çok yakıyor çok depoyu fulluyorum 400 km yol yapmadan hemen bitiyor hemde azyaksın diye elimden gelen herşeyi yapıyorum fazla zorlamıyorum ama yinde benzini içiyo 5.000 km den sonra düşer diyolar bekliyip görecez...
400 km dediğin 100 km de 11 litreye gelir hocam naptın sen
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Benim Araç Kişin En Soğuklarda 270 Yakiyordu Km De
abi ben bı depoyla max 600 km yapıyorum
az yaksın diye elimden geleni yapıyorum ama yinede çok yakıyor anlık tuketim 8.7 den aşşağı düşmedi acaba bir problemmi var servise göstersemmi...
birde gün içinde devamlı dizel araç kullanıyorum açıkçası benzinli kullanmak bana biraz zor geliyor rampalarda falan kaldırmakta zorlanıyorum..dizel araç kullanmanın zevki bir başka
Konu microab tarafından (19/04/2007 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alt alta mesaj
arkadaslar taktırın lpgyi bakın keyifinie yahu bakın en sonunda ben oyle yaptım
kmde karma olarak 120 lira yakıyo hemde hız sınırı olmaksızın (170 lwrlw gidiyorum artıkın)
hmm bilmiyorum artık benzinliye gore km de 70 80 lira karın var. 500 bin kmde motor omru olsun 100 bin kmde lpgden doayı omru kısalsın toplma 400 bin km gideceksin 4.8=32 milyar kafadan karın var hadi 5 milyar motor masrafın olsun 27 milyar sana kalıyor. gerisini sen dusun artık
Benim GP ort. 5.9 lt yakıyor.:ok: Mazotu hep aynı benzinlikten ve aynı pompadan almaya dikkat ediyorum.
Ayrıca gaz pedalına gereksiz yere yuklenmeyin yakıtı cok artırıyor.
Konu Linos tarafından (30/04/2007 Saat 21:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: Font düzeltildi! (Lütfen forum kurallarına uyalım)
en son çanakkale-edirneye gittim izmitten: 94 YTL ile 840km yaptım yani km de 0,111 ytl buda 100kmde 4,74lt eder..ama bu 90km ile gidilmiş halii...edirne dönüşü 93YTL ile 780km yaptım ve 0,119 ytl kmde..100kmde 5.1lt.tabi 130-140km/h hız ile..az önce aldım dizelide...
eger tasarruf istiyosan yol bilgisayrını cok sık takip edeceksin ben benzinde bile en az yakıt yaktırabiliyodum ama surus zevki kalmıyo o ayrı
1,5 senedir 1.4 8V ve 1.3 75hp kullanıyorum aralarında hemen hemen yakma farkı yok gibi. Benzinli aracımda en alt değeri 155 Kr en üst değeri ise 250 Kr olarak gördüm. Dizelde ise en alt değer 120 Kr en üst değer ise 200 Kr şeklinde oldu. Halen neden dizel aldığımı merak ediyorum. 75hp olan birde doblom var, gördüm ki tüm 75 hp'ler çok yakıyor. Bir yandan da 70 Hp albea kullanıyorum, inanın uzun yolda 80Kr yakıyor. Şehirler arası 1.100 km yapıyor. Gelde 70 Hp multijeti arama.
600 yapıyor hocam bence arabanı bi servise göster.
10000 bakımından önce ortalama sarfiyatım 5.5 lt idi,bakım sonrası şu an 4.9lt.bunun da sebebi hava filtresinin yeni olması. hergün karşıyaka manisa arası işe gidip gelirken sabah ve akşam yoğun trafikte kullanıyorum. 3/4 depo ile 600km yapıyor.
Doğrusu budur 120 yi geçmemek şartı ile araçlar normal yakıyor. Bende ortalama yaıkt da 185-230 tl arasını gördüm. İbre karşında duruyorsa az yakıyor eğer sağ yana yatmış sana bakıyorsa çok yakıyor . Bence bilgisayar değerleri çok yakın değerleri veriyor.
Herzaman depoyu fulleyip ölçtüm değişen benim sağ ayağıma sahip çıkamadığım anlarda oluyor. SAĞ AYAKLARA sahip çıkın fabrika ayarında yakıt tüketin zaten onu kabullenip aldık.
Kesinlikle katılıyorum sonuçta firmalar testlerde ortak standartlara göre en az tüketimi sağlayacak şekilde kullanıyolar arabaları hiçbiri test sırasında gaza köklemiyodur herhalde
Benim bir sorum olacak bizim araba gibi düşük motor hacmine sahip araçlar 90 km hızda az yakmakla birlikte büyük hızlarda (150 ve üstü) yüksek hacimli motorlardan fazla yakar deniyor bu doğru mu ??
8.5 9 larda gezen ortalamam, hem istanbul trafiğinin beni sinir hastası etmesi, hem de benzin harcamalarımın armasına neden oluyordu. arabamı hor kullanıyor olmam da cabasıydı...
son 1 aydır kullanım tarzımı gerçekten değiştirdim. sakin kullanıyorum, hız yapmıyorum, sinir yapmıyorum, hızlı şeridin müdavimi değil 100-120 arası hızların müdavimi olmaya çalışıyorum uzun yolda filan falan..
bi de FullForce 97 kullanmaya başladım ki onun tüketim azaltmayacağını düşünüyorum..
aynı güzergahlarda artık ortalama tüketimim 6.4 (şu anda yazan) ile 7.0 arasında bu aralar..
tamam havalar ısındı ama 9 nerde 6 nerde...
Evo MultiAIR!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri