Benim şehirdışı kabul edebileceğim güzergahtaki ortalamam 5lt/100km nin biraz altında.(Ortalama süratim 110-120km/s)
Şehir içi değerim ise yaklaşık 5.5lt/100km
Printable View
[QUOTE=alialgan;51168]ai ile ali 'yi yazmak istediysen LPG hakkındaki fikrim; bence çok mantıklı taktırmak ama ben çok fazla yol yapmıyorum ve ortalama tüketimimde şehir içi 5.8 lerde o sebepten gerek duymadım...ama sıralı sistemleri okudum gayet ii yol yapan birine mantıklı bence...
kardes kusura bakma yanlıs yazmısım
90 bglik olanı alın, mutlaka.
bakın arac agir bir araç, motor hacmi de biraz dusuk, o yüzden yuksek bg olsun.
6. vitesi var hemde, uzun yolda 120 kmyi gectiginizde 6 ya takar daha az yakarsınız.
esp'ise en onemli seydir. aratın bakın esp'yi forumda, cok yerde yazılı. esp kazaları yüzde 50 oranında azaltan bir sistem.
tabi esp var, 160 yaparım degil, 90, hatta 110 kmye kadarhızlarda ani serit degisikliginde, birden kaygan zeminle karsilastiginizda, kayan tekerlerinizi frenleyip, torku yolu tutan tekerlere aktararak, sizi koruyan bir sistem.
punto'da da cok etkili.
birde 75 bg'in az yaktıgını dusunmeyin, dusuk gucten dolayı harekete gecirmek icin zaten fazla gaz vereceksiniz.
tavsiyem, espli 90 gbdir. ilerde power box'ta taktırır, tuketimi ice azaltırsınız.
Buna katılmıyorum...
eğer sıkıştırmadan kullanırsam, şehir içi 5.2 - 5.5 arası değişen bir yakışım olmaktadır!
yerine göre sıkıştırıp yerine göre de normal kullanırsan, yine şehir içi 5.7 - 6.1 arası bir değer yakalanmaktadır.
bunlar da çok yakma ise..
diyecek başka sözüm yok...
75bg ile 90bg arasında çekiş gücü olarak önemli bir fark yok.Tüketim pek farklı olmaz gibi.Hatta uygulamada sanırım 75bg liklerin tüketimi daha düşük...
araba şu an 700 km de 9.1 ve 9.4 hep inmiyor ort acaba km ilerledkce dusermi???
75 hp nin aynı ağırlığı taşıması ile 90 hp nin aynı ağırlığı taşıması arasında fark vardır mutlaka...
75 beygir daha zor ilerler kanımca...
75 ve 90 arasında çok belirgin fark yok.dizellerde önemli olan tork.75 te 190 tork 90 da 200 tork var.aradaki farkı kullanırken hissetmen çokzor. bilgilerine
Arkadaşlar Formu Izledimde çoğunuz Istanbul Dişindansiniz Yani Trafik Istanbul Kadar Yoğun Değildir Her Halde Oralarda .gün Içinde Ortalama Sehir Içi 50-55 Km Yol Yapiyorum.genelde Ortalama 5.9 Gösteriyor çok Durkalkli Bir Süreçte 6.4 Buluyor:super:
ben o sayıyı rüyamda göremem ya :) 5.8 nası indiriyosunuz. 3000bini geçmeyince 7.6yı gördüm en fazla. zaten artık 4000den aşağı vites değiştirmiyom 8.1 falan oluyo o da. kışın tabi bunların hepsi artıyor.
ben trafiğe ışığa çok takılıyom sabah akşam dur kalk ondan olabilir kanımca :smiley2k:
Tamam abi , havalar iyice ısınsın mersine gelcem..görüşürüz o zaman..Saygılar..
Abi mersinin o ışıklarına takılıyorsan normaldir senin tüketim....Hızlanma süresini uzat aracın ...2500 devirlerde kullanmayı dene o zaman azalır.... şehir içi 5.8 altını göremiyorum uğraşmama rağmen 6 litre bizde normal gibi...
arkadaşlar benim arcım ortalama 195-200 bin arası değişiyo bence gayet iyi bi rakam.tabi 120 yi geçmemek şartıyla
Ben artık o hesabı hiç yapmıyrum.
1. sebep akaryakıta durmadan gelen zamlar.
2. benim için pisikolojik sınır olan 10.000 KM yi devirmiş olmam :D (araba eskidi artık)
3. Yol bilgisayarındaki anlık tüketimi devamlı kontrol etmekten dikkatimin dağılması.
4. Kardeşim gönlümce kullanamıycaksam neyleyim otomobili.
5. Sadece vergisini sigortasını hesapladığınızda hiç kullanmasanızda aylık ne kadar masrafı olduğunu gördünüğünüzde aslında otomobilin ekonomik düşünen birisi için hiç de ekonomik olmadığı kanaatinde olmam.
Abi katılıyorum , buraya yazı yazınca insan uğraşıyomuş gibi görünüyo ,,bende bayaa bi süre anlık tüketimi kaldırdım bakmadım değişen birşey olmamaış ortalama tüketimim aynı..artık bakmıyorum
son madde çok haklısın ekonomik değil , yıllık bakımı geldi , kaskosu bitti ..para para...