dejavu Nickli Üyeden Alıntı
ya kardeş kusura bakma.. bide şurda nikinde 53 rakamı varki oda rizeli olduğunun ihtimalini ortaya koyar.. ben korkarak cevap vericem şimdi. gerçi bende 61 im ama neyse genede çekinerek cevap vereyim. yazılarını inceledim ve şu sonuca vardım.. sen yüz km yakıt ibresini hiç sıfırlamamışsın gibi geldi bana.. aracın active.. aracında iki satırlı yol bilgisayarı olması gerekiyor. orda anlık tüketim, 100 kmlik takıt tüketim ortalaması, saat, total yol km si, yapılan yol km si, olması gerekir. ve sen 100 kmlik yakıt bölümünü, deponu her dolduruşta veya her yakıt alışında sıfırlamıyorsan yanlış değerleri algılıyorsun demektir. çünkü kullanım saati, yol uzunluğu, yakıt akışını değerleri ne kadar eski olursa, güncel, doğru değer vermesi o kadar zordur.. o yuzden aracına yakıt alırken deponun boşa yakın olduğu, yada lamba yandığı zaman yakıt almanı ve yol bilgisayarını sıfırlamanı tavsiye ederim.. uzun süre sıfırlanmamış yol bilgisayrı doğru değerler vermiyor çünkü uzun bir geçmişe bakarak değerler ortaya koyuyor.. buda seni yanıltır her zaman. ben şahsen her zaman yakıt alman depomun boş yada lambamın yanması gerekir.. (bu aylarda deponun lambasının yanmasıda çok iyi değil buna dikkat etmek lazım buharlaşma yönünden.) o zamanda yol bilgisayarını sıfırlarım.. ve ankaranın en kötü şıkışık trafiğinde 7,2 lt yi yukarı geçmedim..
birde anlık tüketim olayını ve 100 km lik yakıt tüketim olayını yol bilgisayarında iyi anlmaya çalış derim tabi yanlış anlamadıysam..
mesela ozzy demişki 60 saatlik ortalamam 8,5 litre. bence 60 saat çok uzun bir süre bence ozzy tam gerçek değerleri göremiyor, gerçeğe biraz da olsun yakın değerler görüyor..