herkese meraba.2007 model 1.4 fire active ile aranıza katılmış bulunmaktayım.öncelikle şunu söylemeyi bir borç olarak görüyorum ki, forum sitesi gerçekten bir harika.emeği geçen,paylaşımları olan herkesin eline koluna sağlık.Aracımla ilgili ne kafama takıldıysa forumda buldum.Aracımı alalı 20 gün oldu.İlk hafta aracımı benzinli olarak kulladım.Anladığım kadarıyla eğer vites değiştirme işini 4000 devirler civarında yapınca araç bağırmasının dışında beklentileri karşılıyor diyeblirim.ama tasarruf için alınmış bir araçta da 4000 devirde vites dğiştirmek ne denli mantıklı o da tartışılır doğrusu.Gelelim forumun bu kısmında yapılan tartışmaya.aracımı alır almaz ilk kullanımda (tabi vtes değştirme devri 2500 civarı) şunu söyledim bu araç gitmiyor,ben bu aracı çok kullanmam satarım.))) ilk haftasonu tatilimde adanadan mersine gittim.şehirler arası yolda 5.viteste 2300 devirde anlık tüketim 4.2 gösteriyordu.Sanırım işin sırrı bu.Bu aracı asıl çekici kılan bu.Aracımı şimdi lpg li olarak kullanıyorum.Lpg de daha da hantallaştı araç.Ama bariz bir şekilde az yakıyor araç.Hemde yeni lpg kiti ile.1000 km olmadı daha.inşallah daha da azalacak yakıt tüketimim.Işıklarda solda duruyorsam kalkışta hemen sağa geçiyorum evet ama olsun.az yaksın da ışıklarda sağa geçeyim.şimdilik ben işin bu yönüyle ilgileniyorum.ne zaman ki bu durumdan muzdarip olurum işte o zaman aracımı satar performansı daha iyi olan bir araç alırım.burada bu aracı kötüleyenlere de karşıyım.aracın yeterli performansa sahip olduğunu söyleyenlerede.Araç gitmiyor arkadaşlar.
)) ama az yakıyor.
)))
polis ler ne anlar ya polisim diyene he gülüm tamam diyip geçeceksin
09'1.4 Fire Albea Top Speed 195km/H - YouTube Albea
175km/h Fiat Grande Punto 1.4 8v - YouTube Punto[/QUOTE]
Puntonın videosundaki araç dualogic bilginiz var mı, diğeri albea manuel vitesli bir araç !
Konuya girmek istemedim sadece bu dikkatimi çekti
Özgürlüğün Yolunu Aç...
Bende 1.4 8v Fire kullanıcısyım.Uzun yıllar mjet te kullandım.İki motor farklı kategorilerin motoru.Dizel motor turbo beslemesi ile kendini toparlıyor. Dizel motor size kısa devir aralığında yuksek tork verirken benzinli motor daha uzun aralıkta size tork sağlar ve gerçek gücünü 5000 devirlerde verir.Bu nedenle 0-100 hızlanmaları ve son süratler benzinlide daha fazladır.Mjet daha atak gözüksede fire motor yüksek devir ve süratlerde performansını daha iyi yansıtır.Bu nedenle Fire motoru kötülemenin bir manası yok.Performans olarak beklentimden yukarda bir motor.
Ayaz
G.Puntolardaki manuel vites ile dualogic vites aynı orana sahip zaten. Birbiriyle eş dişliler sahipler. Ama albea ile punto dişli oranları birbirinden farklı.
Bu vidoların gösterilmesindeki amaç ise:
1.4 Fire motora sahip olan;
G.P ile Albeanın vites oranlarının farklı olduğunu göstermek.
Ve bu yüzden aralarında top speed ve ivmelenme farkları olabileceğini ortaya koymak. Başka bir amacı yok![]()
dizel motor yurdum şoförüne jet motoru gibi geliyor.bakın zaten çap*strok oranı büyük bu nedenle tork yüksek ama biri zamanda çevirdiği devirde o derece düşük.o zamanda ne yapıyorlar araba devir çevirebilsin diye dişli oranlarını benzinli araca nazaran daha düşürüyorlar.burada da fizik kanunları geçerli.hızdan kazanmak istersen güçten kaybetmek zorundasın.hele birde düşük devir söz konusu ise.dizellerde1.,2. ve 3. vitesden sonra tork dişlilerde heba olur gider.devir çevirebilen her zaman avantajlıdır.
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
Olay mjet fire yarışına dönmüş ama çoğu arkadaşın dediği gibi hız ve tork önemli son hızının yüksek olmasını istiyorsan torktan ödün verirsin..... Fire motor yabana atılacak motor değil.....
Fire Candır.
Fire Aşktır.
Fire Sevdadır.
Fire Ekonomidir.
Fire Canavardır.
Fire Cep dostudur.
Fire Zibidi değildir.
Fire Dinamiktir.
Fire Ataktır.
Fire Hayattır.
Fire ateşdir ama size dost bi ateştir....
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
ben onu bunu bilmem yakıtını bilirim. çok yakan arabam olup gezememektense . az yaksın çok gitsin . elazı sivas otobüs 40 lira. gece otobüsten inersem eve kadar taksi 10 lira otobüs şehir içine girmezse 15 lira taksi. 50-55 e gidiyorum 6 saat sürüyor yolculuk.
oysa ki puntom la 330 km lpg ile 45 liraya 5 saate gidiyorum istediğim yola girip istediğim gibi geziyorum. arabama biniyorum yakıtından korkmuyorum.
zengin birisi 200-300bin liraya araba alıyor 10-20 hava yastığı şöyle güvenliği böyle güvenliği var diyor eee şimdi şehirler arası bu adam sürekli 150-160 la mı gidiyor yok sebepleri
yakıtı çok yakar(zengindin ne oldu)
kaza yaparım(ee kaskon var o kadar dü güvenli araban övüyordun)
radara girerim(para çok hacı abi)
yani boş lafa karnımız tok ...
Fire motora gitmiyor diye kotu demek kaleci gol atmiyor diye kötü kaleci demekle ayni. Biz bu arabayı az yaksin diye aldık. Ve gerçekten çoook az yakıyor![]()
aracımı seviyorum ancak fire motora sahip kişiler sakın ola arkadaşının 95bg mjet aracını denemesin
sonra elindekini ister istemez sorguluyor.
Önceki aracimla fire motorlu puntoydu. Müthiş tasarruflu eğer basmazsan..ama performans beklemeyin..
bence motor işi tamamen kişisel tercih kimi performans keyif ister kimi sadece ulaşım işini görsün yeter der
ben hayatımın hatasını unıversite yıllarında 10 dakikalıgınada olsa v8 charger hemi kullanarak yaptım (arkadaşımda uyarmıştı bınme bırdaha bındıgın hıc bır arabadan zevk almazsın hayatının hatası olur dıye ) daha sonrasında ise türkiyedeki bindiğim binebilecegım tum arabaların sadece ulaşım amaçlı olabıleceğininı zevk verecek bır araca bınemeyecegımı anlayınca sadece ulaşım yanı fıre da kaldım
aslına ne bakarsanız bızım turkıyede bındıgımız araçlar araba değil sadece ulaşım aracı![]()
Bazı yorumlar gerçekten ya araç ile ilgili yeterli bilgi olmadan yada yeterli tecrübeye sahip olunmadan yazılmış. "120km hıza çıkıncaya kadar 4000 devire çıkıyorsun" diyen arkadaşlar olmuş ki fire motor max tork'a zaten 4000 d/dk da ulaşır. Max hp de 6000d/dk da.Yani aslında bu araca, performanstan kasıt ne bilmiyorum ama performanssız diyebilmek için önce 4000 - 6000 devir arası bi kullanmak lazım. Bu devir aralığında bağırmayan bir araç var mıdır bilmiyorum ama olsa da zaten en azından bana zevk vermez.4000 devir den sonraki o eksoz sesini duymayalı çok zaman oldu gerçi =) ama ben seviyorum şahsen. Benzer bir konuda daha önce de yazmıştım, bu araç, vitesi 5'e takıp gaza basarak performans ölçenlere göre bir araç değil.
Zaten grup her zevke ve bütçeye göre araç üretiyor. Fiat - Lancia - Alfa Romeo - Maserati - Ferrari. Çok aşırı performans bekleyen arkadaşlar 1.4 TB 170 HP Giulietta nın altındaki araçlara bakmamalı bence. 0-100'ü 7.7 saniye ama onu yapabilmek için de vitesi ve devri uygun şekilde ayarlamak lazım. Yada TCT şanzıman...
+1 çok güzel özetlemişsiniz tebrik ederim maalesef forumda bazı arkadaşlar 1,4 fire motorun hangi amaçla üretildiğini unutup saçma sapan araçlarla karşılaştırıyorlar madem performans bu kadar önemli gider tjet alırsın olay bu kadar basit ekonomi ve lgp ile uyumlu uzun km lerde bile sorun çıkarmayan başarılı bir motor bence fire lar.
Sanırsın buda otomobil dünyasının üvey evladı, herkes söz birliği etmişçesine kötülüyor bu otomobili. Lakin ben ve bu forumdaki çoğu kişi mutlu mesut puntoları ile.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri