zaten belirttim, çok özel bir durum olmadıkça 3'e düşme gibi bir durumla karşılaşmadım diye.
    Ancak yokuş çıkarken arkandan vızır vızır tam gaz gelen dizeller olunca, mecburen önündeki kamyonun arkasında kalıyorsun ve vites düşmen gerekiyor O arkadan gelen araçların da önüne atlayıp yollarını kesecek değiliz yokuş tırmanırken.
    Konu celenlee tarafından (30/12/2012 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir.

murat polat
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Tabiki kullanılan yollar çok önemli

İst-Çanakkale arası gidip geliyorum ben, zaten uzun yollarda %7den fazla eğim olmaz. Bu standarttır. Marmara eğerlisinde ve tekirdağ sonrası da uzun yollarda görebileceğimiz en uzun yokuşlar kadar vardır, benaim yazdıklarım o yollara dayanıyor.
    o yolu herhalde kendi özel aracımla 40-50 kere gitmişimdir ve benim bahsettiğim rampalar ile o yoldakilerin hiç alakası yok.O yoldaki tek rampa korudağı'dır.O da biraz tırmanıştan sonra hemen yokuş aşağı yola döner.İstanbul-çkale zaten 350km uzun yol bile sayılmaz fire motoru inşallah farklı yol şartlarında deneyebilirsiniz.

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

o yolu herhalde kendi özel aracımla 40-50 kere gitmişimdir ve benim bahsettiğim rampalar ile o yoldakilerin hiç alakası yok.O yoldaki tek rampa korudağı'dır.O da biraz tırmanıştan sonra hemen yokuş aşağı yola döner.İstanbul-çkale zaten 350km uzun yol bile sayılmaz fire motoru inşallah farklı yol şartlarında deneyebilirsiniz.
    İnş denemem, bu yol dışında türkiyenin 4 bir yanına gitmişliğim var Ama babamın Dizel Megan'ı ile.

Zaten belirli bir km'nin üstünde uzaklığa punto ile gitmek istemem. Hele ki elimde C sınıfı dizel bir araç varken

murat polat
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

İnş denemem, bu yol dışında türkiyenin 4 bir yanına gitmişliğim var Ama babamın Dizel Megan'ı ile.

Zaten belirli bir km'nin üstünde uzaklığa punto ile gitmek istemem. Hele ki elimde C sınıfı dizel bir araç varken
    doğrudur ç.kale yolundaki rampayı gösterince herhalde gittiğiniz tek uzun yol orası diye düşündüm

bu arada furkancım literatürde %10 eğim 9derece gibi görünür ama gerçek hayatta bu koşullar çok sağlanmaz.Yanlış bilgi olmasın.
    Konu muratpolat12 tarafından (30/12/2012 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaan kardeşim ne kadar yakıyosun merak ettim

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

doğrudur ç.kale yolundaki rampayı gösterince herhalde gittiğiniz tek uzun yol orası diye düşündüm

bu arada furkancım literatürde %10 eğim 9derece gibi görünür ama gerçek hayatta bu koşullar çok sağlanmaz.Yanlış bilgi olmasın.
    Bize teorikte öğretilenlerden aklımda pek bişi kalmadı, ama kesin hatırladığım bir şey, özellikle otobanlarda bu üst limit kuralına uyulacak şekilde dizayn yapılır.

Ç.kale yolunda görülen en büyük eğim %7 olabilir. Bİr şekilde aklıma kazınmış bu rakam

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Tekirdağ çıkışındaki uzun rampayı unutmayın sırf o rampa yüzünden uzunköprüye havsadan gidiyorum. rampa hem çok uzun hem rampa başında köprü olduğu için kaptırıp giremiyorsun fire 4 ü görüyor ama çok uzun sürüyor 4 e atmak. onun haricinde ç.kaleden keşana gelirken koru dağı rampasını 4le çok rahat çıktığımı biliyorum 2 kişi + oturacak yher kalmayacasıya bagaj dolu + klima açık 110kmlerle çıktım rampayı ama rampa düzlükle başlıyor avantajlı. onun haricinde dediğin gibi başka rampa yok öyle uzun. ama yinede sakin kullanımda fire ekonomik kalkışlarda oldukça seri özellikle 1.3 astra ile kalkış yapma şansım oldu 1 defa 90-100km ye kadar öndeydim sonrası astranın
    ayrıca merakımdan soruyorum senin bahsettiğin rampalar nasıl bişey? yanlış anlama hani uludağa da çıktım manisaya da gittim bolu rampasına da o açıdan merak ettim nasıl bir rampadan bahsettiğini

Sayfa 10/15 İlkİlk ... 67891011121314 ... SonSon

Yer imleri

Yer imleri