arkadaşlar benim arcım ortalama 195-200 bin arası değişiyo bence gayet iyi bi rakam.tabi 120 yi geçmemek şartıyla
arkadaşlar benim arcım ortalama 195-200 bin arası değişiyo bence gayet iyi bi rakam.tabi 120 yi geçmemek şartıyla
Doğrusu budur 120 yi geçmemek şartı ile araçlar normal yakıyor. Bende ortalama yaıkt da 185-230 tl arasını gördüm. İbre karşında duruyorsa az yakıyor eğer sağ yana yatmış sana bakıyorsa çok yakıyor . Bence bilgisayar değerleri çok yakın değerleri veriyor.
Herzaman depoyu fulleyip ölçtüm değişen benim sağ ayağıma sahip çıkamadığım anlarda oluyor. SAĞ AYAKLARA sahip çıkın fabrika ayarında yakıt tüketin zaten onu kabullenip aldık.
Kesinlikle katılıyorum sonuçta firmalar testlerde ortak standartlara göre en az tüketimi sağlayacak şekilde kullanıyolar arabaları hiçbiri test sırasında gaza köklemiyodur herhalde
Benim bir sorum olacak bizim araba gibi düşük motor hacmine sahip araçlar 90 km hızda az yakmakla birlikte büyük hızlarda (150 ve üstü) yüksek hacimli motorlardan fazla yakar deniyor bu doğru mu ??
GP yi almadan önce 2000 motor ikinci el otolara bakarken böyle bir yazı dikkatimi çekti ama uzman bir kişimi yada kullanrak tecrübe edenmi bilmiyor. Teknik olarak bilgim yok ama mantık olarak 2000 motor aracın gaz pedalının yarısında 150 yi geçerken 1400 motor da ben gaz pedalını sonluyorum. Bu yakıt hareketini artır.
Sadece mantıken cevap verdim. Mantıken doğrumu yoksa saçmaladımmı bilmiyorum :icon_smile_cool:
gazı sonlayınca A aracı gaz yarıdaykenki B aracı kadar benzin yollar mı bilinmez..
gaz pedalları elektronik bi de, telli değil.. yani iki A aracı da duruma göre gazı sonlayınca aynı miktarda yakıt gönderiyor diyemeyiz. koşullara göre motora farklı miktarda yakıt gidiyor olabilir.
Evo MultiAIR!
ford'un sitesinde yakıt tüketimi testleri ile ilgili aşağıdaki bilgi bulunmaktadır:
Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.
Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.
Dizel araçlarda gaza ne kadar basarsan bas sadece yakabileceği kadar motorini enjektöre gönderir.
Vitesi boşa almak yakıt sarfiyatını artırır,ayrıca diferansiyel düzgün çalışamıyacağından yol tutuş emniyetini de azaltır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri