Güzel bir değer.Şehir dışı sakin kullanımda rahatlıkla yakalanabilir.Yaklaşık 4.5lt./100km sanırım ortalama...
Printable View
Güzel bir değer.Şehir dışı sakin kullanımda rahatlıkla yakalanabilir.Yaklaşık 4.5lt./100km sanırım ortalama...
abiler deponun 45 lt (rezerv dahil) bilgilendirmeleriniz doğrultusunda opet internet sayfasından müşteri hizmetlerine yaşadığım olayı yazdım. 45 lt depo nasıl 53,4 lt alabilir diye..aradılar sağolsunlar, olay hakkında detay bilgi aldılar. nerden, ne zaman vs...biz konu ile ilgili gerekli araştırmayı yapıp bilgi vereceğiz dediler.
dediğiniz gibi hava da basılıyo olablir, pompa sayacında da prb olabilir. her durumda da tüketiciler mağdur...bakalım ne olacak.
gelişmeleri bildiririm.
bu hafta sonu ailemle (annem babam ve ben) punto yla ilk sehir disi turuna ciktik aslinda pek sehir disi da sayilmas.balikesirden susurluga (susurluga 10 km kala ulusoy dinlenme tesisleri var oraya) yani 30 km yol gittik 30 da donus tabi.toplam 60 km 100=120km hizla gittim 4.8 lt ortalama deger vardi yb da.(sifirlamistim yola cikmadan once) acikcasi daa dusuk bi deger beklordum ama yine de fena sayilmas motor isinmamisitr bile o kdr kisa yolda.bence fabrika degerleri dorudur arkdslar.sehir diisi duz yolda 3.5 yaziorsa siz 110 km ortalama hizla giderseniz tahmini 3.8 = 4.0 lt olur daa fazla olmas.bundan onceki aracim da fiat idea multijet ti.fabrika degerleri sehir disi 4.4 lt idi ve ben bursaya cok defa 4.1 lt ortalama ile gittim.izmir e de 4.5 lt oluodu hep.ama tabi sakin kullanirdim ortalama 90 km ile giderdim.
275bin ytl den aşağı yakamıyorum bilgisayarda ise ortalama 11.3 den aşağı düşmüyo yaffff...
valla bilmiyorum bende istemem ama görünen o malesef... 120 km/hz dan aşağıda inmem işe geliş gidişte trafik hariç.
Tamamı şehir içi ve kış şartlarında:
Biraz önce aldığım yakıt 78 ytl yaptığım yol 452 km
0,172 krş yakmış...
Yaklaşık 7.5lt/100km.Kısa mesafe ve kış şartlarında çıkabilecek bir değer belirttiğin gibi.Benim de 7lt civarına çıktığım oluyor kısa mesafeli kullanımda...
merhabalar
şu aralar yakıt tüketimimde biraz artış oldu son iki deneyişimde 50 ytl lik yakıtla anca 250 km yol alabiliyorum ama önceden çok rahat 300km yi görüyodum aracı kullanışımda hiçbir değişiklik olmadı sizce neden olabilir bi servise götürsem mi??
valla bende son 3 gune kadar ole dusnuuyodum cok yakıyo diye sonra azaldı gibi olcmedim ama sanırım ole gibi yol bilgisayarımdan takip ederk soyluyorum bunları. tabi tam olcum ayrı. sen nasıl kullanıyosun arabayı kaç kmde yagını değiştridinmi
araba kullanışımda hiçbir değişklik yok çok gaza basmam sakin kullanırım genelde arabam da 3500km de.. yağ değişimi için daha erken
panik yok arkadaşlar soğuktan ;)
Abi şimdi yakıt tüketimini etkileyen o kadar çok faktör var ki , kullanımında değişiklik yok bunu eledik , ölçüm hatası yapmadığınıda varsayalım(50 ytllik koymadan önce deponda fazla benzin kalmış olabilir-olmayabilir meselesi).. hava soğukken artış olabilir motor soğukken yapacağın 3-5km ortalamanı hemen artırabilir bunuda anlardın zati , araç tam yüklü kullanımda tüketim artabilir ,
geriye en önemlisi aldığın yakıt -herzaman aldığın yer olabilir- kötüdür şansına o parti sana rasgelmiştir...yok yakııtta iyi ise servise danışşş
yanlış anlama bütün faktörlerri söylememin nedeni en son çare sevise git diye onlarda düşünmeden motoru sökecek edecek düzgün çalışan şeyi bozuk seni mağdur edecekler..ondan diyorum...
ortalama tüketim o kadar çabuk değişin bir şey ki bu yüzden hemen servisin yolunu tutma bence...
o birşeye kızmıştır 50ytl'yi azımsamış olmasın kerataaa..full depo istiyorlar hep
benzin zamlanmış olmasın :) litre bazında gittiğin km önemli. aldığın benzinin tutarına göre ölçersen yanlış çıkabilir. tabi bunun dışında hava sıcaklığı, arabayı kullandığın mesafe otoban kullanımı mı, şehir içi yoğun kullanım mı, hatta benzini aldığın yer bile değiştirebilir