Sayfa 9/146 İlkİlk ... 56789101112132959109 ... SonSon
2914 sonuçtan 161 ile 180 arası

Konu: Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Güzel bir değer.Şehir dışı sakin kullanımda rahatlıkla yakalanabilir.Yaklaşık 4.5lt./100km sanırım ortalama...

E. Alper Çakır
    Alp er alpcak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı ORACLE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kitapçığı bir daha incelersen 45+7 değil. Bende öyl esanmıştım. Toplam 45.
    Işık yandığında da 7 litre civarında var
    abiler deponun 45 lt (rezerv dahil) bilgilendirmeleriniz doğrultusunda opet internet sayfasından müşteri hizmetlerine yaşadığım olayı yazdım. 45 lt depo nasıl 53,4 lt alabilir diye..aradılar sağolsunlar, olay hakkında detay bilgi aldılar. nerden, ne zaman vs...biz konu ile ilgili gerekli araştırmayı yapıp bilgi vereceğiz dediler.

dediğiniz gibi hava da basılıyo olablir, pompa sayacında da prb olabilir. her durumda da tüketiciler mağdur...bakalım ne olacak.

gelişmeleri bildiririm.

enes durak
    medxr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    10EC972
    Edilen teşekkür: 13

Bilgilendirme Konusu

bu hafta sonu ailemle (annem babam ve ben) punto yla ilk sehir disi turuna ciktik aslinda pek sehir disi da sayilmas.balikesirden susurluga (susurluga 10 km kala ulusoy dinlenme tesisleri var oraya) yani 30 km yol gittik 30 da donus tabi.toplam 60 km 100=120km hizla gittim 4.8 lt ortalama deger vardi yb da.(sifirlamistim yola cikmadan once) acikcasi daa dusuk bi deger beklordum ama yine de fena sayilmas motor isinmamisitr bile o kdr kisa yolda.bence fabrika degerleri dorudur arkdslar.sehir diisi duz yolda 3.5 yaziorsa siz 110 km ortalama hizla giderseniz tahmini 3.8 = 4.0 lt olur daa fazla olmas.bundan onceki aracim da fiat idea multijet ti.fabrika degerleri sehir disi 4.4 lt idi ve ben bursaya cok defa 4.1 lt ortalama ile gittim.izmir e de 4.5 lt oluodu hep.ama tabi sakin kullanirdim ortalama 90 km ile giderdim.
    enes..

Cihan Dalkın
    otoritec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

275bin ytl den aşağı yakamıyorum bilgisayarda ise ortalama 11.3 den aşağı düşmüyo yaffff...

mehmet akif aydın
    Ryu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 RYU 92
    Edilen teşekkür: 19

Alıntı otoritec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    275bin ytl den aşağı yakamıyorum bilgisayarda ise ortalama 11.3 den aşağı düşmüyo yaffff...
    ne yaptın ya. ayağını halıdan kaldırmıyorsun heralde hiç. rekor sende yani o kadar gazlarım şehir içinde 10 lt üstüne çıkamadım :icon_smile_dead:
    photoshop soranlar oluyor.....

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı medxr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu hafta sonu ailemle (annem babam ve ben) punto yla ilk sehir disi turuna ciktik aslinda pek sehir disi da sayilmas.balikesirden susurluga (susurluga 10 km kala ulusoy dinlenme tesisleri var oraya) yani 30 km yol gittik 30 da donus tabi.toplam 60 km 100=120km hizla gittim 4.8 lt ortalama deger vardi yb da.(sifirlamistim yola cikmadan once) acikcasi daa dusuk bi deger beklordum ama yine de fena sayilmas motor isinmamisitr bile o kdr kisa yolda.bence fabrika degerleri dorudur arkdslar.sehir diisi duz yolda 3.5 yaziorsa siz 110 km ortalama hizla giderseniz tahmini 3.8 = 4.0 lt olur daa fazla olmas.bundan onceki aracim da fiat idea multijet ti.fabrika degerleri sehir disi 4.4 lt idi ve ben bursaya cok defa 4.1 lt ortalama ile gittim.izmir e de 4.5 lt oluodu hep.ama tabi sakin kullanirdim ortalama 90 km ile giderdim.
    Bence normal bir değer.Zaten belirttiğin gibi araç yüklü ve mesafede çok uzun değil.Benimki şehir içi olsun otoban olsun yaklaşık 5.5lt lik mazot tüketiyor

Cihan Dalkın
    otoritec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

valla bilmiyorum bende istemem ama görünen o malesef... 120 km/hz dan aşağıda inmem işe geliş gidişte trafik hariç.

Ali İLHAN
    microab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    50 A* 4*4
    Edilen teşekkür: 690

Tamamı şehir içi ve kış şartlarında:
    Biraz önce aldığım yakıt 78 ytl yaptığım yol 452 km
    0,172 krş yakmış...
    GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Yaklaşık 7.5lt/100km.Kısa mesafe ve kış şartlarında çıkabilecek bir değer belirttiğin gibi.Benim de 7lt civarına çıktığım oluyor kısa mesafeli kullanımda...

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

Bilgilendirme Konusu yakıt tüketimi

merhabalar
    şu aralar yakıt tüketimimde biraz artış oldu son iki deneyişimde 50 ytl lik yakıtla anca 250 km yol alabiliyorum ama önceden çok rahat 300km yi görüyodum aracı kullanışımda hiçbir değişiklik olmadı sizce neden olabilir bi servise götürsem mi??

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

valla bende son 3 gune kadar ole dusnuuyodum cok yakıyo diye sonra azaldı gibi olcmedim ama sanırım ole gibi yol bilgisayarımdan takip ederk soyluyorum bunları. tabi tam olcum ayrı. sen nasıl kullanıyosun arabayı kaç kmde yagını değiştridinmi

Emre Y.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

araba kullanışımda hiçbir değişklik yok çok gaza basmam sakin kullanırım genelde arabam da 3500km de.. yağ değişimi için daha erken

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı dagored Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar
    şu aralar yakıt tüketimimde biraz artış oldu son iki deneyişimde 50 ytl lik yakıtla anca 250 km yol alabiliyorum ama önceden çok rahat 300km yi görüyodum aracı kullanışımda hiçbir değişiklik olmadı sizce neden olabilir bi servise götürsem mi??

100km de 7,2litre yakıyorsun ..şehir içi çok anormal değil bende 6- 6,5 arası yapıyorum...kullanım stilinde dğişiklik yoksa bir servise uğra.

Emre Y.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı alialgan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100km de 7,2litre yakıyorsun ..şehir içi çok anormal değil bende 6- 6,5 arası yapıyorum...kullanım stilinde dğişiklik yoksa bir servise uğra.
    anormal olmayabilir ama sürüşümde bi değişiklik yokken en az 50 kmlik bi kaybım oldu ayrıca yakıtıda her zaman aynı yerden alıyorum

Kaan Kaya
    AWD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 KK **6
    Edilen teşekkür: 4

panik yok arkadaşlar soğuktan
    Demon Driver |Damien|

Emre Y.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı AWD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    panik yok arkadaşlar soğuktan
    güzel diyosun da ocak-şubat boyunca değişen bişey olmamıştı ki son 3 yakıt alışımda farkettim olayı

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı dagored Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anormal olmayabilir ama sürüşümde bi değişiklik yokken en az 50 kmlik bi kaybım oldu ayrıca yakıtıda her zaman aynı yerden alıyorum
    Abi şimdi yakıt tüketimini etkileyen o kadar çok faktör var ki , kullanımında değişiklik yok bunu eledik , ölçüm hatası yapmadığınıda varsayalım(50 ytllik koymadan önce deponda fazla benzin kalmış olabilir-olmayabilir meselesi).. hava soğukken artış olabilir motor soğukken yapacağın 3-5km ortalamanı hemen artırabilir bunuda anlardın zati , araç tam yüklü kullanımda tüketim artabilir ,
    geriye en önemlisi aldığın yakıt -herzaman aldığın yer olabilir- kötüdür şansına o parti sana rasgelmiştir...yok yakııtta iyi ise servise danışşş

yanlış anlama bütün faktörlerri söylememin nedeni en son çare sevise git diye onlarda düşünmeden motoru sökecek edecek düzgün çalışan şeyi bozuk seni mağdur edecekler..ondan diyorum...

ortalama tüketim o kadar çabuk değişin bir şey ki bu yüzden hemen servisin yolunu tutma bence...

Emre Y.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Kızgın

Alıntı alialgan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi şimdi yakıt tüketimini etkileyen o kadar çok faktör var ki , kullanımında değişiklik yok bunu eledik , ölçüm hatası yapmadığınıda varsayalım(50 ytllik koymadan önce deponda fazla benzin kalmış olabilir-olmayabilir meselesi).. hava soğukken artış olabilir motor soğukken yapacağın 3-5km ortalamanı hemen artırabilir bunuda anlardın zati , araç tam yüklü kullanımda tüketim artabilir ,
    geriye en önemlisi aldığın yakıt -herzaman aldığın yer olabilir- kötüdür şansına o parti sana rasgelmiştir...yok yakııtta iyi ise servise danışşş

yanlış anlama bütün faktörlerri söylememin nedeni en son çare sevise git diye onlarda düşünmeden motoru sökecek edecek düzgün çalışan şeyi bozuk seni mağdur edecekler..ondan diyorum...

ortalama tüketim o kadar çabuk değişin bir şey ki bu yüzden hemen servisin yolunu tutma bence...
    yok kardeş neden yanlış anlayım :icon_redface: aksine çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :icon_smile_big: ama gene de içime sinmiyo bu olay o kadar havasını attık az yakıyo diye de şimdi coştu işte namussuzzz :poster_sss:
    Konu dagored tarafından (25/02/2007 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir.

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

o birşeye kızmıştır 50ytl'yi azımsamış olmasın kerataaa..full depo istiyorlar hep

Çağlar Barış Karaman
    CAGLARKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 4

benzin zamlanmış olmasın litre bazında gittiğin km önemli. aldığın benzinin tutarına göre ölçersen yanlış çıkabilir. tabi bunun dışında hava sıcaklığı, arabayı kullandığın mesafe otoban kullanımı mı, şehir içi yoğun kullanım mı, hatta benzini aldığın yer bile değiştirebilir