evet kesin bişi varda inşallah tuzlu bişi değildir :D
Printable View
evet kesin bişi varda inşallah tuzlu bişi değildir :D
Arabayı satın aldığım günden beri ayrıntılı tutuyorum kayıtlarını, sonbaharda aldık, sonra kışa giridik. Heralde O yüzden biraz fazla yakıyo. işte değerler aşşağıda. bu arada mazota yine zam gelmiş. bi kere aynı fiyattan alamadım şunu. her mazot alışımda fiyat en az 10 krş yüksek oluyo.
https://img98.imageshack.us/img98/6169/mazot.jpg
son yakıtın km si yaklaşık km dir. lamba henüz yanmadı ;)
benimde yol bilgisayarında öyle oluyo, 13 e çıkıyo, 11 oluyo falan anlık tüketim. çok takmıyorum kafama. 7 küsür litre yakamasının nedenini kışın soğuk hava koşullarına bağlıyorum. heralde ondandır.
Şehir içi 6lt üzerinde mazot yakıt tüketen arkadaşlar ilk olarak hava filtrelerini değiştirsin hatta 5000km sınır olsun hava filtresi çok pahalı değil .
Daha sonra motor yağını daha düşük kmde değiştirebilirler.Ayrıca Mobil'in 0W30 full ekonomi yağını deneyebilirler.(çok sıcak ilklimler dikkat etmeli)
Bunları yaparak 1lt dahi tasarruf etsek,10.000kmde 370tl cebimizde kalır.Aracımızın periyodik bakımları neredeyse bedavaya gelir..
Arkadaşlar Grande Punto için:
1.3 Multijet 1 depo ile şehir içi 750km gidiyor deniliyor.
1.4 Fire motorluda 1 depo ile 700 km gidiyor deniliyor.
45 litre mazot 166TL
45 litre benzin 184TL
Aradaki fark 18TL ve 50km menzin..
Hani dizelin avantajı.Neden dizel alırken 3800TL fazladan vereyim..Haniiiii........
arkadaslar selam,
90 lık GP ile chipsiz 6.0 - 6.5 lt şehir içi görüyordum. ( Soğukta)
şuan chipli ve chipli rakam 5.5 - 6 lt aralığında şehir içi ( soğukta )
tahminim havalar ısınınca 5 lt ye iner.
tabii Albea da eskiden 3.8 lt leri görünce normal olarak şimdi moralim bozuk.
yazılım üzerinde biraz daha çalışacağız. bakalım hayırlısı.
albea nın değerleri hayal gibi :(
slm arkadaşlar ben de bi ay önce 2008 1.3 m.jet 75 bg bi araç satın aldım burda yakıttan bahsedildiği için sormak isterim depoyu geçen fulledim ve şehir içi (istanbul trafiği) 730 km yapabildim ben 800 yaparım die bekliodum şehir içi ama sizce durum nedir ? normal mi . özellikle 75 bg kullanan arkadaşlar sizden ist şehiriçi dur kalkı fazlaca yaparak çok daha fazla yapanlar var mı öğrenmek istiorum full depo ile şehir içi km leri paylaşırsak sevinirim . şimdiden tşkler.
Slm yaklaşık 1 hafta önce 2011 model 1,3 multijet start&stop evo aldım araç henüz 500kmde şehir içi kullanıyorum ortalama 5.1lt gösteriyor sizce nasıl? zamanla düşermi bu oran? fabrika verileri ortalama tüketim 4,1lt yazıyor..eski 2004 puntom ş.içi 4.5lt yakıyordu.
Nasıl ya:g0000000: 5,1 i biz şehirdışında bile yakalayamıyoruz. Şehiriçi benim 7,6 lt ortalamam var 800 km.de.
Sakin kullanıyorum bide start&stop özelliği olduğu için ışıklarda araç stop ediyor sanırım bununda etkisi var.
5.1 mi, kardeş sen ne yaptın? Zaten günler geçmiyordu şimdi mayıs hiç gelmez:(
(benim evo mayısta teslim de:))
30 tl benzin uzun yol sabit 80-90 km hız 160 km civarı (yol düz yol yokuş fazla yok)t jet motor.
benim değeri söylemeyeyim ankara ş.içi 4.6 litre araç 3700 km de :D:D
sarıgazi- avcılar gidiş geliş yaklaşık 130 km gitmeden yol bilgisayarını sıfırladım 100 km geçmedim yeri geldi 4.viteste 2000 devirde gittim yol bilgisayarında gösterilen ortalama değer 3.9 litre ...
valla supermiş değerler birde havalar ısındı iyi düştü yakıt tuketimi benim ki şehir içi hep yokuşlu 5,4 ortalama yakıt tuketimi:)
Dun 8-10 kmlik yolda tam 4 lt benzin yaktı arac.güzergah maslaktan levente kadar..