400 km dediğin 100 km de 11 litreye gelir hocam naptın sen
400 km dediğin 100 km de 11 litreye gelir hocam naptın sen
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
az yaksın diye elimden geleni yapıyorum ama yinede çok yakıyor anlık tuketim 8.7 den aşşağı düşmedi acaba bir problemmi var servise göstersemmi...
birde gün içinde devamlı dizel araç kullanıyorum açıkçası benzinli kullanmak bana biraz zor geliyor rampalarda falan kaldırmakta zorlanıyorum..dizel araç kullanmanın zevki bir başka
Konu microab tarafından (19/04/2007 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alt alta mesaj
600 yapıyor hocam bence arabanı bi servise göster.
10000 bakımından önce ortalama sarfiyatım 5.5 lt idi,bakım sonrası şu an 4.9lt.bunun da sebebi hava filtresinin yeni olması. hergün karşıyaka manisa arası işe gidip gelirken sabah ve akşam yoğun trafikte kullanıyorum. 3/4 depo ile 600km yapıyor.
Benim Araç Kişin En Soğuklarda 270 Yakiyordu Km De
abi ben bı depoyla max 600 km yapıyorum
arkadaslar taktırın lpgyi bakın keyifinie yahu bakın en sonunda ben oyle yaptım
kmde karma olarak 120 lira yakıyo hemde hız sınırı olmaksızın (170 lwrlw gidiyorum artıkın)
hmm bilmiyorum artık benzinliye gore km de 70 80 lira karın var. 500 bin kmde motor omru olsun 100 bin kmde lpgden doayı omru kısalsın toplma 400 bin km gideceksin 4.8=32 milyar kafadan karın var hadi 5 milyar motor masrafın olsun 27 milyar sana kalıyor. gerisini sen dusun artık
Benim GP ort. 5.9 lt yakıyor.:ok: Mazotu hep aynı benzinlikten ve aynı pompadan almaya dikkat ediyorum.
Ayrıca gaz pedalına gereksiz yere yuklenmeyin yakıtı cok artırıyor.
Konu Linos tarafından (30/04/2007 Saat 21:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: Font düzeltildi! (Lütfen forum kurallarına uyalım)
en son çanakkale-edirneye gittim izmitten: 94 YTL ile 840km yaptım yani km de 0,111 ytl buda 100kmde 4,74lt eder..ama bu 90km ile gidilmiş halii...edirne dönüşü 93YTL ile 780km yaptım ve 0,119 ytl kmde..100kmde 5.1lt.tabi 130-140km/h hız ile..az önce aldım dizelide...
eger tasarruf istiyosan yol bilgisayrını cok sık takip edeceksin ben benzinde bile en az yakıt yaktırabiliyodum ama surus zevki kalmıyo o ayrı
1,5 senedir 1.4 8V ve 1.3 75hp kullanıyorum aralarında hemen hemen yakma farkı yok gibi. Benzinli aracımda en alt değeri 155 Kr en üst değeri ise 250 Kr olarak gördüm. Dizelde ise en alt değer 120 Kr en üst değer ise 200 Kr şeklinde oldu. Halen neden dizel aldığımı merak ediyorum. 75hp olan birde doblom var, gördüm ki tüm 75 hp'ler çok yakıyor. Bir yandan da 70 Hp albea kullanıyorum, inanın uzun yolda 80Kr yakıyor. Şehirler arası 1.100 km yapıyor. Gelde 70 Hp multijeti arama.
8.5 9 larda gezen ortalamam, hem istanbul trafiğinin beni sinir hastası etmesi, hem de benzin harcamalarımın armasına neden oluyordu. arabamı hor kullanıyor olmam da cabasıydı...
son 1 aydır kullanım tarzımı gerçekten değiştirdim. sakin kullanıyorum, hız yapmıyorum, sinir yapmıyorum, hızlı şeridin müdavimi değil 100-120 arası hızların müdavimi olmaya çalışıyorum uzun yolda filan falan..
bi de FullForce 97 kullanmaya başladım ki onun tüketim azaltmayacağını düşünüyorum..
aynı güzergahlarda artık ortalama tüketimim 6.4 (şu anda yazan) ile 7.0 arasında bu aralar..
tamam havalar ısındı ama 9 nerde 6 nerde...
Evo MultiAIR!
katılıyorum, sakin kullanıldığı müddetçe bizim arabalarda gayet tutumlu 8,5-10 arasında değişen ortalamam şimdi 7-7,5 lara düştü ama bunda sanırım sakin kullanmam etkili oluyor bütün iş sağ ayakta bitiyor bencede.
bu arada yeri gelmişken, geçen akşam bir deneme yapayım dedim 1.Köprüden Beylerbeyine inerken yokuş aşşağı yoğun trafiğe rastladım hiç adetim değildir vitesi boş atmak ama tüketimi azaltmak için vitesi boşa atim dedim o esnada anlık tüketimde 12-14 gibi rakamları gösteriyordu bu rakamlar bana çok ilginç geldi normal bir durum mudur bu acaba?
vitesi boşa atınca araç motoru rolantide çalıştımak için yakıt tüketir.
vitesteyken gaza basmayınca yakıt yerine aracın hareket enerjisi pistonları çalıştıracağından hiç yakıt tüketilmez.
sanıldığının aksine vitesi boşa atmak tüketim açısından bi fayda değil zarar getirir..
Evo MultiAIR!
Peki hafif eğimli bir yolda araç boştayken mi daha çabuk yavaşlar vitesteyken mi?
Tamam araç vitesteyken gazı kesersek daha az yakar(aynı mesafe için) ama araç boşta giderken çok daha uzun mesafeye ulaşabilir gibi geliyor bana...
Aslında imkan olsa da böyle bir test yapılabilse!
valla arkadaşlar sanırım en son söylediğimde 6.7 lere gelmiştim. bu gün depoyu fulledim tabi bilgisayarları da sıfırladım. o da ne. şu an 6.3 e indim. hızla inmeye devam ediyor ve rekora gidiyorum. yakında yarışırız. şehir içi 6.3 deyim geliyorum iddialıyım. eski puntodaki rekorumu kıracam![]()
23 nisanda istanbula gittim geldim. Arabayı 2006 temmuzda almıştım, ilk kez uzun yola çıktı. O yüzden depoyu fulledim ve otoyolda neredeyse ayağımı hiç gazdan çekmedim. Benzin ışığı yandığında, benzinciye gitmiştim 115 YTL ye doldu. Yolda sürekli 140 150 160 gibi süratlerde kullandım, ortalama hız olarak yol bilgisayarı 130 km diyodu. Yol bilgisayarına göre ortalama 7,8 litre. Benim hesabıma göre istanbulda köprüyü geçtim, benzin ışığı yandı...
) yani 451 km = 115 milyon, amaa tam gaz....Bence çok iyi...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri